Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Six ruházata - ahogy õ maga is - Gaius elméjében létezik!"

Ez egyáltalán nem bíztos! :)
Zsolo007
Jah...

De így még csaknem is kelett sokat cicózni a Kolónia Flottával. Olcsóbban meg lett. :)
En szerintem mindenkeppen katonai folenyben voltak, eleg csak megnezni egy Cylon Bazishajot. :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

[NST]Cifu
Akkor mégiscsak igaz lehet az elméletem, hogy a Cyclonok valójában katonai fölényben voltak a támadás megkezdésekor? ;)

Szvsz ez azért (lehet) érdekes, mert valószinüleg nyilt küzdelemben is képesek lettek volna arra, amit végbevittek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zsolo007
Valóban. Elvetem az elméletem :). Amúgy még nem tartunk ott :). Értem mostmár.

IMYke2.0.0.0
Még mindig nem érted.
Mivel Gaius elméjébõl vetül ki, ezért gyakorlatilag - természetesen, a forgatókönyvírók játszanak a szálakkal, de - bármibe öltöztethetné a szõke nõcit: még bikiniben is flangálhatna, miközben a professzorral beszélget!
Érted már!
Semmi köze a szituációkhoz annak, hogy Six miben mászkál.
Erre jó példa az utolsó rész az évben <2x10>, melyben Six piros sexi ruciban megy a bebörtönzött Cylon meglátogatására - és szembesül a szörnyû igazsággal ugye:

Mondani sem kell, hogy a piros ruha egyáltalán nem megfelelõ a szitációban. S ez így volt mindig. Kivétel az az egyetlen rész, amikor - ezt már korábban is írtam - Six valóban a hajón volt: a bepoloskázáskor.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
LOL és?

Ezt mindenki tudja. Akkor már nem is számíthat hogy mit visel? Vazze pont ezért számít! Ha egy "sima" nõ lenne, akkor azt mondom, hogy ugye azért csipi ki magát, hogfy tettszen xy-nak. Nade ha csak baltar elméjében van akkor ez a helyzet nem áll fenn... Ebbõl gondoltam, hogy az éppen aktuális eseményeknek megfelelõen öltözik, ergo a rucikból már lehet valamit sejetni, hogy mi lehet...

Persze ez csak egy elmélet.

Honnan veszed hogy nem értem vazze?

Na... Pedig még akartam írni...

Nemrég Láttam Edward James Olmost egy régi filmben... Soroztagyilkos volt... :) Szóval még nem futott be. :) Azért keptönnnek jobb volt. :)
Tudom tudom... De ha mégsem? (Na jó errõl nem nyitunk vitát.)
IMYke2.0.0.0
Neked is ajánlom ennek a mondatnak a megfontolását:
Six ruházata - ahogy õ maga is - Gaius elméjében létezik!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Hiába cylon, aztér szõke nõ is, aki mindig szereti az új rucikat. :)

Igen... Caprica felett legalább 3 BS-volt. Gondolom azok atomozták szét mindent ami nagyobb volt egy garázsnál.
+ Amikor a pilotban Boomer+Helo sodrodnak, akkor is legalább 2 szilulett látszik a Caprica felett.
IMYke2.0.0.0
Akkor hiába nézed újra a sorozatot, ha nem érted...
Six ruházata - ahogy õ maga is - Gaius elméjében létezik!
Egyetlen egyszer jelenik meg valóban Six - még pedig a hajón, s akkor rejti el a szerkentyût is a Vezérlõben!

Zsolo007
Visszavonnám Cifu a korábbi BaseStar mennyiségre vonatkozó elméletem :).

Szobatársammal újranézzük a sorozatot....

Mikor Starbuck visszatér Capricára akkor 3 BaseStart látni a bolygó körül, és ez csak a bolgyó egy ik oldala....

Szóval tuti hogy több BaseStarjuk volt/van mint amennyi BattleStar...

UI.: Ti figyelitek egyébként hogy six milyen ruhákban van? Nekem feltûnt hogy komolyabb témaváltásokkal a ruhája is cserélõdik...Biztos van jelentõsége annak is, hogy mikor milyen ruhát visel, nem?

Köszi a linket.
Annyit azért hozzátennék ,hogy annyira azért nem vagyok ostaba és én is innen szoktam szerezni subokat, csak mostanság nekem vmiért nem hajlandó megnyitni a linkeket, és nemtom az okát.Valszeg l00zer vagyok:)<#banplz>
azért köszi a segítséget!!

Syd
<#worship><#wave>
Oh, ellnezest. <#rolleyes>

a
hát sztem a BSG és a ST sem igazi SCIENCE-fiction (legalábbis nem hard), igazi scifi-nek mondható pl. a Space Odyssey vagy a Blade Runner (bár ebben nem a science a lényeg, de azért nem állít lehetetlen dolgokat)

[NST]Cifu
Hát te se ertetted meg mit irtam alant?

Amikor elkezdtem írni a hsz.-t, a te hozzászólásod még nem is volt itt olvasható. ;)

BSG alatt tenyleg a remake-et ertjuk. Hulye dolog, de ez van. Sajna a regibol csak 1-2reszt lattam csak, az nem tunt rossznak.

Hát te se ertetted meg mit irtam alant? A filmek, sorozatok 90%-ára ra lehet huzni 3-4 stilusiranyzatot. Erre en azt irtam h probaljuk meg azt a stilust raaggatni ami a legjobban raillik.
A sw eseten ez enszerintem a fantasy es egyertelmuen. Star treknel egyertelmuen a scifi.

#778: Az SG egy szemét ehhez kepest. Bocs ha valakinek a lelkivilagaba tiportam. :D

[NST]Cifu
Elõször is: a BSG jelenleg a második évadnál tart, a 2x11 csak jövõ januárban jön.
Másodszor: feliratok terén csak el kellett volna nézned a feliratok.hu-ra... Kerek 15 másodperc alatt ezt találtam...
Harmadszor: üdv a klubban! :)

Nah helló emberek!
Én csak nem rég kaptam meg ezt a "gyöngyszemet", de 5 nap alatt feldaráltam sajna.
Aszittem ,hogy a Babylon 5 és az SG után nem fogok jó sorozatot találni magamnak, de a haverom belenyúlt a tutiba és mondta nézzem meg, ha nem teccik töröljem le.
Az 1,4G-s részt megnéztem és nyünnyögtem egy kicsit mert olyan se füle se farka nem volt a sztorinak számomra aztán megnéztem a miniseries-t és majdnem magamalá piszkítottam a gyönyörtõl:) A 2. széria is megvan ,de abból csak 10 rész.. vagy az eredetileg id annyi?
Kerestem hozzá SUB-ot, mind az elsõ mind a 2. szériához de nem találtam õket.
Gondolom már volt kérés, de ha nem túl nagy fáradtság akkor dobjon vki ide egy linket a subokról.
Elõre is köszi és kellemes nézelõdést kívánok BSG fannak!!!

Sydious
<#eljen><#worship>
[NST]Cifu
Egyfelõl erõsen eltértünk a támától, másfelõl én biztos, hogy belül megöregedtem, mert a klasszikus sorozatot ma is tisztelem, becsülöm, és egy-kétévente 1x megnézem. Ezt ugyanakkor nem mondhatom el a prequel részeirõl.

Ugyanakkor az én megöregedett, begyepesedett fejemnek sokkal jobban bejön az a gondolkodós történetmenet, amit a BSG képvisel (hopp - itt egy kis probléma: a BSG alatt mi most általánosan az BSG 2003-at érjük, és nem az eredeti sorozatott, felfigyelt már más is erre?).

Apropó (paszmeg, most is elõször azt írtam, hogy BTW...) errõl a sci-fi-e vagy sem dologról mindig az jut eszembe, hogy egyáltalán van-e értelme ilyen éles határokat húzni? Tudományos az, hogy a BSG-ben vagy az ST-ben hallunk hangokat az ûrben? Még véletlenül sem. Van bármi köze a realitásnak vagy a tudománynak ahhoz, ahogy az ST-ben áltudományos technoblabla szövegek szállnak félpercenként? Nyema.

Sci-fi akkor a BSG vagy a Trek?

NEM BSG jellegu hozzaszolas
Csak nemszeretem ha hulyenek neznek ami gyakran eloforudul mert hulyevagyok. Stimm? :D
Egyebbkent itt most nem arrol van szo h a scifiket szájtátva nezi az ember.. A sw INKABB fantasy mint scifi es mivel a filmek 90%-ara tobb stilusjelleget is ra lehet aggatni ezert inkabb a legjelentosebbel szoktuk oket illetni. Pl az emlitett matrix akcio/kaland/scifi. Ugye sokaknak akcio pedig legnagyobb reszt szerintem scifi. Szoval visszatérve a sw-ra az inkabb fantasy/kaland mintsem scifi.

Zsolo007
lol érdekes a felfogásod. Az hogy nekem nem tetszik a star wars, még nem jelenti azt hogy belül is megöregedtem. Most akkor mindenki játékos "gyerekes" szellemû aki star warst néz, rajtukkívül pedig mindenki begyeesedett öreg?. LOL
Ne általánosítsunk márr pls thx

NeoMaN
Megöregedtél belül is... :)))

Nemszabad!

Zsolo007
Így van..pont ezért nem nézem én szájtátva :D

NeoMaN
Így igaz, de azt mondani az SW hogy nem sci-fi, azért elég elvakult dolog sztem. Sci-fi az, csak nem oly mélyenszántó, mint az általatok kedveltek, ennyi. Inkább a mese/fantasy szálat fogja meg erõsebben, míg ezek a történet/tudományt.

Zsolo007
Ez igaz a Star Trekre is. Sõt az össze jelentõsebb sci-fire...

NeoMaN
jajdenagyon kötekedõsek vagytok...
Mért is hiányzik? Tessék megnézni a Star Wars hatása a tudományokra címû doksifilmet. Sok dolog kifejlesztéséhez az SW adta az ötletet a tudósoknak.

a
mindez nem változtat azon a tényen, hogy az SW sorozatból hiányzik a science <#vigyor>

NeoMaN
hûjj de kötekedõs kedvetekben vagytok hé....

Aki már nem tudja szájtátva nézni az SW-t, az kinõtte a gyerekkorát.
szerintem

Nem a topik temajahoz kapcsolodo hozzaszolas kovetkezik, IMYke2 kollegának.

ad1: Hozzaszolasom nem ledegradalo volt. A regi Sw univerzum nagy rajongoja vagyok.
ad2: Science-fiction(Tudomanyos-fantasztikum) A sw mindent tartalmaz csak tudomanyos jellegeket nem. A fizika torvenyeinek abszolut ellentmondo hajo mozgasok(fenysebesseggel gyorsabban), egy meteoriton valo szkafander nelkuli leszallas, satobbi. Es ez csak a birodalom v. volt. Ez nem "konnyed" athagas.
ad3: A sw elott is volt boven nacceru scifi! Pl. Star trek, space 1999, orig. bsg.
ad4: A sw inkabb egy urben jaccodo fantasy, nem tobb. Ugye ott a matrix. A matrix is scifi pedig abszolut nincsennek azurben. :)

QuippeR
szerintem a Star Wars inkább jövõben játszódó fantasy (ettõl függetlenül semmi baj nincs vele, sõt nagyon szeretem, a filmeket meg az egész univerzumot is)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

PiszkosFred
Az a két(!) "szmájli" a mondat végén gondolom csak kosz a monitoron...

OFF
A szmájli helyett mit mondaná magyarul, hogy ne bosszantsalak legközelebb ilyen vacak netes szlenggel? Nem találtam rá olyan kifejezést, ami kifért volna két sorba... ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

IMYke2.0.0.0
Pedig az. Eléggé nem ismered a sci-fi stílusjegyeit, ha egy korát megelõzõ sci-fit így ledegradálsz...
Segítek:
Sci-fi = science fiction = tudományos fantasztikum = olyan kitalált világ, melyet "tudományos" alapossággal vagy épp a széles természettudományok törvényeinek könnyed áthágásával alkotnak meg.

Ebbe bõven belefér a Star Wars-sorozat.

A birodalom visszavag hol scifi konyorgom! :))

Zsolo007
Annyira nem vészes...tulajdonképp nem sokmindent hallunk ûrben. A lövések elmennek...engem nem zavar..bár tény hogy a fireflyban imádtam a némaságot..

Egyébként feles idõmben elkezdtem újranézni a sorozatot abszolút legelejérõl és hihetetlen hogy mennyi apró utalás van a késõbbi dolgokra. Ez is csak elképeszt, hegy mennyire jól át van gondolva és elõre tervezve. Megunhatatlan! PEdig már 3x-ra nézem végig az egészet :D
És még így is találok benne apróságokat amit elõtte nem vettem észre..

[NST]Cifu
Látványvilágban esetleg. Átgondoltságban... nos az már egy más kérdés. Elég hülyén néz ki, hogy szinte súrolniuk kell egymásnak a nagy hadihajóknak, hogy tüzet nyithassanak egymásra. Ennél már csak az SW Ep.III. katasztrófálisabb, az erõtéren át tüzelõ lézerágyúival (?), amely visszarúg, és még hüvelyt is "köp" lövés után.

A BSG a Babylon 5 mellett a leginkább átgondoltan megvalósított ûrharc-ábrázolást vonultattja fel. Csak az ûr némaságát kellett volna még hozzátenni. Ebben viszont a Firefly alkotott nagyott...

[NST]Cifu
Szeretnék ellentmondani Imykének, de nem igazán lehet. Ez a sorozat egy igen jól összerakott, mesterien rendezett, profi szinészi munkával felvértezett, és jól megcsinált díszletekben felvett mestermû (eddig - könyörgöm ne tolják el!!!).

Bármennyire is szeretném megvédeni a Babylon 5-öt, a Star Treket vagy a Firefly-t, azt kell mondjam, ennyire fordulatos, izgalmas és jól összerakott sci-fit még nem láttam. Persze ez a személyes véleményem.

Zsolo007
Hát ha neked a látvány fontosabb, mint valaminek a mélyebb megértése..

Nemtudom, én SWk alatt nem izgultam senkiért...Amerikai film=úgyis a jók gyõznek.

A BGben ez nem minden esetben van így :) Ez benne a jó.

UI.: Én nem nézem szájtátva :D

NeoMaN
:)
Lehet, de mégis szájtátva nézi az ember 30 éves fejjel is..

Szóval most komolyan: feszültséggel teli, hõsökért izgulós és akciódús mese (aka SW), vagy csak ülünk egy szobába és okoskodunk TV játék néha bevillanó "ûrhajóval" (aka ST)?

Nem akarok csalódni, ha ez utóbbi akkor inkább kihagyom.

Zsolo007
Hát ezt én nem hasonlítanám a Birodalom Visszavághoz...

Abban ehhez képest nem volt story :D

NeoMaN
Najó, megnézem a nagy filmet, azt meglássuk. :)
A Birodalom Visszavág kurva magasra tette a mércét anno...

Meg persze a B5 (Babylon5)-öt is javasoljuk...
IMYke2.0.0.0
A BSG-ben nincs sok ûrcsata.
Ha neked mindenképp olyan sorozat kell, amiben rengeteg ûrcsata van, akkor a BSG nem a te sorozatod.
De, amennyiben az értelmes, jól összerakott sci-fiket szereted, melyekben nincs "átsugárzás", "lézerfegyverek", meg különféle "alienek", akkor erõsen javallott ezen sorozat elkezdése!
Sorrend:
- Battlestar Galactica 2003
- 1. sorozat <13 rész>
- 2. sorozat

NeoMaN
Szevasztok!

Most hogy állnak a sorozataim, kedvet kaptam a Sci-fi-hez. Régóta szemezgetek a BG-vel, de nem mertem nekimenni, félek az esetleges csalódástól.
Pl. a Star Trektõl a hideg is kiráz, nem szeretem az ilyen TVjáték tipusú scifiket.

Legyenek ûrcsaták, idegenek, meg ami kell, ne csak 1 szobában beszélgessenek... :)

Belekezdhetek szerintetek, vagy nem vagyok eléggé felnõvbe hozzá?
Ha igen, akkor ez a sorrend: BG 2003 nagyfilm, utána a 2004 és 2005-ös sorozatok? Vagy van még valami? /a nagyonrégit kihagynám/

Zarek nagy szövege a hrmadeik részben volt.

Lee mondja...

Kb fél percel a lázadás elõtt.

- Ha jól dolgoznak akkor kiérdemelhetik a szabadságot...
- Látja most kimonta a lényeget... a szabadságot ki kell érdemelni...

Meg jó volt amikor a végén majdnem elbõgte magát. :)

A Sharonok tetszenek a capricai kicsit jobban ,mert õ megbízhatóbb??? Talán igen. Eygszer leírtam lejebb, hogy a G-Sharon azért volt olyan veszélyes mert a Cylon tudat csak néha jött felszinre benne. Hiába hûséges katona, ha "bekapcsolják" akkor mindenre képes...
Ellenban C-Sahron más. Õ sztem egy percig sem volt normát tudaton... Tudja hogy õ Cylon és így döntötte el hoyg mégis inkább a nagy szerelmét Helo-t segíti. (Szerintem itt szenvedett egy nagy szakadást a cylon terv. Addig megjósolhatóan mentek a dolgok, de Valerii átállásával ez a téynezõ kontrolálhatalannná vált.) Persze lehet hopgy tévedek és majd kiderül, hogy C-Sharon csak szerepet jázsztott. :) De ezt nem szeretném. Olyan jól összejöttek Heloval még az elején. :)
Hogy legyen egy kis ontopikk is..
Enis a Cifu mester altal hasznalt pontozasi rendszert reszesitettem elonyben, tehat:

Cmdr. Adama:
Idealis parancsnok, aki kepes akar a parancsnak is ellentmondani ha a jozan ész azt diktalja. Kicsit talan tul hitetlen a termeszetfeletti temaban. Enis maradok a:
4/5-nél

Tigh ezredes:
Alkoholista.. Nagy figura mindenesetre. Keptelen onallo donteseket hozni es mindenben masok segitseget keri. Csak ugy van. Viszont azt jol csinalja. :D
4/5

Elnokasszony:
A semmibol valt elnokke, igazabol politikusnak sem nevezheto noszemely, de jol ellatja a feladatat. Spiritualis vezetonek viszont nem való.
3/5

Gaius Baltar:
Az orult tudos, aki igazabol nem is tudos inkabb csak orult. :) Atlagosan a bsg szineszei tokeletes munkat vegeznek, de itt Gaiusnal meg kell emliteni h o atlagon felul teljesitmenyt nyujt, nagyon erzi a karaktert. (J. Callis)
5/5

Six:
Baltar altal ugyan nagyon fontos karakter, de en ugyutalom. :) Ugy csavargatja az ujja korul a profot, hogy azt leirni sem lehet. Es szerintem nem is jo nõ. :P
3/5

Lee Adama:
Baltar mellett a masik kedvenc. Az elejen egy atlagos szepfiunak tunik, de kesobb kiderul, h tud logikusan gondolkodni es helyen van a szive is. Azert a TV-s epizodban nagyot neztem mikor kiderult mien izmos, az egyenruha alatt annyira ez nem latszott. (Novernek rogton felcsillant a szeme) :D
5/5

Starbuck:
Ugyan eloszor aszittem a "hõs" karakter Lee lesz, o lesz aki mindenkit megment es o lesz a legjobb. Hát tevedtem, ez Starbuck lett. Igazi hõs tipus, amolyan kemeny csajszi.
4/5

Sharon:
Vegyesek az erzelmek iranta. Fontos karakter, de nekem mégis kozepszerunek tunik.
2/5

Helo:
Joak karakter. :D Szimpatizalok vele, vakszerelmes. :)
4/5

Chief:
Szinten a kedvencek koze tartozo karakter. Tetszett a kitartasa, a hajoépítésben. Ilyen felfogasu emberek kellenek a flottaba!
5/5

Gaeta:
Tokeletes helyen van ahol van. O maga se tudja mien fontos tagja a gepezetnek. :) Tud helyesen donteni, de igaz amit Cifu mondott h olykor 2tuz kozott van. :)
4/5

Billy:
Gaetahoz hasonloan o is az aki ott van jo helyen ahol van. Az elnok jobbkeze, es tamogatoja. Mindig ottvan mellette. :)
3/5

Zarek:
Egyik felesleges karakter szerintem. Keveri a sz@rt, masra nem jo. Azert 1 jo dontese volt, csak ezert nem 1es. :)
2/5

Cain:
Hazisárkány tipus. Undoritonak tartom, keptelen logikus gondolkodasra. Pfõj. :)
1/5

Figyelem! Teljesen offtopik hozzaszolas kovetkezik ami, IMYke hozzaszolasara egy reagalas!

Nagyon atestel a ló masik oldalara. A roviditesek hasznalata jogos es szukseges is.
Ha te mindent be akarsz potyogni az a te egyeni szoc. problemad. :D
Nezz meg az angolok hogy irnak a neten: "cu l8r" es hasonlok, ahhoz kepest itt a magyar sg-n a roviditesek elegge kulturaltak. :D

"Itt a másik nagy problémám, amit már korábban is említettem. Ilyen vészhelyzetben a demokrácia csak akadályozó tényezõ. Egy jó képességû, de csaknem* korlátlan hatalmú vezetõ kell(ene) ilyen helyzetben. "

Erre már köztáraságkori rómaiak is rájöttek. Ha nayg vész volt választottak egy Diktátort. Aztán ha vége volt a vésznek, szépen leváltották. És Sulla-ig általában hagyták is magukat a diktátorok...