6292
-
#728 Remek írás
-
#727 Kérdésed: ki a kedvenc és miért. Válaszod: Az öreg Adama és az XO.
A miértet te sem fejtetted ki! :)))
Én inkább pontozok, de azért megjelöltem a kedvenceimet és kevésbé kedveltjeimet:
Öreg Adama: 4/5
Kemény, jól megjátszott karakter, szinészi téren abszolute első osztályú J.E.Olmos. Ugyanakkor nekem nem tetszik, hogy milyen töréseket tud alkotni cselekedetei terén. Amikor visszamegy pitizni az elnöknőhöz, nálam leírta magát (a toplistáról).
Saul Tigh / XO: 4/5
A piás fedélzeti tiszt, aki világéletében csak másodiknak tudja elképzelni magát. Noha valójában szeretetre méltó karakter, hibái mégsem olyan bocsánatosak, mint Gaius esetében.
Roslin elnöknő: 1/5
Talán a legantipatikusabb személyiség, még ha érthető és értelmezhető minden tette és szava. Alárendeli a logikát és az észérveket a vallásnak és a hitnek. Ezzel elásta magát a pokol bugyraiba nálam. :)
Dr. Gaius: 5/5
Minden téren enigma és ugyanakkor tökéletesen beleélhető karakter. Az emberi gyöngeség kíméletlen mintaképe, mesteri színészi játékkal megfejelve.
Six: 5/5
A tökéletes érzéki csábitó, aki képes kijátszani Gaius minden gyengeségét, perfekt, hibátlan színészi prezentációban. Gyülölni akarom tiszta szívből, mégsem tudom. Márcsak ezért is csúcs.
Lee Adama / Apollo: 1/5
Mióta Roslin kiskutyája lett, számomra népellenség. Addig azért utáltam, mert egy öntelt beképzelt ficsúr volt. Azóta még ennél is lejjebb csúszot, ami nem kis teljesítmény.
Kara / Starbuck: 3/5
Számomra kissé középszerű karakter. Vannak érzései és vannak ellenérzései mindennel kapcsolatban, ami miatt igen szimpatikus. Ugyanakkor túlságosan is hősies, aki mindig jól cselekszik - ez viszont már kevésbé.
Sharon Valeri / Boomer - Galactica: 5/5
Az, ahogy kétségbeesetten vívódik lehetséges Cyclon háttere miatt, számomra a film egyik legszívbemarkolóbb pillanatai közé tartozik. A tökéletes szánalom és együttérzés pillanata. Későbbi tette majdhogynem megbocsátható, és értelmezhetettlen. Elvesztése pedig egy rémkép, és a meg nem értés tragédiája.
Sharon Valeri / Boomer - Caprica: 4/5
Akit mindenki megvet, akit szinte mindenki holtan szeretne látni. Nem lehet könnyű emellett mégis együttműködni a Kolónia flottájával. Vagy az egész csak egy mesteri színjáték? Egyetlen apró, mégis iszonyatosan fájó ostobaság a karakterrel kapcsolatban az "optikai-kábelt-dugok-a-kezembe-és-máris-számítógép-vagyok" jelenet, ami jobban ártott ennek a karakternek, mint amerika önbecsülésének Pearl Harbour.
Carl Agathon / Helo: 4/5
A Rómeó, aki maga sem tudja, jó helyen van-e egyáltalán a Kolónia flottában, amely szinte egy emberként holtan akarja látni kedvesét. A szerelem vakká tesz, Helo pedig Gaius mellett ezt bizonyítja, de mégis teljesen más szemszögből. Szimpatikus.
Chief Tyrol: 5/5
A szív és ész vívódása nála is látványos volt, pláne ahogy a szívére halgatott, mikor Halo-val Boomer-C megmentéséért rohamra indultak. Szeretetre méltó flótás, akinek a válán nyugszik a Galactica sorsa, és ezzel az egész túlélő flottáé, mégsem akarja ezt igazán belátni.
Felix Gaeta: 3/5
A tiszt, akinek a hátán csattan az ostor, akármi rossz is történik a vezérlőben. Látszólag szürke egyéniség, vagy legalábbis az eddigi szerepe elég szürke volt, pedig szerintem többet érdemelne.
Anastasia Duelle: 3/5
A vezérlő másik szürke eminenciása, akiről szinte lerí, hogy nem is akar több lenni, mint egy fogaskerék a gépezetben.
Billy Keikeya: 3/5
Roslin jobb keze többet ér, mint Roslin maga. Imyke2k véleményéhez csatlakozva szívesebben látnám őt az elnöki szerepkörben, mint Roslint.
Tom Zarek: 2/5
Egy hitehagyott, majd főnixmadárként feltámadó politikus. Jajj. Inkább védje a hátamat Gaius, mint ez, még őbenne is jobban megbíznék.
Helena Cain: 1/5
A vérszomjas boszorka Roslin mellett a másik fő tárgya a utálatomnak. Viszont keveset lehet tudni róla, ezért a kialakult kép még persze változhat. -
#726 * Az "öreg", azaz William Adama: hihetetlen kemény karakter, megfontoltságot, megbízhatóságot sugall az egész ember, ugyanakkor érző lélek is stb.
* Dr. Gaius Baltar: nélküle nulla lenne a sorozat - az ő "emberi" hibái [önteltség, férfias szexvágy, hiúságára hallgatás stb.] nélkül nem került volna az emberiség ide, ahová került - mind pozitív értelemben [a védelmi és egyéb más technológiai és tudományos fejlesztések], mind negatív értelemben [Six-el történt évekig tartó szerelmi viszonya, melynek révén szépen - önkéntelenül - elárulta az Emberiség (és saját) titkait, kiadta azokat].
* Six (Number Six): nem azért, mert "jó" nő - amúgy ez a női típus pont, hogy nem tetszik! - , hanem mert az őt alakító színésznő, a dramaturg vele kapcsolatban és az, hogy a szerepe szerint a legfontosabb karakter, együtt nagyon értékes szereplővé tezsi őt: nélküle nem bonyolódna a történet még jobban.
* Saul Tigh kapitány (XO): mindazért, amiért az Öreget is bírom.
A többiek semlegesek számomra. Egy ideig bírtam a kis Adamát (Apollo) is, de miután eljátszotta a nagy hőst és átállt az Elnökhőhöz, nálam elrúgta a piros pöttyöst.
Kedvelem még Tom Zareket is, bár az ő szerepe még kiforratlan, talán majd az általam túlságosan nem kedvelt Elnöknő halála után teljesül ki.
[Itt jegyzem meg, félek, hogy az Elnöknő nem fog kipurcanni! Tuti lesz valamiféle csavar itt...] -
Prof William #725 Ja. :)
Azért sikerült felpörgetni a fórumot...
Löv aktuális kérdés.
Ki a kedvenc és mieért?
Nekem az öreg Adama és az XO. -
_Vegeta_ #724 Bocsi, az isten szot macskakorommel kellett volna irnom. :) Igaz.
Tenyleg ne mennyunk at teologus modba mer Cifu megorul itt. :) -
Prof William #723 Vayg esetleg téynleg Isten. Na de mi isten? Én is isten vagyok a hangyák szemében, mert bármlyikük életét elvehetem, és hegyeket tudok leomlasztani (az ő szemszögükből) és terelgethetem őket az általam kiszabott irányba. Adhatok nekik bőséget (hozom a cukorszórót) de pusztulást is... (hozom a slagot. :))
Na de ne teologizájunk...
A lényeg az hogy a BSG-t tudtán kívül egy nagy hatalom, ami lehet a Cylon, lehet Isten, lehet valami nagyhatalmú lény/entitás, amit nevezhetünk istennek is terelgeti valami cél felé... -
_Vegeta_ #722 Tudom te a tudomany hive vagy, de egy pici termeszetfolotti nem árhat. :)) -
#721 Ez nekem már túlságosan is teológusi magyarázat. :D -
_Vegeta_ #720 Wow, nagyon megertettetek a sztorit.:)
Naggyon elkepzelheto h Gaiust nem a Cylonok befolyasoljak hanem valami amirol a cylonok azt hiszik Isten vagy mi. Ilyesmikre voltak utalasok legalabbis. -
#719 Az a baj, hogy talán még a forgatókönyvírók sem találták ki pontosan, mit akarnak ebből kihozni. :)))
Elképzelhetőnek tartom, hogy a "pilot" kvázi könnyen lezárhatóra készült, és nem volt akkor még olyan mély szintűen kidolgozva a történet. Ebbe pedig nem fér bele a vallási és katonai szembeállás bőbeszédű kitárgyalása, a túlélő flotta kettészakadása, stb. Ellenben beleillik egy viszonylag gyorsan lezavarható történet, amelyben a Cyclonok nem trükköznek ennyire girbe-gurbán. -
#718 Majd a téli szünetben újranézem a BSG részeket, kíváncsi vagyok rájuk megint, mert már nem nagyon emlékszem.... :).
Akkor mad kiderül :). Remélem.
UI.: egyvalami viszont feltűnt: A filmben a végén úgy tűnt a Cylonok nem számoltak a Galactikával. Nem számítottak rá hogy meg tud lógni. Ezzel szemben a sorozatból nekem az jött le, hogy kifejezetten tudatosan "terelgetik" GAt.. -
_Vegeta_ #717 Az egesznek ez a lenyege h mennyire birkak az emberek. -
Prof William #716 Sztem a 12 BStar az a régi háború 12 zászlóshajója volt. Azon kívül is biztos volt még sok hajó... Aztán háborúnak vége a Cylonok elhúztak valahova birodalmat alapítani, az éberség meg csökkent... Meg az az idióta "12 éve is lenyomtuk őket, szal janik vagyunk, esélyük sincs" hozzálállás...
A jelenben iv voltak zászlóshajók, pl: Battlestar Atlantia ("XY Admirális vette át a parancsnokságot az Atlantián.") -
_Vegeta_ #715 A méret nem fontos, hiaba mondanak mast a csajok. :D -
eredetileg 12 BattleStar volt, nem? Vagy az sokkal korábbi állapotokra vonatkozik?
Asszem az eredeti sorozatban csak ennyi volt. Itt most nem tudok épkézláb magyarázatott adni erre. Felteszem a BSG az eredeti tizenkettő utolsó rendszerben maradt példánya. Azóta újabb és modernebb BS-ek épültek.
Ez nem igaz, Viperekre nem emgy rá Nuke :)
Talán ezért írtam azt, hogy a Viperek által kisért Raptor is képes lenne elpusztítani csak úgy azokat a BaseStarokat? :)
Boomer-G Raptorán ugye volt nuke. ;)
Gyakorlatilag az összes bolygóközi takarítóakcióhoz is csak vadászokat használtak.
Ez logikus is, hiszen a vírussal képesek bármilyen hadihajót elintézni, amely nem ugrik el elölük (elvileg).
Amúgymeg logikára térve: Azért nem kell sok BaseStar mert tudták hogy vírussal mennek. Pont ezért lenne erőforráspazarlás sok BaseStar. Inkább vadászokra feküdtek rá!
Felteszem a BaseStar-jaik építését azért nem csak ennek a támadásnak vetették alá. Alapból elvileg minden Kolónia felett kell keringenije legalább egy BaseStarnak, hiszen tudjuk, hogy a bolygón maradt emberekkel terveik vannak.
Mellesleg ha csak egy tucta BaseStar volt anno meg 1 tucat BattleStar akkor máris kijön egy véres konfliktus, nem? És akkor még vírus sem volt.
Lásd fent. Elvileg minden bolygó felett egy-egy BaseStar, plusz a "portyázó" és a BSG csapatott üldöző BaseStar-ok, plusz az egyébb. Nem hiszem, hogy a Cyclon 'otthon' (legyen az bármerre is) csak úgy üresen és védetelenül hátra lett hagyva.
Azóta az emberek nem tudták merre az ellen és keményen megnyomták a hadiipart, így lett 60 BattleStar...Nemhinném, hogy a politikus egy olyan véres háború után nem sokkal inkább lefelé szerelnék a flottát...
Elégtelen információ. :)
A filmből nekem az jött le, hogy ők komolyan készültek arra hogy van rá esély hogy a Cylonok visszatérnek.
Nekem az rémlik a sorozat elejéből, hogy egyre kevésbé hittek már ennek a lehetőségében. -
#713 Kinek kéne maradnia a hátországban? Az embereknek dfingjuk nem volt róla, hogy hva tűntek...
eredetileg 12 BattleStar volt, nem? Vagy az sokkal korábbi állapotokra vonatkozik?
A Galactica azért tudott elmenekülni, mert nem volt sebezhető a Cyclon vírussal számára. Így érthető, hogy nem küldtek nagyobb erőt a fegyverraktárhoz (bár nekem két BaseStar rémlik, de meg kéne nézni újra... :)). A Cyclonok gépek, és az eddigiek alapján "logikusan" (majdnem vulkániasat írtam :))) gondolkodnak. Minek pazaroljanak erőforrásokat. A feladatott elvileg egyetlen BaseStar is képes lett volna ellátni.
Pont azért lenne logikus nagyobb erőt küldeni, mert galactica nem sebezhető a vírus által. Erre rájöhettek akkor mikor csak 2 vadászt küldtek GA ellen...
BattleStar-t többet láttunk talán? :)
NEm, valóban. De azokról halottunk jelentéseket.
Ezzel az erővel akkor pár Viper által kisért raptor is képes elintézni egy BaseStar-t.
Ez nem igaz, Viperekre nem emgy rá Nuke :).Meg nincs vírusuk, ahogy a Cylon vadászoknak van..Amúgymeg elfelejted a 2. évad utolsó részét. Ott a másik hajó kapitnya (ejj már nem emlékszem a nevekre :( ), ha jól emlékszem azt mondta hogy vadászok ugrottak be hozzájuk, nem BaseStar...
Gyakorlatilag az összes bolygóközi takarítóakcióhoz is csak vadászokat használtak.
Amúgymeg logikára térve: Azért nem kell sok BaseStar mert tudták hogy vírussal mennek. Pont ezért lenne erőforráspazarlás sok BaseStar. Inkább vadászokra feküdtek rá!
Mellesleg ha csak egy tucta BaseStar volt anno meg 1 tucat BattleStar akkor máris kijön egy véres konfliktus, nem? És akkor még vírus sem volt.
Azóta az emberek nem tudták merre az ellen és keményen megnyomták a hadiipart, így lett 60 BattleStar...Nemhinném, hogy a politikusok egy olyan véres háború után nem sokkal inkább lefelé szerelnék a flottát...
A modelles dologban igazad van.
A filmből nekem az jött le, hogy ők komolyan készültek arra hogy van rá esély hogy a Cylonok visszatérnek. -
#712 Honnan feltételezed hogy több tucat volt?
Az egyik a párhuzamos támadáshoz szükséges minimum szám (12) plusz az egyébb helyőrségek, magányos BS-ek elkapása, és ugye még a háttérországban (szektorban?) is kellett maradnia valakinek.
A másik alapvetően a Kolóniai és a Cyclon hadiflotta egymáshoz viszonyított ereje. Ha a Kóloniai flotta sokkal erősebb lett volna (ha 60 BS-re csak tucatnyi BaseStar jut), akkor gyakorlatilag már a hajdani háborúban is le kellett volna nyomniuk őket (hiszen a Kólonia flotta vesztett az erejéből az első Cyclon háború óta).
Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Galactica el tudott menekülni.. Ha akkora túlerejük lett volna akkor nem egy BaseStart küldenek a fegyverraktárhoz hanem többet. (úgy emlékszem csak 1 volt)
A Galactica azért tudott elmenekülni, mert nem volt sebezhető a Cyclon vírussal számára. Így érthető, hogy nem küldtek nagyobb erőt a fegyverraktárhoz (bár nekem két BaseStar rémlik, de meg kéne nézni újra... :)). A Cyclonok gépek, és az eddigiek alapján "logikusan" (majdnem vulkániasat írtam :))) gondolkodnak. Minek pazaroljanak erőforrásokat. A feladatott elvileg egyetlen BaseStar is képes lett volna ellátni.
A másik az hogy tulajdonképp nem sok BaseStart láttunk valójában.
BattleStar-t többet láttunk talán? :)
Úgy tűnik a vadászaikkal operálnak, azok tudják vinni a nuke-okat, szal nekik nem kell óriási BaseStar flotta...
Pár nuke vadászokról elintézi a BattleStarokat is....
Ezzel az erővel akkor pár Viper által kisért raptor is képes elintézni egy BaseStar-t.
A másik amiből gondolom hogy csak 1 tucat volt, az a modellek száma. Kb. Úgy tudom elképzelni, hogy minden modellnek egy egy BaseStar, bár ez elég erős feltételezés. 1. évad végi BaseStaron pl csak Sharonokat láttunk...
Ez az elmélet ott hibázik, hogy ugyanakkor többször láttunk már "kevert" modellekből álló csapatot, és csak azon a BaseStaron láttunk egyszerre ennyit egyetlen modellből. Szerintem minden BaseStarron vegyesen van mindegyik modellből. Az, hogy akkor és ott csak Sharon-okat láttunk, inkább más okra vezethető vissza. -
#711 Honnan feltételezed hogy több tucat volt?
Szerintem egy tucat BaseStar bőven elég bőven elég volt nekik..
Egy tucat tuti volt hiszen a 12 kolóniát egyazon időben érte a támadás.
De szerintem azért nem valószínű, hogy nagyon sok BaseStar volt, mert tudták, hogy komoly harc nem lesz...
Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Galactica el tudott menekülni.. Ha akkora túlerejük lett volna akkor nem egy BaseStart küldenek a fegyverraktárhoz hanem többet. (úgy emlékszem csak 1 volt)
A másik az hogy tulajdonképp nem sok BaseStart láttunk valójában. Úgy tűnik a vadászaikkal operálnak, azok tudják vinni a nuke-okat, szal nekik nem kell óriási BaseStar flotta...
Pár nuke vadászokról elintézi a BattleStarokat is....
A másik amiből gondolom hogy csak 1 tucat volt, az a modellek száma. Kb. Úgy tudom elképzelni, hogy minden modellnek egy egy BaseStar, bár ez elég erős feltételezés. 1. évad végi BaseStaron pl csak Sharonokat láttunk...
Kicsit összevissza lett a HSZ :) Sorry, elég fáradt vok :D
UI.: Én emlékszem erre a párbeszédre. Ez még az első jelentés megérkezésekor volt a hídon az öreg és az XO közt.. -
#710 Hmm... erre a párbeszédre nem emlékszem, de akkor ugye nem 120, hanem 60 BattleStar volt a Kolóniaflotta gerince. Ez valóban jelentős szám, viszont nincs info, hogy hány Cyclon Base Ship létezik (feltehetően legalábbis több tucat).
A B5-ös hasonlat azért erős túlzás, a Galactica hossza 1.41km, vagyis kisebb, mint a Omega-osztályú rombolók (1,7km), a B5 laza nyolc kilométeres hosszához képest a BSG egy méreten aluli hal... -
Prof William #709 Hát igen 1:30-kor már nem fo az ember agya... Az a lényeg hogy volt egy pár BS-ük.
A BSG elég jól szembeszált a Base Ship-el. Kilőtte a rakétákat/vadászokat, de nem bírt ellentámadni. 2-3 Bs-nek már jó esélyei lettek volna. -
_Vegeta_ #708 120 Battlestar nem sok? Szerintem iszonyat sok. Mien hatalmas hajok a Battlestarok, szinte egy-egy varos. Mint a b5ben a babylon allomas. -
#707 Ha a 40 db a 2/3a, akkor hogy jön a 120? Lehet nekem koptak meg az ezirányú ismereteim, de valahogy nem stimmel ;] Lehet a "politikus" szó (következő mondat) trükkös hatása, hogy a számok sosem stimmelnek, se fórumon, se irl... :D -
Prof William #706 Asszem még a pilotban volt egy párbeszéd...
- Az eslő támadásnál 40 Battlestart vesztettünk.
- De hisz az a flotta 2/3-a!
Tehát ha a kisérőket nem számítjuk kb 120 BS-es rendelkezett a kolónai flotta...
Hát ez elég gyér.... 120 mem olyan sok hajó. Igazad van.. Ha nem is vesztenek, akkor is hosszú háborúnak néztek volna elébe... Így legalább gyorsan túl voltak rajta. :)
Persze a fegyverszünet után jött a politikusok (áhh már úgysem jönnak vissza, minek ekkora haderő)mániája, és a hadserek elpunnyadt... Ebből is látszik hogy a katonák az arcok. :) -
#705 A "helyt állt" itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyszer (még a pilotfilmben) képes volt pár percig állni egy Cyclon Base Ship és vadászai támadását. Ennyi. Jó, hogy a BSG a legöregebb csatahajó, de még így is jelentős erővel bír. Kérdés mennyi BS létezett anno a kolóniai haderőnél. Az eredeti sorozatban azt hiszem egy tucat volt, minden kolóniának egy. Ehhez képest a Cyclonok elég sok Base Shippel rendelkeznek.
Nem tartom valószinűnek, hogy a Kolóniai haderő valaha is olyan állapotban volt (akár a Cyclon fegyverszünetkor, akár utána), hogy csak úgy lenyomják őket. Feltehetően egy hosszú és véres háború lett volna az eredmény. -
Prof William #704 Mivel a fórum most pang feldobok egy újabb témát...
A BSG elég szépen helyt ált a Cylonokal szemben... Vajon ha Gaius "kis baklövése" miatt nem kerülnek ki a védelmi adatok + emiatt avírus sem jött, akkor mijen eséjei lettek volna a Kolóniai haderőknek? Úgyanúgy lenyomják őket, estleg egy hosszú háború veszi kezdetét? -
#703 "A 2x11 bemutatója 2006. január 6.-án lesz a SciFi Channelen." mondják az Abydos gate fórumon. -
#702 Hopp, most leltem, hogy az iTunesben mostantól megvásárolható az összes megjelent Battlestar epizód videós iPod-hoz. Bezzeg nálunk nem. -
Bandy #701 jah januárban -
#700 Valamikor Januárban. -
#699 mikor lesz? -
#698 Basszus, milyen messze van még az új rész... -
Bandy #697 áhh igazad van most már csak ismételnek :( 2/4-es résztől adják le.... brühüm -
#696 Habár félek hogy ismétlik csak s2ep1től, és majd csak januárban jön az új rész. -
#695 Néztem én is vmelyik nap a scifi.com-n, hogy okt21re ki van írva egy újabb rész. Remélem tényleg új rész lesz ;] -
Bandy #694 huhuhhhh ma lesz ma lesz :D egy újabb rész :) -
Prof William #693 Én egy hangyányit roszabb kimenetelre gondoltam. :) -
#692 Csak ha cheatelsz :p
A csata kimenetele: BSG szétszedve, Pegasus súlyos sérülésekkel elmenekült, civil flottának annyi, emberveszteség veszteség 90%
Sacc/kb :p -
#691 - A Cylon báziscsillag elég jól bevéde magát. Ötlet?
- Nos Starbuck-nak az az öltete hogy a zsákmányolt Cylon vadásszal berepül és egy atombomát helyez el...
- Egy frászt fogunk fifikázni! A cylonok pont arra számítanak, hogy taktikázunk, meg sunyizunk, de mi ehelyett egyenesen eléjük ugrunk az EGÉSZ flottával és nyílt harcot kezdünk! Mint a régi szép időkben ugye Tight? Lessz majd nagy meglepetés amikor felbukkanunk előttük!
- Én is ettől félek....
(20 perc múlva)
- Hogy állunk?
- Cylonok vesztettek 5 hajót, nálunk a veszteség zeró.
- Helyes, akkor most egy gyors quicksave. -
Prof William #690 - A Cylon báziscsillag elég jól bevéde magát. Ötlet?
- Nos Starbuck-nak az az öltete hogy a zsákmányolt Cylon vadásszal berepül és egy atombomát helyez el...
- Egy frászt fogunk fifikázni! A cylonok pont arra számítanak, hogy taktikázunk, meg sunyizunk, de mi ehelyett egyenesen eléjük ugrunk az EGÉSZ flottával és nyílt harcot kezdünk! Mint a régi szép időkben ugye Tight? Lessz majd nagy meglepetés amikor felbukkanunk előttük!
- Én is ettől félek.... -
#689 THx Cifu
Nekem is csak a Commander rémlik, az elnöknő is csak Commanderezi, amennyire emléxem...