6292
  • joebacsi
    hmm...először reflexből énis azt írtam volna, amit te, hogy sharon elvitte, de úgy rémlett, hogy a végén visszahozta és azzal mentek el, de lehet ideje lenne megint megnéznem azt a részt :)
  • Cat #1741
    de elvitte. Iderakjam a képet?
  • Cat #1740
    [szin=white]1. shannon nem vitte vissza
    2. a bolygoról egy nagy géppel mentek el, amiben hárman voltak - bele se fértek volna egy raiderbe.
  • joebacsi
    de aztán Sharon visszahozta, máskülönben mivel hagyták el a bolygót? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Shannon nem vitt el semmit.
  • Cat #1737
    pedig az egyértlemű, Shannon elvitte.
  • Cat #1736
    Hát pedig ez biztos nem igaz, ugyanis biztos láttad azt a részt...

[szin=white]amelyikben megtámadnak egy uzemanyag kitermelő állomást. Namármost ott egy bolygó van csak, kb. 150 cylon raiderrel, csatacsillag nélkül. Amint lee adama kilövi a felszini védelmet, a raiderek menekülni kezdenek, és egyenként levadásszák őket. Itt nem igazán értettem miért menekülnének, hisz iszonyat tulerőben voltak. Ja, és nem elugrottak!
  • IMYke2.0.0.0
    Ami engem zavar: Thrace ugye meglovasított egy Raider-t. Azt a fedélzetre tették, s kétszer még láthattuk is - két különböző részben - , de azóta semmi róla.
    Pedig, annak a technikai hátterét - mégha egy lényről is van szó, mert az! - fel lehetne használni egy másik BlackBird-ben van ilyesmiben...!
  • Sir Quno Jedi
    Hát amit meg én láttam, az alapján összevissza ugranak még a raiderek is, nem kell baszomnagy ugródrive, meg anyahajók hozzá. Az hogy később mit találnak ki kevésbé izgat.
  • Cat #1733
    na ezt honnan veszed? láttam 2x18at is, szóval meglep...
  • Sir Quno Jedi
    Úgy, hogy a raider az él, olyan mint egy ló, ami tudja az utat helyetted és amúgy tök magától is el tud ugrani bárhova. Nyilván valamiféle neurális háló vezérli és nem ezeréves szaros számítógépek, mint a Galactica-t. Előfordul, majd, hogy növelendő a számításigényt újra időlegesen hálózatba kötik a Galactica kompjútereit, na mindjárt más lesz a baba fekvése. A lényeg pont az, hogy nekik kőkorszaki módszerekkel manuálisan kell ugrabugrálniuk, mivel nem merik megkockáztatni a high-tech használatát, hála a Cylonoknak.
  • Sir Quno Jedi
    A cylon-ok még a kisebb hajókkal is lazán 1000x-esen túlugorják az emberi hajókat. Ezér kéne begyűjteni már valami komolyabb cylon hajót...
  • quack
    besteller
  • Zsolo007
    reklám...
  • Seten

Egyszerű. Thrace tudta milyen koordinátákra kell ugrani.
    (Ez nem sakktábla vagy ugróiskola. :))

• PiszkosFred
    Pont ezt akartam írni, hogy nem távolságilag menekültek, hanem helyileg. (remélem érthető, nemtudtam jobban kifejezni) ;] A Föld meg minden csak utólag jött a képbe, eleinte csak el akartak tűnni, és rendezni a sorokat...
  • Pharaoh
    De az emberek nem egyenes vonalban ugráltakm hanem összevissza, hogy ne találják őket olyan hamer meg, Thrace meg gondolom egyenes vonalban ugrott, amivel úgy gyorsabb.
  • Cat #1724
    ha 250x-es a különbség akkor az emberiségnek befellegzett ;)
  • IMYke2.0.0.0
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy a Raider nagyobbakat tud ugrani...
  • geri15
    Mondták, hogy a Cylon Raider sokkal nagyobb távokat képes ugrani.
  • Cat #1720
    aha, és ami a flottának 5 napig tartott rengeteg számolással körítve azt ő hogy csinálta meg abban a szar gépben belek között fekve? :)
  • Cat #1719
    ugyanarról beszélünk, ez a pilotból van. És nem, ott nem volt páncél, lásd a galactica felirat alján égő tuzet:

• IMYke2.0.0.0
    Mi csak azt láttuk, hogy egyet ugrik... lehetett az akár sorozatos ugrás is. A készítők ezt nem tartották fontosnak jelezni...
  • Cat #1717
    SPOILER

Kara Thrace hogy ugrott vissza Capricára mindössze egyetlen ugrással, amikor előtte kétszázötven ugráson át távolodtak a bolygótól?

• IMYke2.0.0.0
    Vigyázz! A képed is bizonyítja: az atomrakéta a PÁNCÉLLAL rendelkező részébe csapódott...
    Ellenben, volt egy rész, amikor egy töltet kiszakította a Galactica oldalát - ugye, ekkor kellett Saulnak "megölnie" közel 80 (?) embert az űrbe kiengedésükkel... - , nos, akkor a "védtelen" részébe csapódott a töltet: meg is lehetett nézni rendesen a hajó szerkezeti vázát...
    Tyrol akkor ment ki oda szkafanderben.
  • Cat #1715
    Megnéztem a pilotban hogy a nuke előtt hogy néz ki a Galactica. A képen Thrace éppen kiröpül a csöből, ezután jön a két cylon, a három rakétából egy bemegy. Kérdés, hogy akkor minek páncélzat, ha így is kibirt egy atomot :)

• Cat #1714
    [szin=white]a pegasus most kapott két nukeot, meg kéne nézni utána hogy néz ki :)
  • mrzed001
    [szin=white]
    Bizony fikarcnyi lőszerük sem volt, első utuk egy fegyverdepóba vezetett.
    Onnan aztán szépen pakoltak, de nem csak nuke-ot (főleg nem azt, meg gondolom abból azért nem tartanak tonnaszámra ott sem), főleg inkább a gatlingbe (látva milyen iramban szórják bizony elég szépen utána is kellett gyártani sztem)

Ami a páncéllemezt illeti, egyszerűbb gyártani az biztos. Viszont ameddig nem készül annyi, hogy a teljes hajót befedje (vagy nagyobb sérülékenyebb szekcióit), addig csak önámítás (2 m-el arrébb megy a töltet, és ott már fedetlen), ezért nem is érdemes vele szórakozni
    A viperekkel és gatlinggel viszont le lehet szedni a rakétákat mielőtt célba érnének
  • [NST]Cifu
    Hopp tényleg kicsit megkavarodtam ezzel kapcsolatban, ott a pont. :D
  • rexa
    Az a fordítás amit csináltál hallás után néhány óra alatt az teljesen rendbevolt... vg-vel ne törődj mindenhol csak fikázik...
  • Cat #1710
    igen ez igy volt, tényleg nem volt lőszerük az elején, akkor töltötték be az atombombákat.

SPOILER

mondjuk fura, hogy amikor gaius baltar kér egy darab töltetet hogy kiderítse kik a cylonok, azt mondja akkor adama, hogy "csak öt darab van". Namármost mikor, hol használtak belőle? Sok sok orán át pakolták raklapokon a municiot, kétlem hogy összesen öt volt azon a bázison, ugyanis addig asszem nem is használták.
  • Zsolo007
    [szin=white]
    Ezt mire alapozod? Már az pilotban is elég komoly csatát folytatott le, és nem úgy tünt, mintha spórolnának a lőszerrel...

Mondjuk arra, hogy GAnak nulla lőszere volt mikor kitört a háború. És Ragnarban (vagy hol) vették fel a lőszereket (amik a hajó ágyúiba kellenek)(csak a Viperekbe volt lőszerük Ragnar előtt....), meg persze gyártanak is a fedélzeten....
  • [NST]Cifu
    [szin=white]A fegyverzet egy részét is leszerelték, illetve szinte semmi lőszerrel indult neki az egésznek a BSG.

Ezt mire alapozod? Már az pilotban is elég komoly csatát folytatott le, és nem úgy tünt, mintha spórolnának a lőszerrel...

Pölö mert 1 lemez kb 1 vadásznzi nyersanyag. Én is inkább vadászokat gyártanék ennyire szűkös keretek mellett.

Ez bányásztechnológiai kérdés. Attól függ, mennyi nyersanyagot tudnak kitermelni a rendelkezésre álló módszerekkel. De mindenképpen egyszerűbb egy páncéllemezt legyártani, mint egy vadászgépet.
  • Pharaoh
    A 3. évad csak szeptemberben fog jönni?
  • Zsolo007
    Ajánlom ezt a blogot nektek, nagyon érdekes elemzéseket ír a csávó a BSG részekről :)
  • IMYke2.0.0.0
    Tőled nem is vártam mást.
    Én nem azt írtam, hogy nem értek angolul.
    Az írással arra akartam utalni, hogy mivel írott szövegeket - értsd és tudd: játékokat, melyeknek ugye fix, írott szövege van - szoktam fordítani, így a hallás utáni fordításokban nem vagyok gyakorlott.
    Filmeket könnyedén megnézek felirat nélkül is, meg is értem. Ám, ha folyamatosan interpletálnom kellene valakinek, aki mellettem ül, az nem lenne olyan folyamatos, mint mondjuk egy ugyanannyi időt - értsd: 6 évet - élő angol használattal töltő emberke esetében. Pl.: idegenvezető, tolmács...

De, mi a fenének is írom le neked ezt, hiszen te már eldöntötted, hogy nem tudok angolul, sőt, azt hiszed, hogy ismersz is...

• vg
    Én nem szívesen használnék olyan fordítást, amit olyan emberke csinált aki "nem bízom magamban" fokon beszél/ért angolul... :(
  • mrzed001

Páncél-leszerelés: ... Mi a logika abban, hogy a leszerelik a páncélelemeket, de közben a hajó fegyverzetéhez, és egyébb részegységeihez még hozzá sem nyúltak?
    A fegyverzet egy részét is leszerelték, illetve szinte semmi lőszerrel indult neki az egésznek a BSG.
    Ami a páncélozást illeti, sztem is leszerelték egy részét.
    Nem hiszem, hogy azok ott hűtőbordák lennének :))

Továbbá ez esetben nehezemre esik megérteni, miért nem pótolták a páncélelemeket az elmúlt hónapok alatt. Ha vadászokat tudnak építeni, nem hiszem, hogy a páncélelemek legyártása nehézséget okozhatna...
    Pölö mert 1 lemez kb 1 vadásznzi nyersanyag. Én is inkább vadászokat gyártanék ennyire szűkös keretek mellett.

Hajócsere: nem feltétlenül az erősebb/modernebb hajó a zászlóshajó egy harci csoportban, mindig a harci egység parancsnoka az, aki eldönti melyik hajó legyen a zászlóshajója. Adama Admirális úgy döntött, marad a Galacticán.
    Egyet kell értenem. Meg persze azzal is, hogy ebben a legénységben megbízik, míg a BSP-ről ugyebár folyton jönnek a személyi problémák (lényegében senki sincs a helyzet magaslatán, valahogy olyan elkényelmesedett IQ_Lite-ok)
    Ezekkel a problémákkal nap mint nap harcolnia kell valakinek, ehhez pedig már túl öreg (és túl magas beosztású).

BTW ez is egy érdekes dolog - általában nem szokott a harci csoport parancsnoka egyben kapitányi feladatokat is betölteni, például a II.VH-ban a Bismarck fedélzetén volt egy kapitány (Lindemann) és volt a harci csoport parancsnoka (Lütjens Admirális).
    Ez is igaz, és lényegében sztem pont ezért tartotta Tigh-t maga mellett (mint kvázi a BSG kapitánya, első helyettese)
  • Cat #1696
    [szin=white]szerintem a páncélozással az van, hogy a Galactica 40 éves hajó, és lehet, hogy mivel már évtizedek óta béke van, az utóbbi években ezzel nem foglalkoztak. Aztán meg kéne nézni a hajó külsejét a pilot film atomcsapása előtt - nem lehet hogy az vitte le a felét?

Egyébként mivel Adama már admirális, a helyes az lenne, ha Tighet kinevezné a Galactica kapitányának - de erre mint tudjuk az alkoholista ezredes nem alkalmas, és más alkalmas személy sincs aki ezt fel tudná vállalni.