6292
  • Zsolo007
    MIért ne gondolhatna azt amit akar vazze? Miért kell leszólnod azért mert ő máshogy látja? hmm?
  • IMYke2.0.0.0
    A sorozat végére kiderül, hogy Baltar is Cylon...
  • a
    de amúgy miért olyan lehetetlen, h a cylonok chipet raktak gaius agyába?
  • IMYke2.0.0.0
    A 3. pontot nem gondolhatod komolyan...! Jézusom!

• _Vegeta_
    ad1:Miutan a topikban kezdetektol jelenvagyok, nem fogok visszaolvasni. :)
    ad2:Csak magad neveben beszelj, ne hasznalj "mi"-t. :)
    ad3:Ez a vizionalas nagy hulyeseg, egyetlen teny sem tamasztja ala, epp ellenkezoleg. Mindig vannak pici utalasok, h nem kepzelodik.
  • IMYke2.0.0.0
    Ne állítsd biztosan azt, amiről nem győződtél meg... nézz utána a topikban!
    Amúgy, én sosem állítottam ezt, a magyar nyelvtanban megbújó furfangos "mi"-t használtam, az általánosság, azaz az ide irogatók kifejezésére...
  • _Vegeta_
    "Sokáig azon elmélkedtünk, hogy talán a Cylonok beépítettek vmit Gaius agyába, hogy kapcsolatot tartsanak vele..."
    Max te, szo nem nincs ilyenrol. En legszimpatkusabbnak es legelkepzelhetobbnek a magasabb eletformat tartom, amit a cylonok szeretnenek elerni.
  • [NST]Cifu
    Valami nem stimmel, Január 6. az ugye péntek, ha péntekenként lesz, akkor négy alkalom lesz januárban (6., 13., 20. és 27.), erre hat epizódot adnak le elvileg a hónapban. Oké, 6.-án kettőt, de utána hogyan? Sehogy se jön ki...
  • IMYke2.0.0.0
    Egészen biztos, hogy csak az elméjében látja - segítek: vízionálja.
    Sokáig azon elmélkedtünk, hogy talán a Cylonok beépítettek vmit Gaius agyába, hogy kapcsolatot tartsanak vele...
    Te sem nézed jól a sorozatot... ejnye-bejnye
  • vg
    Resurrection Ship: Part 1" Episode: #2.11 - 6 January 2006

"Resurrection Ship: Part 2" Episode: #2.12 - 6 January 2006

"Epiphanies" Episode: #2.13 - January 2006

"Black Market" Episode: #2.14 - January 2006

"Scar" Episode: #2.14 - January 2006

"Sacrifice" Episode: #2.16 - January 2005

"Dowloaded" Episode: #2.17 - February 2006
    (Lucy Lawless újra!)

"Lay Down Your Burdens: Part 1" Episode: #2.19 - March 2006
  • vg
    "Six ruházata - ahogy ő maga is - Gaius elméjében létezik!"

Ez egyáltalán nem bíztos! :)
  • Zsolo007
    Jah...
  • Prof William
    De így még csaknem is kelett sokat cicózni a Kolónia Flottával. Olcsóbban meg lett. :)
  • _Vegeta_
    En szerintem mindenkeppen katonai folenyben voltak, eleg csak megnezni egy Cylon Bazishajot. :)
  • [NST]Cifu
    Akkor mégiscsak igaz lehet az elméletem, hogy a Cyclonok valójában katonai fölényben voltak a támadás megkezdésekor? ;)

Szvsz ez azért (lehet) érdekes, mert valószinüleg nyilt küzdelemben is képesek lettek volna arra, amit végbevittek.
  • Zsolo007
    Valóban. Elvetem az elméletem :). Amúgy még nem tartunk ott :). Értem mostmár.
  • IMYke2.0.0.0
    Még mindig nem érted.
    Mivel Gaius elméjéből vetül ki, ezért gyakorlatilag - természetesen, a forgatókönyvírók játszanak a szálakkal, de - bármibe öltöztethetné a szőke nőcit: még bikiniben is flangálhatna, miközben a professzorral beszélget!
    Érted már!
    Semmi köze a szituációkhoz annak, hogy Six miben mászkál.
    Erre jó példa az utolsó rész az évben [2x10], melyben Six piros sexi ruciban megy a bebörtönzött Cylon meglátogatására - és szembesül a szörnyű igazsággal ugye:

Mondani sem kell, hogy a piros ruha egyáltalán nem megfelelő a szitációban. S ez így volt mindig. Kivétel az az egyetlen rész, amikor - ezt már korábban is írtam - Six valóban a hajón volt: a bepoloskázáskor.

• Zsolo007
    LOL és?

Ezt mindenki tudja. Akkor már nem is számíthat hogy mit visel? Vazze pont ezért számít! Ha egy "sima" nő lenne, akkor azt mondom, hogy ugye azért csipi ki magát, hogfy tettszen xy-nak. Nade ha csak baltar elméjében van akkor ez a helyzet nem áll fenn... Ebből gondoltam, hogy az éppen aktuális eseményeknek megfelelően öltözik, ergo a rucikból már lehet valamit sejetni, hogy mi lehet...

Persze ez csak egy elmélet.

Honnan veszed hogy nem értem vazze?
  • Prof William
    Na... Pedig még akartam írni...

Nemrég Láttam Edward James Olmost egy régi filmben... Soroztagyilkos volt... :) Szóval még nem futott be. :) Azért keptönnnek jobb volt. :)
  • Prof William
    Tudom tudom... De ha mégsem? (Na jó erről nem nyitunk vitát.)
  • IMYke2.0.0.0
    Neked is ajánlom ennek a mondatnak a megfontolását:
    Six ruházata - ahogy ő maga is - Gaius elméjében létezik!

• Prof William
    Hiába cylon, aztér szőke nő is, aki mindig szereti az új rucikat. :)

Igen... Caprica felett legalább 3 BS-volt. Gondolom azok atomozták szét mindent ami nagyobb volt egy garázsnál.
    + Amikor a pilotban Boomer+Helo sodrodnak, akkor is legalább 2 szilulett látszik a Caprica felett.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor hiába nézed újra a sorozatot, ha nem érted...
    Six ruházata - ahogy ő maga is - Gaius elméjében létezik!
    Egyetlen egyszer jelenik meg valóban Six - még pedig a hajón, s akkor rejti el a szerkentyűt is a Vezérlőben!
    [A Kolónia megtámadását követően.]

• Zsolo007
    Visszavonnám Cifu a korábbi BaseStar mennyiségre vonatkozó elméletem :).

Szobatársammal újranézzük a sorozatot....

Mikor Starbuck visszatér Capricára akkor 3 BaseStart látni a bolygó körül, és ez csak a bolgyó egy ik oldala....

Szóval tuti hogy több BaseStarjuk volt/van mint amennyi BattleStar...

UI.: Ti figyelitek egyébként hogy six milyen ruhákban van? Nekem feltűnt hogy komolyabb témaváltásokkal a ruhája is cserélődik...Biztos van jelentősége annak is, hogy mikor milyen ruhát visel, nem?
  • Sydious
    Köszi a linket.
    Annyit azért hozzátennék ,hogy annyira azért nem vagyok ostaba és én is innen szoktam szerezni subokat, csak mostanság nekem vmiért nem hajlandó megnyitni a linkeket, és nemtom az okát.Valszeg l00zer vagyok:)
    azért köszi a segítséget!!

Syd
  • _Vegeta_
    Oh, ellnezest.
  • a
    hát sztem a BSG és a ST sem igazi SCIENCE-fiction (legalábbis nem hard), igazi scifi-nek mondható pl. a Space Odyssey vagy a Blade Runner (bár ebben nem a science a lényeg, de azért nem állít lehetetlen dolgokat)
  • [NST]Cifu
    Hát te se ertetted meg mit irtam alant?

Amikor elkezdtem írni a hsz.-t, a te hozzászólásod még nem is volt itt olvasható. ;)
  • _Vegeta_
    BSG alatt tenyleg a remake-et ertjuk. Hulye dolog, de ez van. Sajna a regibol csak 1-2reszt lattam csak, az nem tunt rossznak.

Hát te se ertetted meg mit irtam alant? A filmek, sorozatok 90%-ára ra lehet huzni 3-4 stilusiranyzatot. Erre en azt irtam h probaljuk meg azt a stilust raaggatni ami a legjobban raillik.
    A sw eseten ez enszerintem a fantasy es egyertelmuen. Star treknel egyertelmuen a scifi.

#778: Az SG egy szemét ehhez kepest. Bocs ha valakinek a lelkivilagaba tiportam. :D
  • [NST]Cifu
    Először is: a BSG jelenleg a második évadnál tart, a 2x11 csak jövő januárban jön.
    Másodszor: feliratok terén csak el kellett volna nézned a feliratok.hu-ra... Kerek 15 másodperc alatt ezt találtam...
    Harmadszor: üdv a klubban! :)
  • Sydious
    Nah helló emberek!
    Én csak nem rég kaptam meg ezt a "gyöngyszemet", de 5 nap alatt feldaráltam sajna.
    Aszittem ,hogy a Babylon 5 és az SG után nem fogok jó sorozatot találni magamnak, de a haverom belenyúlt a tutiba és mondta nézzem meg, ha nem teccik töröljem le.
    Az 1,4G-s részt megnéztem és nyünnyögtem egy kicsit mert olyan se füle se farka nem volt a sztorinak számomra aztán megnéztem a miniseries-t és majdnem magamalá piszkítottam a gyönyörtől:) A 2. széria is megvan ,de abból csak 10 rész.. vagy az eredetileg id annyi?
    Kerestem hozzá SUB-ot, mind az első mind a 2. szériához de nem találtam őket.
    Gondolom már volt kérés, de ha nem túl nagy fáradtság akkor dobjon vki ide egy linket a subokról.
    Előre is köszi és kellemes nézelődést kívánok BSG fannak!!!

Sydious
  • [NST]Cifu
    Egyfelől erősen eltértünk a támától, másfelől én biztos, hogy belül megöregedtem, mert a klasszikus sorozatot ma is tisztelem, becsülöm, és egy-kétévente 1x megnézem. Ezt ugyanakkor nem mondhatom el a prequel részeiről.

Ugyanakkor az én megöregedett, begyepesedett fejemnek sokkal jobban bejön az a gondolkodós történetmenet, amit a BSG képvisel (hopp - itt egy kis probléma: a BSG alatt mi most általánosan az BSG 2003-at érjük, és nem az eredeti sorozatott, felfigyelt már más is erre?).

Apropó (paszmeg, most is először azt írtam, hogy BTW...) erről a sci-fi-e vagy sem dologról mindig az jut eszembe, hogy egyáltalán van-e értelme ilyen éles határokat húzni? Tudományos az, hogy a BSG-ben vagy az ST-ben hallunk hangokat az űrben? Még véletlenül sem. Van bármi köze a realitásnak vagy a tudománynak ahhoz, ahogy az ST-ben áltudományos technoblabla szövegek szállnak félpercenként? Nyema.

Sci-fi akkor a BSG vagy a Trek?
  • _Vegeta_
    NEM BSG jellegu hozzaszolas
    Csak nemszeretem ha hulyenek neznek ami gyakran eloforudul mert hulyevagyok. Stimm? :D
    Egyebbkent itt most nem arrol van szo h a scifiket szájtátva nezi az ember.. A sw INKABB fantasy mint scifi es mivel a filmek 90%-ara tobb stilusjelleget is ra lehet aggatni ezert inkabb a legjelentosebbel szoktuk oket illetni. Pl az emlitett matrix akcio/kaland/scifi. Ugye sokaknak akcio pedig legnagyobb reszt szerintem scifi. Szoval visszatérve a sw-ra az inkabb fantasy/kaland mintsem scifi.
  • Zsolo007
    lol érdekes a felfogásod. Az hogy nekem nem tetszik a star wars, még nem jelenti azt hogy belül is megöregedtem. Most akkor mindenki játékos "gyerekes" szellemű aki star warst néz, rajtukkívül pedig mindenki begyeesedett öreg?. LOL
    Ne általánosítsunk márr pls thx
  • NeoMaN
    Megöregedtél belül is... :)))

Nemszabad!

• Zsolo007
    Így van..pont ezért nem nézem én szájtátva :D
  • NeoMaN
    Így igaz, de azt mondani az SW hogy nem sci-fi, azért elég elvakult dolog sztem. Sci-fi az, csak nem oly mélyenszántó, mint az általatok kedveltek, ennyi. Inkább a mese/fantasy szálat fogja meg erősebben, míg ezek a történet/tudományt.
  • Zsolo007
    Ez igaz a Star Trekre is. Sőt az össze jelentősebb sci-fire...
  • NeoMaN
    jajdenagyon kötekedősek vagytok...
    Mért is hiányzik? Tessék megnézni a Star Wars hatása a tudományokra című doksifilmet. Sok dolog kifejlesztéséhez az SW adta az ötletet a tudósoknak.
  • a
    mindez nem változtat azon a tényen, hogy az SW sorozatból hiányzik a science