-
Hát nemtudom, Adama kapcsán a kommentedet picit másként látom. Az Öreg pengeélen táncol a katonaság és a "szív" között. Kötik a szabályok, amelyeket ha nem tart be, vége a mesének. Katonai vezetőként nem csak hogy irányítania kell a dolgokat, de a teljes Galactica legénységét kell kordában tartania. A katonáknak kell egy vezér, aki ha kell kemény, ha kell akkor bizony bárkit lecsukat, ez tartja össze az egészet. Viszont ekkora felelőséggel a vállán nem engedheti meg azt, hogy magára hagyja a többi non-military népet, akik jelen esetben az emberiséget jelentik. És nem egyszer van olyan szituáció, amikor mérlegelni kell, mi a fontosabb, a legénysége vagy a nép. Nehéz. Nemtudom mire értetted a "pitizést", de eddig én nem láttam ilyet. Minden döntésében, ami szokatlannak tűnhet egy katonától, és fel lehet fedezni benne egy kis "érzést", én jogosnak tartottam, és magam is így tettem volna.
Roslinnal sincs semmi bajom, leszámítva hogy egyszerűen idegesít. De talán pont ez a karakter szerepe, ha igen, akkor kiváló a rendezés ;] Ami nem tetszik benne - nem az ő hibája, ezt a szituáció szülte - hogy megy előre, konokul, makacsul, és egy kisebbfajta csillagközi Mózesnek képzeli magát. Persze, párhuzamosan az Öreggel, neki is vezetnie kell egy népet.
És itt nálam a kettő közötti különbség. Ha azt akarom hogy valaki vezessen, akkor legyen tisztában a szabályokkal, és tudja mit meddig lehet és mire számítsak ha mégsem úgy van - lásd katonák agyonszabályzott élete. A demokráciával, amit akar az elnöknő az a baj, hogy demokratikus :D Vagyis inkább bízom az életem én személy szerint egy profi veterán katonára és az ő "vezetőségére" hogy megvéd és talán megment, mint egy frissen kinevezett hivatalnokra aki a demokráciára támaszkodik. Jó lesz az a demokrácia, ha majd megérkeztünk a Földre, letelepedtünk és a kenyérpirítókat kihúztuk a kettőhúszból...
XO, Gaius, Six - a legjobbak. Lee nálam is egy nyálas macsó szerepbe zsugorodott a sorozat kezdetétől, de hát ez is kell egy sorozatba. Aki tetszik még, az "Dee" (Duelle), és az elfojtott nagy szíve. Látom magam előtt, ahogy próbál kitörni, de nem meri mert köti a katonai szabályzat. Talán nem véletlen a színész kiválasztás sem, azok a nézések és tekintetek amiket "produkál", többet érnek több percnyi monológnál. (remélem nem egyike a gépeknek;])
Többi szereplőről ugyanaz a véleményem amit te is kiválóan ecseteltél.
ui: Starbuck is jó lett volna egy amolyan "lázadó" szerepre, aki kiváló pilóta de a fegyelem mint olyan, nem szerepel nála a skillek között. De később ő is megváltozott, gondolom a forg.könyvírók szándékosan csinálták, és most ő is amolyan szappanopera tucatkarakter lett. Olyan mint Sawyer a Lostban, jól indult, de a végére elvesztette azt az igazi "rosszfiús" auráját, és beállt a sorba a többi "szent" közé.