6292
  • nyikolaj
    hupsz a papnő említéséről már megfeledkeztem, igazad van...már rég volt az a rész :)
  • Zsolo007
    [szin=white]
    a, Nem lehet igaz, mert korábban (home part1) a Kobolon meghalt papnő említi Sharont, mint "lesser demon".
    b, Roslin még mindíg meghalhat. a prófécia azt mondja igen, hogy egy haldokló vezető vezeti el őket oda, és hogy ő maga nem éri el. NAmost a haldokló vezető ugyan már nem haldoklik, de haldoklása alatt arra az útra terelte a flottát ami valószínűleg oda vezet (Föld). Namost addig meg meg is ölhetik...
    Szal a próféciát nem kell kézpénznek venni :)
  • nyikolaj
    Én is azt mondom, hogy nem előnyös a láthatatlan hsz-k, mivel a következő részek rövid előzetesét amugy is lehet olvasni, sztem meg abszolut nem rontja el az élményt az hogy olvastad a leírást...ennek ellenére elfogadom a többség döntését, s használom majd a html tag-t.

Véleménynem szerint, minden sorozatnak, így a BSG-nek is, szüksége van "unalmasabb" részekre, nekem ugyanolyan élvezetes volt az elmúlt néhány részt mint az azt megelőzőek.
    Ami engem igazán érdekel: az elmúlt részek szinte - nyilván szándékosan - elterelték a figyelmünket egy történetszálról: adott egy cylon meg a privát bejáratú atomtöltete...nagyon kiváncsi leszek meddig pihentetik ezt a fonalat, s hol, ill. mikor fog robbanni (szószerint és átvitt értelemben is :) ) ez a történet rész.
    Most különsen lényeges kérdés ez, hisz a flotta KATONAILAG erősebb mint valaha (mintkét bs-t jól képzett legénység vezeti élükön két tehetséges parancsnokkal, akik között teljes az összehang), ha csapást akarnak mérni a cylon erőkre, most jó esélyekkel indulnak...Más kérdés, hogy politikailag kezd megosztottá válni a flotta civil része legalábbis.
    Úgy vélem a legutobbi rész is még csak vihar elötti csend volt, sok esemény ellenére is...

Végül - már így is sokat irtam :D - egy gondolat ütött szöget a fejemben: a prófécia azt mondja, hogy a flottát egy haldokló vezér fogja elvezetni a Földik, ez ugye Roslin lenne, no igen, de ő már egészséges! Két verzió lehetséges:
    a) a prófécia tévedett, s "nem számolt" Sharonnal.
    b) elnököt cserélnek vlmelyik részben s kiderül hogy az új elnök tényleg halálos beteg akit nem lehet meggyógyítnai.

• [NST]Cifu
    Az a kérés, hogy egy hsz.-be beszúrj egy SPOILER! figyelmeztetést, vagy szövegszínt meghatározó tag-et, amennyiben annak tartalma esetleg egyesek számára kritikus lehet, a te értékrendedben cenzúrának minősül?
  • PiszkosFred
    Tudom hogy nem erről szó, de talán segít megelőzni a további félreértéseket. Tudod mi a felháborító? Az, hogy egy közösség kitalál egy rendszert, amely nem árt, nem bánt, hanem segít másokon azzal, hogy nem vesz el tőle olyan élményt, amely az "újdonság és az izgalom varázsának" is nevezhetünk. (gyk: nem lőjjük le a poént szándékosan) Erre kijelented, hogy ez az egész rendszer f*szság. Engem ez háborít fel.

És mit lehet tenni ez ellen? Nem fog senki megkeresni személyesen és megverni mint tették azt a debreceni fiatalok a lottózónál pár éve. Nem is fog senki sem privátban anyázni és egyéb módon zaklatni, mint általában egyes hülyegyerekek a fórumon. Egyszerűen ami nem idevaló, azt törölve lesz, mindaddig amíg fel nem fogja az illető. Ha pedig csakazértis tovább csinálja, és direkt zavarja vele a fórumozókat, akkor jön a következő lépés. A világon mindenhol így megy ez, Kubával, Kínával meg egyéb "vidám" helyekkel meg botorság példálózni.

Nem hiszem hogy letörne bárki keze is két nyomorult tag használata közben. Apró kis kérés, amellyel sok embernek meghagyod a "tévénézés" örömét, és nem rontod el az egészet. Ez olyan nagy kérés?
  • Zsolo007
    Hát akkor az év 365 napjában háboroghatsz mert bizony manapság is létezik cenzúra a médiában :).
  • vg
    Te tudod! Engem mindenféle cenzura felháborít, főleg itt az interneten... Az olyan dumák pedig, hogy (kommentjeit majd törli a házigazda, aztán ha nagyon nem bír magával, repül a fórumról) egyszerüen felháboritó!

Mind1, nem erről szól ez a topic!
  • PiszkosFred
    Eszembejut ilyenkor midnig egy vicc. Szőkenő megy az autópályán a maga kis csendességében az új kocsijával, és hallgatja a rádiót. A műsorvezető kétségbeesett hangon közli, hogy mindenki vigyázzon az autópályán, mert egy őrült szembemegy a forgalommal. A szőkenő felszisszen: "méghogy egy?! Az összes!"
  • vg
    Pontosan ez van Kínában, Kubában, és már úgy látszik Magyarszágon is is... Köszi, de ez nekem nem kell!
  • PiszkosFred
    A dolog pofonegyszerű. Ennek a topiknak van egy szabálya, amelyet az itt levő emberek 99%a elfogad. Ha ez valakinek nem tetszik, így járt (kommentjeit majd törli a házigazda, aztán ha nagyon nem bír magával, repül a fórumról). Ezzel te is tisztában vagy, nemtudom mi a francnak kell játszanod ezt a megsértődött duzzogó hétéves figurát... Nincs rá okod. Pont.
  • Cat #1525
    évek óta nem láttam tvujságot :)
  • vg
    Vicces vagy! Ennyire erővel a tv-újságokat is cenzurázni kellene, mert le merik írni két hétre előre, hogy mi lesz az akkori részben...
  • Cat #1523
    majd ha egyszer elbasszák az élményedet, megérted.
  • Zsolo007
    Szerintem semmi gond nincs ezzel. Aki nem bírja megjegyezni azt a pár taget az ne is fórumozzon....
  • [NST]Cifu
    Én nem véletlenül vetettem fel a Spoiler kérdést, én sem rajongok a láthatattlan topic rendszerért, de megértem azokat is, akik nem akarnak idő elött értesülni a történetben lévő fordulatokról. Márpedig azért nem csak a legújabb részekről kellene szólnia a topicnak...
  • QuippeR
    inkább gondolkozz
  • vg
    Faszság ez a Spoiler "rendeszer"... Miért van akkor ez a fórum egyáltalán?????
  • mrzed001
    Nem véletlenül lett kitalálva ez a Spoiler rendszer, sztem alkalmazkodj hozzá, és fehérrel az új angol részek Spoiler-ét !!

Resistance is futile! You Will Be Assimilated ... :))
  • Corv_[HUN]
  • geri15
    #1501 #1513 választ reá légysziköszi
  • PiszkosFred
    mert a human oldalnak, nincs "ressuction ship" nevu racial abilityje ;]
  • zorden
    Ezt mar hamarabb szerettem volna, de 24 orara biztonsagi okokbol megvontak tolem az iras jogat: :-)

Udv Mindenkinek!

SG forumon uj, BSG nezesben regi motoros lennek. Mivel itt nagyobb az elet, atkoltoznek ide ;-) Mivel lassan harom aktualis reszben kulonbozo BSG sorozat (TV2, AXN, torrent) fog menni, javaslom, hogy ne csak siman a Spoiler megjelolest hasznaljatok, hanem mondjuk a szeria/epizod jelzeset, igy aki tud olvasni, tudja, mirol fog szolni a hsz. En el is kezdenem :-)

<s02e17>
    Nem olvastam vegig minden hsz-t, de nagyjabol ugy tunt, volt aki vihar elotti csendnek, es volt aki elnyujtasi eselynek ertekelte az elozo par reszt. En az elozo taborba tartoztam, es orommel lattam, hogy nem csalodtam. Kellett az a par resz, hogy felkeszitsen egy - szerintem - cselekmenysorozatra, ahol mindenki eppen pillanatnyi preferenciainak, allapotanak megfeleloen fogja befolyasolni a tortenetet. Starbuck vegre kezdi egy picit osszeszedni magat, eddig nagyon szet volt esve, Lee vegre egy teljes BS-t vezet, amivel kapcsolatosan azert vannak ketsegeim, de biztosan be fog valni. Feltem tole, hogy Starbuck es Lee kozott valami nagy "osszecsapas" lesz, ez talan elmarad.

Viszont most sem ertem, hogy ha a Pegasus egymaga ellenall harom Basestar-nak, regebben meg ugye a Galacticaval (TV2-n Csillagkozi sicc!) szanaszet szedtek egyet, miert menekulnek ennyire?
    </s02e17>

Elsore ez is sok(k) belolem.
  • geri15
    A második évad hivatalos soundtrackjét már kiadták? És ha igen akkor honnan lehetne letölteni? Az elsőt végighallgattam és majdnem olyan jó mint maga a sorozat :D
  • [NST]Cifu
    Miért nem szívesen látott dolog? Szvsz egy egyszerű, minimalista kép vagy animáció is elég, nem kell fél órás csilli-villi moziváltozat. Ha más ötlet nem lesz, egy egyszerű flash-anim lesz - nagyon egyszerű, egy frame-ből álló, azt még talán én is össze tudom ütni. Így Imykének nem jelent problémát, mert nem fogja látni, és mégis lesz azért egy valamirevaló bannerje a topicnak. Gondolom én, de tessék véleményt formálni. :)
  • Sir Quno Jedi
    Flash hülyeség! Sőt nem is túl szívesen látott dolog errefelé bannerben. Jobb egy normális JPG, esteleg egy béna gif...
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, amennyiben flash-banner lenne, azt ugyanúgy nem látnám a munkahelyemen, mint a Need For Speed: Most Wanted topik esetében.
    De ne tőlem függjön a dolog, nem szeretném, ha emiatt megorrolna bárki is rám... Jobb a békesség.
    Tehát, ha a népnek banner kell, legyen banner, én majd türelmes leszek a betöltődésekor
  • [NST]Cifu
    Akkor a jelenleg érvényes spoiler-szabályozás fent olvasható, ha ezzel kapcsolatban bárkinek bármilyen észrevétele van, azt ne tartsa magában.

Imyke válaszolnál majd a flash-re vonatkozó kérdésemre alkalomadtán? :)
  • IMYke2.0.0.0
    Küldözgessük egymásnak SMS-ben a spoileres üziket...
  • Zsolo007
    Simán. Egyébként más még nem nagyon állt elő "épkézláb" spolierkezelési módszerrel :)
  • mrzed001
    Szavaztassuk meg ?
  • Zsolo007
    Tudom :)
  • mrzed001
    Ez kb pont az, amit én is javasoltam ;)
    Cifu, vélemény?
  • nimfas
    http://www.axn.hu/Program.htm

Itt a március 4-i dátumnél nem találtam.... hol találtad az infot?
  • Salimar
    Az AXN-en március 4.-én kezdik vetíteni a sorozatot.
  • geri15
    A második évad 10. része után már csak a SciFi Tv-ből felvett adások vannak? A HDTV és aközött elég nagy a minőség-különbség :(
  • Zsolo007
    Úristen, lustaság felsőfoka
  • joebacsi
    erre valamelyest megoldást adhat egy flash bannerbe épített spoiler hsz generátor...ha lesz egy kis időm megmutatom összedobom, akkor érteni fogjátok mire gondolok :)
    (egyébként már énis áptudét vagyok, csak nemnagyon jutok el odáig, hogy saját regényt írjak a sorozatról, demajd egyszer :))
  • nimfas
    No... beértelek titeket... múlt hét vége felé kezdtem el nézni a sorozatot... és megnéztem az 1. sorozatot, továbbá az 2-ból 15 részt.
    Mennyi idő alatt szokott elkészülni a magyar felirat az új részekhez?

Kicsit az utóbbi pár részben látott "villanások" (múlidézés) kicsit LOST érzetet kelt bennem, olyan fura :-)
  • [NST]Cifu
    A kérdés csak az, hogy mindenkinek tetszik-e, hogy akár csak egy félmondatos reagálás miatt máris használnia kell a tag-eket. :)

Pedig St-nek már páran felvetették a Spoiler-gombot a hsz. szerkesztőbe. :)
  • geri15
    sorry, nekem is később jutott eszembe hogy ki kellett volna raknom a spoliert...
    mondjuk ez még semmi lényegeset nem árult el, de ezentúl jobban figyelek