6292
-
#928 [szin=white]Valószínű a BaseStarokra gondolt, mivel mikor ezt mondta akkor még csak azokat pusztították. És úgy érti, hogy az azokon lévő Cylonok ténylegesen is meghalnak és ez a "bűn", mivel az újraélesztő hajó elpusztul ugye...
Érdekes egyébként, hogy Baltar egyből elvesztette képzeletbeli Sixe, és isteni küldetése iránti érdeklődését, ahogy meglátta szerelmét. Egyébként, pont ez volt a küldetés. Hogy a cylon ölje meg Caint. Nem véletlenül emelik ki a végén annyira Adama és Roslin beszélgetésénél, hogy "Thank the Gods!" és ugye Adama el is ismétli ami szokatlan tőle.
Egyébként 1 dolog van főleg amit nem értek: Azt hogy Dee miért hallgatja ki Starbuck és Apolló beszélgetését. És miért tűnik ő is felszabadultnak, mikor vége a beszélgetésnek? Ezt még nem értem. A másik az a kis "csók" Adama és Roslin közt, valamint utána Adama arcán látni, hogy mennyire megkedvelte az elnöknőt. De valahogy ez sem tiszta. Mindjuk igazából szerintem az Adama és Roslin közti "kapcsolatra" csak Roslin halála után fog fény derülni.
Ami viszont nagyon tetszett: Az Admirális emelt fővel halt meg. Tény hogy módszerei és ideái kicsit túllépték a határt, de kőkeményen tartotta magát minden helyzetben, és ez becsülendő. És pontosan ezt emeli ki Starbuck beszéde. Egyébként az ő beszéde meg van vágva. Sajnos elég rosszul vágták, ugyanis hallani a hirtelen váltást a hangsúlyban. Mondja egy hangsúlyban az első pár mondatot (nem régóta ismeri így rövid lesz beszéde dolog.), aztán hirtelen ugrik a kamera és a hangsúlyozás is és ez zavaró, azonnal kiszúrtam.
Valamint az is tetszett amire Lee már az elején rájött: ha ezt megteszik akkor nem különböznek a Cylonoktól. Ugyanerre az apa csak a végén jön rá. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy Cain tudta hogy miért van ott Starbuck és ezért nem adta ki a parancsot. -
#927 Egyfelől végre egy jó kis űrcsata, már hiányoltam a második évadból. Másfelől Cain kivégzése tényleg durva csavar volt. Harmadrészt a kérdés: vajon hány ilyen "feltámadás" hajó létezik még? Plusz a még zavaróbb kérdés: mit értet a Six az alatt, hogy többtízezer Cyclon hal meg? A két baseshipre gondolt? Vagy a "feltámadás" hajóra? De hiszen ez utóbbin lévők nem "éltek", csak várták a lehetőséget, hogy az elpusztuló Cyclon "lelket" befogadják. -
Seten #926
Köszönöm!
Én hülye mindenütt megnéztem csak itt nem. :)
-
#925 www.feliratok.hu --> Ha itt nincs akkor még nincs
Ha a lustaság fájna... :) -
Seten #924
Segítség!
Tudna valaki egy feliratot a S02E11-hez?!
-
Bandy #923 akkor ez a rést is biztos nagyon izgi lehetett alig várom hogy lenn legyen végre :) -
#922 Megnéztem!
Spoiler!!!!
[szin=white]Ez a rész legalább annyira sokkolt mint a 10. Még1x legalább meg fogom nézni, hogy rendesen megértsem...Végülis belekerült az a csavar ami sikeressé teszi ezt a BSG-t :), így nem csak egyszerűen maghal Cain, hanem csavarva hal meg :). Erre egyébként nem számítottam, és ez így jó. Mellesleg úgy gondolom, hogy ha Cain meghal akkor a pegasus XO megölte volna Adamat. Persze ez nem biztos, de el tudom képzelni. De "hihetetlen", hogy mennyire idegesek voltak a "gyilkosok". Mellesleg szerintem Cain azért gondolta meg magát, mert látta, hogy Kara mennyire ideges és megsejtett valamit. Egy ilyen győzelem után nem ideges annyira az ember. És ez igaz Cain XO-jára is. Nem véletlenül nézett fel mindenki mikor el kezdett nevetni....valahogy le kellett vezetnie azt az iszonyatos feszültséget.
Részről részre egyre inkább megbizonyosodom, hogy mennyire jó színészek játszanak ebben a sorozatban. Azthiszem, hogy ők bőven megérdemlik, hogy megvegyem DVDn :). Persze csak teljes seasonos DVDkben utazom, ne ilyen fél seasonos szarokban :P.
És még valami, szerintem Cain nem változott meg hirtelen, hanem a fent említett okok miatt gondolta meg magát. De mindenképpen jobb így hogy meghalt, annak ellenére is, amit Kara mondott... -
Bandy #921 áhh megvan :) -
Bandy #920 hmm én még nem látom kinn :P -
#919 Bizony,már repül is lefele :) -
#918 USA-ban ma lesz a 12. rész.
-
#917 [szin=white]lehetséges, hogy pont a következőben fog kiderülni a cylonok elleni csatában...vagy nem...engem érdekelt volna...
-
#916 Hát szerintem akkor és ott olyan trauma érte azzal hogy a legénysége jórészét elvesztette, hogy hirtelen fel sem fogta hogy mi van, ezért lett blind jump a dologból....De ez még mindíg nem magyarázza meg azt hogy hogy jöttek rá a vírusra, ezzel kapcsoltaban nem volt utalás, és attól félek ez már nem is fog kiderülni... -
#915 Hát igen...
-
#914 Amúgy én is ezen csodálkoztam, hogyha épp atombombákat dobáltak a szárazdokkra, ami az ottlévő flottát megsemmisitette, menekülés közben, támadás alatt, millió kárral a fedélzeten még törödnék-e épp azzal, hogy a sz.géprendszert figyeljem... Nem az lenne az alap, h minden rendszert visszakapcsolok és kilövök a kiccsávókra minden létező fegyvert, amim van?:) -
#913 Spoiler :
Fenébe, pedig röhögtem volna, ha az egész Pegasus leáll a következő részben lévő (Halál:))csillaghajók megtámadásakor, mer beszivnak egy virust:) Én tuti nem menteném meg Adama helyében a hátsójukat:) Bár, ez még megtörténhet, lehet közbe pár informatikus jóarc hálózatra rakta a sz.gépeket csak hogy LANozhassanak:) -
#912 Igen, meg is semmisültek.
#911: Igen, de le kellett hogy szereljék azt a halózatot.... Itt inkább az a valódi kérdés hogy hogyan jöttek rá a vírusra? Nekik nem volt Baltar... -
#911 És a Pegasus modernebb a Galacticanal - az első részben [Pilot] elhangzik, hogy Adama kifejezetten gyűlüli a modern dolgokat, így a gép szinte őskori körülmények közt működik... [ha még emlékeztek, Fifth volt a kalauz :)] - vélhetőleg a Pegasus rendelkezik hálózattal.
-
#910 A Galactica Mk.7.-es vadászain bizony ott voltak azok a dolgok a Pilotban... :D -
#909 [szin=white]Ezt Gaeta elmondta anno, nemtom mikor szerintem (most nincsenek előttem a részek). Hogy ha csak 1 rendszert fertőz meg a vírus az nem gáz mert megvannak a bekápok és simán visszaállítják, ez az 1 rendszer a kommunikációs alrendszer lehet csak, mivel ennek van komoly kapcsolata a külvilággal. A hálózat veszélyessége abból ered hogy ha az van akkor a vírus tovább tud terjedni és ugyan a bekáp még ilyenkor is lehetséges lenne, valószínűtlen hogy addig bírná a hajó a támadásokat.
A másik az hogy itt nem általános jellegű vírusról van szó. Ez a vírus a Baltar által írt (és Six által átírt :D) navigációs programot használja ki. Ez nincs jelen a Galacticán és vadászain. A filmben az első kontaktnál Starbuck mondta hogy valamiféle zavarást észlel a hajóján de nincs semmilyen hatása neki. Úgy tűnik hogy ezt a vírust a cylonok nem tudják átírni/nem akarják ki tudja (Utólag javítanék: Ez nem igaz a vírus változott hiszen 2. évad 2. részében ugye egy másik típusú vírust kaptak be, de az si csak akkor volt veszélyes ha bejutott a mainframebe, a kommunikációs alrendszerre nem sokra megy...). Így nincs veszélyben GA. És ugyanez igaz a Pegaususra is, ha nincs hálózat tulajdonképp nem is létezik a veszély.. -
#908 [szin=white] ebbe a sorozatba midnen fura és minden gyanús:) még a virus is:) -
#907 lát(hat)atlanba:) :
[szin=white] hogy tud vki ilyen elvakultan dönteni egy olyan helyzetben, ahol az emberiség majdnem teljes egésze elpusztult?? 1ik szempontból érthető, h számára "értéktelenebb" 1 civil, mint a túlélés, de gondolj bele, azt sem tudta, hányan élték túl a csapásokat. Hogy áldozhat fel bármi olyat vki, ami szinte teljes egészében kipusztult? Az emberéletnek kéne a legfontosabbnak lennie ebben az időszakban, ahol már csak pár tucat ember él. (mivel ő nem tudhat arról, h a BSG túlélte, és van 1 civil flottája). Egyszerűen sztem teljesen elvakult bosszúhadjáratot vezet... -
#906 [Szin=white]Cain azt magyarázta korábban, hogy a hajó éppen szárazdokkba készült, ezért a fedélzeti rendszereinek nagy része le volt kapcsolva. Feltehetően mikor rájöttek arra, hogy egy vírus fenyegeti őket, megtették a szükséges óvintézkedéseket.
Egyébként mostanáig nem értem én ezt a cyclon vírus dolgot. Hogy lehet, hogy csak akkor fertőz és állítja le a rendszereket, ha az egész számítógéprendszer hálózatba van kötve? Valahogy be kell jutnia a hálózatba, tehát legalábbis a bejutási helyet mindenképpen el kell érje, hogy onnan nem tud továbbmenni, az egy más tészta... -
#905 Spoler:
Nekem az a furcsa, hogyha a Pegasus olyan modern hajó, akkor elvileg az ő rendszerei is hálózatba vannak kötve, nem? és ha abba vannak, hogy élték túl a rendszerei a cylon virust? vagy ilyen szerencsésen elkerülte eddig a cylon támadást, h egy cylon hajónak se volt alkalma áttölteni a virust a számitógépéikbe? Szóval furcsa, h mig a Pegasus elkerült minden cylon támadást, addig az egész flotta megsemmisült. Vagy ha nem kerülte el, akkor hogyan vészelte túl a hajó a virust? a BSG is majdnem ráment erre abban a részben, amikor hálóra rakták az összes számitógépet az FTL ugrás kiszámitása miatt. Szóval fura a Pegasus egész sztorija... -
#904 Láthatattlan hozzászólás, ha valaki nem látná, legalább tudja miért. :)
Szerintem egyszerű szorongás alakult ki nála, és ettől lett ilyen (bár persze elképzelhető, hogy alapból nem volt ki a négy kereke). Ugyanaz a probléma, mint Adama-nál, miszerint a katonák és a nem katonák betartják-e a kolónia flottánál és a kolónia életben szokásos normákat. Normális körülmények között mindenkit visszatart a fejebbvalói ellen való fellázadástól az a tény, hogy ha sikerül is a lázadás maga, akkor is jön kolóniaflotta egésze, és úgyis leverik őket. Most megszünt a plafon, amíg eddig rászakadhatott az emberre. Elég-e a katonás fegyelem ahhoz, hogy egy ilyen kétségbeesett helyzetben a posztjukon és a feladatuknál tartsa az embereket. Itt kerül szerintem Cain a rossz oldalra. Miután más célkitűzése nem maradt, hát egy aféle hadjáratott indított a Cyclonok ellen, mivel az ő szemszögéből a civilek értéktelenek ebben a feladatkörben, ezért mindent feláldozható a cél érdekében. Miután a fegyelem fentartására a legősibb és legkézenfekvőbb megoldás az erőszak, ezért Cain számára ez teljesen elfogadható. Gondoljatok egy pillanatra vissza a történelemben a nagy tengeri felfedezések és a vitorlás hadihajók korszakára. Akkoriban volt ilyesmi a legénység és a kapitány viszonya a legtöbb haditengerészetnél. Egy normális helyzetben a flotta vezetése automatikusan visszahívná a magából kifordult Caint, csakhogy most nincs felsőbb hatalom (hacsak Roslint nem tekintjük annak, de szerintem Cain nem ismeri el feljebbvalójának, hiszen "csak" egy civil).
Egyébként érdekes, hogy Cain Admirálisként egy hajó parancsnoka, a vezértisztek feladata általában nem egy hajó, hanem hadihajócsoportok, flották irányítása. -
#903 Figyelem, élményrontó hozzászólás következik!:
S ha ez még nem elég: könyörtelenül feláldozta a megmaradt flottájának felét - ez a legutolsó részben derült ki ugye -, saját kézzel lőtt fejbe egy parancsot nem teljesítő altisztet! -
#902 Spoiler!!!!
[szin=white] Nemhinném, hogy Cain cylon, inkább csak egy megbolondult katona, akiben csak a Cylonok kiirtása utáni vágy maradt meg, ez hajtja csak..szerintem -
#901 Az nem ő volt - Six volt.
Nem más, mint akivel Gaius Baltar doki beszélgetett; az a Cylon modell, aminek egy példánya jelenleg a Pegasuson raboskodik!
-
#900 Spoiler:
Kérdésem: Akkor most a Cain is cylon? amikor vmi hang benyögi,h "You are here" és rázoomol a cylon újraélesztős hajón sok a szőkére a kép, az a Cain volt? -
#899 -
#898 Spoiler:
remélem igy
-
#897 A hozzászólás mező alatt van egy [makrók] gomb, ráböksz, erre felugrik egy ablak, amelyben megtalálod az ismertetőt, hogy tudod a beírt szöveget formázni.
Egyébként úgy, hogy a szöveg elég (szin=white), a szöveg mögé pedig (/szin) tag kerül, de a sima zárójelek helyett szöglegetes zárójelekkel kell írni. -
#896 hogy tudok igy irni, mint Ti? hozzászólnék a témához, csak mivel ezek spoilernek minősülnének, nem akarom senkinek az örömét elrontani ezzel... -
#895 Spoiler(??):
Remélem azért a Pegasus megmarad, jól kinéző kis bádogteknő, az tény...legalábbis nekem teccik:) -
#894 Igen érdekes rész volt
Spoiler
Először is Cain: Rideg, számító, mint egy robot (ennél még a Cylonokba is több emberség ragadt). Az, hogy átment kalózba egyáltalán nem lepett meg, de sztem az öreg Adamat sem.
Elnöknő: még mindig nem értem, hogy miért nem nevezi ki Adama-t a flotta vezetőjének, Cain-t meg csukatja le. Persze nem lenne egyszerű, sok a Cainhez lojális ember a Pegasuson, de meg lehetne oldani. Persze piszok jó ötlet, hogy ölessük meg, de ezzel inkább mártírt csinálnak (csinálnának) belőle (merthogy egy ilyen bugyuta terv ki van zárva, hogy működjön)
Adama: túl higadt volt. Roslinnal vén (és okos) rókák, tudják hogy idiótával ha vitatkozol magadat teszed idiótává.
És persze Cain elsőtisztje: ha nem félne attól, hogy Cain főbelövi sztem nem hajtotta volna végre azokat az immorális parancsokat. Nem hülye, különben nem mesélte volna el a másik hajó első tisztjének.
Az eredeti BSG-vel szemben ez a Cain nem egy háborús hős és veterán, sőt eszement bakikat lő. Ilyen pölö hogy csak mert nem az ő terve és hajója, ezért nem engedte el Sturbuck-ot a BlackBird-el, ami pedig lényegében az egyetlen logikus lépés. Ha felfedezik hogy kémkednek a tudathajó körül, a Cylonok min. megkétszerezik a védelmét (akkor pedig már közel elpusztíthatatlan)
Egyébként Cain szerintem nem gonosz, hanem tipikus eszement MANAGER :ppp
-
Bandy #893 Spoiler!!
Igen nagyon úgy néz ki hogy, valaki meghal és az tuti nem adama lesz :), nem hinném, hogy kiírnák a sorozatból :), majd kiderül 1 hét múlva :). -
#892 Spoiler!!
[szin=white]Szerintem egyértelmű a dolog ha figyeltétek Cain első tisztjének arckifejezéseit a rész során mikor Cainről beszélt, vagy amikor a parancsot kapta. "Egyértelmű" hogy nem fogja teljesíteni a parancsot :D. nem szereti ő Caint. Kara arcán a meglepődés látszott inkább nem az hogy nem fogja végrehajtani. Mindenesetre kíváncsi leszek hogy mi fog történni a Pegasusal miután Cain meghalt. :) -
Bandy #891 Huh ez a rész nagyon durva volt nagyon kiváncsi vagyok mi fpg kisülni belőle.
Spoiler:
Nagyon kiváncsi leszek hogy a két tisztnek sikerül e az akció :). Starbuck-nek eléggé érdekes volt az arca mikor megkapta a parancsot remélem telejsiteni fogja :). -
#890 Apropó, szerintem azért a készítők egy kissé elvetették a sulykot. Eddig kerülték a túl szélsőséges karakterábrázolásokat, de Cain olyan, mint a megtestesült gonosz, más csak azt tegyék mellé, hogy reggelire újszülöttek vérét issza, és kész az ördögöt is lepipáló főgonosz. -
#889 Következik megint a láthatattlan topic! :D
Szép kis háromszög ez az Adama-Roslin-Cain trió, ahol Cain Adama ellen, Adama és Roslin meg Cain ellen készül. Kiváncsi leszek mit hoznak ki ebből, de tény, hogy jól szövik tovább a csavaros kis történetett. Sajnos félek, hogy ez a Cain-incidens egy kissé szappanoperaszerűen lesz megcsinálva, de majd meglátjuk.