6292
-
#848 igenis kell a történetbe vallási szál :) -
#847 Üdv a klubban. :D
Szerintem a többség pont azért szereti, mert nem olyan, mint a TNG. Sokkal életszagúbb, sokkal emberibb. Viszont szerintem az első évad is perfekt volt, nem kis mértékben azért, mert ott sokkal több űrcsatát láthattunk. A második évad inkább elgondolkodtató-átverős-csavaros.
Ami a vallási szálat illeti, én sem rajongok érte, de úgyis mindjárt leszedik a fejünket, hogy igenis kell a történetbe a vallási szál. :) -
#846 Még valami:
Az egyetlen igazi negatívum, amit fel tudok hozni, az a vallási szál. Nem azért, mert nem vagyok vallásos, hanem azért, mert egy kicsit elvesz az izgalomból. Én nem akarom, hogy legyen egy prófécia, ami előre megjövendöl mindent és hogy az események aszerint is alakuljanak. -
#845 Most fejeztem be az utolsó, eddig leadott részt. Hát mit mondjak, ez a sorozat is nagyon bejön.
Az első pár rész (vagy inkább az első évad) nem igazán tetszett. Az alaptörténet izgalamas volt, de a részek nézése közben valahogy végig egy szokatlan, frusztráló érzés volt bennem. Ugyanis, soha nem tudtam igazán, hogy hova vezetnek az egyes események és hogy a szereplők hogy fognak reagálni azokra.
Ez nem a Star Trek TNG világa, ahol mindenki odaadóan végzi a dolgát, racionális (vagy kiszmíthatóan irracionális) döntéseket hoz, a végén pedig a hős kapitány kivezeti a bajból a csapatot. A jellemek nem olyanok, mintha minden karakter megformálásához ugyan azt a mintabábut használták volna, rájukaggatva néhány eltérő tulajdonságot, hogy azért különbözőnek tűnjenek. Itt valódi jellemek vannak, akik emberként viselkednek.
De hadd mondjak egy példát is: (Spoiler)
Miután Sharon megmentette a flottát a vírussal, szóljon az, aki először nem valami olyasmire gondolt, hogy majd a parancsnok rámosolyog, megveregeti a vállát és azt mondja: "Üdv a csapatban."
Nem, ő ehelyett gondolkodás nélkül visszaküldte a cellájába, ahogy a való életben -szerintem- minden normális ember tette volna.
Ezért minden elismerésem a készítőké. Már alig várom a folytatást.
A TNG-t amúgy nagyon szeret(t)em, ahogy a DS9-t és a Stargate-et is. Azonban a BSG az említett téren feljebb tolta a mércét, méghozzá nem is kicsit. -
Prof William #844 Nos a BSG képregény szerint...
Spoiler
Találnak embereket. A 13. törzs maradványait....
Spoiler end.
Persze ki tudja a feldolgozásban hogy lessz... -
#843 "kicsivel" korábban le lett már írva ogy hogy végződött a régi, illetve folytak a spekulációk a hasonlóságokról, különbségekről...érdemes visszaolvasnod. -
Bandy #842 én arra leszek kiváncsi, hogy ha megtalálják a földet lesznek e még rajta "emberek" ?:) -
Prof William #841 Juj... Nem gondoltam hogy ekkora hitvitát fogok kirobbantani a komolytalan megjegyzésemel...
Felejtsük el...
Más...
Vajon a Föld megtalálásával véget ér a sztori?
Olvastam egy BSG képregényt, amelyben még a Föld megtalálása után is bőven voltak események... Bár az a régi sorozat történéseit követte... (Éredekes volt Gaius Baltart Cylon hűbérúrként viszontlátni. :) ) -
El Fuego #840 "Az egy dolog hogy ők is ugyanolyan emberek mint "mi" itt a Földön, de a vallás nem genetikus, és hát sok ezer év alatt náluk mint láthatod, más a hitvilág."
Szent igaz. Hisz ok eleve nem is foldiek. Es botor dolog lenne azt feltetelezni, hogy ugyanabban a hitvilagban elnenek mint a foldon levo emberek csupan kb max fele.
-
#839 Hát nem tudom, lehet egyedül vagyok ezzel, de én valahogy nem örülnék egy ilyen végkifejletnek... :D -
Prof William #838 Ja pedig mekkora lett volna ha az lenne a végén hogy a Szeretet Ünnepén kibékülnek a Cylonokkal. :) -
#837 Hát azért a 12 kolónia vallása nem éppen a Föld vallásaihoz hasonló, ezáltal a Karácsony mítoszra mint olyan vajmi kevés az esély... ;] Az egy dolog hogy ők is ugyanolyan emberek mint "mi" itt a Földön, de a vallás nem genetikus, és hát sok ezer év alatt náluk mint láthatod, más a hitvilág. -
#836 Én eDonkey2k-ról szedtem le, nem mondom, hogy felfort a hálózati kábel a nagy adatsebességtől, de egy-két nap alatt azért lejön egy 350 megabyte körüli rész. -
Prof William #835 Vajon lessz majd karácsony, vagy valami hasonló ünnep az űrben? Érdekes rész lenne... -
#834 Hát akkor marad az amazon.com :( -
#833 Ne reménykedj... sajnos nem várható, hogy itthon kapható lesz DVD-n...
-
#832 Nem is rád értette...hanem általánosságban...
Egyébkétn szerintem meg fogom venni DVDn. Nemtudjátok magyarhonban :) megtalálható valahol, vagy ne is reménykedjek? -
#831 Én nem unom el az életem... mert már megvan mind :Ð
-
#830 pff. Szerintem elunod az életed mire mind a 10 gigát lehúzod DCről...
Mondjuk az emule sem jobb....
Torrent a legjobb :D -
#829 DC-ről.
-
#828 És honnan szeded le? Mert torrentről ugyan nem... -
#827 Az összes eddig rész letölthető eleve "bedigizve"... -
#826 Mit jelent az hogy bedigizve?
Ha azt hogy megvan e valakinek az összes eddigi rész szgépen (mi máson lenne meg?) , akkor jelentkezem :) mert nekem megvan. 10,2 giga :) -
El Fuego #825 Hali!
Valakinek megvan bedigizve? Marmint az eddigi osszes epizod. :) -
_Vegeta_ #824 Beletek is. :) -
#823 Yepp, jogos. :)
[center]
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves topiclakónak! -
Bandy #822 Ehe ide még nem írtam be kellemes ünnepeket és boldog karácsonyt -
#821 Ez igaz... -
Bandy #820 de közelebb mint 1 hónapja :) -
#819 Messze van az még... -
Bandy #818 Nemsokára jön az új rész :) -
_Vegeta_ #817 helyes. :) -
#816 Akkor én milyen "kivételes" helyzetben vagyok :). Szobatársam teológusnak tanult, de aztán feladta a dolgot. Igazából nem nagy sci-fis. De annyira sikerült "felizgatni" azzal, hogy a vallási szál nagyon jó benne, hogy együtt újra végignézzük és elemezgetjük :).
Szal bővítettem a BSG rajongók táborát +1-el :) -
_Vegeta_ #815 Sajnos tenyleg ez van. Hiaba meselek en mindenkinek nezze nezze mert nem tudja mit veszit, de semmi. Max üres igeretek. :)
Az SG tenyleg nevetsegesen gagyi, bar az atlantis-szal probalnak javitani a helyzeten, de egy alapvetoen rossz rencert nem nagyon lehet foltozgatni. :) -
#814 Ez így van. Az a baj, hogy bárkinek is mesélek róla, csak néz rám, mint a sült hal, persze időt nem szakít arra, hogy meggyőzze a sorozat...
Helyette néznek ilyen Smallville-eket, Stargate-eket... utóbbi például számomra mindig is egy nevetséges sorozat volt: bárhová is mennek, mindig angolul beszélnek az ott lakók... khm, nulla logika.
-
_Vegeta_ #813 Felesleges ezen vitazni, a BSG szupi sorozat, ha Baltar egy Isten kivalasztottja, ha egy Cylon kem, mindenkepp jo. -
#812 Szépen meghagytad magadnak az egérutat, gratulálok... -
_Vegeta_ #811 Erdekes mien bizonyossaggal beszelsz egy olyan dologrol, amirol egy büdös szó nem esett a sorozatban csak enyhe utalasok, amik az elgondolasomat tamasztjak ala.
Nem veletelenul kevertek bele a sorozatba az vallasos temat, csolatas rulzik. :)
De lehet nem nekem lesz igazam. -
#810 "Piszok" húzás mondjuk a forgatókönyv íróktól, hogy nem láthatjuk az összes Cyclon-modelt még, mennyi fejtöréstől megkímélnének, mi? -
#809 Nem leszóltam - ha neked fáj valami, azt inkább a saját nevedben közöld - , hanem egyszerűen elcsodálkoztam azon, hogy még ő sem érti azt, ami a Napnál is világosabb és már 23 részen keresztül zajlik a szemünk előtt!