Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Ezt:

Figyelem! Film-élmény-romboló hatású hozzászólás alant, a következõ sorban!

Szerintem, ez inkább magyarabb és kulturáltabb, mint az átkozott "spoiler" és társaik...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
HA már ott van miért ne? 😊

[NST]Cifu
Azért szerényen elkisérte az elnöknõt még a szent helyére... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zsolo007
Elismeri, hogy Roslin vallási szemlélete helyes volt, és elnézi, hogy ezért még akár át is nyúlt a feje felett.

Én ezt azért nem mondanám. Ezt nem ismerte el szerintem. Inkább csak felülemelkedett egy picit magán hogy "megmentse" az emberiség másik felét 😄

Nekem nem tûnt úgy hogy utána õ teljesen támogatja az elnöknõ vallási dolgait. Egyszerûen úgy döntött, hogy mivel sokan követik valahogy ki kell vele jönni..
Ha ennek az ára valamilyen szintû elfogadása az õ hitének...

Zsolo007
Egyébként nekem semmi bajom a sima angol szavakkal. a gondom a rövidítésekkel van. Csak nagyon keveset ismerek belõlük...

[NST]Cifu
Van egy érzésem, hogy nem rajongsz az internetes szubkultúra szlengjéért. 😊

Spoiler szó helyett akkor mit ajánlasz, mit használjunk a jövõben? 😉

[NST]Cifu
Spoilerveszély!!!!

katonáknak kell egy vezér, aki ha kell kemény, ha kell akkor bizony bárkit lecsukat, ez tartja össze az egészet. Viszont ekkora felelõséggel a vállán nem engedheti meg azt, hogy magára hagyja a többi non-military népet, akik jelen esetben az emberiséget jelentik.

Emlékszünk mi is volt Roslin és az Id. Adama közötti nézeteltérés lényege? Az, hogy Adama nem akart visszamenni Capricára, holmi vallási jelkép miatt. Erre Roslin fogta, és Starbuckot felbujtta, hogy lopjon el egy gépet, és hozza el neki azt a nyilat. Starbuck katona, Adamának kellett volna felelnie, Roslin tehát fogta magát, és átnyúlt Adama feje felett. Erre záratta börtönbe Roslint Adama, majd onnan megszöktették, és itt szakadt ketté a flotta. Adama pedig utána fogta magát, és elment Roslinhoz, békülékeny módban. A film története szempontjából ez egy jelentõs pillanat, de az én szemléletem szerint egy egy megadás. Elismeri, hogy Roslin vallási szemlélete helyes volt, és elnézi, hogy ezért még akár át is nyúlt a feje felett.

Persze, párhuzamosan az Öreggel, neki is vezetnie kell egy népet.

Épp ez a probléma. Õ a politikus, nem pedig az Öreg. Itt van a gond, hogy neki kellene azon dolgoznia, hogy a kettejük közötti nézeteltéréseket elsimitsa, és megoldásokat keressen. Ez a konokul elõre a mózesi úton, amit te említesz szerintem egyáltalán nem illik egy elvileg demokratikus rendszer vezetõjéhez. Emlékeim szerint ugyanis a Kolónia túlélõinek elnöknõje, nem pedig Vallási vezetõje... Hacsak nem lett vallási irányítású a Kolónia túlélõflotta.

A demokráciával, amit akar az elnöknõ az a baj, hogy demokratikus 😄 Vagyis inkább bízom az életem én személy szerint egy profi veterán katonára és az õ "vezetõségére" hogy megvéd és talán megment, mint egy frissen kinevezett hivatalnokra aki a demokráciára támaszkodik.

Itt a másik nagy problémám, amit már korábban is említettem. Ilyen vészhelyzetben a demokrácia csak akadályozó tényezõ. Egy jó képességû, de csaknem* korlátlan hatalmú vezetõ kell(ene) ilyen helyzetben.

*: valamilyen felügyelõ bizottság azért nem ártana...

: Starbuck is jó lett volna egy amolyan "lázadó" szerepre, aki kiváló pilóta de a fegyelem mint olyan, nem szerepel nála a skillek között. De késõbb õ is megváltozott, gondolom a forg.könyvírók szándékosan csinálták, és most õ is amolyan szappanopera tucatkarakter lett.

Pontosan e miatt írtam én is, hogy középszerû lett. Amennyire lázadó volt a Pilotban (ahogy lenyomott egy maflást az XO-nak 😊), annyira jó kislány lett belõle, aki ugyan néha megszegi a szabályzatot, de mindig jót és jól cselekszik.

IMYke2.0.0.0
A BTW eléggé idegesítõ rövidítés és anglikán szóhasználat a magyar topikokban...
Király Linda jut ilyenkor eszembe: "Hát magyarok vagyunk, vagy nem?!"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
THX 😉

QuippeR
btw=by the way

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Zsolo007
Tudom én is. Csak gondoltam a Serenity többet mind az embereknek mint a sorozat.

Azt árul el nékem pls, hogy a BTW mit jelent?

UI.: Mondjuk kíváncsi lennék rá, hogy miért rakták bele a készítõk..

[NST]Cifu
Én tudom, csak éppen nem jártam errefelé. Arra azért ne számíts, hogy 5 percenként a BSG topicot lessem. 😊))

BTW Serenity film és Firefly TV-sorozat. 😉

Zsolo007
Hát senki se tudja? <#wow2><#szomoru1>

Najó akkor elmondom. A kép bal oldalán egy FireFly osztályú szállítóhajót láthatunk, éppen leszáll...

Tudjátok Serenity nevezetû film...

Zsolo007
Biztos lesz olyan aki tudni fogja... Mondjuk CIFU.... 😊 Addig nem mondom el amíg cifu nem ír 😊

Passz...
Zsolo007
Úgydöntöttem, hogy a nagy ZHzsok közepette egy kis Battlestar újranézéssel kapcsolom ki magam...és mit látok?

Nah ki ismeri fel a a bal középsõ részen lévõ hajót? Én tudom mi az, nade ti tudjátok e? 😄

Zsolo007
Két basestar volt a fegyverraktárnál + egy rakat support ship...

Megnéztem 😊

Zsolo007
<#eljen>

EqUiNoX
Hát nemtudom, Adama kapcsán a kommentedet picit másként látom. Az Öreg pengeélen táncol a katonaság és a "szív" között. Kötik a szabályok, amelyeket ha nem tart be, vége a mesének. Katonai vezetõként nem csak hogy irányítania kell a dolgokat, de a teljes Galactica legénységét kell kordában tartania. A katonáknak kell egy vezér, aki ha kell kemény, ha kell akkor bizony bárkit lecsukat, ez tartja össze az egészet. Viszont ekkora felelõséggel a vállán nem engedheti meg azt, hogy magára hagyja a többi non-military népet, akik jelen esetben az emberiséget jelentik. És nem egyszer van olyan szituáció, amikor mérlegelni kell, mi a fontosabb, a legénysége vagy a nép. Nehéz. Nemtudom mire értetted a "pitizést", de eddig én nem láttam ilyet. Minden döntésében, ami szokatlannak tûnhet egy katonától, és fel lehet fedezni benne egy kis "érzést", én jogosnak tartottam, és magam is így tettem volna.

Roslinnal sincs semmi bajom, leszámítva hogy egyszerûen idegesít. De talán pont ez a karakter szerepe, ha igen, akkor kiváló a rendezés ;] Ami nem tetszik benne - nem az õ hibája, ezt a szituáció szülte - hogy megy elõre, konokul, makacsul, és egy kisebbfajta csillagközi Mózesnek képzeli magát. Persze, párhuzamosan az Öreggel, neki is vezetnie kell egy népet.

És itt nálam a kettõ közötti különbség. Ha azt akarom hogy valaki vezessen, akkor legyen tisztában a szabályokkal, és tudja mit meddig lehet és mire számítsak ha mégsem úgy van - lásd katonák agyonszabályzott élete. A demokráciával, amit akar az elnöknõ az a baj, hogy demokratikus 😄 Vagyis inkább bízom az életem én személy szerint egy profi veterán katonára és az õ "vezetõségére" hogy megvéd és talán megment, mint egy frissen kinevezett hivatalnokra aki a demokráciára támaszkodik. Jó lesz az a demokrácia, ha majd megérkeztünk a Földre, letelepedtünk és a kenyérpirítókat kihúztuk a kettõhúszból...

XO, Gaius, Six - a legjobbak. Lee nálam is egy nyálas macsó szerepbe zsugorodott a sorozat kezdetétõl, de hát ez is kell egy sorozatba. Aki tetszik még, az "Dee" (Duelle), és az elfojtott nagy szíve. Látom magam elõtt, ahogy próbál kitörni, de nem meri mert köti a katonai szabályzat. Talán nem véletlen a színész kiválasztás sem, azok a nézések és tekintetek amiket "produkál", többet érnek több percnyi monológnál. (remélem nem egyike a gépeknek;])

Többi szereplõrõl ugyanaz a véleményem amit te is kiválóan ecseteltél.

ui: Starbuck is jó lett volna egy amolyan "lázadó" szerepre, aki kiváló pilóta de a fegyelem mint olyan, nem szerepel nála a skillek között. De késõbb õ is megváltozott, gondolom a forg.könyvírók szándékosan csinálták, és most õ is amolyan szappanopera tucatkarakter lett. Olyan mint Sawyer a Lostban, jól indult, de a végére elvesztette azt az igazi "rosszfiús" auráját, és beállt a sorba a többi "szent" közé.

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Úgy látom Roslint szinte mindenki utálja... Pedig ha már minden kötél szakad, akkor egy kis természetfeletti segítség minig jól jön... Persze még csak az elsõ évadot láttam, szóval nem tudom mit fog még marhulni a karaktere.
Lényeg az hogy jó kis sorozat...
IMYke2.0.0.0
Remek írás <#eljen>

[NST]Cifu
Kérdésed: ki a kedvenc és miért. Válaszod: Az öreg Adama és az XO.
A miértet te sem fejtetted ki! 😊))

Én inkább pontozok, de azért megjelöltem a kedvenceimet és kevésbé kedveltjeimet:

Öreg Adama: 4/5
Kemény, jól megjátszott karakter, szinészi téren abszolute elsõ osztályú J.E.Olmos. Ugyanakkor nekem nem tetszik, hogy milyen töréseket tud alkotni cselekedetei terén. Amikor visszamegy pitizni az elnöknõhöz, nálam leírta magát (a toplistáról).

Saul Tigh / XO: 4/5
A piás fedélzeti tiszt, aki világéletében csak másodiknak tudja elképzelni magát. Noha valójában szeretetre méltó karakter, hibái mégsem olyan bocsánatosak, mint Gaius esetében.

Roslin elnöknõ: 1/5
Talán a legantipatikusabb személyiség, még ha érthetõ és értelmezhetõ minden tette és szava. Alárendeli a logikát és az észérveket a vallásnak és a hitnek. Ezzel elásta magát a pokol bugyraiba nálam. 😊

Dr. Gaius: 5/5
Minden téren enigma és ugyanakkor tökéletesen beleélhetõ karakter. Az emberi gyöngeség kíméletlen mintaképe, mesteri színészi játékkal megfejelve.

Six: 5/5
A tökéletes érzéki csábitó, aki képes kijátszani Gaius minden gyengeségét, perfekt, hibátlan színészi prezentációban. Gyülölni akarom tiszta szívbõl, mégsem tudom. Márcsak ezért is csúcs.

Lee Adama / Apollo: 1/5
Mióta Roslin kiskutyája lett, számomra népellenség. Addig azért utáltam, mert egy öntelt beképzelt ficsúr volt. Azóta még ennél is lejjebb csúszot, ami nem kis teljesítmény.

Kara / Starbuck: 3/5
Számomra kissé középszerû karakter. Vannak érzései és vannak ellenérzései mindennel kapcsolatban, ami miatt igen szimpatikus. Ugyanakkor túlságosan is hõsies, aki mindig jól cselekszik - ez viszont már kevésbé.

Sharon Valeri / Boomer - Galactica: 5/5
Az, ahogy kétségbeesetten vívódik lehetséges Cyclon háttere miatt, számomra a film egyik legszívbemarkolóbb pillanatai közé tartozik. A tökéletes szánalom és együttérzés pillanata. Késõbbi tette majdhogynem megbocsátható, és értelmezhetettlen. Elvesztése pedig egy rémkép, és a meg nem értés tragédiája.

Sharon Valeri / Boomer - Caprica: 4/5
Akit mindenki megvet, akit szinte mindenki holtan szeretne látni. Nem lehet könnyû emellett mégis együttmûködni a Kolónia flottájával. Vagy az egész csak egy mesteri színjáték? Egyetlen apró, mégis iszonyatosan fájó ostobaság a karakterrel kapcsolatban az "optikai-kábelt-dugok-a-kezembe-és-máris-számítógép-vagyok" jelenet, ami jobban ártott ennek a karakternek, mint amerika önbecsülésének Pearl Harbour.

Carl Agathon / Helo: 4/5
A Rómeó, aki maga sem tudja, jó helyen van-e egyáltalán a Kolónia flottában, amely szinte egy emberként holtan akarja látni kedvesét. A szerelem vakká tesz, Helo pedig Gaius mellett ezt bizonyítja, de mégis teljesen más szemszögbõl. Szimpatikus.

Chief Tyrol: 5/5
A szív és ész vívódása nála is látványos volt, pláne ahogy a szívére halgatott, mikor Halo-val Boomer-C megmentéséért rohamra indultak. Szeretetre méltó flótás, akinek a válán nyugszik a Galactica sorsa, és ezzel az egész túlélõ flottáé, mégsem akarja ezt igazán belátni.

Felix Gaeta: 3/5
A tiszt, akinek a hátán csattan az ostor, akármi rossz is történik a vezérlõben. Látszólag szürke egyéniség, vagy legalábbis az eddigi szerepe elég szürke volt, pedig szerintem többet érdemelne.

Anastasia Duelle: 3/5
A vezérlõ másik szürke eminenciása, akirõl szinte lerí, hogy nem is akar több lenni, mint egy fogaskerék a gépezetben.

Billy Keikeya: 3/5
Roslin jobb keze többet ér, mint Roslin maga. Imyke2k véleményéhez csatlakozva szívesebben látnám õt az elnöki szerepkörben, mint Roslint.

Tom Zarek: 2/5
Egy hitehagyott, majd fõnixmadárként feltámadó politikus. Jajj. Inkább védje a hátamat Gaius, mint ez, még õbenne is jobban megbíznék.

Helena Cain: 1/5
A vérszomjas boszorka Roslin mellett a másik fõ tárgya a utálatomnak. Viszont keveset lehet tudni róla, ezért a kialakult kép még persze változhat.

IMYke2.0.0.0
* Az "öreg", azaz William Adama: hihetetlen kemény karakter, megfontoltságot, megbízhatóságot sugall az egész ember, ugyanakkor érzõ lélek is stb.

* Dr. Gaius Baltar: nélküle nulla lenne a sorozat - az õ "emberi" hibái <önteltség, férfias szexvágy, hiúságára hallgatás stb.> nélkül nem került volna az emberiség ide, ahová került - mind pozitív értelemben , mind negatív értelemben .

* Six (Number Six): nem azért, mert "jó" nõ - amúgy ez a nõi típus pont, hogy nem tetszik! - , hanem mert az õt alakító színésznõ, a dramaturg vele kapcsolatban és az, hogy a szerepe szerint a legfontosabb karakter, együtt nagyon értékes szereplõvé tezsi õt: nélküle nem bonyolódna a történet még jobban.

* Saul Tigh kapitány (XO): mindazért, amiért az Öreget is bírom.

A többiek semlegesek számomra. Egy ideig bírtam a kis Adamát (Apollo) is, de miután eljátszotta a nagy hõst és átállt az Elnökhõhöz, nálam elrúgta a piros pöttyöst.
Kedvelem még Tom Zareket is, bár az õ szerepe még kiforratlan, talán majd az általam túlságosan nem kedvelt Elnöknõ halála után teljesül ki.

Ja. 😊

Azért sikerült felpörgetni a fórumot...

Löv aktuális kérdés.

Ki a kedvenc és mieért?

Nekem az öreg Adama és az XO.
Bocsi, az isten szot macskakorommel kellett volna irnom. 😊 Igaz.
Tenyleg ne mennyunk at teologus modba mer Cifu megorul itt. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Vayg esetleg téynleg Isten. Na de mi isten? Én is isten vagyok a hangyák szemében, mert bármlyikük életét elvehetem, és hegyeket tudok leomlasztani (az õ szemszögükbõl) és terelgethetem õket az általam kiszabott irányba. Adhatok nekik bõséget (hozom a cukorszórót) de pusztulást is... (hozom a slagot. 😊)
Na de ne teologizájunk...

A lényeg az hogy a BSG-t tudtán kívül egy nagy hatalom, ami lehet a Cylon, lehet Isten, lehet valami nagyhatalmú lény/entitás, amit nevezhetünk istennek is terelgeti valami cél felé...
Tudom te a tudomany hive vagy, de egy pici termeszetfolotti nem árhat. 😊)

[NST]Cifu
Ez nekem már túlságosan is teológusi magyarázat. 😄

Wow, nagyon megertettetek a sztorit.😊

Naggyon elkepzelheto h Gaiust nem a Cylonok befolyasoljak hanem valami amirol a cylonok azt hiszik Isten vagy mi. Ilyesmikre voltak utalasok legalabbis.

[NST]Cifu
Az a baj, hogy talán még a forgatókönyvírók sem találták ki pontosan, mit akarnak ebbõl kihozni. 😊))

Elképzelhetõnek tartom, hogy a "pilot" kvázi könnyen lezárhatóra készült, és nem volt akkor még olyan mély szintûen kidolgozva a történet. Ebbe pedig nem fér bele a vallási és katonai szembeállás bõbeszédû kitárgyalása, a túlélõ flotta kettészakadása, stb. Ellenben beleillik egy viszonylag gyorsan lezavarható történet, amelyben a Cyclonok nem trükköznek ennyire girbe-gurbán.

Zsolo007
Majd a téli szünetben újranézem a BSG részeket, kíváncsi vagyok rájuk megint, mert már nem nagyon emlékszem.... 😊.

Akkor mad kiderül 😊. Remélem.

UI.: egyvalami viszont feltûnt: A filmben a végén úgy tûnt a Cylonok nem számoltak a Galactikával. Nem számítottak rá hogy meg tud lógni. Ezzel szemben a sorozatból nekem az jött le, hogy kifejezetten tudatosan "terelgetik" GAt..

Az egesznek ez a lenyege h mennyire birkak az emberek.

Sztem a 12 BStar az a régi háború 12 zászlóshajója volt. Azon kívül is biztos volt még sok hajó... Aztán háborúnak vége a Cylonok elhúztak valahova birodalmat alapítani, az éberség meg csökkent... Meg az az idióta "12 éve is lenyomtuk õket, szal janik vagyunk, esélyük sincs" hozzálállás...
A jelenben iv voltak zászlóshajók, pl: Battlestar Atlantia ("XY Admirális vette át a parancsnokságot az Atlantián.")
A méret nem fontos, hiaba mondanak mast a csajok. 😄

[NST]Cifu

eredetileg 12 BattleStar volt, nem? Vagy az sokkal korábbi állapotokra vonatkozik?

Asszem az eredeti sorozatban csak ennyi volt. Itt most nem tudok épkézláb magyarázatott adni erre. Felteszem a BSG az eredeti tizenkettõ utolsó rendszerben maradt példánya. Azóta újabb és modernebb BS-ek épültek.

Ez nem igaz, Viperekre nem emgy rá Nuke 😊

Talán ezért írtam azt, hogy a Viperek által kisért Raptor is képes lenne elpusztítani csak úgy azokat a BaseStarokat? 😊
Boomer-G Raptorán ugye volt nuke. 😉

Gyakorlatilag az összes bolygóközi takarítóakcióhoz is csak vadászokat használtak.

Ez logikus is, hiszen a vírussal képesek bármilyen hadihajót elintézni, amely nem ugrik el elölük (elvileg).

Amúgymeg logikára térve: Azért nem kell sok BaseStar mert tudták hogy vírussal mennek. Pont ezért lenne erõforráspazarlás sok BaseStar. Inkább vadászokra feküdtek rá!

Felteszem a BaseStar-jaik építését azért nem csak ennek a támadásnak vetették alá. Alapból elvileg minden Kolónia felett kell keringenije legalább egy BaseStarnak, hiszen tudjuk, hogy a bolygón maradt emberekkel terveik vannak.

Mellesleg ha csak egy tucta BaseStar volt anno meg 1 tucat BattleStar akkor máris kijön egy véres konfliktus, nem? És akkor még vírus sem volt.

Lásd fent. Elvileg minden bolygó felett egy-egy BaseStar, plusz a "portyázó" és a BSG csapatott üldözõ BaseStar-ok, plusz az egyébb. Nem hiszem, hogy a Cyclon 'otthon' (legyen az bármerre is) csak úgy üresen és védetelenül hátra lett hagyva.

Azóta az emberek nem tudták merre az ellen és keményen megnyomták a hadiipart, így lett 60 BattleStar...Nemhinném, hogy a politikus egy olyan véres háború után nem sokkal inkább lefelé szerelnék a flottát...

Elégtelen információ. 😊

A filmbõl nekem az jött le, hogy õk komolyan készültek arra hogy van rá esély hogy a Cylonok visszatérnek.

Nekem az rémlik a sorozat elejébõl, hogy egyre kevésbé hittek már ennek a lehetõségében.

Zsolo007
Kinek kéne maradnia a hátországban? Az embereknek dfingjuk nem volt róla, hogy hva tûntek...

eredetileg 12 BattleStar volt, nem? Vagy az sokkal korábbi állapotokra vonatkozik?

A Galactica azért tudott elmenekülni, mert nem volt sebezhetõ a Cyclon vírussal számára. Így érthetõ, hogy nem küldtek nagyobb erõt a fegyverraktárhoz (bár nekem két BaseStar rémlik, de meg kéne nézni újra... 😊). A Cyclonok gépek, és az eddigiek alapján "logikusan" (majdnem vulkániasat írtam 😊)) gondolkodnak. Minek pazaroljanak erõforrásokat. A feladatott elvileg egyetlen BaseStar is képes lett volna ellátni.

Pont azért lenne logikus nagyobb erõt küldeni, mert galactica nem sebezhetõ a vírus által. Erre rájöhettek akkor mikor csak 2 vadászt küldtek GA ellen...

BattleStar-t többet láttunk talán? 😊

NEm, valóban. De azokról halottunk jelentéseket.

Ezzel az erõvel akkor pár Viper által kisért raptor is képes elintézni egy BaseStar-t.

Ez nem igaz, Viperekre nem emgy rá Nuke 😊.Meg nincs vírusuk, ahogy a Cylon vadászoknak van..Amúgymeg elfelejted a 2. évad utolsó részét. Ott a másik hajó kapitnya (ejj már nem emlékszem a nevekre 😞 ), ha jól emlékszem azt mondta hogy vadászok ugrottak be hozzájuk, nem BaseStar...

Gyakorlatilag az összes bolygóközi takarítóakcióhoz is csak vadászokat használtak.

Amúgymeg logikára térve: Azért nem kell sok BaseStar mert tudták hogy vírussal mennek. Pont ezért lenne erõforráspazarlás sok BaseStar. Inkább vadászokra feküdtek rá!

Mellesleg ha csak egy tucta BaseStar volt anno meg 1 tucat BattleStar akkor máris kijön egy véres konfliktus, nem? És akkor még vírus sem volt.

Azóta az emberek nem tudták merre az ellen és keményen megnyomták a hadiipart, így lett 60 BattleStar...Nemhinném, hogy a politikusok egy olyan véres háború után nem sokkal inkább lefelé szerelnék a flottát...

A modelles dologban igazad van.

A filmbõl nekem az jött le, hogy õk komolyan készültek arra hogy van rá esély hogy a Cylonok visszatérnek.

[NST]Cifu
Honnan feltételezed hogy több tucat volt?

Az egyik a párhuzamos támadáshoz szükséges minimum szám (12) plusz az egyébb helyõrségek, magányos BS-ek elkapása, és ugye még a háttérországban (szektorban?) is kellett maradnia valakinek.

A másik alapvetõen a Kolóniai és a Cyclon hadiflotta egymáshoz viszonyított ereje. Ha a Kóloniai flotta sokkal erõsebb lett volna (ha 60 BS-re csak tucatnyi BaseStar jut), akkor gyakorlatilag már a hajdani háborúban is le kellett volna nyomniuk õket (hiszen a Kólonia flotta vesztett az erejébõl az elsõ Cyclon háború óta).

Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Galactica el tudott menekülni.. Ha akkora túlerejük lett volna akkor nem egy BaseStart küldenek a fegyverraktárhoz hanem többet. (úgy emlékszem csak 1 volt)

A Galactica azért tudott elmenekülni, mert nem volt sebezhetõ a Cyclon vírussal számára. Így érthetõ, hogy nem küldtek nagyobb erõt a fegyverraktárhoz (bár nekem két BaseStar rémlik, de meg kéne nézni újra... 😊). A Cyclonok gépek, és az eddigiek alapján "logikusan" (majdnem vulkániasat írtam 😊)) gondolkodnak. Minek pazaroljanak erõforrásokat. A feladatott elvileg egyetlen BaseStar is képes lett volna ellátni.

A másik az hogy tulajdonképp nem sok BaseStart láttunk valójában.

BattleStar-t többet láttunk talán? 😊

Úgy tûnik a vadászaikkal operálnak, azok tudják vinni a nuke-okat, szal nekik nem kell óriási BaseStar flotta...
Pár nuke vadászokról elintézi a BattleStarokat is....

Ezzel az erõvel akkor pár Viper által kisért raptor is képes elintézni egy BaseStar-t.

A másik amibõl gondolom hogy csak 1 tucat volt, az a modellek száma. Kb. Úgy tudom elképzelni, hogy minden modellnek egy egy BaseStar, bár ez elég erõs feltételezés. 1. évad végi BaseStaron pl csak Sharonokat láttunk...

Ez az elmélet ott hibázik, hogy ugyanakkor többször láttunk már "kevert" modellekbõl álló csapatot, és csak azon a BaseStaron láttunk egyszerre ennyit egyetlen modellbõl. Szerintem minden BaseStarron vegyesen van mindegyik modellbõl. Az, hogy akkor és ott csak Sharon-okat láttunk, inkább más okra vezethetõ vissza.

Zsolo007
Honnan feltételezed hogy több tucat volt?

Szerintem egy tucat BaseStar bõven elég bõven elég volt nekik..

Egy tucat tuti volt hiszen a 12 kolóniát egyazon idõben érte a támadás.

De szerintem azért nem valószínû, hogy nagyon sok BaseStar volt, mert tudták, hogy komoly harc nem lesz...

Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Galactica el tudott menekülni.. Ha akkora túlerejük lett volna akkor nem egy BaseStart küldenek a fegyverraktárhoz hanem többet. (úgy emlékszem csak 1 volt)

A másik az hogy tulajdonképp nem sok BaseStart láttunk valójában. Úgy tûnik a vadászaikkal operálnak, azok tudják vinni a nuke-okat, szal nekik nem kell óriási BaseStar flotta...
Pár nuke vadászokról elintézi a BattleStarokat is....

A másik amibõl gondolom hogy csak 1 tucat volt, az a modellek száma. Kb. Úgy tudom elképzelni, hogy minden modellnek egy egy BaseStar, bár ez elég erõs feltételezés. 1. évad végi BaseStaron pl csak Sharonokat láttunk...

Kicsit összevissza lett a HSZ 😊 Sorry, elég fáradt vok 😄

UI.: Én emlékszem erre a párbeszédre. Ez még az elsõ jelentés megérkezésekor volt a hídon az öreg és az XO közt..

[NST]Cifu
Hmm... erre a párbeszédre nem emlékszem, de akkor ugye nem 120, hanem 60 BattleStar volt a Kolóniaflotta gerince. Ez valóban jelentõs szám, viszont nincs info, hogy hány Cyclon Base Ship létezik (feltehetõen legalábbis több tucat).

A B5-ös hasonlat azért erõs túlzás, a Galactica hossza 1.41km, vagyis kisebb, mint a Omega-osztályú rombolók (1,7km), a B5 laza nyolc kilométeres hosszához képest a BSG egy méreten aluli hal...

Hát igen 1:30-kor már nem fo az ember agya... Az a lényeg hogy volt egy pár BS-ük.

A BSG elég jól szembeszált a Base Ship-el. Kilõtte a rakétákat/vadászokat, de nem bírt ellentámadni. 2-3 Bs-nek már jó esélyei lettek volna.
120 Battlestar nem sok? Szerintem iszonyat sok. Mien hatalmas hajok a Battlestarok, szinte egy-egy varos. Mint a b5ben a babylon allomas.

PiszkosFred
Ha a 40 db a 2/3a, akkor hogy jön a 120? Lehet nekem koptak meg az ezirányú ismereteim, de valahogy nem stimmel ;] Lehet a "politikus" szó (következõ mondat) trükkös hatása, hogy a számok sosem stimmelnek, se fórumon, se irl... 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Asszem még a pilotban volt egy párbeszéd...

- Az eslõ támadásnál 40 Battlestart vesztettünk.
- De hisz az a flotta 2/3-a!

Tehát ha a kisérõket nem számítjuk kb 120 BS-es rendelkezett a kolónai flotta...

Hát ez elég gyér.... 120 mem olyan sok hajó. Igazad van.. Ha nem is vesztenek, akkor is hosszú háborúnak néztek volna elébe... Így legalább gyorsan túl voltak rajta. 😊
Persze a fegyverszünet után jött a politikusok (áhh már úgysem jönnak vissza, minek ekkora haderõ)mániája, és a hadserek elpunnyadt... Ebbõl is látszik hogy a katonák az arcok. 😊
[NST]Cifu
A "helyt állt" itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyszer (még a pilotfilmben) képes volt pár percig állni egy Cyclon Base Ship és vadászai támadását. Ennyi. Jó, hogy a BSG a legöregebb csatahajó, de még így is jelentõs erõvel bír. Kérdés mennyi BS létezett anno a kolóniai haderõnél. Az eredeti sorozatban azt hiszem egy tucat volt, minden kolóniának egy. Ehhez képest a Cyclonok elég sok Base Shippel rendelkeznek.
Nem tartom valószinûnek, hogy a Kolóniai haderõ valaha is olyan állapotban volt (akár a Cyclon fegyverszünetkor, akár utána), hogy csak úgy lenyomják õket. Feltehetõen egy hosszú és véres háború lett volna az eredmény.

Mivel a fórum most pang feldobok egy újabb témát...

A BSG elég szépen helyt ált a Cylonokal szemben... Vajon ha Gaius "kis baklövése" miatt nem kerülnek ki a védelmi adatok + emiatt avírus sem jött, akkor mijen eséjei lettek volna a Kolóniai haderõknek? Úgyanúgy lenyomják õket, estleg egy hosszú háború veszi kezdetét?
Troll
"A 2x11 bemutatója 2006. január 6.-án lesz a SciFi Channelen." mondják az Abydos gate fórumon.

Troll
Hopp, most leltem, hogy az iTunesben mostantól megvásárolható az összes megjelent Battlestar epizód videós iPod-hoz. Bezzeg nálunk nem.

jah januárban

[NST]Cifu
Valamikor Januárban.

QuippeR
mikor lesz?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.