6292
-
#1863 az én olvasatomban nem azt remélik, hogy a bolygó légköre miatt nem veszik észre őket, hanem hogy a bolygót nem veszik észre a nebula miatt. -
#1862 "Annak ilyen gáz légköre van, az nem csillagköd" Senki nem állította hogy az csillagköd.
Szerintem semmi baj nem volt a páldával, mindkettő eltakar valamit, attól függetlenül, hogy nem ugyaz azok. -
#1861 Igen. De azt mondom, hogy nem jó példa a Jupiter. Annak ilyen gáz légköre van, az nem csillagköd. És nem ugyanaz. Az epizódban pedig a bolygót vette körül, nem a bolygó légköre volt. Ezért nem lehet példának hozni. És igen ebből a szempontból merev vagyok, mert rossz példát ne hozzunk már. -
#1860 Te tényleg ennyire merev vagy?!
A Jupitert példaként hoztam - ugyanis annak is komoly felhőtakarója van, mely alatt nem-szilárd felszín rejtezik.
Mindennemű konkrétum leírása nélkül: mi nem érthető ezen?
A párhuzam meg annyi, hogy a filmünkben is komoly ködtakaró [mint már írtam, a Nebulát ebben a kontextusban értették ők is] mögött rejtőzik, ezért vélik úgy az optimistábbak, hogy a Cylonok úgy sem veszik észre őket, ha véglegesen letelepednének itt...
-
zorden #1859 Igazad van, utananeztem. Eddig egyszer talalkoztam csilagkoddel az is a Lofej volt, ahol Magratheat kerestek :-)
Igyekszem benyomni a valaszt, de neha melle megy... bocs. -
#1858 A Tejút egy Galaxis. Nem Csillagköd. A Csillagköd más. Aki nem tudja mi az, írja be Gugliba és egyből okosabb lesz :)
UI.: Ha egy másik HSZre reagálsz, akkorazt jelöld meg pls a HSZdben, mert különben senki sem fogja tudni, hogy te egy másik HSZre válaszolsz :) -
zorden #1857 [szin=white]Valoban nem, en is csak egy hozzaszolasra reagaltam :-) Hat a nebula ertelmezesetol is fugg, hogy lehetunk-e benne. Nem vagyok jaratos a csillagaszatban, de mintha a Tejut is valamilyen csillagkod lenne, nem? De mint mondtam, szerintem biztosan nem a Fold, csak egy reagalas volt egy ezzel ellentetes velemenyre. -
#1856 [szin=white]
Igen, ez tuti így van, egy organikus számítógépnek valószínű nagyobb számítási teljesítménye van, mint az emberek ősrégi kövületeinek -
#1855 Visszatérve a múltheti egyik témára, szerintem a Cylon hajók nem azért tudnak messzebre ugrani, mert annyival jobb az FTL drive-juk, hanem mert ki tudnak kalkulálni viszonylag gyorsan és biztonságosan ilyen nagy hatótávolságú ugrásokat, ami az emberek ósdi kámpjúörökkel felszerelt hajóin kissé hihetetlennek hat. -
#1854 Ennek semmi köze a Jupiterhez. Ezt honnan veszed? A jupitert csillaköd burkolja? Úristen
Pont azt írom, hogy NEM lehet tejút :) -
#1853 Elolvastad amit írtam?
Nebula = Csillagköd
Akár a Tejút is lehetne, de itt most szószerint kell érteni: köd mögött található, mint például a Jupiter nem-szilárd felszíne. -
#1852 Hát azért Nebula az nem tejút, a csillaköd meg csak a nebula magyar neve ahogy mondod, de gondolom egyértelmű a magyar névből, hogy itt nem masszív méretekről van szó (tejút) -
#1851 Én is ezt írtam. -
#1850 [szin=white] Nebula = Csillagköd
Akár a Tejút is lehetne, de itt most szószerint kell érteni: köd mögött található, mint például a Jupiter nem-szilárd felszíne. -
#1849 [szin=white] Egyetlen szó nem esett arról, hoyg ez lenne Föld. A mi kis bolygónk egyébként egy Nebulában van? :) -
#1848 [szin=white]
pedig elmondták a részben, a captured heavy raider agyát használták :) -
zorden #1847 <s02e19>
[szin=white] Ha viszont ez a Fold, akkor vagy Gaiusnak, vagy Roslinnak meg kellene halnia, nem? Valami olyasmi volt a joslatokban, hogy a vezeto nem eri el a Foldet. Illetve ha ez a Fold, akkor lesz hamradik szeria? En nem hiszem, hogy ez a Fold. Azert, mert elhangzik, hogy megalljanak-e itt, vagy tovabbmenjenek a Fold fele, es velemenyem szerint lecsekkoltak, milyen konstellaciok lathatok koros korul, azaz tudjak, hogy a 12 allatovi jegy innen nem lathato. A masik, inkabb erzelmi tiltakozas, nem lehet, hogy egy veletlennek, egy ilyen hirtelen jott fordulatnak koszonhetoen bukkanjanak ra. Ettol csavarosabb az egesz sorozat.
[szin=black]
</s02e19> -
#1846 [szin=white]
Abból, amit az eltévedt Raptor elemzése, fényképei feltártak. -
#1845 Nem tudom miből gondolod, hogy ez a bolygó a Föld, de nem értek egyet. -
#1844 Figyelem, élményromboló hozzászólás következik, a 2x19-es résszel kapcsolatban!:
[szin=white]
Nos, az új részben megdöbbentő esemény történt ugye, megtalálták a Földet. [Mert szerintem, a ködbe búrkolódzott bolygó a Föld, "előttünk", azaz az emberiség megjelenése előtt!]
A véletlenül felfedezett bolygó okozta bonyodalom azért is érdekes, mert az Elnökasszony beállítottságára is fény derül és arra, hogy a Cylon-ok nem véletlenül terelték erre a megmaradtakat.
Az Elnökasszonynak igaza lehet abban, hogy a Cylon-ok vélhetőleg gyakran megállnak ennél a bolygónál, és ki tudja, lehet, hogy már várnak rájuk...
A Baltar fejében létező Six utalása is elég beszédes, s - eddig nem nagyon hittem, de - mintha az bizonyosodna be, hogy Gaius egyike a 12-nek. Ő az, akinek vezetnie kell majd a Cylon-Emberiség egyesített közösségét!
Az Elnökasszony közönségessége (Why dont you go and frakkin' yourself?) meglepő, és érthetetlen. Bár, lényegében mégis érthető, úgy érzi, vesztésre áll - ha veszít, azt csakis magának köszönheti, hiszen két magas labdát is adott Gaiusnak!
[A frakkin, frak az a fuck BSG-s megfelelője]
Thrace egyre ellenszenvesebb a szememben. Fogalmam sincs miért, de már nem jön be nekem ez a kemény-vagyok-annak-ellenére-hogy-melleket-cipelek stílus.
Kissé elszúrták a látványtechnikusok a robbanásokat - nevetséges petárda-hatásúak voltak. Nehogymá a Cylonok csak ilyen kis lövegekkel rendelkezzenek, melyek 50 cm-es (!) láng és füstcsóvákat szakítsanak a földből...!!!
Chief szerencsétlenkedése számomra csak időhúzásnak tűnt. Az a lehetőség, hogy is egy Cylon olyannyira non sense, hogy több szóra sem méltatom.
A Boomer-Sharon mellett lévő Cylon organizmus nem más, - szerintem - mint a Cylon Raider számítógépe [amiről ugye Daeta is beszélt az eligazításon], amit Sharon-on keresztül tudnak csak használni, hiszen közvetlenül nem lehetett eddig összekapcsolni semmiféle számítógépükkel. Ezért is kell annyira Sharon az akcióhoz.
Az akcióhoz, melyről Thrace folyamatosan állítja, hogy 2-Alfa, azaz ÖNKÉNTES AKCIÓ. Vélhetőleg, ő egyedül is - de legalábbis csak néhányad magával - elment volna, de bizonyosra vehetjük, hogy ő is tudta, hogy csak úgy van esélye, ha hangzatos és meggyőző beszéddel [Visszamegyünk azokért, akiket magunk mögött hagytunk, és elhozunk minél többet onnan] operál, elsősorban a lelkiismeretükre alapozva.
Nekem kifejezetten tetszett ez a rész. Elsősorban Gaius-nak köszönhetően.
-
#1843 Sajnos csak holnap lesz rá lehetőség, hogy megnézzem, addig sajnos várnod kell. -
#1842 Hát, kíváncsian várom te mit fogsz szólni a részben lévő katonai akcióhoz :)) -
#1841 Egyelőre ahogy nézem a topiclakók elég jól tartják magukat a spoilerrendszerhez, én pl. még nem láttam az S2E19-et, ezért egész egyszerűen nem olvasom el a kifehérített hsz.-eket. :D -
#1840 Cat: a Spoiler rendszer laptetején. Aki nem tartja be szólj rá, és/vagy Cifu törli a hozzászólását
Spoiler
[szin=white]
Ez végre egy értelmes rész volt. A zenei aláfestés ha nem is zseniális, de azért elég jól eltalált volt, olyan pörgősebbé tette az egészet.
Starbuck várható volt, hogy vissza akar ugrálni Caprica-ra a szerelméért, csak azt csodálom hogy Adama engedélyezte, hogy ilyen nagy számban tegyék (én inkább újraépíttettem volna a BalckBird-öt, egy felderítő, többiek egy ugrásnyira, felderítő összecsődíti egy helyre a túlélőket, többiek ugrás közvetlen közelébe, fel, el és pápá). Szóval egyértelmű, hogy valami ott még történni fog ott Caprica-n (esetleg CapricaSix és BSGBoomer kapcsolatba lép velük, vagy valami)
Ami Boomer-rel van organikus izé, az sztem egy Cylon Raider "vezetője" (aztán hogy honnan van nekik, az passz)
Ja, és nagyon nagy ötlet volt sztem Dean Stockwell bevitele a sorozatba. Nagy öreg, talán még Olmos-nál is egy nagyságrenddel profibb, szóval megy felfelé a színvonal. Nem csodálkoznék, ha az derülne ki, hogy ő az egyik a 12 Cylonból (talán épp a vezéregyéniség) -
#1839 Fred: hát addigra remélem összeszokik a banda :)
Imike: ha tényleg van mást csinálnod, akkor most hagyd ezt nyugodtan, már 3 ember dolgozik rajta :) Legközelebb remélem jobban fog menni...
Pharaoh: holnapra már biztosan lesz, már eléggé előrehaladott állapotban vannak, ahogy tudom :o) -
rexa #1838 SAzerintem Tuti. a fórumán írták, hogy nemsokára kész.
itt nézd -
#1837 Lehet abban reménykedni, hogy holnap délutánra elkészül a felirat? Este megyek vissza a koliba és akkor egy hetet várhatok a résszel. -
rexa #1836 Imyke neked hamar megy mint tudjuk:) Adok kölcsön 5 ujjat nekem most elég a maradék:)) -
#1835 Hoppá.
Akkor én leállok. Tudok mást is csinálni helyette.
Vagy folytassam? 25%-nál járok, gyorsan, sebtiben.
[Ha tudnék 10 újjal gépelni, hííínye...]
-
#1834 A season 3 elott lesz ido kidolgozni a reszleteket ;] -
#1833 Már énis :) Csak az a baj, hogy így öten dolgozunk rajta, de mindenki külön-külön.... Nem nagyon akar így elsőre működni ez az összedolgozósdi, pedig jó lett volna...
Nembaj legközelebb :) Jó hír viszont hogy így legalább már biztosan lesz feliratunk ^^ -
#1832 Énis énis :D -
#1831 [Már nekiállt a fordításnak... ] -
#1830 ezer kösz :) továbbítom az fordítóinknak!
szerk: látom már belinkelted, köszi! -
#1829 Angol srt a 2x19-hez. -
#1828 1. ez nem az ő fóruma sajnos.
2-3 simán megoldható. Ahogy kijön az új rész pénteken, onnantól kezdve részemről a topik látogatása megszűnik mindaddig, amíg meg nem nézem. Ennyi. Még nem lőtt le nekem senki sem poént, csak ha én akartam mert nem bírtam kivárni ;] (season2 első részének első pár percét muszáj volt megtudnom anno..) -
Cat #1827 Én ugyan még nem láttam a 19est, de ahogy látom többen már erről dumáltok, emiatt nem merek visszaolvasni.
Nagyon gáz, hogy három csoport van:
1. tv2t néz
2. letölt, de vár a feliratra
3. letölté, és nem vár.
Emiatt nagyon gáz spoilerek vannak a topikban :(
Megoldási javaslatom nincs. -
#1826 Köszi meglesem. Hátha azzal jobban megy a feliratkészítés... angol srt, vagy trainsscript sehol, max hallás alapján mehet a dolog... -
#1825 Tölthető az SFM véle verzió a 2x19-ből. -
#1824 nem dupla csak "másfél"