6292
-
#1615 A végére szerencsére begyorsult nekem is, már itt figyel hajnal óta a vinyón. Csak még időm nem volt megnézni, majd délután. Többi eddig lejött villámgyorsan, most lassan ébredtek a seederek. De sebaj, ez már a múlt ;] -
#1614 nagyon jó rész volt.
a Six fejében tanyázó Baltar karaktere pedig még jobban bejön mint az igazi. eszméletlen ez a fószer. :D -
#1613 aha akkor ezt plz ADSL-el is xD -
#1612 Nem mázli, tudás :pp
Full chello sávszél fel, és nem csak az alap 10 embernek feltöltés, hanem 15-25.
Ennyi a trükk :pp -
#1611 Nekem is Six a szimpibb, de azért nézd meg a Maximos képeket is Sharonról :P
Pharaoh: A PGJ Team, amelyik a minőségibb feliratokat készíti most egy kicsit lelassult valami miatt, pl csak tegnap került ki a 2x16-os részhez a felirat... általában max pár nap-1 hét mire kijön, de most lassabb... -
#1610 Felirat az milyen gyorsan szokott kijönni az új részekhez? -
#1609 Nekem Six szimpatikusabb - hangsúlyozom: nem azért, mert Sharon ázsiai, vagy mert kevésbé szépnek titulálható [jól néz ki ő is].
-
#1608 Én csak Sharonnak és Six-nek :) Megnéztem én is végre, hát teljesen egyetértek az előttem elhangzott spoilerekkel, kíváncsian várom a következő fordulatot :) -
#1607 Vesszen az emberiség, megérdemli, hogy a pokolra kerüljön! -
#1606 [szin=white]Igen, lehet a robbanás erejének irányát meghatározni, noha az epizódban szereplő töltetek külsőre egyszerű plasztik robbanóanyagnak tüntek. Én csak egy lehetséges magyarázatott kerestem. :D -
#1605 Én határozottan kezdek a Cylonoknak drukkolni. -
#1604 Amire rákérdeztél: csak vélemény nyilvánítás volt, nem válasz semmilyen korábbi kommentre.
-
#1603 -
zorden #1602 [szin=white]
Erre en is gondoltam, de tekintve, hogy van celuk, nem tul logikus. Mert mennyivel egyszerubb dolguk lenne, ha nem 12, hanem mondjuk 12x12 modell lenne, soha nem fedeznek fel az osszeset es a beszivargas is egyszerubb es pusztitobb lehetett volna. Persze akkor meg nincs sorozat, mert egybol gyoztek :-)) -
#1601 [szin=white]Hát lehet hogy formázott töltetek, bár azoknak lyukat szoktak fúrni épületrobbantásoknál, meg az is zavart, hogy csak 1 oszlop alá, hát nem tudom, nem értek hozzá, de nekem nagyon hálivúdi volt az hogy minimális karcolásokkal túlélte, egyébként a "formázott" tényleg ennyire formázott? Ennyire lehet irányítani a robbanás erejét? -
#1600 [szin=white]Nem tudjuk. De úgy tünik ezen világban is a 12 a "tökéletesség" jelképe, hiszen 12 kolónia is volt. Lehet, hogy minden egyes Cylon model egy-egy kolóniát "képvisel"? -
#1599 [szin=white]Lehet, hogy formázott töltetekről van szó, ha megnézed, az egyik tartóoszlopot rakták körbe a robbanóanyaggal. Ez esetben a töltet fő ereje egy irányba hat, persze ettől még nem egészséges mögötte tartózkodni, de kisebb a felszabaduló erő. -
zorden #1598 [szin=white]
Nem tudom, hogy ez mennyire spoiler, reg neztem az elso szeriat, de miert csak 12 cylon modell van? -
#1597 [szin=white]A régi autó mögül lőtt, és amögé bújt le, még a robbanás előtt. Az autó megvédhette a nagyobb daraboktól, de ettől függetlenül - ahogy a filmben is látható volt - került rá rendesen minden, a Cylonok húzták ki.
Ne viccelj már. Szerinted a robbanás ereje nem borítja(borítja? Elhajítja a picsába :D) fel az autót????
Lépcsőházban igazad van végül is...
. Egyáltalán nem hittem el, hogy a Cylonok olyan hülyék lennének, hogy csak egy módot ötlöttek volna ki az újraszületéshez - sőt, ugye Baltar meg is tudta a Pegasuson fogvatartott "Six"-től, hogy a Cylonok a Feltámadás Hajóját azért fejlesztették ki, mert messze vannak az otthonuktól - a ki-nem-mondott Capricai főhadiszállásuktól.
Idézett a feliratfordításból:
Jelen pillanatban túl messze vagyunk a Cylon-ok otthonától ahhoz. hogy működjön a letöltési eljárásuk, ezért építették ezt a hajót. A teljes berendezést tartalmazza, ami a Cylon újraélesztéshez szükséges.
Ezt mire írod? Nem értem, hogy kapcsolódik ez ahhoz amit írtam...
Végül is ha úgy nézem Sixben is igazat kell hogy adjak neked :) -
#1596 Én nem látom ennyire szürkén a dolgot.
Figyelem, élményrontó hozzászólás következik!:
Először én is megijedtem Baltar bácsi megpillantásakor, de 2 másodperc múlva beugrott minden, és kajánul, elégedetten mosolyogtam a monitoromnak: ez egyszerűen TÖKÉLETES fogás volt a forgatókönyvírók részéről!
Tricia Helfer egyszerűen tökéletes - s nem azért, mert egyénileg szép és mert modell múltja van! Egyszerűen a legjobb megformálója a kettős jellemnek, mely küzd az ellen, amit tőle elvárnak - aminek készült - és azért, hogy találkozhasson a(z emberi) szerelmével!
S azt is nagyon szépen megfogták és megrajzolták a forgatókönyvírók, hogy egy szerelmes, női elme mit hallana szívesen, amikor fontos döntés előtt áll..
A Sharon - valójában Thrace - otthonában lezajlott trialógust háromszor néztem meg. Nagyon jó volt!
Az újraszületés sem gázos. Egyáltalán nem hittem el, hogy a Cylonok olyan hülyék lennének, hogy csak egy módot ötlöttek volna ki az újraszületéshez - sőt, ugye Baltar meg is tudta a Pegasuson fogvatartott "Six"-től, hogy a Cylonok a Feltámadás Hajóját azért fejlesztették ki, mert messze vannak az otthonuktól - a ki-nem-mondott Capricai főhadiszállásuktól.
Idézett a feliratfordításból:
Jelen pillanatban túl messze vagyunk a Cylon-ok otthonától ahhoz. hogy működjön a letöltési eljárásuk, ezért építették ezt a hajót. A teljes berendezést tartalmazza, ami a Cylon újraélesztéshez szükséges.
Tehát, nem a hajó volt maga az újraélesztő szerkezet, hanem akár azon is lehetett - akár - több 10.000 ugyanolyan kád, mint Caprica-n. Sőt!
Ami engem leginkább zavart: az ellenállók között lófráló, KISMINKELT fruska.
A Cylon-ok egész nyugodtan lehetnek sminkeltek, hiszen "tömegtermékek", akár a műanyag babák.
A robbanáskor valóban felfelé ment a három Cylon, egy lépcsőházban, melynek talapzata omlott össze, rájuk - lásd Six sérülése és a körülöttük lévő törmelék.
Kép, melyen látható, hogy a tartópillér van "aláaknázva":
Az ellenálló pasi sértetlensége pedig könnyedén megmagyarázható:
A régi autó mögül lőtt, és amögé bújt le, még a robbanás előtt. Az autó megvédhette a nagyobb daraboktól, de ettől függetlenül - ahogy a filmben is látható volt - került rá rendesen minden, a Cylonok húzták ki.
A képek láthatók Mozilla / FF alatt - jobb klikk / kép megtekintése. -
#1595 Nekem meg még mindig nem
50 megánál tartok, és 1 óra van hátra a bithumenesig.... nemérdekel az arány 350 mega sokat nem fog rontani rajta :D -
#1594 [szin=white] Hát nagyon érdekes rész volt. Azzal a gondolattal nyitottam, hogy ha ezt elbasszák, akkor el van baszva az egész. ÉS hát felemás lett:
Először is elég gyengusz implementációja az újraéledésnek az a szutyok amiben ülnek. Ráadásul nem tudom, hogy hogy kerül a tudatukba a cucc, ha semmi sincs a fejükre kötve... Ezenkívül röhejes, hogy utcai ruhákban fullra sminkelve, ott nézelődnek és vigyorognak.
Aztán: Újraépítik Capricát. A dolgot jogosnak érzem, hiszen azzal a küldetéssel indítottak, hogy a Cylonok Isten büntetése az emberek bűneiért. Ebből kiindulva logikus az, hogy újraépítenek és ők maguk lakják be.... Mondjuk most kötekedhetnék tovább, hogy korábban nem egy képet láttunk Caprica cityről, amiben azért álltak az épületek, sőt! Mikor még Helo Capricán volt "alulról" a város érintetlen volt, ami lol. Szerintem még nem láttak olyan várost amire atomot dobtak, mert ha emlékezetem nem csal akkor Caprica fölött egy 50 megatonnás atomtöltetet robbantottak (megnézem majd azért Pilotban hogy tényleg ennyi e) namost azután hát nem úgy nézni ki egy város ahogy az itt kinéz....de mind1 is. Vissza:
Mivel van tudatuk és állításuk szerint lelkük is, lehetséges az, hogy látva (és átélve) a másik oldalt (emberek) máshogy látják a dolgokat. Ugye mivel háborús hősök, sokat nyom a latba a szavuk, ezért mondták azt, hogy új vezetés kell a Cylonoknak.
NAGYON NAGY SPOILER KÖVETKEZŐ RÉSZRŐL, AKI NEM AKARJA MEGTUDNI MI FOG TÖRTÉNNI NE OLVASSA EL A KÖVETKEZŐ PÁR SORT, HANEM A "SPOLIER VÉGE" UTÁN OLVASSON CSAK!
Így már érthető, hogy mi is lesz az a békeajánlat a következő részben. Először mikor olvastam, azt hittem hogy egy csapda lesz (mint ahogy az a régiben is volt), de így már nem vagyok benne annyira biztos!
SPOILER VÉGE
Aztán megtudtuk még, hogy annak ellenére, hogy csak 12 modell van, mindnek különböző a személyisége, ez ugyan korábban is sejthető volt, de mostmár egyértelmű.
És itt a nagy rejtély: Baltar, illetve az, hogy megerősödött bennem az amit eddig is gondoltam, hogy bizony Baltar cylon. Merthogy Six ugye meghalt mikor a ház összedőlt, Baltranak is meg kellett halnia. Egyszerűen nincs más lehetőség! Azzal, hogy előtte állt és asszongya: Get down, még nem óvja meg....
És a másik hülyeség Baltarral kapcsolatban: Mi a fene ez hogy Six fejében meg Baltar van??? Hogy? Az igazság az, hogy közük nincs egymáshoz az tuti, mert Baltar fejében lévő cylon nem az a Six akinek a fejében Baltar van (lol). Teljesen különbözőek, míg a Baltar fejélben lévő folyamatosan a cylonok felé tereli Baltart, addig a Capricai Six emberibb mint valaha Baltar hatására.
Az az igazság, hogy én nagyon nagy marhaságnak tartom ezt a húzást, és attól félek, hogy nem fogunk kapni magyarázatot. És pont itt a hiba, vannak dolgok a sorozatban, amik jók hogy nincsenek magyarázva, ez nem az! Egyszerűen olyan fílingem van, hogy azt gondolták: Be kéne rakni valami cool dolgot a 18. részbe .....(erős gondolkodás)..... Mi lenne ha Six fejében lenne Baltar! Micsoda ötlet!
A gond ezzel az, hogy ez pont olyan mint az SG-ben ahol elpusztult az egyik hajójuk az egyik részben, a másikban "termett" egy új, "mert kellett" alapon, de úgy hogy sehol sem jelent meg a sorozatban korábban referencia erre vonatkozólag (hogy épül). Ez egy nagyon nagy baromság így. Egyre inkább érzem azt, hogy kezdenek elcsúszni :(.
Aztán mi van még itt:
Kedves ellenálló vezérünknek valami acélbőre lehet, mert túlélt egy olyan robbanást, ami összedöntött egy épületet, mindezt úgy hogy kb. 5 méterre (vagy még annyira se) állt a bombától, hát grat! Nem is tudtam, hogy Supermenek vannak ebben a sorozatban. A másik az, hogy a 3 csaj felfelé ment, nem lefelé, ehhez képest a robbanás után egy szinten voltak a csávóval, hát LOL. Szóval mindennek van határa, ez pedig már túl van minden határon... -
#1593 Mázlista. ;] -
#1592 Nekem mininováról 50 percen belül lejött :))
Ami Baltart illeti, nem egyértelmű, hogy Cylon. Amikor megláttam Six újraélesztésénél persze kapásból azt gondoltam, hogy hopppáá, itt a bizonyíték, hogy az (aztán ahogy kiderült, hogy olyan láthatatlan segítő, mint Baltar-nak Six, persze meggondoltam magam :))
Lehet, hogy a lelkük valahogy kapcsolatban maradt? Majd kiderül.
Az viszont tényleg furi, hogy ilyen deviáns magatartást engedélyeznek egyes egyedeknek a kenyérpirítók. Ennél már csak az furibb, hogy Cylonok egyáltalán képesek ilyen viselkedésre?
Miben is egyeztek meg a végén, hogy elterjesztik a Cylonok között az egyéletet?
Hát, ha ezért nem lövik főbe őket :))
Még a végén összeállnak a Caprica-n maradt lázadókkal
-
#1591 nekem is 6-10k között ingázik. De ráérek, majd csak lejön egyszer ;] -
zorden #1590 Nekem kevesebb mint ket ora alatt lezugott... bocsanat! 2:10 alatt, most neztem meg a bitcometet. Es en is seedelem ezerrel :-) -
zorden #1589 <s02e18>
[szin=white] Szerintem nem azt jelenti, hogy Baltar is cylon, legalabbis en valami termeszetfeletti erzelmi/ertelmi kapcsolatra gondolok, ami pl. az azonos katasztrofat tulelt embereket is allitolag jellemezheti.
Ugyanakkor nagyon belevisz egy spiralba, amibol nehez lenne kiszakadni. Ember -> megteremti a cylont -> cylon tudatara ebred, elkergeti az embert -> cylonok egyre emberibbek -> a cylon lesz az "ember". Es az ember megint alkot valamit. Ez nagyon hosszu ido, de bennem ez fogalmazodott meg.
Most Nr6. es Sharon emberi enje egymasra talalt... Kivancsi vagyok az ujabb fordulatokra.
[szin=black]
</s02e18>
TV2-n borzaszto Starbuck hangja, es Baltar hezitalo, tetova, vergodo hangulatat sem adja at a magyar szinkron. Megoldottak egy feladatot, elmondtak az angol szovegeket magyarul, de szerintem nem ertettek, mirol szol a karakter-tortenetuk. -
#1588 hát a mininováról sem fog egyhamar lemászni :| 1,5 órája szedem kb, eddig ha 10 mega lejött, és perpill 500byte/s-el száguld
1000 seeder, 9600 leecher.... nembaj már csak 4 óra a bithumenesig :) -
#1587 S2E18:
[szin=white]Egyre kevésbé értem a Cylon működését. Egyes példányok "tanulnak" és közben elszakadnak magától a Cylon néptől? Six-C "álom-Baltarja" azt jelentené, hogy Baltar is Cylon? Én így értelmezem legalábbis - de akkor mi ez a szerelem-dolog? Apropó, láttunk egy fekete krapekot a kávézóban - ő lenne az 6. ismert Cylon model (1.: Leoben Conoy (figyeltétek, hogy az S1E08 óta nem láttuk?), 2.: Aaron Doral, 3.: Number Six, 4.: Sharon, 5.: D'Anna Biers), ha Baltar valóban Cylon, akkor a 7. model.
Amúgy jó rész volt, bár kissé nehezen átlátható (számomra) az egész... -
#1586 5 perc és BSG on the TV2 :) -
zorden #1585 Egyaltalan nem erdemes varni... az elso par perctol kirazott a hideg :-))) and more to come... -
#1584 Roger that, sir! So say we all :D -
zorden #1583 mininovas linkrol kevesebb mint ket ora alatt lecsorog... nem erdemes masra varni. -
#1582 mondjuk ja, van benne valami :) -
#1581 Köszi szépen, megkukkantom, bár nekem is van ilyesmim, de lehet hogy a tied másmilyen. Ha nem túl nagy küldd el nekem mailben pls (infómban csücsül a cím) -
#1580 8 óra altt szerintem onnan is lejön és az arányod se romlik. -
#1579 Én inkább bithu-ról szedem majd, onnan gyorsabban lejön (csak addig még várhatok 8 órát) Azért köszi a linket :) -
#1578 Szia!
Megkeresem az e-book-ot és kiteszem valahová. Mondjuk én a max5-el dolgozom, de gondolom az alapokat tekintve ugyanaz, mint a max7.
-
#1577 Kinnvan bithun :) -
#1576 1376-an akarjuk letölteni, de csak 3 Seeder van... :(((