6292
-
#1904 nem, a flottában még nemtudják hogy nejlon, viszont az ellenállásban már tudják, szóval ha sikerül a mentőakció, akkor valószínűleg hamar lelepleződik -
Bandy #1903 Egy kérdés
[szin=white] A riporternő elvileg még nem leplezödött le nem? Leaglább is én úgy emlékszem, hogy folytatta a saját kis munkáját. -
#1902 Bárki lehet Cylon. Valszeg. míg 40 év alatt kidolgozták az ember formájú Cylonokat másolni is megtanulták az embert, aki utána ugyanúgy nem is emlékezne rá, hogy ő Cylon. Így lehet alvó ügynököket beépíteni a flottába. -
#1901 Második évad spoiler, ismert Cylonok
[szin=white]
Ismert Cylonok:
D'anna Biers aka Number Three - alias Lucy Lawless, a riporternő
Leoben Conoy aka Number Four - alias Callum Keith Rennie, a Ragnar állomáson lévő fegyverkereskedő
Aaron Doral aka Number Five - alias Matthew Bennett, a Galactica egykori PR embere
Number Six (Shelly Godfrey, Gina) - alias Tricia Helfer, a csábító
Sharon Valerii aka Number Eight - alias Grace Park, a pilóta
Simon - alias Rick Worthy, a fekete bőrű doktor Capricán
Ez eddig hat ismert Cylon model, a tizenkettőből. Kik még a potenciális "gyanusítottak". Nos én mindenképpen idesorolnám Gaius Baltart, nekem nagyon gyanus sok okból kifolyólag. William és Lee Adama nálam kiesett (családja van, öreg Cylon-háborús veterán), ahogy Roslin is (különben nem segített volna rajta a Cylon-vértestek). Kara Thrace szintén kiesik, mindent rá lehetne húzni, de a Cylon-gyanú még csak a hamvában is elkerüli. Billy Keikeya egy másik nagy gyanusítottam, pusztán azért, mert eléggé keveset ismerünk a hátteréről, de ugyanakkor gyorsan magasra jutott, és nem utolsó sorban eszes karakter. Felix Gaeta és Anastasia Dualla két másik gyanusítottam, bár személy szerint nem tartom valószínűnek, hogy mindkettő Cylon lenne. Talán Dualla lenne a valószínűbb gyanusítottam. Tom Zarek kieseik, ahogy Saul Tigh is, lévén mindketten hosszú múltal rendelkeznek, így aligha lehetnek beépült Cylonok. Helena Cain szintén kiesik hasonló okból, mivel azért valószinütlen, hogy pár év alatt a semmiből admirálissá léphessen elő, és Fisk is vén róka volt, tehát ő sem valószinű, mint Cylon. Chief Galen Tyrol egyértelműen kiesett szerintem, nem sok minden szól a mellett, hogy Cylon vér csörgedezne ereiben. -
#1900 Igen, van - csak még nem láttuk / nem tudjuk :) -
Bandy #1899 [szin=white] Valaki azt írta, hogy az a nigger a kávézóban lehet a 6. cylon, ő már láttuk ő volt a doki mikor, starbuckot ápolták capricán :), na de akkor most kik is az ismert példányok? Nigger doki, six, sharon, a riporter csajszi, meg az akit az elején a löszerállomáson találtak. Van még valaki ?:) -
Bandy #1898 thx :)
[szin=white]naszóval szerintem nagyon jó húzás volt, hogy six fejében ott van baltar és nem csak baltar fejében six. Elöször mikor megláttam baltart a kád mellett azt hittem cylon, de marha jó kis fordulat volt. Aztán ki tudja, lehet hogy mégis cylon :D. -
#1897 Kitörtöltem a hsz.-t légyszives fehérrel újra beírni. :) -
Bandy #1896 hupsz az elözőt fehérren akartam irni sorry :( -
#1894 Elsődleges szempont a szórakoztatás és a látvány - szerintem ez a vezérvonala a forgatókönyvíróknak. Ha az jobban mutat, hogy 3x több hajót helyeznek a képernyőre, mint az lehetséges volna a filmbéli körülmények között, akkor megteszik, csak azért, hogy a néző ámuljon...
Ez azért baj, mert kezd átmenni S(z)(t)ar War-osba a dolog...
-
Prof William #1893 Az utóbbi pár filler rész alat biztos nagyon rááltak a gyártásra. :) -
#1892 S2E19... végre. :)
[szin=white]Jó kis rész volt, végre nem egy-két ember körül forog megint a történet.
Roslin-Baltar vita: csúcs. Tetszett a politikai szál, különösen Baltar és az, ahogy Baltar "harcostársra" talált magának Tom személyében. Roslin meg főjön a saját levében.
Chief Tyrol: örülök hogy előkerült, az első évadban az egyik kedvenc karakterem volt, de nagyon eltünt sajnos az utóbbi részekben. Mondjuk ez az agyturkász párbeszéd nem volt túl meggyőző, hiába ül Dean Stockvel az asztal túloldalán. Azonban jól megcsinálták azt, ahogy Tyrol csúszik lefele a lejtőn.
Starbuck és a mentőakció: Jajj. Starbuck iszonyú idegesítő kezd lenni. Az egész mentőakció egy eléggé gázos felállásra épül. Először is mi ez a rengeteg Raptor? Legalább 18 Raptor volt indulás elött (de inkább 20), egy ilyen flottát úgy elindítani, hogy kizárólag a vezérgéptől függenek (ha Sharon és Teher-Raider agy elvész, igencsak kínos útjuk lesz hazafelé), nos ez vicc. Nem tudom, hogy viszonyul egymáshoz a BattleStarok és a Raptorok ugrási képessége, de akkor már nem lett volna jobb a Pegasus-t vagy a Galacticát visszaugrasztani?
A robbanások meg irgalmatlan gyengék voltak.... -
#1891 egyetértek! 100% -
#1890 A két legjobb arc az egész sorozatban!
Gaius [James Callis] olyan arcokat produkál néha basszus, hogy elhiszem minden szavát - ez most kissé furán hangzott, de tudni kell, hogy többnyire úgy szoktam filmeket nézni, hogy "á, tudom, ez nem valóság, á, ez színészi munka".... - egyszerűen hihetetlen miket művel ez a férfi! Akkor és úgy sír, ahogy akar például.
Six meg egyenesen a NŐ! -
#1889 :D -
#1888 -
#1887 Hajrá Gaius, hajrá Gaius!
Vesszen Roslin, vesszen Roslin!
-
#1886 lol :) -
#1885 -
#1884 -
#1883 [szin=white]
tehát a földi nem a 13. kolónia, hanem az őshaza -
#1882 Egyenesen a műhelyből:
Venom kollega 50%-osan áll a felirattal, és már csak ő csinálja egyedül. -
#1881 Ezért mondom, hogy a Kobol istenei Földiek.
-
#1880 Khmm... srácok, SPOILER figyelmeztetés!!! -
#1879 No igen, de ez így enyhén szólva zavaros. -
#1878 Igen, de SQJ-nek van igaza:
1) ha kobolról mentek a (előzőleg ismeretlen) földre, akkor kobolon hogy hagyhattak utalást arra, hogy hova mentek?
2) a csillagképek a földről láthatók. tehát nem valószínű, hogy kobolból elmentek a földre, helyi csillagképek szerint elneveztek 12 törzset, visszamentek kobolra, majd onnan szétszéledtek . első lépés kihagy és müxik :) -
#1877 Hát nem tom, a Pilotban ez van, idézet a subból:
Igen. A tekercsek szerint egy 13.törzs
is elhagyta Kobolt a Korai Időkben.
Messzire utaztak, és otthont
teremtettek egy Föld nevű bolygón...
ami egy távoli és ismeretlen
csillag körül keringett.
-
#1876 Kobolra mentek a Zemberek először a Földről anno, ezért találtak olyan csillagképeket útmutatás gyanánt a Kobol-on a szentélyben, amik pont úgy néznek ki, mintha a Földről néznénk az eget és ez alapján akarják megtalálni a Földet. Ugyebár. Ezért van a kólóniáknak égövi jegy (és ez egyben mitológiai) nevük nemdenem. -
#1875 Jobb is ha megnézed, mert a nyil valóban Capricán volt, de azt utána el kellett vinni Kobolra, mert ott volt a templom. -
#1874 Az a Caprica volt. Ott találták meg a nyílat - egy múzeumban - , ami a Földre vezető utat megmutatta nekik.
De jobbat tudok, hagyjuk abba, megnézem otthon azt a részt, amiben a nyílért harcol Thrace és minden tiszta lesz. -
#1873 Kobol az a bolygó, ahol már voltak és megtalálták apollo templomában vagy hol a Földre vezető utat, vagyis a kettő nem lehet ugyan az. -
#1872 Kobol = Föld = Őshaza.
A Kobol Istenei = A Földről elszármazók. -
#1871 Az őshaza Kobol. A föld ugyan olyan kolónia, mint a többi 12. -
#1870 Véleményem szerint, történetünk szempontjából is meggondolandó:
[szin=white]
Egy ilyen helyzetben, mint ennek a közel 50 ezer embernek a sorsa, vándorlása, nem elhanyagolandó, hogy mikor is lelnek igazi, lakható bolygóra!
Az, hogy most a Földre igyekeznek - melynek létezése számukra valóban csak mitológia, vallási történet - és a kánaánt [direkt kis k-val] várják ott, nem szabad, hogy meggátolja őket abban, hogy egy valóságos, létező, megfogható életteret nyújtó bolygón megálljanak, feltöltsék a készleteiket, "kinyújtóztassák a tagjaikat" stb.
A bátrabbak akár ott is maradhatnak, hiszen új életet lehet ott kezdeni - persze, a Cylon-veszély megmarad, de ez még a Földön is megmarad majd!
Gaiusnak igaza van, meg kéne tanulni nem félni, nem félelemben élni, hanem megtanulni vele, mellette, elkezdeni élni!
Ha nyer, csakis ennek a "vakszerencsének" - idézőjel oka: szerintem, a Cylonok terelték őket ide - köszönhető.
-
#1869 Izéke. A Föld egy mitológiai hely nekik, az őshaza. Olyan mint a StarGate-ben Atlantis. ÉS a lepény hal meg utoljára... -
Prof William #1868 Ekkora Cylon ugrásokkal nem tudom miért lenne olyan jó megtaláni a Földet. Odaérnek letelepednek a Cylonok meg pár ugrással odaküldenek pár Base Start és szevasz. -
#1867 Pharaoh megértette, hogy mit akartam. -
#1866 az igen, csakhogy én nem azt írtam. :) -
#1865 -
#1864 Nebuló? Az olyan diákféle?!