6292
-
#648 BSG: Rakj majd fel képet, lássuk mire gondolsz :))
B5: 1. képen a saját reflektorainak a fénye, 3. képen a nap fénye csillan meg (és ez a legelső részből a Gatheringből van, ami teljesen "buta" amigával készült) -
_Vegeta_ #647 Nagyonis ertettem mit mondtal, de olyan szo h widefülű/videfülű a magyarban nem letezik. A vájtfülű kifejezest lentebb mar ertelmeztek. Egy kis kiegeszites: a legtobb jovevenyszavunk nem angol eredetu nem kell mindenben angolt latni. :)
#625: Szerintem a bsgbe azert nem olyan egyszinuek az urhajok. Most nem rakok fel kepeket, de megneztem es jol, szepen kivannak dolgozva, és latni azt is amit cifu is emlitett #626ban. A b5 nekem nagyon matt, a kepet is amit beszurtal az allomasrol pl a feny olyan furcsa. :) -
#646 /nagyonoff
a fába szorult féregről sem a csapdába jutott farkas jut először az ember eszébe, pedig azt jelenti.
mindenfajta érv nélkül meg nem biztos, hogy egyből hülyének kéne nézni az embert, mert még visszájára fordulhat a dolog.
de hagyjuk inkább ezt a témát.
/on -
#645 Akkor én kiloVÁJT fülű vagyok
Elvonási tünetek, lassan jönnek a rózsaszín elefántok is .. -
#644 Még csak egy hete nincs BSG, már jelentkeznek az elvonási tünetek... ;] -
nyikolaj #643 Wide fül és kész. Ne égesd magad tovább
mondhatsz akármit az vájt - semmiköze az angol nyelvhez ez a kifejezés régóta része a nyelvünknek (hangzásából is érzehető) - de hát ha okosabb vagy az MTA nyelvészeinél akkor csapj föl Kazinczy-nak, s kezd nyelvujításba... -
nyikolaj #642 "VÁJT fülű: mn váj, nyelvi, irodalmi, zenei finomságra fogékony" (lásd: magyar értelmező kéziszótár)
ha nem tudjuk hogy irunk egy szót, vagy hogy milyen eredetű -> istennek hála léteznek kéziszótárak, lexikonok...erről sztem ennyit -
#641 Mutass rá légy szíves, hogy mit jelent a vájt "magyarul"...
Csak nem arra gondolsz, hogy (ki)vájt?!?... mint egy fafaragás alkalmával kivájt teknő stb... Ne hülyülj, rendben!
Wide fül és kész. Ne égesd magad tovább. -
#640 "Quipper: a vájtfülü nem magyar kifejezés... légyszíves használd az elméd!"
/OFF
Ok, használom....
....
....
Miért is nem?
/ON -
#639 Én is aszondtam: "annyi anyagot tényleg csak transzporterrel lehet felküldeni" -
#638 Star Trek-esen / Stargate Atlantis-osan odasugárzod őket... -
#637 Már értelek - akkor elnézésedet kérem, elsőre nem esett le...
Quipper: a vájtfülü nem magyar kifejezés... légyszíves használd az elméd!
-
#636 Persze, ha lenne 1 trilliárd legókészletem az űrben én is össze tudnám rakni egy ekkora űrállomássá, de hogy viszem fel az a k.baszott sok anyagot :p -
#635 Asszem ideje hogy lapozzunk, mert ennek nincs értelme.. "Mondjuk az űrben ez nem lehet egy semmi feladat :))" - erre kérdeztem rá. Erre írtad hogy az űrdokkban. Okés, de én nem ezt kérdeztem, és az idézett mondat sem erről szólt, hanem a világűrről ;] Persze az a baj, hogy én csak ezt kis élcnek szántam, semmi komolynak... Valamivel el kell ütni a következő 3 hónapot, de ha minden mondatra így fogunk reagálni, akkor azt hiszem még hosszabb lesz ez a szünet... -
#634 "Mindig megmosolyogtam a Star Trek űrállomásait, amik mellett hangyányira eltörpültek a legnagyobb hajók is (annyi anyagot tényleg csak transzporterrel lehet felküldeni)."
Senki nem mondta, hogy öntöttvasból vannak, szépen össze lehet szerelni a darabokat az űrben is... -
#633 arra még nem gondoltál, hogy a "vájtfülű" kifejezés teljesen magyarul van, és semmi köze holmi angol szavakhoz?
(vagy én vagyok hülye, és nem értem a poént?) -
#632 Hát erről beszélek. -
#631 Ezért hívnám fel a figyelmed erre a mondatomra...: A festésnek nem kell feltétlenül az űrben zajlania.
-
#630 Űrdokk nem egyenlő az űrrel ;] -
#629 Az űrdokk gondolom zéró gravitációs (ezért is tudtak elugrani), és zéró gravban azért gondolom nem olyan egyszerű festeni :p
Mindig megmosolyogtam a Star Trek űrállomásait, amik mellett hangyányira eltörpültek a legnagyobb hajók is (annyi anyagot tényleg csak transzporterrel lehet felküldeni). Egyébként a dokk ott is 0 grav-os volt (és ott se teljesen egyszinű a hajótest) -
#628 Űrdokkokról nem hallottál még A Pegasus is onnan jumpolt. A festésnek nem kell feltétlenül az űrben zajlania.
-
#627 Űrben hogy festenek? Megvan hozzá minden "fizikai" követelmény? ;] -
#626 mrzed: Egyszinunek is kell lennie a texturanak egy anyagbol all ossze az egesz hajo nem? :)
Nem feltétlenül. A különféle alkatrészek lehetnek különféle anyagból és lehetnek különféle megmunkálással elkészítve. Ez jól megfigyelhető például a festetlen, fémszínű gépeken (festetlen Tu-160). -
#625 Az attól függ. B5 esetében egyértelmű volt, hogy lapokból rakták össze (a lapokat előre festették, tehát már nem lehetett egyszinű), meg nem is uncsi egyszinűre tervezték az egészek (végülis egy nagy bazár :))
BSG esetében úgy néz ki, mint a mai hadihajók amiket kb egyszerre festenek le (Cifu javíts ki, ha tévedek :)). Mondjuk az űrben ez nem lehet egy semmi feladat :)) -
#624 Mégegyszer... Wide
wide = széles, tágas
Talán egyedül is összetudod tenni a fogalmat ezentúl...
Gondolj csak bele, a vájt [white = fehér] fül fogalom milyen hülyén hat, ha lefordítod: fehér fülű...
Ellenben a wide fül azt jelenti, hogy az ezzel bíró ember abszolút hallással rendelkezik - azaz, meg tudja különböztetni a "hamis" és "nem hamis" fél hangokat is a zenében, gyorsabban tanulja meg a zenét stb.
-
_Vegeta_ #623 Nemtudom te mirol beszelsz en videfuluseget meg nemhallottam.
mrzed: Egyszinunek is kell lennie a texturanak egy anyagbol all ossze az egesz hajo nem? :) -
#622 -
#621 Asszittem Michele Vájdra célzol :) -
#620 Összehasonlításról van szó :p
Egyébként a BSG textúrái részletesek, csak épp olyan, nem is tudom sivárak (ez a jó szó?)
Míg pl a B5-nél jól látszott, hogy nem pont ugyanolyan színű részekből lett összetéve, addig a Battlestar-ok úgy néznek ki, mintha egyszínűre lettek volna festve (az egész egyszerre ), és csak jópár kormolódás látszik rajta -
#619 nem vájt, hanem vájd... [Wide]
-
Dns5000 #618 hmm ez nem a battlestar forum?
csak b5, meg d9 rol van szo erdekes :/ -
_Vegeta_ #617 Pedig az, de en vájtszemű vagyok. :) -
#616 Sztem nem matt:)
Első rész (sorry, lusta vagyok DVD-t előkeresni, szóval a DVDRip-ből)
-
_Vegeta_ #615 Olyan matt az egesz. :\ -
#614 Mijja baj az állomással ? Én még újra is rendereltem az eredeti alapján, és nekem teccett :)) -
_Vegeta_ #613 B5ben a starfury es az omega rombolok nagyon jol neztek ki, de az allomas peldaul pocsék. Ismet elmondom nekem a latvany semmit sem jelent, de akkor is pocsék.
A ds9csatarol meg annyit h az altalad emlitett problema sztoribukfenc nem rendering hiba. ;)
-
#612 DS9 csatái vontak némi kívánnivalót maguk után. PL az amúgy (akkor) legerősebb galaxy osztályú halyók csak úgy 1 lövésre pusztultak (de a Defiant az mindent kibírt :))
Textúrák: hát, sztem épp a B5 textúrái amik nagyon kidolgozottak (korukhoz képest). Annakidelyén leszedtem az eredeti amigós modelleket és textúrákat, hát, elég jól ki volt pl az állomás dolgozva (de a Starfury-vel se volt semmi gond)
BSG-ben egész jól megcsinálták a Galactica-t és a Pegazus-t, de hát eltelt azóta jópár év, szóval volt mivel -
_Vegeta_ #611 Mar leszedtem, de egyenlore entinezes van. :> -
#610 OKé - amúgy még nem láttam, de tervben van a letöltése...
-
#609 Hát ez amolyan félig humor volt félig meg nem :), de nem is ez a lényeg látta már valaki amúgy a Star Wrecket? (Hallottatok egyáltalán róla?)