Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
BSG: Rakj majd fel képet, lássuk mire gondolsz 😊)
B5: 1. képen a saját reflektorainak a fénye, 3. képen a nap fénye csillan meg (és ez a legelsõ részbõl a Gatheringbõl van, ami teljesen "buta" amigával készült)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Nagyonis ertettem mit mondtal, de olyan szo h widefülû/videfülû a magyarban nem letezik. A vájtfülû kifejezest lentebb mar ertelmeztek. Egy kis kiegeszites: a legtobb jovevenyszavunk nem angol eredetu nem kell mindenben angolt latni. 😊

#625: Szerintem a bsgbe azert nem olyan egyszinuek az urhajok. Most nem rakok fel kepeket, de megneztem es jol, szepen kivannak dolgozva, és latni azt is amit cifu is emlitett #626ban. A b5 nekem nagyon matt, a kepet is amit beszurtal az allomasrol pl a feny olyan furcsa. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

QuippeR
/nagyonoff
a fába szorult féregrõl sem a csapdába jutott farkas jut elõször az ember eszébe, pedig azt jelenti.

mindenfajta érv nélkül meg nem biztos, hogy egybõl hülyének kéne nézni az embert, mert még visszájára fordulhat a dolog.

de hagyjuk inkább ezt a témát.
/on

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mrzed001
Akkor én kiloVÁJT fülû vagyok <#nevetes1>

Elvonási tünetek, lassan jönnek a rózsaszín elefántok is .. <#kuss>

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

EqUiNoX
Még csak egy hete nincs BSG, már jelentkeznek az elvonási tünetek... ;]

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Wide fül és kész. Ne égesd magad tovább

mondhatsz akármit az vájt - semmiköze az angol nyelvhez ez a kifejezés régóta része a nyelvünknek (hangzásából is érzehetõ) - de hát ha okosabb vagy az MTA nyelvészeinél akkor csapj föl Kazinczy-nak, s kezd nyelvujításba...

"VÁJT fülû: mn váj, nyelvi, irodalmi, zenei finomságra fogékony" (lásd: magyar értelmezõ kéziszótár)

ha nem tudjuk hogy irunk egy szót, vagy hogy milyen eredetû -> istennek hála léteznek kéziszótárak, lexikonok...errõl sztem ennyit

IMYke2.0.0.0
Mutass rá légy szíves, hogy mit jelent a vájt "magyarul"...
Csak nem arra gondolsz, hogy (ki)vájt?!?... mint egy fafaragás alkalmával kivájt teknõ stb... Ne hülyülj, rendben!

Wide fül és kész. Ne égesd magad tovább. <#rolleyes>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

QuippeR
"Quipper: a vájtfülü nem magyar kifejezés... légyszíves használd az elméd!"

/OFF

Ok, használom....
....
....
Miért is nem?
/ON

mrzed001
Én is aszondtam: "annyi anyagot tényleg csak transzporterrel lehet felküldeni" <#papakacsint>

IMYke2.0.0.0
Star Trek-esen / Stargate Atlantis-osan odasugárzod õket... <#hehe>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Már értelek - akkor elnézésedet kérem, elsõre nem esett le... <#schmoll2>

Quipper: a vájtfülü nem magyar kifejezés... légyszíves használd az elméd!

mrzed001
Persze, ha lenne 1 trilliárd legókészletem az ûrben én is össze tudnám rakni egy ekkora ûrállomássá, de hogy viszem fel az a k.baszott sok anyagot :p

EqUiNoX
Asszem ideje hogy lapozzunk, mert ennek nincs értelme.. "Mondjuk az ûrben ez nem lehet egy semmi feladat 😊)" - erre kérdeztem rá. Erre írtad hogy az ûrdokkban. Okés, de én nem ezt kérdeztem, és az idézett mondat sem errõl szólt, hanem a világûrrõl ;] Persze az a baj, hogy én csak ezt kis élcnek szántam, semmi komolynak... Valamivel el kell ütni a következõ 3 hónapot, de ha minden mondatra így fogunk reagálni, akkor azt hiszem még hosszabb lesz ez a szünet...

QuippeR
"Mindig megmosolyogtam a Star Trek ûrállomásait, amik mellett hangyányira eltörpültek a legnagyobb hajók is (annyi anyagot tényleg csak transzporterrel lehet felküldeni)."

Senki nem mondta, hogy öntöttvasból vannak, szépen össze lehet szerelni a darabokat az ûrben is...

QuippeR
arra még nem gondoltál, hogy a "vájtfülû" kifejezés teljesen magyarul van, és semmi köze holmi angol szavakhoz?

(vagy én vagyok hülye, és nem értem a poént?)

IMYke2.0.0.0
Hát errõl beszélek. <#nyes>

IMYke2.0.0.0
Ezért hívnám fel a figyelmed erre a mondatomra...: A festésnek nem kell feltétlenül az ûrben zajlania.

EqUiNoX
Ûrdokk nem egyenlõ az ûrrel ;]

mrzed001
Az ûrdokk gondolom zéró gravitációs (ezért is tudtak elugrani), és zéró gravban azért gondolom nem olyan egyszerû festeni :p
Mindig megmosolyogtam a Star Trek ûrállomásait, amik mellett hangyányira eltörpültek a legnagyobb hajók is (annyi anyagot tényleg csak transzporterrel lehet felküldeni). Egyébként a dokk ott is 0 grav-os volt (és ott se teljesen egyszinû a hajótest)

IMYke2.0.0.0
Ûrdokkokról nem hallottál még <#confused> A Pegasus is onnan jumpolt. A festésnek nem kell feltétlenül az ûrben zajlania.

EqUiNoX
Ûrben hogy festenek? Megvan hozzá minden "fizikai" követelmény? ;]

[NST]Cifu
mrzed: Egyszinunek is kell lennie a texturanak egy anyagbol all ossze az egesz hajo nem? 😊

Nem feltétlenül. A különféle alkatrészek lehetnek különféle anyagból és lehetnek különféle megmunkálással elkészítve. Ez jól megfigyelhetõ például a festetlen, fémszínû gépeken (festetlen Tu-160).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mrzed001
Az attól függ. B5 esetében egyértelmû volt, hogy lapokból rakták össze (a lapokat elõre festették, tehát már nem lehetett egyszinû), meg nem is uncsi egyszinûre tervezték az egészek (végülis egy nagy bazár 😊)
BSG esetében úgy néz ki, mint a mai hadihajók amiket kb egyszerre festenek le (Cifu javíts ki, ha tévedek 😊). Mondjuk az ûrben ez nem lehet egy semmi feladat 😊)

IMYke2.0.0.0
Mégegyszer... Wide
wide = széles, tágas

Talán egyedül is összetudod tenni a fogalmat ezentúl...

Gondolj csak bele, a vájt fül fogalom milyen hülyén hat, ha lefordítod: fehér fülû...
Ellenben a wide fül azt jelenti, hogy az ezzel bíró ember abszolút hallással rendelkezik - azaz, meg tudja különböztetni a "hamis" és "nem hamis" fél hangokat is a zenében, gyorsabban tanulja meg a zenét stb.

Nemtudom te mirol beszelsz en videfuluseget meg nemhallottam.

mrzed: Egyszinunek is kell lennie a texturanak egy anyagbol all ossze az egesz hajo nem? 😊

IMYke2.0.0.0
<#eplus2><#alien>

mrzed001
Asszittem Michele Vájdra célzol 😊

mrzed001
Összehasonlításról van szó :p
Egyébként a BSG textúrái részletesek, csak épp olyan, nem is tudom sivárak (ez a jó szó?)
Míg pl a B5-nél jól látszott, hogy nem pont ugyanolyan színû részekbõl lett összetéve, addig a Battlestar-ok úgy néznek ki, mintha egyszínûre lettek volna festve (az egész egyszerre <#wilting>), és csak jópár kormolódás látszik rajta

IMYke2.0.0.0
nem vájt, hanem vájd...

hmm ez nem a battlestar forum?
csak b5, meg d9 rol van szo erdekes :/

May the force serve you well!

Pedig az, de en vájtszemû vagyok. 😊

mrzed001
Sztem nem matt😊
Elsõ rész (sorry, lusta vagyok DVD-t elõkeresni, szóval a DVDRip-bõl)

Olyan matt az egesz. :\

mrzed001
Mijja baj az állomással ? Én még újra is rendereltem az eredeti alapján, és nekem teccett 😊)

B5ben a starfury es az omega rombolok nagyon jol neztek ki, de az allomas peldaul pocsék. Ismet elmondom nekem a latvany semmit sem jelent, de akkor is pocsék.
A ds9csatarol meg annyit h az altalad emlitett problema sztoribukfenc nem rendering hiba. 😉

mrzed001
DS9 csatái vontak némi kívánnivalót maguk után. PL az amúgy (akkor) legerõsebb galaxy osztályú halyók csak úgy 1 lövésre pusztultak (de a Defiant az mindent kibírt 😊)

Textúrák: hát, sztem épp a B5 textúrái amik nagyon kidolgozottak (korukhoz képest). Annakidelyén leszedtem az eredeti amigós modelleket és textúrákat, hát, elég jól ki volt pl az állomás dolgozva (de a Starfury-vel se volt semmi gond)
BSG-ben egész jól megcsinálták a Galactica-t és a Pegazus-t, de hát eltelt azóta jópár év, szóval volt mivel

Mar leszedtem, de egyenlore entinezes van. :>

IMYke2.0.0.0
OKé <#worship> - amúgy még nem láttam, de tervben van a letöltése...

Zsolo007
Hát ez amolyan félig humor volt félig meg nem 😊, de nem is ez a lényeg látta már valaki amúgy a Star Wrecket? (Hallottatok egyáltalán róla?)

Nos:

#604: A ds9ben is komolyabb csatak voltak mint a b5be es sokkal szebben is nezett ki. (nem negativum a b5fele, de igaz)
A b5 nagyon sztoricentrikus, termeszetes h egymas utan illendo nezni. Nemde? 😉

#605: Ne haragudj de a bsg osszetettsege vetexik a b5ével. Az pedig epp eleg osszehasonlitasi alap h mindketto scifi. Nincs olyan sok scifi sajnos. 😊

#606: Sosem erdekelt egy film animacioinak a minosege, a latvany engem teljesen hidegen hagy. Viszont a b5 igenis iszonyat csunya. A tng 1000x szebb, mivel egy mar mexokott technikat alkamlaztak es kihoztak belole a maximumot. A b5 ugye szamitogepeken irodott es a modellek texturaja hagy némi kivannivalot magautan. Sott texturanak nem is igazan lehet nevezni csak egy szin azt kesz. Ellenben b5, ds9(eleje) a modelleket hihetetlenul szepen kidolgoztak es meg is latszik rajta. A tng még ma is megállja a helyet latvanyilag.

Ami viszont tenyleg csunya (a regi bsgt se mondanam ugy nagyon csunyanak) az a TOS. Az az etalon sajnos mar tenyleg kopottas. 😞

off
Ent 3x06nal jarok. Ja ez nem az ent topik. 😊

mrzed001
Teljesen igazad van, volt talán 2 igazán nagy ûrcsata benne 😊)

[NST]Cifu
Szvsz nem csúnya a B5, egyszerûen az adott kor technológiai színvonalát tükrözte. Nézd meg ma a TNG-t, miután láttad az ENT vagy a BSG ûrharcait. Hát biza a TNG is eléggé kopottas mai szemmel nézve. Ezért illik minden sci-fi sorozatot a saját idõsíkján vizsgálni. Hiába mosolyogja meg az ember az 1978-as Galactica sorozatot, akkoriban TV-sorozat szintjén ez volt a csúcs. Fejlõdés mindig volt és mindig lesz - minden téren, így a filmtrükkök terén is.

Ami az ûrcsaták méretét illeti mrzed001, szerintem kihagytad a DS9-t. Ott is volt egy-két eléggé méretes ûrcsata. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

értelmetlen összehasonlítani a babylon 5-t a bsg-vel, mivel a b5 értelemszerûen komplexebb, hiszen nem csak 2 faj küzdelmére koncentrál hanem rengeteg fajjal foglalkozik egyszerre! Teljesen más szituban, teljesen eltérõ háttérstory-val.

Nekem tetszett a B5 is - most már nem nézem - meg tetszik a bsg is, mind2 a maga nemében kiváló. De annyira eltér a 2 egymástól hogy nincs hasonlítási alap ami mentén összevessük a 2-t (jó azt leszámítva hogy sci-fi, meg mind2-ben vannak emberek 😊 )
Nekem ez a véleményem

mrzed001
Annyira azért nem csúnya. Bár csak amigával készült az eleje, de elég szép lett.
Sõt, akkora ûrcsatákat azóta sem láttam egyetlen scifi sorozatban sem ! (sõt filmeket is számolva csak Jedi visszatér, EP3 ami hirtelen eszembe jut hasonló méretû ûrcsatákkal)
Egyébként B5-öt csak úgy van értelme nézni, hogy minden részt egymás után. Ez nem Dallas, vagy Barátok közt, ahol kihagyhatsz 6-7 részt, és még mindig nem vette fel a fõszereplõ a cipõjét 😊)

De ennyi talán elég is lessz az OFFból 😊

Ehem, nem annyira jo sorozat csak hozza kellett csapniuk a 4.evad utan megegyet, mert a nezok morgoldotak hogy: ennyi?
A b5 (egyenlore) a legjobb scifi talan a tng veszi fel vele a versenyt. Bsg szinten kezd parter lenni. :]
Nem mint b5rajongo mondom, de azert a b5 bonyolultsagaval semmi sem vetekedhet. 😊

Kisvirag: Ne higyj imykenek, b5 kotelezo olvasmany, tuti nem csalodsz benne. Max akkor ha neked a latvany minden es mas nem is erdekel egy scifiben.
(Sajna a b5 tenyleg eleg csunyacska ami az urcsatakat illeti.)

baaaa az pegaus nagyon durva lett 😊
bazze januar 11ediken jon a kovetkezo resz 😞(((((((
spoiler
Az admiralis elegge elcseszte a dolgot nem kellet volna ennyi provokalnia Adamat, az elejen meg jol kezte hogy osszekeveri a ket legenyseget. Aztan kulcsozicioba kell tennie a sajat embereit es akkor valami uruggyel levalthatha Adamat es akkor nincs aki megalitsa😛

May the force serve you well!

IMYke2.0.0.0
Ha humornak szánta Zsolo a dolgot - utólag már bármit lehet magyarázni - akkor elég gyenge próbálkozás volt...

EqUiNoX
Hát a humor skilled neked is erõsen 0 körül mozog...

IMYke2.0.0.0
Az Ui utáni mondatodat szerintem alaposan gondold át! Nekem néprajzos kedvesem volt, emellett már a leghülyébb egyetemista is tudja, hogy nem a mai beszélt finnugor nyelcsalád nyelveihez kell hasonlítani a magyart, hanem az õsihez, melybõl eredeztethetõ a sok jövevényszavunk...