Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]
A csata kimenetele: BSG szétszedve, Pegasus súlyos sérülésekkel elmenekült, civil flottának annyi, emberveszteség veszteség 90%
Sacc/kb :p
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
- Nos Starbuck-nak az az öltete hogy a zsákmányolt Cylon vadásszal berepül és egy atombomát helyez el...
- Egy frászt fogunk fifikázni! A cylonok pont arra számítanak, hogy taktikázunk, meg sunyizunk, de mi ehelyett egyenesen eléjük ugrunk az EGÉSZ flottával és nyílt harcot kezdünk! Mint a régi szép idõkben ugye Tight? Lessz majd nagy meglepetés amikor felbukkanunk elõttük!
- Én is ettõl félek....
(20 perc múlva)
- Hogy állunk?
- Cylonok vesztettek 5 hajót, nálunk a veszteség zeró.
- Helyes, akkor most egy gyors quicksave.
- Nos Starbuck-nak az az öltete hogy a zsákmányolt Cylon vadásszal berepül és egy atombomát helyez el...
- Egy frászt fogunk fifikázni! A cylonok pont arra számítanak, hogy taktikázunk, meg sunyizunk, de mi ehelyett egyenesen eléjük ugrunk az EGÉSZ flottával és nyílt harcot kezdünk! Mint a régi szép idõkben ugye Tight? Lessz majd nagy meglepetés amikor felbukkanunk elõttük!
- Én is ettõl félek....
Nekem is csak a Commander rémlik, az elnöknõ is csak Commanderezi, amennyire emléxem...
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
A rendfokozatnál jelentõs különbség van, a beosztás pedig megint más tészta.
Az US NAVY esetén (amit e téren figyelembe lehet venni), így néznek ki a tiszti rendfokozatok:
Tiszti sor: US NAVY / Osztrák-Magyar haditengerészet / Mai hadsereg rendfokozat
O-1: Ensign (ENS) / Tengerészzászlós / Hadnagy
O-2: Lieutenant, Junior Grade (LTJG) / Fregatthadnagy / Fõhadnagy
O-3: Lieutenant (LT) / Sorhajóhadnagy / Százados
O-4: Lieutenant Commander (LCDR) / Korvettkapitány / Õrnagy
O-5: Commander (CDR) / Fregattkapitány / Alezredes
O-6: Captain (CAPT) / Sorhajókapitány / Ezredes
Ezen kívûl a hajó parancsnokát mindig megilleti a "kapitány" megnevezés, mivel ez a beosztását jelöli, és a rendfokozattól független. Egy háromszáz tonnás aknaszedõ hajó parancsnoka ugyanúgy "kapitány", mint egy százezer tonnás repülõgép-hordozó hadihajó parancsnoka, noha az elöbbi valószinüleg csak Lieutenant vagy Lieutenant Commander lesz, míg egy hordozó kapitánya legalább Captain.
A probléma ott van, hogy az USAF, US ARMY és US MARINES esetén a "Captain" rang századost jelent, ezeknél ugyanis így néz ki a tiszti tábla:
O-1: Second Lieutenant (2LT) / Hadnagy
O-2: Lieutenant (1LT) / Fõhadnagy
O-3: Captain (CPT) / Százados
O-4: Major (MAJ) / Õrnagy
O-5: Lieutenant Colonel (LTCol) / Alezredes
O-6: Colonel (Col) / Ezredes
Namost a BSG-ben úgy meg vannak keverve a rendfokozatok, hogy csak na. Adama CDR, vagyis "Parancsnok" (Fregattkapitány), Tiggs Col, vagyis "Ezredes", az ifjabb Adama pedig CPT, vagyis "Százados".
Az idõs Adama esetén használatban volt egyáltalán a "Captain" megszólítás? Mert nekem csak a "Commander" rémlik amúgy...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Azt hiszitek Adama kormányoz vaskézzel? Na majd én megmutatnám <#eplus2>#eplus2> (úgy Thrawn mintájára, vagy inkább Vader 😊 )
A támadás elsõ percében statáriumot hirdetnék, õk meg csak szórakozzanak a hatlommentes elnöknõjükkel (akinek azért álhatalmat adnék 😊)
Meg hát a sztorit is vinni kell elõre, ahhoz kell 😊
Cain-t az elsõ percben lelövetném (véletlen baleset történt dokkolás közben <#eplus2>#eplus2>), és valakit a hídról neveznék ki a Pegasus parancsnokának 😊)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
UI.: Csak hogy kötekedjek egy picit: Adama nem kapitány hanem parancsnok... (legalábbis én még nem hallottam, hogy Captain Adamanak hívták volna, csak Commandernek hívják, vagy rosszul emléxem?)
UI.: Mi a különbség egyébként a parancsnok és a kapitányi rang között? Van egyáltalán?
- Uram a rabszállítón a rabok átvették a parancsnokságot!
- Kilõnni!
- De uram a Lee is ott van.
- Hallottam elsõre is. Kilõni!
- Uram az Olympic Carrier felénk tart. Megtagadják a megállásra vonatkozó utasításokat!
- Biztos örülnek hogy látnak minket. Had jöjjenek!
-... ezért úgy döntök hogy lemondok a parancsnoki tisztemrõl, és olyan emberre bízom a flottát, akinek helyén van az esze. Dr. Gaius lépjen elõre!
- Ezt nektek, nem demokratikus kormányzást! Mostantól rendörállam lessz!
- Na de Adama kapitány!
- Kivégezni! Nem pofázunk vissza a feljebvalónak! Lessz itt rend baszki!
Egyébként poén, de az asszony kiköpött Delenn :p, szóval
Mondjuk a gamet én a KOTOR-ral kezdeném 😊)
quake1, thief1-2, jedi knight+mots es meg egy keves.
Az elsõ túl mocskos ahhoz, hogy leírjam 😊)))
A második, hogy megcsinálnám az eredeti szereplõk másával a Star Wars 7-et 😊)
Tuvoknal még nemjarok arrol nemtudok mondani semmi erdemlegeset, csak h az elso 10reszben nem is annyira idegesito, mint ahogy gondoltam. :]
Annyit beszelunk a tngrol h lassan eloveszem, ugyis feliratot kene csinalgatni. :\
Holnapután jön az új téma. Húzzuk ki azt a három hónapot!
Pár mai "médiasztárt" beraknék és rájukfognám hogy Cylon kémek. Aztán jól kivágnánk õket az ürbe. *beteges röhögés* Nem vagyok beteg, egyáltalán nem! 😊
Brokkolira nem azért akadtak ki, mert ilyesmiket tett (sõt, Troy egyenesen védelmébe vette), hanem mert a legénység tagjainak másával
De ha belegondolsz, hogy Tuvok pl mivel "tüzelt" is a holodekre vonult egy kis légyottra, sõt Tom Paris csinálta neki a progit hozzá 😊
A hormonok ellen nem ved sem az iq sem a neveltetes ez igaz, de az ember fejlodik egyre moderaltabb lesz. Siman eltudom kepzelni, hogy akkor ezt elkorlcstelennek tarjak. Visszautalnek egyik tngreszre, amikor barclay a holoszobat hasznalja a feszultseg levezetesere. Raadasul meg erotikanak se igazan nevezheto modon. Megis mennyire kinezik es rogton mehet a hajo pszichologusahoz elbeszelgetesre. 😄
Szoval ugy velem egy olyan idealis vilagban -tulnyomoreszt- nem hasznalnak ilyen celokra a holoszobat.
Peldaul belegondoltam mien jo lenne startreket nezni holoszobaba ugy h enis bennevagyok az aktualis reszbe. Trip (ha jol emlexem) utalt is erre amikor az ent 2.szezonjaban atment az idegen urhajora es ott latott eloszor holoszobat: De jo lenne ez nekunk allandoan ott toltenek az idot es nem volna szukseg mozivetitesre. Igen ha entbe lenne holoszoba akkor egyetertenek veled, de a tng idealvilagjaba ez mar nem fer el. 😉
És ugyebár tudjuk, hogy az internet is minek köszönheti kialakulását követõ gyors növekedését 😊 (no a holodeck elterjedését is legalább ilyen intenzíven segíteni: holovetítõt minden hálószobába 😊))) )
Nem elég, hogy egy teljesen lényegtelen TNG részre utalnak, de még a storyline-t is totál szétb.sszák.
Na igen ez egy erdekes feltetelezes, de azert a tng egy olyan jovokepet abrazol ahol az emberek es gyerekek nem ilyen perverzek. 😄
B5: A legjobb amikor Mimbari szokások szerint a többi mimbari jelenlétében kell "felfedezniük" egymás erogén zónáit Delenn-nek és Sheridan-nek. Amikor jön ki Sheridan és Lenier, Lenier ránéz: "Hujjujjujjjjj??" majd elmegy 😊))
BSG: továbbra is a Chief+Halo egymásra néz, majd rohan megmenteni Boomer-t, teljes erõbõl berobbanak a cellába .. a kedvenc részem 😊
Holoszobával kapcsolatban továbbra is a Trekkies végén lévõ poén a kedvencem: Képzeljék el, 16 éves, és ott egy holodek. Maguk mit csináltak volna ott 16 évesen? Én hatalmas orgiákat csaptam volna. Egyszer belép Picard, látva hogy éppen mi is folyik:
- Holnap jelentkezzen Troy tanácsadónál egy kis elbeszélgetésere.
- De ez itt Troy tanácsadó <#eplus2>#eplus2><#nevetes1>#nevetes1>
Na igen - az "In a mirror, Darkly" ebben is szép görbe tükröt állít a Trek elé. Hoshi az éppen aktuális kapitány ágyasa, és így lesz belõle uralkodó. T'Pol csak lazán kihasználja Tripet, éppen arra, amire szüksége van az adott pillanatban. 😊
Ja, és még olyan jelenetett is volt pofájuk beletenni, ahol Archer és Hoshi izzadtan feküdnek az ágyban egymás mellett. Micsoda szentségtörés!😊)
Ezért is talán a legjobb Trek epizód, legalábbis szerintem. 😄D
B5: Na itt már van valami. Vannak érzelmek. A kapitány is belezúg egy földönkívülibe. Sõt még utalnak rá hogy AZT is csinálták.
A legjobb, mikor Ivanova és a ragya diplomata "szexelnek". Majd utána kap egy érdekes ajándékot, azzal az üzenettel, hogy legközelebb úgy csináljuk, ahogy mi szoktuk... 😄DD
Star Trek: Nagy szûzi társadalom, mindenki haver de komolyabbról nem lehet szó. Még hogy kikezdjek a csinos radarosnõvel? Eszembe sem jut! Meg hát nem is voltak olyan nõk ott. 😊
B5: Na itt már van valami. Vannak érzelmek. A kapitány is belezúg egy földönkívülibe. Sõt még utalnak rá hogy AZT is csinálták.
BSG: Lehetnek spoilerek annak aki nem nézte. Doki+Six folyton egymáson. Fõnök+G Boomer találkáznak ahol csak tudnak. (Nagyon röhögtem amikor egymást pocskondiázva vonulnak el "megbeszélni" a nézeteltérést, miközben a háttérben a technikusok röhögnek, mert mindenki tudja a titkot.) XO+A frissen megtalált felesége. C-Boomer és Helo. (Megjegyzem nekem ez a szerelmi szál a ledvencem.)
Nehogy már valaki komlyan gondolja hogy egy nagy hajón egy csapat férfi és nõ összezárva a lehatõ leghalványabban se érdeklõdjön a másik iránt. (Itt még holoszoba sincs ugye, hogy levezessék a gerjedelmet. Gondolom mindenki sejti, hogy egy normális társadalomban mire hasznáná az emberek 90%-a a holoszobát. 😊 )
Na most ennyit. A érdekldés fentartása érdekében további beszámolók várhatók. Lehetõleg 2-3naponta. Szóljatok hozzá.
Mai kapcsolódó téma. Szex az ûrben, avagy jövõben is mindneki csak arra gondol, avagy végre egy reális sci-fi!
Csak két isten van: a pénz meg a baszás
BSG: A lustaság az elme gyilkosa ... vagy a félelem 😊)
bsg: Bar ne lennek ilyen lusta. 😊