6292
  • Zsolo007
    Szerintem az lesz a legjobb, ha az újabb részeket (amik még nem mentek TV2n) fehéren vitatnánk meg, míg az 1. évadbeli, TV2s dolgokat simán nnnnnnaaaaaaaggggggggyyyyyyyy spoiler felirattal :)
  • [NST]Cifu
    Szerintem nem ártana megvitatni egy Spoiler-szabályt, hogy én is tudjam mihez tartsam magam.

Alapvetően kelljen-e egyáltalán spoiler figyelmeztetés, csak első évadnál kelljen, csak második évadnál kelljen, és milyen megoldás legyen használatban (simán elég a Spoiler figyelmeztető szó, vagy fehérített szöveg-megoldás legyen)?

A kérdés mindenkinek szól, aki betéved a topicba, azoknak is, akik csak most ismerkednek a sorozattal, például a TV2-őn nézik a sorozatot. Ha ugyanis az jön ki, hogy senkit sem zavar a spoilerezés, akkor semmi szükség a láthatattlan-topic megoldásra.
  • geri15
    Hát most néztem meg a 2x09-edik részt, amiben a Főnök megépíti a Blackbird-öt, és ennyire még film nem fogott meg komolyan mondom. Nekem szorult össze a torkom, és tudom hogy ez hülyeség, de épp ezért ennyire jó ez a sorozat. Mesterien hat az érzékekre, minden elismerésem a készítőknek.
  • Bandy
    idő hiányában inkább nem állok neki bannert csinálni szerintem ha akarunk bannert akkor olyan kell amin rajta vannak a főszereplők és erre szerintem ez lenne a legjobb:

2.: BSG banner by Cifu 1.

Amugy a topic eddig is megvolt banner nélkül anélkül sem fog kihalni :D
  • PiszkosFred
    Kb 10 perc alatt készült el, talán ez is az ok amiért kissé hülyén néz ki Tyrol, nomeg sajnos képességeimet meghaladja egy jó banner elkészítése, emiatt elnézést. Egy próbát megért, nem jött be, a cipész maradjon a kaptafájánál, hiába no...
  • PiszkosFred
    Ok, sorry, sima "kopipaszte" volt vmelyik sub elejéről, ennyit nem ér az egész ;]
  • geri15
    Roger that, sir.
  • nimfas
    Nem, nem Helo.... az a Főnök (Chief) :-)
    Amúgy tényleg elég hosszúkás lett a feje...
  • [NST]Cifu
    Nagyon szépen megköszönnénk!
  • QuippeR
    csinálhatok én is valami flash-eset. holnap délelőtt ha lesz időm ránézek.
  • [NST]Cifu
    Miután a bannerműhely reménytelennek tűnik ezért megkértem Demo-t, hogy próbáljon meg valami flash alapút összeütni, illetve ha lesz egy kis időm, akkor én is megpróbálkozok valamivel. Addig ideiglenesen levéve a banner.
  • geri15
    Én az ötösre szavazok :p
    De csak akkor ha ez Imikének sem jelent problémát, mivel átérzem milyen az amikor 3x annyi ideig töltődik az oldal a sok kép miatt. (nyári munkahelyemen detto ugyanez volt a helyzet)
  • Seten

Akkor most hová tűnt a banner?

• mrzed001
    Meglepődnél, ha tudnád, hogy egy rendesen letiltott windows-on is mi mindent meg lehet még tenni :))
    Egyszer odaültettek egy OS2 elé, hogy ezt teszteljem (jobb mint a win :)), és itt ugyan mást nem fogok futtatni, mint amit engedélyeztek.
    Nos, másnap csodálkoztak :))
    Úgy tényleg abszolájte OFF szinten megsúgom, hogy a total commandert NEM kell telepíteni (copy teljes alkönyvtár és kész), de még egy buta NC-vel is sok mindent lehet csinálni
    Bocs az OFF-ért
  • [NST]Cifu
    A flash telepítve van?
  • IMYke2.0.0.0
    Meg fogsz lepődni - telepíteni sem tudok, semmit. Még egyszer leírom: a gép felett semmiféle önkényem nincs, csak használhatom. Még az átkozott képernyővédőt sem kapcsolhatom ki, a rendszeridőhöz sem nyúlhatok [pedig rosszul jár az óra] stb.
  • Seten

Csak nem fogadott ő is Schobert Norbival? :))

• mrzed001
    Ha van Total Commandere annak a jogosultságát tutira nem korlátozták le (mert nem lehet), ezért is írtam :)
  • [NST]Cifu
    Ha csak korlátozott felhasználói jogosultsága van, akkor nem tud semmiféle beállítást piszkálni, nemhogy egy rejtett könyvtár tartalmát kiüríteni...
  • [NST]Cifu
    Ez tényleg elég kellemetlen felállás, de valami kompromisszumos megoldást azért kéne találni. Annyi ötletem van még, hogy ha nincs telepítve a Flash (felteszem nincs) akkor egy Flash banner egyszerű és mindenki számára jó megoldás lenne. Most ideiglenesen kivettem a bannert, és linkként ide felsorolom az 5 eddigi banner jelölet, így még a beszúrt képeket se kell letöltened.

1.: TV.com-os banner
    2.: BSG banner by Cifu 1.
    3.: BSG banner by Cifu 2.
    4.: BSG banner by Piszkos Fred
    5.: Geri15 által már korábban belinkelt banner.
  • mrzed001
    cifu, én is a 2-esre szavaznék tőled :)
  • Zsolo007
    Nekem nem tetszik...

Az ami fent volt jó volt
  • mrzed001
    Sztem elsőre töröld a lent említett cache alkönyvtár tartalmát, akkor tök mindegy mik a beállítások, bele kell, hogy kerüljön a cache-be.
    Ja, és hidden, szóval ha nem találod engedned kell, hogy lásd a rejtett alkönyvtárakat (Total Commander, Intéző csak 1 pipa)
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel céges gépnél ülök a gépemen MINDEN komolyabb biztonsági és rendszerrel összefüggő beállítást a Rendszer adminisztrátorunk végzett és jogosult elvégezni. Ergo: sima user vagyok, nem tudok módosítani semmin az IE-ben sem, emellett, örülök, hogy nem tiltották le a Supergamez-t...
    A cégünk államigazgatási szerv [Munkaügyi Központ Megyeközpontja], és egyetlen Rendszergazda van a 7 (!) kirendeltségre, és a központra. Nem hinném, hogy az én sirámom miatt módosítaná a gépemen a jogosultságomat...

• [NST]Cifu
    Ő Tyrol, a gépész.
  • [NST]Cifu
    Nyilvánvaló, hogy nálad nem a gép, hanem a netelérés lesz a probléma (egy sokkal gyengébb gépen (Sempron 2200+, 256Mbyte ram, 256Mbyte swap, 4Giga szabad hely) rögvest bejön az oldal). Azt viszont nem vágom, hogy miért tölti le a képet minden egyes alkalommal. Igaz 1000 éve nem használok IE-t, de úgy rémlik, hogy ott sem így kellene működnie a dolognak. Ha egyáltalán nem akarod a képeket látni, akkor az IE-ben Eszközök -> Internetbeállítások -> Speciális fül -> és itt a vége felé van egy olyan, hogy képek megjelenítése, ha kiveszed a pipát elöle, akkor egyetlen képfile-t sem tölt le a továbbiakban.

A topictársulattól függ, hogy legyen, és ha legyen, akkor milyen banner. Én nyitott vagyok minden megoldásra.
  • Seten

Tudom, vaksi vagyok de komolyan nem ismerem fel jobbról a harmadikat!?
    Nem Helo igaz?

• mrzed001
    Akkor valami nagyon el van konfigurálva nállad :)
    Nézd meg mi van beállítva a böngészőbe Cache méretnek, és hogy mennyit használ ebből jelenleg (esetleg ürítsd, IE: "C:\Documents and Settings\user_neved\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5" )
    A képet valóban csak egyszer tölti le, és utána a cache-ből használja (sőt, ha céges proxy szerveretek van, az is csak egyszer tölti le, és onnan szedi a géped)

A mondatot egyébként lehetne szépíteni:
    49.598 túlélő keresi új otthonát ..... a Földet.
    (az öreg BSG bevezető szövege szerint :)) )
  • IMYke2.0.0.0
    Tudtam, hogy ez lesz...
    A lap betöltődésének ideje - 3,2 GHz P4, 60 GB szabad hely, 10 GB swap (!), 512 DDR mellett - megkétszereződött! A banner képe szép lassan, három részletben jelent meg. Minden oldal frissítés ugyanígy zajlik le...
    Köszönöm.

A mondat valóban helytelen.
    49598 túlélő keresi az új otthonát, amit Földnek hívnak... - milyen szép így, nem?
  • vg
    Nem akarok kötekedni, de hányas volt nyelvtanból az a valaki, aki csinálta azt a bannert ott fent?

"49(vessző?)598 túlélő keresi az új otthonát, amit FÖLDNEK hívnak..."

Ebben egy csepp helyes magyar nyelvtan sincs, TV2 szinkron szintű az egész. Gratulálok!
  • geri15
    Egyébként még ez is jó lehetne bannernak: katt

Annyi lenne vele a munka hogy a háttérszínt igazítani, és némileg átméretezni.
    What do U think 'bout it?
  • [NST]Cifu
    Pardon, távol álljon tőlem, hogy e téren megkérdőjelezzem a kérés jogosságát, de a bannert csak 1x kell letöltenie a gépnek, legalábbis normális helyzetben. Az persze érthető, hogy a folyamatosan új képekkel teli topic lassú nettel kínszenvedés.
  • PiszkosFred
    Nekem is sántít a dolog, de hritelen nem találtam jobbat. A héten majd megpróbálok összerakni egy másikat, most nem volt időm képeket keresni sajnos. De addig én is a Cifu 2-re voksolnék, sokadjára megnézve az enyém túl...nemtudom, zsúfolt vagy valami, a lényeg hogy sántít az egész, nincs meg a képben az a harmónia és mondani való, amit akartam volna... (most látom én is sokadjára ránézve)
  • Zsolo007
    Ebben főleg a jobboldali viperek nem tetszenek

Helyette lehetne a galactica, akkor jobban tetszene..
  • Zsolo007
    Nekem Cifu 2.-ja jobban tetszik
  • markastor
    Eddig tényleg a tiéd a legjobb szerintem is.
    De egy kérdés: átírod majd hetente a túlélők számát? :)
    Az aktuális szám 49,584. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem voksolok egyikre sem. Hogy miért?
    Mert a munkahelyemen - ahol ugye egy héten napi 8 órát vagyok, szinte többet, mint otthon napközben - az oldal megnyitásakor bizony eléggé zavaró lenne, ha képe(ke)t is be kellene töltenie az IE-nek... amúgy sem egy száguldó idegbolond a netünk ott, hát még amikor egy topik bannerje eleve kép, és még a topik testében is képek találhatók... [lásd Humoros topik pl.]

Szerintem, nem kell banner.
  • geri15
    én a tiédre voksolok!
  • [NST]Cifu
    Eddig szvsz ez a legszebb. :)
  • Zsolo007
    2. jobb mint az első