6292
-
_Vegeta_ #688 Ez ám a terjedelmes magyarazat. Ez igen, koszi Cifu ;) -
#687 Mi a különbség egyébként a parancsnok és a kapitányi rang között? Van egyáltalán?
A rendfokozatnál jelentős különbség van, a beosztás pedig megint más tészta.
Az US NAVY esetén (amit e téren figyelembe lehet venni), így néznek ki a tiszti rendfokozatok:
Tiszti sor: US NAVY / Osztrák-Magyar haditengerészet / Mai hadsereg rendfokozat
O-1: Ensign (ENS) / Tengerészzászlós / Hadnagy
O-2: Lieutenant, Junior Grade (LTJG) / Fregatthadnagy / Főhadnagy
O-3: Lieutenant (LT) / Sorhajóhadnagy / Százados
O-4: Lieutenant Commander (LCDR) / Korvettkapitány / Őrnagy
O-5: Commander (CDR) / Fregattkapitány / Alezredes
O-6: Captain (CAPT) / Sorhajókapitány / Ezredes
Ezen kívűl a hajó parancsnokát mindig megilleti a "kapitány" megnevezés, mivel ez a beosztását jelöli, és a rendfokozattól független. Egy háromszáz tonnás aknaszedő hajó parancsnoka ugyanúgy "kapitány", mint egy százezer tonnás repülőgép-hordozó hadihajó parancsnoka, noha az elöbbi valószinüleg csak Lieutenant vagy Lieutenant Commander lesz, míg egy hordozó kapitánya legalább Captain.
A probléma ott van, hogy az USAF, US ARMY és US MARINES esetén a "Captain" rang századost jelent, ezeknél ugyanis így néz ki a tiszti tábla:
O-1: Second Lieutenant (2LT) / Hadnagy
O-2: Lieutenant (1LT) / Főhadnagy
O-3: Captain (CPT) / Százados
O-4: Major (MAJ) / Őrnagy
O-5: Lieutenant Colonel (LTCol) / Alezredes
O-6: Colonel (Col) / Ezredes
Namost a BSG-ben úgy meg vannak keverve a rendfokozatok, hogy csak na. Adama CDR, vagyis "Parancsnok" (Fregattkapitány), Tiggs Col, vagyis "Ezredes", az ifjabb Adama pedig CPT, vagyis "Százados".
Az idős Adama esetén használatban volt egyáltalán a "Captain" megszólítás? Mert nekem csak a "Commander" rémlik amúgy... -
#686 No, valami ilyesmire gondoltam.
Azt hiszitek Adama kormányoz vaskézzel? Na majd én megmutatnám (úgy Thrawn mintájára, vagy inkább Vader :) )
A támadás első percében statáriumot hirdetnék, ők meg csak szórakozzanak a hatlommentes elnöknőjükkel (akinek azért álhatalmat adnék :))
Meg hát a sztorit is vinni kell előre, ahhoz kell :)
Cain-t az első percben lelövetném (véletlen baleset történt dokkolás közben ), és valakit a hídról neveznék ki a Pegasus parancsnokának :))
-
#685 Ez nagyon jó!!!
UI.: Csak hogy kötekedjek egy picit: Adama nem kapitány hanem parancsnok... (legalábbis én még nem hallottam, hogy Captain Adamanak hívták volna, csak Commandernek hívják, vagy rosszul emléxem?)
UI.: Mi a különbség egyébként a parancsnok és a kapitányi rang között? Van egyáltalán? -
#684 LoL!!!! :)))) -
Prof William #683 "sztori a döntéseid alapján változik"
- Uram a rabszállítón a rabok átvették a parancsnokságot!
- Kilőnni!
- De uram a Lee is ott van.
- Hallottam elsőre is. Kilőni!
- Uram az Olympic Carrier felénk tart. Megtagadják a megállásra vonatkozó utasításokat!
- Biztos örülnek hogy látnak minket. Had jöjjenek!
-... ezért úgy döntök hogy lemondok a parancsnoki tisztemről, és olyan emberre bízom a flottát, akinek helyén van az esze. Dr. Gaius lépjen előre!
- Ezt nektek, nem demokratikus kormányzást! Mostantól rendörállam lessz!
- Na de Adama kapitány!
- Kivégezni! Nem pofázunk vissza a feljebvalónak! Lessz itt rend baszki! -
#682 Az se rossz, de akkor már inkább: te mint a főszereplő, és a sztori a döntéseid alapján változik :)) -
_Vegeta_ #681 Inkabb ugy lenne jo filmet nezni a holoszobaba hogy nem vagy aktiv resztvevo vagy csak a hatterben. -
#680 Az bizony :))
Egyébként poén, de az asszony kiköpött Delenn :p, szóval [pipa] megvót :))) -
Prof William #679 Főleg a "Felfedezzük egymás gyönyörzónáit Delennel" rész lenne jó mi? -
#678 A holodeck Game csak a harmadik nálam, film nézés/játszás negyedik (B5-öt végigvinni mint Sheridan, no az piszkosul tetszene :))), séta a holdon/marson, meg egyéb romantikus kirándulások meg nagyonsokadik :)
Mondjuk a gamet én a KOTOR-ral kezdeném :)) -
_Vegeta_ #677 En atultetnem a kedvenc jatekaimat h "3d"-ben jatszhassam. ;)
quake1, thief1-2, jedi knight+mots es meg egy keves. -
#676 Hát, ha én beszabadulnék egy holodekre, akkor két dolgot tennék.
Az első túl mocskos ahhoz, hogy leírjam :))))
A második, hogy megcsinálnám az eredeti szereplők másával a Star Wars 7-et :)) -
_Vegeta_ #675 Igen a fo gond ugye az volt h Troy holomasaval szorakozott, de Troy-on azert laccott h betegesnek tartja a pacakot. :>
Tuvoknal még nemjarok arrol nemtudok mondani semmi erdemlegeset, csak h az elso 10reszben nem is annyira idegesito, mint ahogy gondoltam. :]
Annyit beszelunk a tngrol h lassan eloveszem, ugyis feliratot kene csinalgatni. :\ -
Prof William #674 Na ugye hogy felendítettem a topicot!
Holnapután jön az új téma. Húzzuk ki azt a három hónapot! -
Prof William #673 Mondjuk jó lenne. Egy TNG vagy inkább BSG részt holoszobában megélni. Nem akarnék én Adama, vagy Lee lenni. Elég lenne ha valami viper pilóta, vagy lövegkezelő lennék. Vagy technikus. Vagy Cylon centurion. :)
Pár mai "médiasztárt" beraknék és rájukfognám hogy Cylon kémek. Aztán jól kivágnánk őket az ürbe. *beteges röhögés* Nem vagyok beteg, egyáltalán nem! :) -
#672 Sztem a Star Trek csúcspontja volt az Ent (Végre VAN story :))), de ezen felesleges vitáznunk :)
Brokkolira nem azért akadtak ki, mert ilyesmiket tett (sőt, Troy egyenesen védelmébe vette), hanem mert a legénység tagjainak másával
De ha belegondolsz, hogy Tuvok pl mivel "tüzelt" is a holodekre vonult egy kis légyottra, sőt Tom Paris csinálta neki a progit hozzá :)
-
_Vegeta_ #671 Szerintem az ent a startrek melypontja, es az uccso ent resz max az ent melypontja lehet. Bar nekem tetszett. :)
A hormonok ellen nem ved sem az iq sem a neveltetes ez igaz, de az ember fejlodik egyre moderaltabb lesz. Siman eltudom kepzelni, hogy akkor ezt elkorlcstelennek tarjak. Visszautalnek egyik tngreszre, amikor barclay a holoszobat hasznalja a feszultseg levezetesere. Raadasul meg erotikanak se igazan nevezheto modon. Megis mennyire kinezik es rogton mehet a hajo pszichologusahoz elbeszelgetesre. :D
Szoval ugy velem egy olyan idealis vilagban -tulnyomoreszt- nem hasznalnak ilyen celokra a holoszobat.
Peldaul belegondoltam mien jo lenne startreket nezni holoszobaba ugy h enis bennevagyok az aktualis reszbe. Trip (ha jol emlexem) utalt is erre amikor az ent 2.szezonjaban atment az idegen urhajora es ott latott eloszor holoszobat: De jo lenne ez nekunk allandoan ott toltenek az idot es nem volna szukseg mozivetitesre. Igen ha entbe lenne holoszoba akkor egyetertenek veled, de a tng idealvilagjaba ez mar nem fer el. ;) -
#670 A hormonok, azok hormonok. Azzellen az IQ és a neveltetés sem véd :))
És ugyebár tudjuk, hogy az internet is minek köszönheti kialakulását követő gyors növekedését :) (no a holodeck elterjedését is legalább ilyen intenzíven segíteni: holovetítőt minden hálószobába :)))) )
-
#669 Hát, sztem az a rész a Star Trek mélypontja.
Nem elég, hogy egy teljesen lényegtelen TNG részre utalnak, de még a storyline-t is totál szétb.sszák. -
_Vegeta_ #668 "Holoszobával kapcsolatban továbbra is a Trekkies végén lévő poén a kedvencem: Képzeljék el, 16 éves, és ott egy holodek. Maguk mit csináltak volna ott 16 évesen?
Na igen ez egy erdekes feltetelezes, de azert a tng egy olyan jovokepet abrazol ahol az emberek es gyerekek nem ilyen perverzek. :D -
_Vegeta_ #667 Cinikusan irtam. Nem az a kedvencem, de azert sok ent resznel jobb. :> -
#666 Star Trek: No igen, ebből a Mirros-osból egy egész sorozatot megnéztem volna :))
B5: A legjobb amikor Mimbari szokások szerint a többi mimbari jelenlétében kell "felfedezniük" egymás erogén zónáit Delenn-nek és Sheridan-nek. Amikor jön ki Sheridan és Lenier, Lenier ránéz: "Hujjujjujjjjj??" majd elmegy :)))
BSG: továbbra is a Chief+Halo egymásra néz, majd rohan megmenteni Boomer-t, teljes erőből berobbanak a cellába .. a kedvenc részem :)
Holoszobával kapcsolatban továbbra is a Trekkies végén lévő poén a kedvencem: Képzeljék el, 16 éves, és ott egy holodek. Maguk mit csináltak volna ott 16 évesen? Én hatalmas orgiákat csaptam volna. Egyszer belép Picard, látva hogy éppen mi is folyik:
- Holnap jelentkezzen Troy tanácsadónál egy kis elbeszélgetésere.
- De ez itt Troy tanácsadó
-
#665 Ne mond, hogy a legutolsó Riker-es rész a kedvenced -
#664 Ami azt illeti, igen. De kétségkívűl főleg azért, mert annyira görbe tükre a "sima" Star Treknek. Megvan benne az a sötét hangulat, ami a BSG-ben is annyira tetszik. Szó se róla, ha az ember a lehetséges jövőt vizionálja, mindenképpen egy Trek-féle idealisztikus világot szeretne látni, de mindig felmerül a kérdés, "mi lett volna, ha?". Nagyon érdekes kontraszt a Trek-féle diplomatikus, mindig korrekt világképpel, amit Archer is említ, hogy a hódító hatalmak voltak mindig is a legmeghatározóbbak az adott korszakban, és az ő eredményeiket zengik és évszázadok múlva is. Nagy Sándor, Római Birodalom, Brit Birodalom... -
_Vegeta_ #663 Nekem az nincs meg hrhdba, de 18-20asszem 720as hdtv. :] -
#662 az se rossz :) Olyannyira, hogy az az egyetlen ami HRHD ként van meg 5.1-es hanggal :) 700 mega :) -
_Vegeta_ #661 Nekem a befejezo resz a kedvecem. -
#660 Neked is az a kedvenc Enterprise epizódod? -
#659 Star Trek: Nagy szűzi társadalom, mindenki haver de komolyabbról nem lehet szó
Na igen - az "In a mirror, Darkly" ebben is szép görbe tükröt állít a Trek elé. Hoshi az éppen aktuális kapitány ágyasa, és így lesz belőle uralkodó. T'Pol csak lazán kihasználja Tripet, éppen arra, amire szüksége van az adott pillanatban. :)
Ja, és még olyan jelenetett is volt pofájuk beletenni, ahol Archer és Hoshi izzadtan feküdnek az ágyban egymás mellett. Micsoda szentségtörés!:))
Ezért is talán a legjobb Trek epizód, legalábbis szerintem. :DD
B5: Na itt már van valami. Vannak érzelmek. A kapitány is belezúg egy földönkívülibe. Sőt még utalnak rá hogy AZT is csinálták.
A legjobb, mikor Ivanova és a ragya diplomata "szexelnek". Majd utána kap egy érdekes ajándékot, azzal az üzenettel, hogy legközelebb úgy csináljuk, ahogy mi szoktuk... :DDD -
Prof William #658 De próbálom a hangulatot fentartani mire letelik a hátom hónap... -
#657 Sztem félrenézted a topicot, a Star Trek-esben ment erről a vita :) -
Prof William #656 Lol. Jó a fejlődés.
Star Trek: Nagy szűzi társadalom, mindenki haver de komolyabbról nem lehet szó. Még hogy kikezdjek a csinos radarosnővel? Eszembe sem jut! Meg hát nem is voltak olyan nők ott. :)
B5: Na itt már van valami. Vannak érzelmek. A kapitány is belezúg egy földönkívülibe. Sőt még utalnak rá hogy AZT is csinálták.
BSG: Lehetnek spoilerek annak aki nem nézte. Doki+Six folyton egymáson. Főnök+G Boomer találkáznak ahol csak tudnak. (Nagyon röhögtem amikor egymást pocskondiázva vonulnak el "megbeszélni" a nézeteltérést, miközben a háttérben a technikusok röhögnek, mert mindenki tudja a titkot.) XO+A frissen megtalált felesége. C-Boomer és Helo. (Megjegyzem nekem ez a szerelmi szál a ledvencem.)
Nehogy már valaki komlyan gondolja hogy egy nagy hajón egy csapat férfi és nő összezárva a lehatő leghalványabban se érdeklődjön a másik iránt. (Itt még holoszoba sincs ugye, hogy levezessék a gerjedelmet. Gondolom mindenki sejti, hogy egy normális társadalomban mire hasznáná az emberek 90%-a a holoszobát. :) )
Na most ennyit. A érdekldés fentartása érdekében további beszámolók várhatók. Lehetőleg 2-3naponta. Szóljatok hozzá.
Mai kapcsolódó téma. Szex az űrben, avagy jövőben is mindneki csak arra gondol, avagy végre egy reális sci-fi!
-
#655 Hát, te se nyüzsögsz -
#654 Nincs sorozat, és egyböl csend és hullaszag van itt -
#653 Nekiállnék én is kiszedni 1-2 képet a Battlestar-okról, csak az a baj, hogy huzamosabb ideig nem mutatják egyiket sem, és keveset (és én is lusta vagyok, tehát jó fejlesztő :))) -
_Vegeta_ #652 Akarmelyik. :] -
#651 Pontosabban Lightwave 3D szoftverrel Amigán Video Toasterrel izmosítva :) -
#650 B5: sztem teljesen olyan mint a kocsik festéke
BSG: A lustaság az elme gyilkosa ... vagy a félelem :)) -
_Vegeta_ #649 Tudom minek a fenye de olyan mintha muanyag lenne az egesz. :)
bsg: Bar ne lennek ilyen lusta. :)