Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sz'al a lényeg, hogy a tévénézés kapcsán a "mindenki" helytálló lehet, bizonyos feltételekkel ;]
[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]
Ennek ellenére amikor jön a magyaron majd asszonnyal (aki útál olvasni és angolt nem teljesen érti) szépen lecsücsülök, és megnézem.
Meg amúgy is megnézném min. még egyszer a teljes sorozatot, mint mindet ami jó, szóval nagyrésze úgyis megnézi (persze ha értelmes idõben van, nem 23:30-kor és nem 14:30-kor)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Na persze vannak akik nem tudnak egyszerre filmet nézni meg olvasni😛
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
ahogy lent is volt szó, bizony a scifi is rétegmûfaj, amivel a scifi channel tökéletesen el van (ld. itthon az országos viszonylatban alig nézett sport1 is prosperál) - megszerzik a rétegközönség nagy részét.
ezért is van, hogy már évek óta nem volt országos amerikai tévén scifi sorozat - viszont a bsg és a 4400 sikere, valamint a lost sikere közbejátszott abban, hogy idén 3(!!) új scifi is indult a nagy tévéken (surface, threshold, ivasion) - term. mindegyik tölthetõ és magyra felirat is készül hozzájuk
azért nem, mert a sorozat alig egy éves. nagyon ritka, hogy ilyen új sorozatot megvesz egy magyar tévé.
az amerikai 30 legnézettebb sorozatból 25 itthon is látható, viszont a bsg kábeles sorozat, így a jogokat is más úton értékesítik.
lesz itthon, no para, de kit érdekel. úgyis a neten nézzük.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A "Lost" -sorozatért is kibaszott sokat fizetett az RTL Klub...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
És mit csinálnak? Lázadnak, ölik egymást, stb. Ennek a sorozatnak az a varázsa, hogy abszolut realisztikusan bemutatja, mekkora gyökér lény is az ember.😊 Szomorú, de há' evva'😄
[merlinw.org]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Legalábbis remélem, hogy nem fogják nyálas Hollywoodi maszlaggá alacsonyítani a sorozatot, de az eddigiek alapján ennek hál' istennek semi jele.
HURRA! 😄
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Cain és Adama együtt, azaz összefog a két BattleStar, és nekimennek egy Cylon Base Ship-nek.(nehezen tudja csak Adama-t meggyõzni Cain, hogy érdemes megtámadni, mert a flottát védtelenül kell hagyni a támadás idelyére) Kemény csatában a Pegasus elõre tör, és a Base Ship pusztulásakor eltûnik. Rejtély marad, hogy elpusztult vagy csak elugrott, bár Adama sztem úgy gondolta, hogy Cain ilyen magányos csatázós farkas, és unta volna magát a flottakísérgetésben (és hogy nem hagyhatják ott a flottát egy kis csapásmérésre), ezért elugrott (így kettéválva el tudja terelni a figyelmet a Galactica-ról és a flottáról)
Baltar poziciója a sorozatban betonbiztos, szóval kétségem sincs afelõl, hogy leírni egyhamar nem fogják... 😊
cylonok zavarják az egész hajót oszt mennek a nuke-k, a Galactica a végsõkig marad s fedezi a pegasust, de mikor menthetetlen a szitu elugranak, s a rész egy szokásos gyászszetartással zárul - na jól megirtuk a 11. részt 😄 😉
Szvsz az elnöknõ/tanács fog beleavatkozni, illetve van még egy aduász - kihagytátok Baltar barátunkat, az alelnököt, aki a Pegasus-on van, ráadásul Six egyik élõ példányával. Amennyire csavaros a történet, csodálkoznék, ha õ nem kapna szerepet a megoldásban!
Ez így "korrekt" lenne.
1) befutnak a cylonok is, s ekkor az admiráliska is rádöbben ki is az ellenség s együtt szembeszállnak a cylonokkal, s miután elugrott a teljes flotta tárgyalóasztalnál folytatják vitájukat ahol Adama fog gyözni |
2) az elnök közvetlen utasítást ad az admirálisnak - ne feledjük a katonai eskû szerint engedelmeskedniük kell az elnök parancsának - s így "leállítja" öket, sutána megint jön a tárgylóasztal |
3) drága boomer haverunk jókivánsága jeléül egy aranyos logikai bombát/virust/wormot küld a pegasusnak 😄, ami tönkreteszi a hajót, a harcnak vége -> tárgyalóasztal.
személy szerint az ELSÕ megoldást tartom a legvalószínübbnek. Mivel ez lenne a leglogikusabb és legkövetkezetesebb megoldás
Ááááá
azt nem hiszem.
Egy ekkora egofighter inkább feláldozná a fél flottát, csak hogy õ maradhasson a kakas a szemétdombon
Sztem az elnöknõ és/vagy a colonial tanács fog beleszólni a dolgokba
Egyébként nem olyan nagy szám a csaj, mondjuk a farscape-bõl a csajszi jobban el tudta volna játszani ezt a szerepet 😊)
Szentem visszavonja majd a tuzparancsot es rajon h adama a fonok es mindenki heppi lesz. 😄D

Én már csak attól félek, hogy ez után a felvezetés után az írók megpróbálják beadni nekünk, hogy zseni a csajszi, és egy remek stratéga.
Hatalmas ballépés lenne
Tudod ezzel az a baj, h a battlestart igazolja h megalljak a helyuket. Megvedtek a megmaradt flottat (eddig). A Pegasus nem csinalt mast mint probalt egy utolsot dofni a cylonkokba, míg ugye a battlestar a tulelesre osszpontosit.Tehat a Battlestarnak kijarna a tisztelet es oket kene kovetni a pegasusnak. (A resz vegen amikor az admiralis nem vonja vissza a kivegzeseket(ami megint roppant barbár modja ennek a konfliktusnak a megoldasara) azert latni a pegasus tisztjein h tudjak nem helyes amit az admiralis tenni keszul. 😊 Viszont amit mondtal egyetertek vele, de szerintem akkoris irracionalis amit csinal a kis csini admiralis. 😊
Végülis van benne racionalitás, csak éppen nem az a fajta, ami egy ilyen helyzetbe elkellene. A saját hajójára összpontosítja az erõket, megszilárdítja a hatalmát, és a saját értékrendjét érvényesíti a Colonial Fleet-ben. Arrogáns? Igen. Önzõ? Igen. De irracionális? Ha azt nézzük, hogy mit miért tesz, szerintem nem.
A hatalmát bebiztosítani, szvsz ez számára nagyon fontos. Adama felettese rendfokozatban, és mint olyan, a katonai erõ/erõszak bûvöletében él - akár csak Adama maga (emlékezzünk csak: anno Adama is szembeszált elég keményen az elnöknõvel!). Adama viszont ráébredt, hogy muszáj kompromisszumokat kötnie, különben a flotta széthullik. Cain nem ilyen. Õ a tekintélyelvüség megrögzött hívének tûnik. A hatalma a katonai erõtõl származik, és mint olyan, megkérdõjelezhetettlen. A legtöbb hadsereg (legalábbis a nyugati országokban) úgy mûködik, hogy a katonának kötelessége végrehajtani a feljebbvalójától kapott parancsokat, de ha az ütközik a katonai szabályzattal és esküvel, illetve morálisan vagy taktikailag elhibázott, akkor megtagadhatja azt, ez esetben a magasabb szintû felettesének vagy a katonai ügyészségnek jelentenie kell mit miért tett, és õk döntik el, hogy elítélik a katonát a parancsmegtagadás miatt, vagy helyben hagyják döntését (ez esetben, amennyiben a kiadott parancs durván sérti a hadsereg szabályzatát, vagy az ország érdekeit, automatikusan következik az azt kiadó tiszt elleni vizsgálat - lent volt szó a CoC-rõl, ott pont erre gondoltam, hogy bármely katonának joga van megkérdõjelezni, akár a hadsereg fõparancsnokának a parancsait is). Természetesen a jogi következmények mellett általában van emberi következmény is, hiszen a tisztek általában nem szeretik azokat a katonákat, akik megkérdõjelezik a parancsaikat.
A Colonial Fleet esetén a probléma ott van, hogy most Cain a fõparancsnok, és õ nem teszi lehetõvé az eféle vizsgálatokat. Adama esetén két ellenpélda is akad: a "Water" epizód esetén egy vegyes civil-katonai vizsgálóbizottság vizsgálta ki az víztartály felrobbantásának esetét, aztán pedig a biztonsági tisztnek szabad kezet adott a fegyverszoba nyitott ajtajának ügyében a nyomozására, majd a kihalgatáson egy bizottság állt fel. Ezen érdekessége viszont az, hogy Adama helyben hagyta annak megállapításait, pedig aztán a Chief be is vallota neki az igazságot...
Ez az admiralis hogy lehet ennyire irracionalis ge*i? Tok illogikusan viselkedik. Raadasul az o seggen meg rajta a tojas adamahoz kepest..
Elõre is kösz.
Most komolyan... Mr. Gaetára senki sem gyanakszik? Túl tökéletes az a pasas. Tuti cylon. 😊
Spoiler end.