Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
B5: az poénos volt :))
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
b5: Arra gondolok, bizony! :D
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Spoiler!
Apropó, megjegyzem, hogy a készitõk egy ügyes és egyben logikus megoldáshoz folyamodtak: ha jól emlékszem, a régi sorozatban a Galacticának hídja van, amely az orr tetején/elején volt, amely egyfelõl könnyen azonosítható, másfelõl könnyen támadható. Az új Galactica esetén a vezénylõterem a hajó beljesében, jól védett helyen van - egyfelõl átgondolt desing, másfelõl nem kell greenbox-al szórakozni. :)
Ez egyébként megfigyelhetõ az egész BSG-ben: nincsenek ablakok a Galacticán! Micsoda kontraszt ez a Star Trek hajókkal, nem? :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De igazad is van, mivel éppen nem fut a 4400, tehát nem lehet a legjobb éppen futó sorozat :P
B5: arra gondolsz, amikor a retyóban beszél meg Garibaldi és Sheridan valamit?
Mondjuk így is egyel töbször volt, mint a teljes Star Trekben :)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
mrzed: BSG-be inkabb idosebb szereplok vanvak, de szentem ne offoljuk. A lenyeg, nallam a 4400 kozel se a legjobb futo sorozat. :]
Sztem megszokhattad már, hogy csak szépfiú/széplányok szerepelnek :) és mint említettem, a szerelmi szál minimális (pláne a tinik között, volt talán 2 ilyen rész ?), a BSG-ben több van :))
Point Pleasant sem lett volna olyan bugyuta, csak nagyon nyújtották a fõ storyline-t, és ez bizony a többségnek betett
Emlkezetes élményben volt tegap részem.
Mr. Gaeta és Gaius a VÉCÉBEN! Beszélték meg ügyes bajos dolgaikat.
Eddig nem igen láttam egy ürhajós filmen sem WC-t.
Az ilyen kis dolgoktól jó a sztori.
2) Tini, mert szepfiu/szepcsaj felallas. Mint a point pleasant. Plussz eleg bugyuta story. Nekem is bejon nem arrol van szo, de hááát nem a legjobb sor ami mostanaba megy. ;)
Az utolsó vágással sztem az utolsó verzsönjére utalnak a flottának bemutatandó filmnek (az utoljára összevágott anyag)
4400 tinisorozat, hát, nem tom hanyadik résznél jársz, de sztem nem az :)
Vannak benne ugyan tinik (csak pár), de nem arról szól, hogy:
- akkor most csöpögjük össze Anakin módra az elõszobát szerelmes szavakkal
- vagy hogy kitúrom/lejáratom B-t és én veszem át a cég irányítását (bár még jogsit se kapnék)
- vagy hogy bántottak a suliban a nagy és gonosz ötödikesek, és milyen gecik
Szóval nem éppen tinisorozat :)
A 4400 egyre bugyutabb tinisorozat.
BSG viszont valoban az epp futo sorozatok kozott a legjobb. :)
Angolul enis tudok. :D
SPOILER
Amikor megtudtam, hogy Xena fog szerepelni, arra gondoltam, hogy (amúgy Starbuck-osan) a nem megvetendõ testét fogják egy kicsit mutogatni (amit persze nem bánnék :)).
Az, hogy nem ezt tették egyértelmûvé teszi, hogy nem bugyuta nézõcsalogatónak szánták a szereplését, és a részt.
Stortyline szempontjából is sok fontos dolog derült a részbõl, pl megismertünk egy újabb Cylon arcát (a testét sajnos nem ;)) -talán öt, vagy hatodik?-, megtudtuk, hogy nem folyamatos a kapcsolat a Cylonok között, és nem telepatikus, különben nem kellett volna odaküldeni a raider-eket a felvételért, és nem tudtak róla, hogy Boomer vagy a gyereke él-e.
Mindezek mellett viszont érdekes kérdést vet fel, hogy csak azért tudták odaküldeni a raider-eket, mert tudták, hogy hol is vannak, szóval az emberek meg nem támadása mögött lennie kell valami tervnek (lehet, hogy a földet akarják megtaláltatni velük, ahogy valaki itt írta?)
Az megint más kérdés, hogy Xenát (a riportert) a vezérlõbe engedni egy HATALMAS taktikai ballépés volt. Riportereket manapság sem engednek fel a hídra, vagy ha igen akkor a katonaság vágja a leadható filmanyagot.
Miért?
Az összes kijelzõ összes értékét képes volt lefilmezni, lényegében a hajó legfontosabb és legtitkosabb adatait, valamint bevetés közben is felvette a legénységet, ami alapján megint csak taktikai elõnyökhöz lehet jutni
A rész több megválaszolatlan kérdést indított el, mint választ.
The 4400 után egyértelmûen ez a legjobb sorozat manapság :))
Szerk.: Direkt kavarás egy újabb Cylon-arccal - kiszámítható volt.
Amúgy meg utálom Xena-t és az õt alakító színésznõt is.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
Ennyi eszem lehetett volna mielõtt megkérdezem. Egy kicsit gondolkodni kelett volna. :)
De kösz.
FTL - Faster Than Light (Fénynél Gyorsabb (hajtómû, hajó); itt az ugróképességel rendelkezõ hajókat hívják így)
CAG - Carrier Air Group (~Hordozó-fedélzeti Repülõgép Egység, a szóhasználat az US NAVY szlengbõl átvett, bár lehet vitatkozni, mennyire találó, hiszen az eredeti légijármûvekre utal, nem pedig ûrvadászokra, bár a Viper végülis légûr vadász)
Pl. XO- keméyn gyerek és at FTL hajtómû. CAG.
Egy apróság eddig nem hangzott el: a HDTV rip azért szebb, mert (videós körökben ismert) minél nagyobb felbontású, minél tisztább anyagból készítessz kicsinyítést, az annál szebb lesz.
Míg egy szimpla TVrip esetében 752x576-rõl számolod át 5..x3.. -ra (nincs 1,5x-es sem az arány) addig egy 1920x1080 esetében ugyanerre több mint 3x-os az arány (nem is említve, hogy az eredeti HDTV-s adás tisztább is, és nem olyan csúnya mpeg2-s mákos)
Az Ent. HDTV ripjei tûélesre sikeredtek :)
De ez már csak a precizitás kedvéért :)
:OFF
Imyke: Ok igazad van, de en arra akartam utalni h van egy 5x5meteres plakatom, akkor nem lesz sokkal jobbom ha 5.5x5.5-oset akarnak ramsozni. Tehat mar a 720as meg az 1080as hdtv szabvany is tueles kepet ad. :)
A 2 DVD - ahogy általában a filmek esetében 90%-ban megszokott - itt és most két darab DVD9-es lemezt jelent...
vg: egyáltalán nem mindegy.
Mi a HDTV-mûsorszórásról beszélünk, te pedig egy High Definition Videoról beszélsz - ég és föld. Ilyen HD volt a Terminator 2 SE is.
A HDTV adások rögzítése, mint annak idején a VHS-, mostanában a VCD/SVCD/Blue-Ray írók esetében nem más, mint egy TV-adás felvétele a szabványnak megfelelõ méretben - a szabvány itt pedig 1920*1280.
De mind1...
A HDTV nem egy új video formátum! A HDTV (High Definiton Television] az egy 10 éves mûszaki szabványra épülõ adástípust is jelöl.
Ennek a mûsorszórásnak - a kép és hang egyidejû szórása mellett - iszonyat sok egyéb, luxu szolgáltatása is van. A legszembetûnõbb: a képminõség, amit magas zajszûréssel és iszonyat brutál, fix felbontással érnek el: 1920*1280.
Tehát, ha egy Xvid-be tömörített, de alapvetõen HDTV-adást nézel meg a gépeden, akkor nem mondhatod, hogy "HDTV"-t nézel, csak azt, hogy egy ilyen túlajdonsággal bíró filmet. A megtekintéséhez pedig brutális, legalább AMD 2000+ CPU ajánlott... sok RAM-mal.
az 1920*1280 = 2 457 600 képpont.
az 1920*1080 = 2 073 600 képpont.
Tehát: 384 000 képpontról beszélünk!
Biztos szep, de h most 1080 a vege vagy 1280 nekem sokat nem oszt nem szoroz. 1080se fer ki monitorra. :D
Írtátok, hogy tök mindegy hoyg éreznek a Valerii-k akkor is veszélyt jelentenek mert cylonok.
Még csak az elsõ szezont néztem végig, szóval h közben kiderült az igazság akkor nem szoltam.
Íme az én verzióm.
Bár a két Boomer sokban hasonlóak egy vaklamiben különböznek, és ez a kulcs.
G-Boomer egy báb. Sejti az igazat de nem tudja elfogadni. Az emberi tudata csak egy máz, ami alatt a cylon tudat/program/lélek rejtõzik. Õ tényleg kiszámíthatalan, mert lehet akármyilen kedves, jó okos, de ha a cylon tudat átveszi az írányítást akkor ezek háttérbe szorulénak és megteszi azt amit paracsonak neki. Esélye sincs hoyg szembeszáljon vele (bár egyszer megptóbálta), mert amikor a másik tudat jön, akkor az emberi részt "lekapcsolják" mint amikor valaki leoltja a villanyt. És akkor az már nem Boomer hanem egy cylon kém.
A C-Boomer viszont érdekesebb helyzet. Nem hiszem hogy valaha is két tudata lett volna. Már az elején sem. Õ már akkor tudta, hogy cylon és hogy mi a terve anikor "megmentette" Helo-t attól a macától.
Õ tudatosan döntött úgy hogy Helonak segít. A 10-11-12-13 részben már cylon részrõl árulónak számít és vadásznak rá! Nála nem lessz tudatvátogatás, mert õ a cylon döntött úgy hogy (bár kitudja meik oldalra)de a cylon oldalra nem áll..
Ez pedig nagy különbség.
Ezért C-Boomer ezerszer megbízhatobb mint G-Boomer valaha is lessz. (Ha nem nyírják ki azután, hogy lelõtte az öreget.)
Lehetséges Spoilerek vége.
Tavaly nyáron jelent meg 2 DVD-n Amerikában.
Viszont a kepminoseg. A felezett hdtvripp szep nagyon. A majdnem teljes nagysagu hr gyonyoruszep. A teljes nagysagu 720 v 1080meg, anyaaam. :)