Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
Nemsokára nálam is mûsorra lesz tûzve :))

Az Atlantis viszont olyan furi. Úgy volt, hogy (mint a múltkor az SG1-nél 2 részt adtak egyszerre) most az Atlantisból fognak kettõt adni (most látom, hogy héffõn adták a 2x09-et ?)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

IMYke2.0.0.0
Mindjárt lenn van a 2x10-es rész... <#szeret>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

mrzed001
Lehet, hogy az lenne a legjobb ... hagyni elfelejteni :)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

IMYke2.0.0.0
Remélem, hogy észbekapnak és meg sem kísérlik megmagyarázni ... <#hehe>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

mrzed001
Mindenképpen gagyi volt.
Ennél már csak az lehetett volna gagyibb, ha a szájába veszi, a fülébe, vagy az orrába nyomja azt a kábelt <#wilting>

Ezt hogy fogják most kimagyarázni ?

[NST]Cifu
Tudja fene, de elégé eröltetettnek hat nekem ez a fajta magyarázat. A Cylon biorobotoknak nagyon emberszerûeknek kell lenniük, ha be akarnak épülni az emberek közé (hiszen különben egy egyszerû rutin orvosi vizsgálaton lebuknának). Ezt pedig nehezen egyeztetem (én) össze a Boomer féle "optikai kábelt dugok fel a kezembe" dologgal. Arra már nem is térek ki, hogy ez esetben ugye vagy a kezükben van egy optikai/elektromos átalakító, vagy az agyáig (számitógépéig?) visz egy (bio)optikai szál...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

IMYke2.0.0.0
Mondjuk, én ki tudnám hozni ebbõl a helyzetbõl a forg.írókat:

Az emberszerû Cylonok - tehát, nem az igazi kenyérpirítók - rendelkeznek ugyanazon fiziológiai jellemzõkkel, mint az emberek, azaz van nekik is kis- és nagy vérkörük. A mi kis G-Boomerünk pedig a bal karjába implantálta a levágott számítógép-hálózati kábelt, ami ugye a kis vérkör része.
Én a helyükben, ezeket a vérköröket úgy írnám le, mint egy számítógéphálózatot, azaz a kisvérkör lenne a közvetlen kapcsolat a központi idegrendszerrel, a gerincben futó érzelemközponttal - Six és Baltar szeretkezése...
Ennek okán, amennyiben egy Cylon kisvérkörét machinálnák az emberek, hozzáférhetnének a központi idegrendszerében - "agyában" lévõ információkhoz is...

Még egyszer, ez egy spekuláció, egy lehetõség, mely abban a jelenetben gyökeredzik, amit G-Boomer hajtott végre a vezérlõben. Talán, a forgatókönyvírók is kijátszanak ilyen adut...

[NST]Cifu
Elcsúsztak, de nem is kicsit... :(
Mindegy, reméljük pillanatnyi képzavar csak részükrõl...

IMYke2.0.0.0
Ja, a kábeldugdosás tényleg túlzás volt... szerintem dramaturgialiag kicsit elcsúsztak a forgatókönyvírók. Egyszerûen nem tudták jobban megoldani a helyzetet.

Ja amúgy az official homepage szerint:

"Battlestar Galactica currently has very few operational Mark VII Vipers.Most were lost to Cylon cyber-tactics during the recent sneak attack on the Twelve Colonies of Kobol.... "

The older, slower, but still reliable Mark II Vipers currently make up the bulk of Galactica'S air group...."

Szóval elvileg pár Mark VII maradt, de ennyi?
Nem mind, de én 11 et számoltam, és még az sem biztos, hogy a végsõ szám. Szóval ez érdekes:( Amúgy tényleg csak 1 nek kellett volna maradnia, de a 11 mindenképpen sok....Szóval ez elég nagy baki sztem. De csak szõrszálhasogatás:) Amúgy jó volt a rész ( na meg mikor magába dugta a kábelt, az nem kellett volna)
[NST]Cifu
Ha jól veszem ki, egy Mk.VII.-es maradt a Galacticán, Apollo hajója (ez lesz a "századparancsnoki" jármû, mert megkapja Apollo utódja is). Legalábbis így hirtelen más Mk.VII.-es nem rémlik...

IMYke2.0.0.0
Valamit elnéztél, mert nem mind 7-es.

Ja amúgy ebben a részben nem tudom honnan szedték azt a sok Viper Mark VII et...Ha jól tudom csak Mark II-eseik maradtak, meg csak kevés Mark VII. Szóval ez is kicsit hibádzik sztem....Ennyi hajójuk még sosem volt.
Na én már csak arra vagyok kíváncsi, lesz e több stealth madaruk, mert ezzel elég nagy elõnyre tennének szert. Remélem lecserélik erre a vipereket:) Kíváncsi vagyok hogyan maradt meg a Pegasus:)
mrzed001

Tudod mi a vicces? Az, hogy ennek ellenére a star wars felkelõ vadászai pontosan úgy mozogtak, ahogy elméletileg mozogniuk kell (jól gyosrulva, de méltóságos nagy íveket leírva). Szóval, ha nem szándékos tervezés eredménye volt, mint B5-ben, akkor zseniális ráérzés lehetett :))
Egyébként a B5 StarFury-jei kb levágott orrú X szárnyúak, amiken felcserélték a fegyverzet és a hajtómûvek helyét :))

[NST]Cifu
1) Star Wars X-wing: 4 hajtómû (csak hátra, vagy elõre-hátra meghajtás? Dunno, nem érdekes). Gondolom észrevetted, hogy az értelmesebb scifik közül itt a leglassabb a manõverezés, nem cikáznak, nem bukdácsolnak, elég lassan változtatnak irányt (lásd ep.4. halálcsillagnál a csata).

A Star Wars esetén George Lucas külön kívánalma volt, hogy az ûrhajók úgy repüljenek, mint a második világháborús vadászgépek. Az "Új Remény" esetén a félkész filmet, amit bemutatott a közeli munkatársainak, az ûrharcok helyén még második világháborús v. azokat feldolgozó filmekbõl kiollózott légiharcok voltak! Szóval maradjunk annyiban, hogy a Star Wars esetén semmiféle köze nincs a realitásokhoz az ûrhajók desingjának és mozgánásak, és sose voltak ilyen szándékai a készítõknek!

A többit hanyagoljuk, mert a B. válasz érvényes. Sem az SW, sem a BSG készítõi nem fordítottak igazán komoly figyelmet arra, hogy valós fizikát figyelembe vegyék, és arra még kevesebbet, hogy az ott látható ûrhajók megalkotásakor egy valóban mûködõképes szerkezetre törekedjenek!

mrzed001
spoiler (nos, legyen a fõszerep a technológiáé :)))

Elõsszös is döntsd el Cifu, hogy
A) a reális fizikai törvények szerint
B) csak mert így csinálták, és ez így jóóó érvelünk
A B) válasz esetén nem vitáznék veled tovább, mert a 20 kilós törpe 30 kiló szenet is el tud cipelni, és a tündér palotát épít 1 percen belül, ha azt kívánod ... (a képzelõerõnek nincs határ :)))

No akkor lássuk az A) variációt (tényleg nem akartam itt ilyen mélyen belemenni, de legyen :))).
Ha jól emlékszem az ûrben is igaz, hogy a tárgyak erõ hatására a gravitációs középpontjuk körül fordulnak meg, ha az erõ vonala nem megy át rajta (forgatónyomaték). Ennek mértéke függ a forgató erõtõl, és a "tömeg"(gravitációs)középponttól való távolságtól.
1) Star Wars X-wing: 4 hajtómû (csak hátra, vagy elõre-hátra meghajtás? Dunno, nem érdekes). Gondolom észrevetted, hogy az értelmesebb scifik közül itt a leglassabb a manõverezés, nem cikáznak, nem bukdácsolnak, elég lassan változtatnak irányt (lásd ep.4. halálcsillagnál a csata).
Tehát X-wing esetében a 4 hajtómûvel elég jól lehet repkedni, csak egyessével kell szabályozni, hogy melyik mekkora tolóerõt adjon le (pl 2 alsó többet, mint a két felsõ -vagy felsõk 0-, akkor felfelé fordul a gép). És még nem is esett szó egyetlen segédhajtómûrõl sem
Y-Wing: tipikus légköri vadász mûködési elv: grav.közp. síkjában két gyorsító hajtómû (gyors oldalirányú manõverezés), és gondolom kisebb segédhajtómû orr környékén (vagy a hátsó hajtómûvek részeként) hajó függõleg elforgatásához
Sztem nincs ezekkel semmi gond :)
2) Vipereknek a fõhajtómûvei nem vehetnek rész a kormányzásban. Ahhoz túl közel vannak egymáshoz.
Nos, elég közel vannak, az biztos, ezért is nem a legjobb konstrukciók. És azért sem a legjobb konstukciók, mert a gravitációs középponthoz is túl közel vannak (ezért sokkal nagyobb erõ kell a forgáshoz, bármilyen irányú manõverhez). Itt erõs túlzásokba estek a készítõk a hajó manõverezési képességeit illetõen (mellékhajtómûvek nem képesek gyors irányváltást elõidézni, ezt ne felejtsük el). (Érdekes kérdés, hogy csak elõre hajtómûvek-e, mert még egyszer sem lassítottak megfordulva hátramenetben.)
X-wing-nál is aránylag közel vannak a grav.központhoz, de ott ennek megfelelõen lassan is fordultak
3) elõször is azt kell leszögeznünk, hogy a hajtómûvek hirtelen nagy gyorsulás elõidézésére képesek (szemléltetõ példának a nyitott szájú felfújt lifit vehetjük). Mi történik, ha egy téglát kötsz rá, és elengeded? Attól függõen, hogy a lufi nyílása mennyire van a téglától megy át egyenes és forgó mozgás keverékébe (dobócsillag :)) Mivel nagy a gyorsító erõ, ezért kis erõkartól is gyors forgómozgás lép fel.
Egyébként ha a fõhajtómûvekkel kormányoznak, akkor légyszives mutasd meg, hol látni olyat, hogy a három hajtómû eltérõ mértékben mûködött a sorozatban
Öööö, ilyet nem szoktak megcsinálni, túl drága. Talán a Milenium Falcon esetében láttam mindössze egyetlen egyszer egy hirtelen hátraarcban, hogy extra "utánégetéssel" lassult le gyorsan, és indult visszafelé :)
4) "azért jobbak a Rider-eknél és jönnek vissza rendre gyõztesen a csatákból"
Ha láttad az elsõ részt "33", ott rengeteg ûrcsatájuk volt, iszonyatos túlerõvel szemben (1-1 veszteséggel már a 3. csata után nem maradt volna egy vadászuk se, 2:1-el 6. ... és hány ugrásuk is volt akkor, már nem emlékszem)
5) na a BlackBird egy tipikusan Y-wing szerû felépítésû hajó. 2 hajtómû a grav.középpont síkjában, és elég messze tõle, hogy oldalirányt nagyon gyors irnyváltoztatásokra legyen képes. Ami nem tetszett, az a kilövést követõ 8. mp-ben az a függõleges oldalirányú sodródás, amit csináltak neki.

[NST]Cifu
Spoier (megint technologiai vitává fajult... :))

Az 1) és 2) pontjaiddal apszolájte nem értek egyet

Akkor légszives vezesd le, hogy az 1. pont szerint a Star Wars-ban miféle logika alapján épülnek fel az ûrhajók, és hogy oldják meg a kormányzást, és miért nem érvényes rájuk a Newtoni-fizika.
Azután jöhet ugyanez a 2. pont szerint a Viperekre lebontva, vagyis hogy is oldották meg, hogy a fõhajtómûvekkel kormányoznának. :)

3)-as pontoddal azért nem értek egyet, mert az ûrjármûrõl van szó, nagy sebességnél és 0 légellenállásnál (ahol ha csak 1 hajtómûvel próbálkoznának egy lökettel dobócsillagba menne át a Viper)

A Viper esetén igen (illetve nem, hiszen a kormányfúvókákkal korrigálni lehetne a hosszantí síktól való erõirány-eltérést), de ez a kormányerõ éppen hogy nagyon is gyenge lenne a Viper esetén, mivel túlságosan is kicsi az erõkar. A fordulásra, pozicionálásra a kis kormányhajtómûvek valók.
Egyébként ha a fõhajtómûvekkel kormányoznak, akkor légyszives mutasd meg, hol látni olyat, hogy a három hajtómû eltérõ mértékben mûködött a sorozatban, és ez összevág a vadász által leírt manõverrel.

4)-es pontodban a Viper-es résszel nem értek egyet, éppen azért jobbak a Rider-eknél és jönnek vissza rendre gyõztesen a csatákból

Ezt hol említették? Vagy kijött volna egy Technical Readout a BSG-hez, amiben levezették?

5)-el azért nem értek egyet, mert a vezérhajtómûvek mindíg kis teljesítményûek (fõhajtómûhöz viszonyítva pláne), tehát ez a fajta bukdácsolás nem tûnt reálisnak

Az egész BSG-ben csak reálisnak beállított az ûrhajók viselkedése, de nem felel meg a valódi fizikának/logikának. :)

IMYke2.0.0.0
Én meg azt mondom: egyszerûen meg kellett szoknia az új gép irányítását. Mit vitatkoztok ezen...

mrzed001
Spoiler

Az elsõ részben teljesen egyetértünk (már megint, bosszantó :)))

A második résszel sztem ne terheljük a többieket, errõl már elvitáztunk a B5 topicban is.
Az 1) és 2) pontjaiddal apszolájte nem értek egyet
3)-as pontoddal azért nem értek egyet, mert az ûrjármûrõl van szó, nagy sebességnél és 0 légellenállásnál (ahol ha csak 1 hajtómûvel próbálkoznának egy lökettel dobócsillagba menne át a Viper)
4)-es pontodban a Viper-es résszel nem értek egyet, éppen azért jobbak a Rider-eknél és jönnek vissza rendre gyõztesen a csatákból
5)-el azért nem értek egyet, mert a vezérhajtómûvek mindíg kis teljesítményûek (fõhajtómûhöz viszonyítva pláne), tehát ez a fajta bukdácsolás nem tûnt reálisnak

[NST]Cifu
Spoiler

Nos, egy dolog megintcsak kiderült, a biocylonokban is van elektronika (Prof William tippje nyert), de legalábbis fénytechnika :).
Hogy aztán ezt miért nem veszik észre egyszerû röntgennel, az már más kérdés (esetleg a csontok bensejében fut?).
Bár ami azt illeti, ez a nyessük le az üvegszál végét, és dugjuk fel azért elég durva volt (lehet, hogy hekkelte magát :)), vmelyik filmben ezt úgy oldották meg, hogy szemölcs lekap, ott a bõr alatt a csatlakozó helye (alien4 talán?)

Szvsz ez a dolog nagyon gyengén volt kivitelezve... Kár érte...

Az új gép (BlackBird) egész jól néz ki, csak egy gond van vele.
A Star Wars-ban kitaláltak egy jó kis X-wing-et, ahol a 4 hajtómû erejének szabályozásával lehet elfordítani a gépet, a Babylon 5-ben zseniálisan megalkották a StarFury-t, ami továbbfejlesztett X-wing-nek is felfogható (4 hajtómû a szárnyak végén nagyobb manõverezési lehetõséget -forgatónyomaték- biztosít).
Nem véletlen, hogy 3 hajtómû volt a Viper-eken, ennyi a minimum, ha nem a gép síkjában helyezkednek el, és manõverezés is a feldatuk. Ennek viszont a gép síkjába kerültek a hajtómûvek, tehát kb Y-wing szerû.
No ez pont remek sebességérõl és gyorsulásáról volt híres, nem kimagasló manõverezõképességérõl.

1.: A Star Warst felejsd el. Semmilyen téren nem törekedtek arra, hogy logikusan felépített ûrhajókat csináljanak, tehát az X-wing/Y-wing összehasonlítás alapból bukta.
2.: A Vipereknek a fõhajtómûvei nem vehetnek rész a kormányzásban. Ahhoz túl közel vannak egymáshoz. Ugyanezért felesleges az X-winges összehasonlítás is.
3.: Ahhoz, hogy a fõhajtómûvel kormányoz, vagy nagyon távol kell õket egymástól helyezni (B5: Starfury), vagy tolóerõvektoros kormányzással kell ellátni, ez kormánylapokat jelent a hajtómû kiömlõnyílása mellett, vagy benne elhelyezve (ilyen a Szu-30MKI, az X-31 vagy az F/A-22). Ezek segítségével lehet a kiáramló gázsugarat eltéríteni, és így kormányozni a rakétát/repülõt/ûrhajót. E megoldás esetén az is elég, ha csak egy hajtómû van (a légiharc rakétáknál ez az utóbbi idõben bevett szokás, ott is csak egy hajtómûrõl beszélhetünk).
4.: A Viperek és a Cylon raiderek kormányzása úgy néz ki a felvételek alapján (ha reális szemmel akarjuk nézni), hogy a fõhajtómû egy elõrefele mutató erõt képes kifejteni, és kormányfúvókákkal végzik a három tengely körüli forgást, valamint a kisebb mértékû pozicionálást. Tehát úgy néz ki, hogy a kormányhajtómûvekkel a megfelelõ irányba állnak be, majd a hajtómûvel gyorsítanak. Szép elv, csak a filmben nem így csinálták meg, lévén a fõhajtómûvek folyamatosan mûködnek (világítanak).
5.: Ebbõl következik, hogy a "Laura" kormányzásába se igen vesz részt a fõhajtómû, tehát az elhelyezéssel sincs gond.

mrzed001
2x09 jó kis rész volt :))
Spoiler:

Nos, egy dolog megintcsak kiderült, a biocylonokban is van elektronika (Prof William tippje nyert), de legalábbis fénytechnika :).
Hogy aztán ezt miért nem veszik észre egyszerû röntgennel, az már más kérdés (esetleg a csontok bensejében fut?).
Bár ami azt illeti, ez a nyessük le az üvegszál végét, és dugjuk fel azért elég durva volt (lehet, hogy hekkelte magát :)), vmelyik filmben ezt úgy oldották meg, hogy szemölcs lekap, ott a bõr alatt a csatlakozó helye (alien4 talán?)

Az új gép (BlackBird) egész jól néz ki, csak egy gond van vele.
A Star Wars-ban kitaláltak egy jó kis X-wing-et, ahol a 4 hajtómû erejének szabályozásával lehet elfordítani a gépet, a Babylon 5-ben zseniálisan megalkották a StarFury-t, ami továbbfejlesztett X-wing-nek is felfogható (4 hajtómû a szárnyak végén nagyobb manõverezési lehetõséget -forgatónyomaték- biztosít).
Nem véletlen, hogy 3 hajtómû volt a Viper-eken, ennyi a minimum, ha nem a gép síkjában helyezkednek el, és manõverezés is a feldatuk. Ennek viszont a gép síkjába kerültek a hajtómûvek, tehát kb Y-wing szerû.
No ez pont remek sebességérõl és gyorsulásáról volt híres, nem kimagasló manõverezõképességérõl.
Itt egy "kicsit" túlzásokba estek, hogy megzabolázni is alig tudta Starbuck a gépet

IMYke2.0.0.0
A 2x09-es rész isten-király!
Még az Elnöknõ is tud poénkodni, holott a helyzete / állapota nem túl rózsás...

IMYke2.0.0.0
Mivel nincs hozzá, csak angol - nem tudunk adni.

BorsoFozelek
Télleg adhatna vki Magyar feliratot a 2*08 részhez, mert igy nem naon élvezem :DDD

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

PiszkosFred
Megtenné valaki, hogy ha elkészül a s2ep8hoz a magyar felirat, közli ezt itt a fórumon? Elõre is köszönöm ;] (mivel az SG fórumot sûrûn nézem, egyszerûbb lenne itt megtudnom mint félóránként nézni holnap esetleg a feliratokhut)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

[NST]Cifu
SPOILER

Meg kéne nézem újra azt a részt, ahol Starbuck a szülész-szobában volt. Lehet, hogy mostmár jobban átlátható mirõl beszélt ott C-Boomer...

En sajnos nemtudom pontosan ezert is igy erdeklodve irtam a dolgot. De ha igy van eleg marhasag szvsz.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

mrzed001
Hát, ha jól értettem, akkor a bioCylonokban csak a programozásuk Cylon, egyébként teljesen emberiek "az utolsó dns-ükig", végülis klónok.
Tévedek, kifelejtettem valamit ?

"A cylon kémek ugyebár az utolsó dns-ükig emberek..."

Ez mekkora egy marhasag mar.. most vagy ember vagy mesterseges intelligencia. ... Most akkor ha felboncolnak egy cylont akkor ugyanolyan mint egy ember? Ez nagyon nagy bugyutasag. :\

szerk: Boccs cifu nem neked ment a komment hanem altalanossagba.

mrzed001
Az, hogy sugárzásra érzékenyebb jelentkezhet egyébb okokból kifolyólag is, pl vékonyabb sejtfal/más szerkezet amit DNS-bõl nem biztos, hogy meg lehet állapítani (vagy tutira kell ismerni az egész DNS térképet oda-vissza)

[NST]Cifu
A cylon kémek ugyebár az utolsó dns-ükig emberek... vs. De amikor a Szõke maca + Bommer szexeltek mindig befénylett a gerincük.

Ezek alapján, plusz az alapján, hogy Baltar valamiféle vérvételes módszerrel megállapíthatja azt, Cylon vagy Ember az illetõ, valami eltérésnek azért kell lennie...

Úgy értem a maca meg boomer is szexelt.

Végül is nem rossz a Cylon detektor dolog. (röhög)

El kéne adni az ötletet valami pornófilmes alaknak. A cím....

Battlestar Galactica 2 The Cylon Detector!
fõszereplõ: Gaius Baltar
guest stars: Michelle Wild
Kobe Tai
Sung Hi Lee

És ez még csak az eslõ évad elsõ epizódja.....

Baltarnak ebben a lefeküdés dologban már úgy is óriási gyakorlata van. De uygebár a cylon lehet férfi is... hát így húzósabh a dolog.

- Mr. Gaeta?
- Saul Tight, más néven az XO. A teszt alapján vetette alá nem cylon. :)
- hhhhh...
- Mr. Baltar?
- Jól vagyok folytassa Mr. Gaeta.
- Szóval eddig már 5000 emberrõl biztosan tudjuk, hogy nem cylon. Hátra van még 32392.
- ÖLJETEK MEEEEEEEEEEG!
Zsolo007
LooooL keversz egy keveset :)

De végül is igazad van! Itt a cylon detektor!!!! Baltarnak le kell feküdnie mindenkivel a flottában :) akinek fénylik a gerince az cylon :D

mrzed001
A Szõke maca szexelt Boomerrel :)) Mikor, hol, én ant nem láttam :)))
Esetleg hármasba Xena-val :))

Na itt nagy kérdés!
A cylon kémek ugyebár az utolsó dns-ükig emberek...

Spoiler
De amikor a Szõke maca + Bommer szexeltek mindig befénylett a gerincük. (gondolom nekik akkor volt jó :) ) Egy totál emberi gerinc ilyet nemnagyon csinál, szal megis kell lenni bennük valami nem emberinek.
Nemistudtamvan4400topik. :>

mrzed001
Á, folytathatjuk a 4400-as topicjában is (az odaillõket) ;)
Viszont sztem nem off, pl 2 sorozat összehasonlítása (öteltek egyikben /másikban/megvalósítás ...)

Mostmar atnevezhetjuk a topikot BSG ES 4400-ra. :D
Egyebkent van mit nezni boven, szal annyia nem volt nehez megallni hogy ne nezzemm eg. :D

mrzed001
Offi: te kis perfekcionista mazoista :)
Én ki nem bírtam volna úgy, hogy ott a másik verzsön

offtopikocska
A 3. resznel jarok es a hdtv-kre varok. Hude rimel. :D
Anno elkezdtem nezni a pdtv-t, de az csúúnya. ;)

mrzed001
Nem BSG, de scifi sorozat, és ötletes megoldás, amit itt is megtehettek volna .... (nyomjuk a flame-et :)))

Jaja, 4400 második szezon csak 12 (pilot duplán számolva 13 részes)
Hol tartasz, 5-6-ik résznél? Feliratot vársz?

BSG rulez, osztom a véleményed :)))
(de nem vagyok olyan elvakult fanatista, hogy az apró málûröket meg ne említeném :)))

Nem BSG szoval offtopik!

Futo sorozat az amit meg nem fejeztek be, tehat meg jaccak. 4400 tutko lesz 3.szezon, szoval meg futo sorozat. Ahogy a 24is, pedig most /pill nemmegy.
A masodik szezon csak 12reszes lett?

Ontopik: Bsg rulez. :))

mrzed001
A pentagon saját kamerameneket küldött, õk filmezték amit a riporter kért, szóval a riporter még a szalag közelébe se tudott jutni :)

[NST]Cifu
'Mé ott hogy csinálják?

mrzed001
Bár megvalósítás szempontjából 0 pont, úgy kell, ahogy a SG1-ben csinálták :))

mrzed001
Igaz, 5 pont oda :))

[NST]Cifu
Spoiler!

Én úgy tudom, hogy felengedik manapság is a hídra a riportert, de õk szabják meg, hogy a felvett anyagból mi leadható

Emlékeim szerint Adama is közöl valami hasonlót a Raptor utasterében.

mrzed001
Spoiler

Én úgy tudom, hogy felengedik manapság is a hídra a riportert, de õk szabják meg, hogy a felvett anyagból mi leadható

Egyébként a régi Galactica-ban sem voltak olyan buták, ott pl az említett kitekintõ elõtt össze lehetett zárni egy a burkolathoz hasonló anyagú izét (õk pajzsnak mondták, fogjuk rá, hogy fizikai pajzs)

Az ablak hiánya egyébként pozitív :)