6292
-
#768 hűjj de kötekedős kedvetekben vagytok hé....
:Ð
Aki már nem tudja szájtátva nézni az SW-t, az kinőtte a gyerekkorát.
szerintem
-
_Vegeta_ #767 Nem a topik temajahoz kapcsolodo hozzaszolas kovetkezik, IMYke2 kollegának.
ad1: Hozzaszolasom nem ledegradalo volt. A regi Sw univerzum nagy rajongoja vagyok.
ad2: Science-fiction(Tudomanyos-fantasztikum) A sw mindent tartalmaz csak tudomanyos jellegeket nem. A fizika torvenyeinek abszolut ellentmondo hajo mozgasok(fenysebesseggel gyorsabban), egy meteoriton valo szkafander nelkuli leszallas, satobbi. Es ez csak a birodalom v. volt. Ez nem "konnyed" athagas.
ad3: A sw elott is volt boven nacceru scifi! Pl. Star trek, space 1999, orig. bsg.
ad4: A sw inkabb egy urben jaccodo fantasy, nem tobb. Ugye ott a matrix. A matrix is scifi pedig abszolut nincsennek azurben. :) -
#766 szerintem a Star Wars inkább jövőben játszódó fantasy (ettől függetlenül semmi baj nincs vele, sőt nagyon szeretem, a filmeket meg az egész univerzumot is) -
#765 Az a két(!) "szmájli" a mondat végén gondolom csak kosz a monitoron...
OFF
A szmájli helyett mit mondaná magyarul, hogy ne bosszantsalak legközelebb ilyen vacak netes szlenggel? Nem találtam rá olyan kifejezést, ami kifért volna két sorba... ;] -
#764 Pedig az. Eléggé nem ismered a sci-fi stílusjegyeit, ha egy korát megelőző sci-fit így ledegradálsz...
Segítek:
Sci-fi = science fiction = tudományos fantasztikum = olyan kitalált világ, melyet "tudományos" alapossággal vagy épp a széles természettudományok törvényeinek könnyed áthágásával alkotnak meg.
Ebbe bőven belefér a Star Wars-sorozat.
-
_Vegeta_ #763 A birodalom visszavag hol scifi konyorgom! :))
-
#762 Annyira nem vészes...tulajdonképp nem sokmindent hallunk űrben. A lövések elmennek...engem nem zavar..bár tény hogy a fireflyban imádtam a némaságot..
Egyébként feles időmben elkezdtem újranézni a sorozatot abszolút legelejéről és hihetetlen hogy mennyi apró utalás van a későbbi dolgokra. Ez is csak elképeszt, hegy mennyire jól át van gondolva és előre tervezve. Megunhatatlan! PEdig már 3x-ra nézem végig az egészet :D
És még így is találok benne apróságokat amit előtte nem vettem észre.. -
#761 Látványvilágban esetleg. Átgondoltságban... nos az már egy más kérdés. Elég hülyén néz ki, hogy szinte súrolniuk kell egymásnak a nagy hadihajóknak, hogy tüzet nyithassanak egymásra. Ennél már csak az SW Ep.III. katasztrófálisabb, az erőtéren át tüzelő lézerágyúival (?), amely visszarúg, és még hüvelyt is "köp" lövés után.
A BSG a Babylon 5 mellett a leginkább átgondoltan megvalósított űrharc-ábrázolást vonultattja fel. Csak az űr némaságát kellett volna még hozzátenni. Ebben viszont a Firefly alkotott nagyott... -
#760 Szeretnék ellentmondani Imykének, de nem igazán lehet. Ez a sorozat egy igen jól összerakott, mesterien rendezett, profi szinészi munkával felvértezett, és jól megcsinált díszletekben felvett mestermű (eddig - könyörgöm ne tolják el!!!).
Bármennyire is szeretném megvédeni a Babylon 5-öt, a Star Treket vagy a Firefly-t, azt kell mondjam, ennyire fordulatos, izgalmas és jól összerakott sci-fit még nem láttam. Persze ez a személyes véleményem. -
#759 Hát ha neked a látvány fontosabb, mint valaminek a mélyebb megértése..
Nemtudom, én SWk alatt nem izgultam senkiért...Amerikai film=úgyis a jók győznek.
A BGben ez nem minden esetben van így :) Ez benne a jó.
UI.: Én nem nézem szájtátva :D -
#758 :)
Lehet, de mégis szájtátva nézi az ember 30 éves fejjel is..
Szóval most komolyan: feszültséggel teli, hősökért izgulós és akciódús mese (aka SW), vagy csak ülünk egy szobába és okoskodunk TV játék néha bevillanó "űrhajóval" (aka ST)?
Nem akarok csalódni, ha ez utóbbi akkor inkább kihagyom. -
#757 Hát ezt én nem hasonlítanám a Birodalom Visszavághoz...
Abban ehhez képest nem volt story :D -
#756 Najó, megnézem a nagy filmet, azt meglássuk. :)
A Birodalom Visszavág kurva magasra tette a mércét anno... -
Prof William #755 Meg persze a B5 (Babylon5)-öt is javasoljuk... -
#754 A BSG-ben nincs sok űrcsata.
Ha neked mindenképp olyan sorozat kell, amiben rengeteg űrcsata van, akkor a BSG nem a te sorozatod.
De, amennyiben az értelmes, jól összerakott sci-fiket szereted, melyekben nincs "átsugárzás", "lézerfegyverek", meg különféle "alienek", akkor erősen javallott ezen sorozat elkezdése!
Sorrend:
- Battlestar Galactica 2003
- 1. sorozat [13 rész]
- 2. sorozat [eddig 10 rész, a következő rész ugyanis jövő januárban jön!]
-
#753 Szevasztok!
Most hogy állnak a sorozataim, kedvet kaptam a Sci-fi-hez. Régóta szemezgetek a BG-vel, de nem mertem nekimenni, félek az esetleges csalódástól.
Pl. a Star Trektől a hideg is kiráz, nem szeretem az ilyen TVjáték tipusú scifiket.
Legyenek űrcsaták, idegenek, meg ami kell, ne csak 1 szobában beszélgessenek... :)
Belekezdhetek szerintetek, vagy nem vagyok eléggé felnővbe hozzá?
Ha igen, akkor ez a sorrend: BG 2003 nagyfilm, utána a 2004 és 2005-ös sorozatok? Vagy van még valami? /a nagyonrégit kihagynám/ -
Prof William #752 Zarek nagy szövege a hrmadeik részben volt.
Lee mondja...
Kb fél percel a lázadás előtt.
- Ha jól dolgoznak akkor kiérdemelhetik a szabadságot...
- Látja most kimonta a lényeget... a szabadságot ki kell érdemelni...
Meg jó volt amikor a végén majdnem elbőgte magát. :)
A Sharonok tetszenek a capricai kicsit jobban ,mert ő megbízhatóbb??? Talán igen. Eygszer leírtam lejebb, hogy a G-Sharon azért volt olyan veszélyes mert a Cylon tudat csak néha jött felszinre benne. Hiába hűséges katona, ha "bekapcsolják" akkor mindenre képes...
Ellenban C-Sahron más. Ő sztem egy percig sem volt normát tudaton... Tudja hogy ő Cylon és így döntötte el hoyg mégis inkább a nagy szerelmét Helo-t segíti. (Szerintem itt szenvedett egy nagy szakadást a cylon terv. Addig megjósolhatóan mentek a dolgok, de Valerii átállásával ez a téynező kontrolálhatalannná vált.) Persze lehet hopgy tévedek és majd kiderül, hogy C-Sharon csak szerepet jázsztott. :) De ezt nem szeretném. Olyan jól összejöttek Heloval még az elején. :)
-
_Vegeta_ #751 Hogy legyen egy kis ontopikk is..
Enis a Cifu mester altal hasznalt pontozasi rendszert reszesitettem elonyben, tehat:
Cmdr. Adama:
Idealis parancsnok, aki kepes akar a parancsnak is ellentmondani ha a jozan ész azt diktalja. Kicsit talan tul hitetlen a termeszetfeletti temaban. Enis maradok a:
4/5-nél
Tigh ezredes:
Alkoholista.. Nagy figura mindenesetre. Keptelen onallo donteseket hozni es mindenben masok segitseget keri. Csak ugy van. Viszont azt jol csinalja. :D
4/5
Elnokasszony:
A semmibol valt elnokke, igazabol politikusnak sem nevezheto noszemely, de jol ellatja a feladatat. Spiritualis vezetonek viszont nem való.
3/5
Gaius Baltar:
Az orult tudos, aki igazabol nem is tudos inkabb csak orult. :) Atlagosan a bsg szineszei tokeletes munkat vegeznek, de itt Gaiusnal meg kell emliteni h o atlagon felul teljesitmenyt nyujt, nagyon erzi a karaktert. (J. Callis)
5/5
Six:
Baltar altal ugyan nagyon fontos karakter, de en ugyutalom. :) Ugy csavargatja az ujja korul a profot, hogy azt leirni sem lehet. Es szerintem nem is jo nő. :P
3/5
Lee Adama:
Baltar mellett a masik kedvenc. Az elejen egy atlagos szepfiunak tunik, de kesobb kiderul, h tud logikusan gondolkodni es helyen van a szive is. Azert a TV-s epizodban nagyot neztem mikor kiderult mien izmos, az egyenruha alatt annyira ez nem latszott. (Novernek rogton felcsillant a szeme) :D
5/5
Starbuck:
Ugyan eloszor aszittem a "hős" karakter Lee lesz, o lesz aki mindenkit megment es o lesz a legjobb. Hát tevedtem, ez Starbuck lett. Igazi hős tipus, amolyan kemeny csajszi.
4/5
Sharon:
Vegyesek az erzelmek iranta. Fontos karakter, de nekem mégis kozepszerunek tunik.
2/5
Helo:
Joak karakter. :D Szimpatizalok vele, vakszerelmes. :)
4/5
Chief:
Szinten a kedvencek koze tartozo karakter. Tetszett a kitartasa, a hajoépítésben. Ilyen felfogasu emberek kellenek a flottaba!
5/5
Gaeta:
Tokeletes helyen van ahol van. O maga se tudja mien fontos tagja a gepezetnek. :) Tud helyesen donteni, de igaz amit Cifu mondott h olykor 2tuz kozott van. :)
4/5
Billy:
Gaetahoz hasonloan o is az aki ott van jo helyen ahol van. Az elnok jobbkeze, es tamogatoja. Mindig ottvan mellette. :)
3/5
Zarek:
Egyik felesleges karakter szerintem. Keveri a sz@rt, masra nem jo. Azert 1 jo dontese volt, csak ezert nem 1es. :)
2/5
Cain:
Hazisárkány tipus. Undoritonak tartom, keptelen logikus gondolkodasra. Pfőj. :)
1/5 -
_Vegeta_ #750 Figyelem! Teljesen offtopik hozzaszolas kovetkezik ami, IMYke hozzaszolasara egy reagalas!
Nagyon atestel a ló masik oldalara. A roviditesek hasznalata jogos es szukseges is.
Ha te mindent be akarsz potyogni az a te egyeni szoc. problemad. :D
Nezz meg az angolok hogy irnak a neten: "cu l8r" es hasonlok, ahhoz kepest itt a magyar sg-n a roviditesek elegge kulturaltak. :D -
Prof William #749 "Itt a másik nagy problémám, amit már korábban is említettem. Ilyen vészhelyzetben a demokrácia csak akadályozó tényező. Egy jó képességű, de csaknem* korlátlan hatalmú vezető kell(ene) ilyen helyzetben. "
Erre már köztáraságkori rómaiak is rájöttek. Ha nayg vész volt választottak egy Diktátort. Aztán ha vége volt a vésznek, szépen leváltották. És Sulla-ig általában hagyták is magukat a diktátorok...
-
#748 Ezt:
Figyelem! Film-élmény-romboló hatású hozzászólás alant, a következő sorban!
Szerintem, ez inkább magyarabb és kulturáltabb, mint az átkozott "spoiler" és társaik...
-
#747 HA már ott van miért ne? :) -
#746 Azért szerényen elkisérte az elnöknőt még a szent helyére... :) -
#745 Elismeri, hogy Roslin vallási szemlélete helyes volt, és elnézi, hogy ezért még akár át is nyúlt a feje felett.
Én ezt azért nem mondanám. Ezt nem ismerte el szerintem. Inkább csak felülemelkedett egy picit magán hogy "megmentse" az emberiség másik felét :D
Nekem nem tűnt úgy hogy utána ő teljesen támogatja az elnöknő vallási dolgait. Egyszerűen úgy döntött, hogy mivel sokan követik valahogy ki kell vele jönni..
Ha ennek az ára valamilyen szintű elfogadása az ő hitének... -
#744 Egyébként nekem semmi bajom a sima angol szavakkal. a gondom a rövidítésekkel van. Csak nagyon keveset ismerek belőlük... -
#743 Van egy érzésem, hogy nem rajongsz az internetes szubkultúra szlengjéért. :)
Spoiler szó helyett akkor mit ajánlasz, mit használjunk a jövőben? ;) -
#742 Spoilerveszély!!!!
katonáknak kell egy vezér, aki ha kell kemény, ha kell akkor bizony bárkit lecsukat, ez tartja össze az egészet. Viszont ekkora felelőséggel a vállán nem engedheti meg azt, hogy magára hagyja a többi non-military népet, akik jelen esetben az emberiséget jelentik.
Emlékszünk mi is volt Roslin és az Id. Adama közötti nézeteltérés lényege? Az, hogy Adama nem akart visszamenni Capricára, holmi vallási jelkép miatt. Erre Roslin fogta, és Starbuckot felbujtta, hogy lopjon el egy gépet, és hozza el neki azt a nyilat. Starbuck katona, Adamának kellett volna felelnie, Roslin tehát fogta magát, és átnyúlt Adama feje felett. Erre záratta börtönbe Roslint Adama, majd onnan megszöktették, és itt szakadt ketté a flotta. Adama pedig utána fogta magát, és elment Roslinhoz, békülékeny módban. A film története szempontjából ez egy jelentős pillanat, de az én szemléletem szerint egy egy megadás. Elismeri, hogy Roslin vallási szemlélete helyes volt, és elnézi, hogy ezért még akár át is nyúlt a feje felett.
Persze, párhuzamosan az Öreggel, neki is vezetnie kell egy népet.
Épp ez a probléma. Ő a politikus, nem pedig az Öreg. Itt van a gond, hogy neki kellene azon dolgoznia, hogy a kettejük közötti nézeteltéréseket elsimitsa, és megoldásokat keressen. Ez a konokul előre a mózesi úton, amit te említesz szerintem egyáltalán nem illik egy elvileg demokratikus rendszer vezetőjéhez. Emlékeim szerint ugyanis a Kolónia túlélőinek elnöknője, nem pedig Vallási vezetője... Hacsak nem lett vallási irányítású a Kolónia túlélőflotta.
A demokráciával, amit akar az elnöknő az a baj, hogy demokratikus :D Vagyis inkább bízom az életem én személy szerint egy profi veterán katonára és az ő "vezetőségére" hogy megvéd és talán megment, mint egy frissen kinevezett hivatalnokra aki a demokráciára támaszkodik.
Itt a másik nagy problémám, amit már korábban is említettem. Ilyen vészhelyzetben a demokrácia csak akadályozó tényező. Egy jó képességű, de csaknem* korlátlan hatalmú vezető kell(ene) ilyen helyzetben.
*: valamilyen felügyelő bizottság azért nem ártana...
: Starbuck is jó lett volna egy amolyan "lázadó" szerepre, aki kiváló pilóta de a fegyelem mint olyan, nem szerepel nála a skillek között. De később ő is megváltozott, gondolom a forg.könyvírók szándékosan csinálták, és most ő is amolyan szappanopera tucatkarakter lett.
Pontosan e miatt írtam én is, hogy középszerű lett. Amennyire lázadó volt a Pilotban (ahogy lenyomott egy maflást az XO-nak :)), annyira jó kislány lett belőle, aki ugyan néha megszegi a szabályzatot, de mindig jót és jól cselekszik. -
#741 A BTW eléggé idegesítő rövidítés és anglikán szóhasználat a magyar topikokban...
Király Linda jut ilyenkor eszembe: "Hát magyarok vagyunk, vagy nem?!"
-
#740 THX ;) -
#739 btw=by the way -
#738 Tudom én is. Csak gondoltam a Serenity többet mind az embereknek mint a sorozat.
Azt árul el nékem pls, hogy a BTW mit jelent?
UI.: Mondjuk kíváncsi lennék rá, hogy miért rakták bele a készítők.. -
#737 Én tudom, csak éppen nem jártam errefelé. Arra azért ne számíts, hogy 5 percenként a BSG topicot lessem. :)))
BTW Serenity film és Firefly TV-sorozat. ;) -
#736 Hát senki se tudja?
Najó akkor elmondom. A kép bal oldalán egy FireFly osztályú szállítóhajót láthatunk, éppen leszáll...
Tudjátok Serenity nevezetű film... -
#735 Biztos lesz olyan aki tudni fogja... Mondjuk CIFU.... :) Addig nem mondom el amíg cifu nem ír :) -
Prof William #734 Passz... -
#733 Úgydöntöttem, hogy a nagy ZHzsok közepette egy kis Battlestar újranézéssel kapcsolom ki magam...és mit látok?
Nah ki ismeri fel a a bal középső részen lévő hajót? Én tudom mi az, nade ti tudjátok e? :D -
#732 Két basestar volt a fegyverraktárnál + egy rakat support ship...
Megnéztem :) -
#731 -
#730 Hát nemtudom, Adama kapcsán a kommentedet picit másként látom. Az Öreg pengeélen táncol a katonaság és a "szív" között. Kötik a szabályok, amelyeket ha nem tart be, vége a mesének. Katonai vezetőként nem csak hogy irányítania kell a dolgokat, de a teljes Galactica legénységét kell kordában tartania. A katonáknak kell egy vezér, aki ha kell kemény, ha kell akkor bizony bárkit lecsukat, ez tartja össze az egészet. Viszont ekkora felelőséggel a vállán nem engedheti meg azt, hogy magára hagyja a többi non-military népet, akik jelen esetben az emberiséget jelentik. És nem egyszer van olyan szituáció, amikor mérlegelni kell, mi a fontosabb, a legénysége vagy a nép. Nehéz. Nemtudom mire értetted a "pitizést", de eddig én nem láttam ilyet. Minden döntésében, ami szokatlannak tűnhet egy katonától, és fel lehet fedezni benne egy kis "érzést", én jogosnak tartottam, és magam is így tettem volna.
Roslinnal sincs semmi bajom, leszámítva hogy egyszerűen idegesít. De talán pont ez a karakter szerepe, ha igen, akkor kiváló a rendezés ;] Ami nem tetszik benne - nem az ő hibája, ezt a szituáció szülte - hogy megy előre, konokul, makacsul, és egy kisebbfajta csillagközi Mózesnek képzeli magát. Persze, párhuzamosan az Öreggel, neki is vezetnie kell egy népet.
És itt nálam a kettő közötti különbség. Ha azt akarom hogy valaki vezessen, akkor legyen tisztában a szabályokkal, és tudja mit meddig lehet és mire számítsak ha mégsem úgy van - lásd katonák agyonszabályzott élete. A demokráciával, amit akar az elnöknő az a baj, hogy demokratikus :D Vagyis inkább bízom az életem én személy szerint egy profi veterán katonára és az ő "vezetőségére" hogy megvéd és talán megment, mint egy frissen kinevezett hivatalnokra aki a demokráciára támaszkodik. Jó lesz az a demokrácia, ha majd megérkeztünk a Földre, letelepedtünk és a kenyérpirítókat kihúztuk a kettőhúszból...
XO, Gaius, Six - a legjobbak. Lee nálam is egy nyálas macsó szerepbe zsugorodott a sorozat kezdetétől, de hát ez is kell egy sorozatba. Aki tetszik még, az "Dee" (Duelle), és az elfojtott nagy szíve. Látom magam előtt, ahogy próbál kitörni, de nem meri mert köti a katonai szabályzat. Talán nem véletlen a színész kiválasztás sem, azok a nézések és tekintetek amiket "produkál", többet érnek több percnyi monológnál. (remélem nem egyike a gépeknek;])
Többi szereplőről ugyanaz a véleményem amit te is kiválóan ecseteltél.
ui: Starbuck is jó lett volna egy amolyan "lázadó" szerepre, aki kiváló pilóta de a fegyelem mint olyan, nem szerepel nála a skillek között. De később ő is megváltozott, gondolom a forg.könyvírók szándékosan csinálták, és most ő is amolyan szappanopera tucatkarakter lett. Olyan mint Sawyer a Lostban, jól indult, de a végére elvesztette azt az igazi "rosszfiús" auráját, és beállt a sorba a többi "szent" közé. -
Prof William #729 Úgy látom Roslint szinte mindenki utálja... Pedig ha már minden kötél szakad, akkor egy kis természetfeletti segítség minig jól jön... Persze még csak az első évadot láttam, szóval nem tudom mit fog még marhulni a karaktere.
Lényeg az hogy jó kis sorozat...