6292
-
_Vegeta_ #608 Nos:
#604: A ds9ben is komolyabb csatak voltak mint a b5be es sokkal szebben is nezett ki. (nem negativum a b5fele, de igaz)
A b5 nagyon sztoricentrikus, termeszetes h egymas utan illendo nezni. Nemde? ;)
#605: Ne haragudj de a bsg osszetettsege vetexik a b5ével. Az pedig epp eleg osszehasonlitasi alap h mindketto scifi. Nincs olyan sok scifi sajnos. :)
#606: Sosem erdekelt egy film animacioinak a minosege, a latvany engem teljesen hidegen hagy. Viszont a b5 igenis iszonyat csunya. A tng 1000x szebb, mivel egy mar mexokott technikat alkamlaztak es kihoztak belole a maximumot. A b5 ugye szamitogepeken irodott es a modellek texturaja hagy némi kivannivalot magautan. Sott texturanak nem is igazan lehet nevezni csak egy szin azt kesz. Ellenben b5, ds9(eleje) a modelleket hihetetlenul szepen kidolgoztak es meg is latszik rajta. A tng még ma is megállja a helyet latvanyilag.
Ami viszont tenyleg csunya (a regi bsgt se mondanam ugy nagyon csunyanak) az a TOS. Az az etalon sajnos mar tenyleg kopottas. :(
off
Ent 3x06nal jarok. Ja ez nem az ent topik. :) -
#607 Teljesen igazad van, volt talán 2 igazán nagy űrcsata benne :))
-
#606 Szvsz nem csúnya a B5, egyszerűen az adott kor technológiai színvonalát tükrözte. Nézd meg ma a TNG-t, miután láttad az ENT vagy a BSG űrharcait. Hát biza a TNG is eléggé kopottas mai szemmel nézve. Ezért illik minden sci-fi sorozatot a saját idősíkján vizsgálni. Hiába mosolyogja meg az ember az 1978-as Galactica sorozatot, akkoriban TV-sorozat szintjén ez volt a csúcs. Fejlődés mindig volt és mindig lesz - minden téren, így a filmtrükkök terén is.
Ami az űrcsaták méretét illeti mrzed001, szerintem kihagytad a DS9-t. Ott is volt egy-két eléggé méretes űrcsata. ;) -
nyikolaj #605 értelmetlen összehasonlítani a babylon 5-t a bsg-vel, mivel a b5 értelemszerűen komplexebb, hiszen nem csak 2 faj küzdelmére koncentrál hanem rengeteg fajjal foglalkozik egyszerre! Teljesen más szituban, teljesen eltérő háttérstory-val.
Nekem tetszett a B5 is - most már nem nézem - meg tetszik a bsg is, mind2 a maga nemében kiváló. De annyira eltér a 2 egymástól hogy nincs hasonlítási alap ami mentén összevessük a 2-t (jó azt leszámítva hogy sci-fi, meg mind2-ben vannak emberek :) )
Nekem ez a véleményem -
#604 Annyira azért nem csúnya. Bár csak amigával készült az eleje, de elég szép lett.
Sőt, akkora űrcsatákat azóta sem láttam egyetlen scifi sorozatban sem ! (sőt filmeket is számolva csak Jedi visszatér, EP3 ami hirtelen eszembe jut hasonló méretű űrcsatákkal)
Egyébként B5-öt csak úgy van értelme nézni, hogy minden részt egymás után. Ez nem Dallas, vagy Barátok közt, ahol kihagyhatsz 6-7 részt, és még mindig nem vette fel a főszereplő a cipőjét :))
De ennyi talán elég is lessz az OFFból :) -
_Vegeta_ #603 Ehem, nem annyira jo sorozat csak hozza kellett csapniuk a 4.evad utan megegyet, mert a nezok morgoldotak hogy: ennyi?
A b5 (egyenlore) a legjobb scifi talan a tng veszi fel vele a versenyt. Bsg szinten kezd parter lenni. :]
Nem mint b5rajongo mondom, de azert a b5 bonyolultsagaval semmi sem vetekedhet. :)
Kisvirag: Ne higyj imykenek, b5 kotelezo olvasmany, tuti nem csalodsz benne. Max akkor ha neked a latvany minden es mas nem is erdekel egy scifiben.
(Sajna a b5 tenyleg eleg csunyacska ami az urcsatakat illeti.) -
Dns5000 #602 baaaa az pegaus nagyon durva lett :)
bazze januar 11ediken jon a kovetkezo resz :((((((((
spoiler
Az admiralis elegge elcseszte a dolgot nem kellet volna ennyi provokalnia Adamat, az elejen meg jol kezte hogy osszekeveri a ket legenyseget. Aztan kulcsozicioba kell tennie a sajat embereit es akkor valami uruggyel levalthatha Adamat es akkor nincs aki megalitsa:P -
#601 Ha humornak szánta Zsolo a dolgot - utólag már bármit lehet magyarázni - akkor elég [sőt, nagyon] gyenge próbálkozás volt...
-
#600 Hát a humor skilled neked is erősen 0 körül mozog... -
#599 Az Ui utáni mondatodat szerintem alaposan gondold át! Nekem néprajzos kedvesem volt, emellett már a leghülyébb egyetemista is tudja, hogy nem a mai beszélt finnugor nyelcsalád nyelveihez kell hasonlítani a magyart, hanem az ősihez, melyből eredeztethető a sok jövevényszavunk... [a török hatást is így mutatták ki, ami persze sajátos, mert még a ma beszélt török nyelvben is vannak olyan szavak - természetesen - amik "magyarul" is ugyanazt jelentik.]
-
#598 Off
Hamár sci-firől van szó :) nézzétek meg a Star Wreck-et, jókis finn paródia, összecsapnak benne a Star Trek és a Babylon 5 hajói :). Egy amatőr csapat készítette, ahhoz képest egész jóra sikerült, a csatajelenetek pedig egyenesen fergetegesek. Kis esti lazításnak tökéletes. Természetesen finn nyelvű, de angol felirat van hozzá. A film ingyenesen letölthető az oldalukról, összesen 560 mega szal szerintem megéri mindenkinek belekukkantani... :) Nekem tetszett..
/Off
UI.: ezek után merem állítani, hogy a magyar nem a finnugor nyelvcsaládba tartozik ;) -
#597 Beszéljünk másról.
Pirx kapitány kalandjai VS. Orion űrhajó :D -
#596 Star Trek VS Babylon 5 VS BSG :D -
#595 -
#594 Kedvencem amikor sorozatokat (és játékokat) versenyeztetünk egymással. Persze olyanokat, amelyeknek annyi köze van egymáshoz, hogy vannak benne emberek, űrlények, esetleg repülők vagy űrrepülők, és 45percesek az epizódok. Ja, és mindezt olyan emberek teszik meg, akik vakon ragaszkodnak saját kedvenceikhez, és mármár személyes sértésnek tekintik ha a másik véleménye nem egyezik a sajátukkal. Biztos jó móka, és csak én tartom ezt baromságnak, de ez már legyen az én hülye felfogásom ;] (ennél jobban a StarWars vs StarTrek vagy a Morrowind vs Gothic-t szeretem...) -
#593 Izlések és pofonok... Kinek ez jön be, kinek az... -
#592 te se vagy normális :p
Firefly ????? Űrcowboy? Akkora nulla storymentes semmit még életemben nem láttam :p -
#591 A te véleményed is szubjektív...
-
#590 Na ez dúúúúrva volt
Így leszólni minden idők legjobb scifi sorozatát ..... -
#589 babylon nekem sem jött be, pedig amigával készült a grafika ha jól emlékszem.
firefly-t még megnézem, pusztán a szórakozás okáért meg jewel staite mosolyáért)))
-
#588 Ne nézd a B5-öt... BSG-t annál inkább. -
#587 Bevallom, én azért nem vagyok egy nagyon nagy sci-fi rajongó... Nem minden tetszik, csak a sci-fi néhány "vállfaja". És elsősorban olvasni szeretem! Úgy képzelem el, ahogy akarom -
#586 Na most mi legyen? Nézzem vagy sem? -
#585 Erős túlzás... a Babylon 5 nem annyira jó sorozat.
-
_Vegeta_ #584 háááát, gyanus. ;)
kisvirag: Nagyon ajanlott megnezni. Akinek nemtetszik az nem is scifi-s. :] -
#583 Babylon 5 nekem nem tetszett, de ez igen (puff!) -
#582 Köszi! Bekukkantok! -
#581 Nézz át ide: Babylon 5 Topic
Ha szereted a scifit, akkor bűn nem megnézni :) -
#580 Na én a Babylon 5-öt se láttam. Pedig nagyon szeretem a sci-fit, de eddig a sorozatoktól valahogy kicsit tartottam...
Győzzetek meg, hogy érdemes azt is megnézni -
#579 Ha ez igy folytatodik, letrejon a vilag eddigi legfa**abb scifije
Hát, azért nagyon messze van még a Babylon 5-től :)) -
#578 Eredeti 78-as magyarul???
Egy egy részét (talán vmelyik filmjét) esetleg, de az egészet soha (vagy vmelyik kis csatin ?)
-
#577 Az eredeti sorozatot én sem láttam, mármint a 78-as változatot.De a mostanit nagyon szeretem:) -
_Vegeta_ #576 Szentem a rötöölkláb nem veszi meg soha. Mondjuk a via3 talan vagy axn, de tok felesleges ilyesmirol dumcsizni ugyis eredeti dumaval jo csak. ;) -
Prof William #575 Valerii az öreg és természetesen az XO!
De szinte bárkit felsorolhatnék, mert mindenki kedvenc. -
nyikolaj #574 hopsz! a 2. mondat a 'hihetelenül' nélkül olvasandó - véletlen benn maradt -
nyikolaj #573 Öszintén, én nem láttam a '78-ast (tudom súlyos hiba :) ) szal nemtom mennyivel komplexebb a történet, de hiszek azoknak akik állítják hogy jobb a mostani.
Sztem is hihetetlenül egy kiváló és fordulatos sorozat!!!
Amugy erről az 1 évről annyit hogy a feldolgozás tényleg 1 éves, jobban mondva több vlmivel, de elhiteted hogy sok sci-fi sorozat rajongónak sokat mond a BSG név, szal nem mostani sorozat, van hírneve, ezért modtam hogy nem 1 éves.
Az 1978-as sorozatot magyarul is adták, nyilván ezt is fogják majd, ha tudnak neki helyet szorítani a sok győzike/való világ, meg egyéb szédületes baromságok mellett... -
winnie #572 ez a sorozat egy éves. ez egy remake sorozat, de attól még egy éves. -
_Vegeta_ #571 Sokkal tobb mint egy feldolgozas/atdolgozas, a story sokkal bonyolultabb. Ez az amire aztmondom: Hubazmeg, hogy tudnak valamit ennyire eltalani. Ha ez igy folytatodik, letrejon a vilag eddigi legfa**abb scifije. :] -
nyikolaj #570 Ez azért így nem igaz, ez NEM egy 1 éves sorozat!
A mostani BSG az 1978-ban játszott változat 'reimagined' verziója - nopersze kicsit modosítottak a story-n; betettek pár új szereplőt; 1-2 új story modosító dolgot, de alapjában ugyanaz a sorozat! De sokan mondják hogy a felújított sorozat eddig jobb mint a '78-as volt :)
Aki szeretne többet megtudni a sorozatról:
- Battlestargalactica.com
- SCI-FI.com/battlestar galactica
-
#569 szintén, állati nagy karakter.
múlt részben volt egy ilyen jelenetfoszlány, kb 2 másodperc, de nagyon felértékelte bennem a sorozatot... a francba, nem tudom elmondani, 10. rész 17:15 körül kezdődik a jelenet. Gaius Caine-nel beszélget, és ott van Six is. Baltar mihelyt meglátja Sixet mosolyog, és ott van egy nagyon jó pont, mikor játszva Six keze felé nyúl. Hát azt látni kell. Már első alkalommal magával ragadott ez a momentum, _nagyon_ nagy!