6292
-
#1695 BSG / CG vita:
[szin=white]Zsolo007: én nem azt vitattam el, hogy ez a BSG 62 / 75 dolog nem így van kitalálva, hanem azt mondom, hogy akkor rosszul van kidolgozva/megvalósítva.
Páncél-leszerelés: ismét az a problémám, hogy nem logikus. Bármit is szerelnek szét, általában belülről kifelé kezdik, tehát először kiszedik a belső berendezést, az elektronikát, a mechanikát, és csak utána állnak neki a kaszninak , hajótörzsnek, repülőgépszárkányszerkezetnek, akárminek. Mi a logika abban, hogy a leszerelik a páncélelemeket, de közben a hajó fegyverzetéhez, és egyébb részegységeihez még hozzá sem nyúltak?
Továbbá ez esetben nehezemre esik megérteni, miért nem pótolták a páncélelemeket az elmúlt hónapok alatt. Ha vadászokat tudnak építeni, nem hiszem, hogy a páncélelemek legyártása nehézséget okozhatna...
Hajócsere: nem feltétlenül az erősebb/modernebb hajó a zászlóshajó egy harci csoportban, mindig a harci egység parancsnoka az, aki eldönti melyik hajó legyen a zászlóshajója. Adama Admirális úgy döntött, marad a Galacticán.
BTW ez is egy érdekes dolog - általában nem szokott a harci csoport parancsnoka egyben kapitányi feladatokat is betölteni, például a II.VH-ban a Bismarck fedélzetén volt egy kapitány (Lindemann) és volt a harci csoport parancsnoka (Lütjens Admirális).
-
#1694 Szerintem sem az. Erre pont eleg bizonyitek a kep amit beszurtal, rajta a feliratok alul s felul. De egyebkent nem oly' mindegy? ;] -
#1693 Akkor sem az! :D -
#1692 csak kósza gondolat szintjén említettem, de tényleg hülyeség :)
így van, lassan telespoilerezzük a topikt -
#1691 ugyanarról beszélünk akkor, csak ezt "én csak a hajócsere elhagyását furcsálltam" rosszul értelmeztem ezek szerint. Node mostantól fehéren folytassuk inkább, eléggé spoiler szaga van. -
#1690 ...hiszen épp az mentette meg a Cylon támadáskor, hogy nem volt olyan modern. -
#1689 Nem véletlen ragaszkodik az "ócska, őskori technikával felszerelt" Galacticahoz az Öreg. -
#1688 Akkor a részleteket megírom az e-mail címedre, ha elküldöd nekem priviben, aztán a további munka-ügyi kapcsolattartás a fórumunkban lesz.
Egyébként meg a BSG tényleg BattleStar Galactica szerintem is.
Zsolo: oksa, akkor holnap a részleteket neked is elmondom, majd felveszlek, ha hazaértem.
Szerintem jóéjt mindenkinek :)
So say we all -
#1687 email címem az adatlapomon, msnem: [email protected] -
#1686 :DDDDDD
Yes master! -
#1685 Ha szeretnéd akkor simán :D
Annál jobb minnél több ember van, mert ha akár a fele nem ér rá aktuálisan fordítani, akkor még a másik fele ottvan, így soha nincs kiesés. Persze nem ígérhetem hogy mindig lesz munka, mert egy részen max 3 ember fog dolgozni, de segítő kéz mindig jól jön :) -
#1684 Én beveszlek - piramis játék :) Te nekem segíthetnél a fordításban :)))))
-
#1683 #1654-re.
MSN-em nincs. Nem szeressem az ilyen azonnali üzenetküldőket - a magánéletem legyen a sajátom. A mobilt sem szeretem emiatt, de hát az a szükséges rossz...
Az írott, és átgondolt írások híve vagyok, ezért szeretem az e-mailt.
Ha neked nem gond, hogy e-mailben érintkezzünk, akkor priviben az e-mail címemet elküldhetem. De gyakorlatilag már szint a teljes világháló ismeri, a magyarításaim révén... - nem túlzás, a ManHUNt miatt még kanadából is írtak :)
-
#1682 Egyébként én is szívesen kipróbálnám magam fordításban :). Még soha nem csináltam ilyet, de az angol tudásom szerintem megvan hozzá. Felirat nélkül nézek minden részt (és meg is értem őket) ha ez elárul valamit az angol tudásomról :) -
#1681 Okés :)
Majd priviben kérlek küldd el az msn címed, ha van, és ott ki lehet tárgyalni a részleteket.
Arról pedig, hogy az itteniek segítségét kérnéd, sem nekem sem a főadminnak semmi ellenvetésünk nincs (több szem többet lát), a lényeg annyi hogy rögtön tudjunk felirattal szolgálni a jónépnek. Persze emellett mi is ott leszünk (mostmár így 5 főre bővülve), akiktől kaphatsz segítséget, mivel egy részt többen csinálunk majd, amit egy ember fog majd össze.
Ha így is benne vagy, akkor minden mást msn-en :)
szerk:
* = Számomra a BSG = BattleStar Galactica
Ezt mire értetted? -
#1680 Számomra - ezt írtam.
Ettől még jelenthet mást, én akkoris így gondolok rá. -
#1679 Pedig nagyon úgy néz ki hogy nem az. De úgylátom szélmalomharc :)))) -
#1678 Én benne vagyok.
Angol feliratok elküldésének részleteiről priviben.
Hallás után is tudok fordítani, de mivel nem gyakoroltam és nem is bízom magamban, inkább angol eredeti subokat fordítanék, ha lehet... :)
Annyit előre bocsátanék, hogy immáron 6. éve játékmagyarításokban utazom - Zsolo007: erre utaltam "finoman" - , így ha BSG*-t fordítanék, valószínűleg a mi kis közösségünket kérném ki nem egy olyan kérdéssel / szóval / fogalommal kapcsolatban, amit elsőre nem tudok, nem értek stb.
Ahogy lásd korábban is tettem, amikor a BSG 2x12-öt is fordítottam.
[Elírtam korábban a rész számát. A 2x07 a DHW-é volt. Azt se tették ki a f.hu-n...]
* = Számomra a BSG = BattleStar Galactica
-
#1677 by BSG Hungary team :P
ezért gyertek :D
Pharaoh: igen ebben igazad van, így belegondolva... nembaj a Galactica a legjobb, mit nekik szutykos Pegasus :DDD -
nimfas #1676 18. magyar felirat
Fennt van az új... 18-as részhez a magyar felirat! -
#1675 Ahogy elnézem elég sok eltérés van a két halyó között, akkor mind a két legénységet át kellett volna képezni a másik halyóra, és a Pegasus legénysége se örűlt volna neki, hogy egy "romhalmazra" teszik őket. -
#1674 én csak a hajócsere elhagyását furcsálltam :)
a legénységet vihette volna magával akár -
#1673 Ez a páncél leszedős lehet nem is olyan butaség, hissz ezen a képen is látszik, hogy helyenként foltokban van, máshol meg nincs. -
#1672 :D uppsssz erre nem is gondoltam -
#1671 Pegasus képeit és a beszédet róla nem kellene "havazva"? ;] -
#1670 Zászlós halyó?
Tán mert a Galactica legénysége full hűséges hozzá, mig a Pegasus-é nem biztos hogy minden esetben támogatná, mint pl az elnök ellen már többször is tette ezt a galagtica legénysége. -
#1669 [szin=white]jaja a pegasus az egy sokkal modernebb hajó egyébként
ez látszott a belsőn is, meg külsőre sem annyira leharcolt mint az öreg galactica
csodálkoztam is hogy idősb Adama miért nem teszi meg "vezér" hajónak, vagy nemtom ezt hogy mondják -
#1668 Persze a BS P sokkal újabb, elvileg a legmodernebb fajta... -
#1667 [szin=white]
Eltérő hajóosztály sztem is. Nem véletlenül becézik másképpen a két hajót, és nem véletlenül kapta a Beast (szörnyeteg) nevet a BSP
Szerintem :)
-
#1666 Beletelt egy kis időbe mire levadásztam neked, de ittvan. Ha ez nem elég bizonyíték, akkor semmi :D
-
#1665 Felhívás következik :)
Keresünk olyanokat, akik már foglalkoztak felirat fordítással, és szívesen segítenének minden rész fordításában. Eddig 3 fordítónk van, többek közt punkcsaj, aki az ide is belinkelt 17. rész fordítását követte el, és még 2 hasonló képességű jótét lélek :)
A célunk az hogy összehozzunk egy teamet, akik elsőként tudnak minőségi fordítással előállni (ezért kell több ember, hogy egymásra felügyeljünk, és ne vétsünk hibákat a fordításban), és hogy legrosszabb esetben 1 nappal az új részek netre való felkerülése után tudjunk szolgálni felirattal.
Gondolom mivel nem csak nekünk van abból elegünk, hogy 2 héttel a megjelenés után sincs felirat... És ha 5-6 ember összeáll akkor ez a cél simán megvan.
Elsősorban Imike, téged kérdezlek, de bárki mást is akiben van annyi affinitás a dolog iránt hogy nekiálljon, és némi angoltudással is rendelkezik persze :)
Részleteket privátban, vagy a fórumunkban. Jelentkezni itt nálam, vagy a
BSG Hungary fórumjában lehetséges, várjuk a segítségeteket.
CIFU remélem elnézed a reklámot (ha egyáltan az..?), ezt a magyar BSG community-ért tesszük. -
#1664 1.: A CG esetén minden esetben együtt mozognak a Group-ba tartozó hajók. Kivételek vannak, mikor egyik-másik hajó elmegy egy kikötőbe feltankolni vagy felfegyverkezni, de olyan még átvonuláskor sincs, hogy egy hordozó magányosan mászkáljon az óceánon.
2.: Ha egy BattleStar-t kivonni készülnek, akkor nem lenne illő, hogy a BSG-be tartozó többi hajó elkisérje az útján? Ha a BSG 75.-ből kivonták a Galacticát, mivel visszavonul, akkor annak már nem része, tehát a "jelvényt" sem használhatja. Ha pedig a BSG-ből áthelyezték máshova a hajókat, akkor a BSG 75. gyakorlatilag megszünt létezni.
3.: Ez a páncélleszedős dolog szvsz marhaság. Miért kezdenék el akkor szétszerelni a hajót, amikor még nem vonták ki? Leszerelnek pár panelt, aztán kifut, visszajön, megint leszednek pár panelt... ebben nincs logika.
4.: A Galactica és a Pegasus két eltérő hajóosztályba tartozik, szerintem nincs semmi alapja egymáshoz hasonlítani a két hajó kinézetét. -
#1663 Erre csak azt tudom mondani amit #1659-ben:
A többi hajó meg már nincs meg ami mellette volt, hiszen a GA leszerelésre várt, ergo a Groupjában lévőket áthelyezték máshova...
Egyébként az általad belinkelt infó is azt írja: the Galactica formed a part of Battlestar Group 75 (BSG 75) -
#1662 És még valami :)!
Boldog Szülinapot Cifu! Mit is mondhatnék?
Live Long and Prosper!
-
#1661 A BSG rövidítés szvsz simán lehet a BattleStar Galactica.
Pici Spoiler a pilot-filmel kapcsolatban
Itt van egyébként a Wiki-féle ismertető a Galacticáról, benne a BSG 75. info. Szvsz ez egy gyengén kivitelezett szál, mert egyfelől eddig soha nem volt utalás eltérő hajókra, másfelől erre a BattleStar Group-ra sem. Már csak abból kifolyólag, hogy akkor hol volt a BSG 75. többi egysége a Galactica visszavonulási partijakor? -
#1660 Jah meg hogy a BS Galactica azért néz ki úgy ahogy, mert már elkezdték leszedni az armorját, azért látszanak sok helyen a bordái, míg ugy e a Pegasusnak teljes rucija van :). De ez lehet hogy már itt is volt írva. -
#1659 Igen, ez ott részletesen le volt írva, hogy annak mintájára készült, ha jól emlékszem 2-3 BSel számoltak grouponként + support shipek. Valami olyasmi mint a CG.
Egyébként ajánlom, itt írja, hogy a Pegasus a Battlestar Group 62 része volt... Szal akkor csak van abban valami, hogy a BSG nem BattleStar Galactica...
A többi hajó meg már nincs meg ami mellette volt, hiszen a GA leszerelésre várt, ergo a Groupjában lévőket áthelyezték máshova...
Egyébként olvasható volt még 1 érdekes fejtegetés még a Battlestar Wikin, arról, hogy mennyi vadásza is van/volt a Galacticának. És míg ezt egészen jól össze tudták számolni, bár néhol voltak apróbb ellentmondások, addig pl. a Raptorok száma úgytűnik részről részre tetszőlegesen változott (ha jól emlékszem). -
#1658 1.: Ez szvsz hülyeség (még ha a készítők valóban így is képzelték el), ha ugyanis BattleStar Group-ról van szó, az US NAVY Carrier Group (CG) mintájára, akkor hol vannak a kisérő hajók??? Egy CG-be a Repülőgéphordozón kívűl minimum 1-2 Cirkáló, 2-5 Romboló és Fregatt, valamint 1-2 Vadásztengeralattjáró tartozik.
2.: Úgytünik a BSGWiki jelenleg gyengélkedik... :\ -
Roll #1657 Ha lesz akkor a Reteksubon is szívesen látjuk, és egyből kitesszük. :-D -
#1656 Ne sírj, nem akartalak megbántani :). Mondtam hogy ne vedd sértésnek. Ezt egyszerűen meg kellett jegyeznem :) Ilyesmikre valahogy felfigyelek :).
Egyébként nem tudom megítélni a felirataid minőségét, mivel én nem feliratosan nézem, de nem is az volt a cél, hogy azt állítsam, hogy nem jók a fordításaid, csak megjegyeztem, mert érdekes.