5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Cat #3094 Keményen nyomják a japik.
Tisztítószeres öngyilkossági hullám Japánban
Tisztítószerekből kotyvasztott mérget belélegezve követett el öngyilkosságot Japánban négy ember, akiknek holttestét egy bérelt autóban találták meg Takasima városban. A halottak - három férfi és egy nő - húsz-harminc év körüliek voltak, és nem álltak rokonságban egymással. A gyanú szerint hidrogénszulfid gázt (azaz kénhidrogént) lélegeztek be. A kocsiban fürdőszobai tisztítószert és egyéb háztartási vegyszereket találtak.
Az utóbbi időben egy sor hasonló öngyilkosság történt a szigetországban. A helyi sajtó szerint csupán az elmúlt hónapban 50 tisztítószeres öngyilkosságot jegyeztek fel. A rendőrség azok után az internetes honlapok után is nyomoz, amelyek ahhoz adnak tanácsot, hogyan kell összekeverni a tisztítószereket, hogy halálosan mérgező hidrogénszulfid gáz keletkezzen.
A hatóságok attól tartanak, hogy a gáz a közelben állókat vagy a mentéssel próbálkozókat is megmérgezheti. A múlt héten Hokkaidón mérgezte meg magát egy férfi a házában összekevert háztartási vegyszerekkel, és a kiszivárgó mérgező füst miatt 350 szomszédjának kellett több órára elmenekülnie lakásából.
Japánban 2006-ban több 32 155 ember vetett véget önkezével az életének, az adat nyomán az országot a világon a kilencedik helyre sorolták az öngyilkosságok tekintetében. A kormány 220 millió dollárt (több mint 55 milliárd forint) különített el öngyilkosság-megelőző programokra, hogy segítsen a depresszióban vagy más lelki betegségben szenvedőkön. -
Nuki #3093 Nálam se... -
#3092 Most nézzétek meg, bár nálam az istennek sem működik...
Egyébként tényleg az UW adminban kell mókolni -
#3091 amit címsorba ír ilyen <p><font izécuccot, az sztem a tárhely miatt lehet. azon is be kell állítani az adminmenüben. sztem összeakadt a phpvel. -
FoodLFG #3090 Írd már oda a neved minden oldal aljára, ne csak a levegőben lógjon az oldal. ;)
Egyébkét jó az animáció, bár én nem tudom, hogy mit kell pontosan csinálni a japán nyelv beállításához. De úgy általában jó ötlet. :D -
Nuki #3089 Mi az hogy "odaírod"? :D
A vizsgabiztos nem fogja odaírni, nem vagy kisgyerek tudhatnád. Ki kell nyalnod a felhasználó seggét :P
Csak tökéletes munkát fogadunk el :D -
#3088 Ja, az a Hello akármi nemtudom, miért van ott, de ha a cím végére még odaírod, hogy index.html, akkor eltűnik a banner, meg a zagyvaság is
a képtárat meg majd meg kell csinálni, csak kép kell hozzá :D
Szakmailag drímvévörös -
Nuki #3087 Jártatok már Running Sushi étteremben? ^^ -
Nuki #3086 Valami headban vagy hol a túróban el van írva. Azt írja ki az ablak a kék sávba hogy "Hello <p> <font color=" ..... valami bibi van a php biliben :P
A képtárt gondolom direkt nem csináltad meg...
A konkrét tartalmat nem olvastam el, csak a mozgó videókat néztem végig, stb... de amúgy frankónak néz ki, hogy szakmailag mennyire jó, azt sajnos nem tudom eldönteni :) -
#3085 Nagyon szar? :D
Mondjuk mind1, vizsgára megteszi -
#3084 Aham, köszönöm, ez mind amit tudni akartam^^
-
#3083 ja, a két alap:
valami most történt, és megköszönöd (pl kértél egy pohár vizet, előre engednek, akármi): (Doumo) Arigatou gozaimasu
valami korábban történt esemény miatt mondasz köszönetet (pl megkérted a szomszédot, hogy vigye már ki a szemetedet, és este beszámol): (Doumo) Arigatou gozaimashita (múltidő)
Az "ou"-t következetesen "ó"-nak olvasd, szal kb így hangzanak:
(dómo) arigató gozaimasz
(dómo) arigató gozaimasta -
#3082 Van jelen időbem, múltban, férfi, nő, stb Részleteken nem tudok sajnos -
#3081 Hmm, urak lenne egy kérdésem, ki lehet nevetni, annyira nem értek a nyelvhez, de:
mintha láttam volna a gozaimasu-nak több változatát is, gozaimasen, meg gozaimasta, vagy ilyesmit, csak én vagyok hülye vagy tényleg van ilyen? -
#3080 én is így tudom... -
#3079 A köszönöm udvariasan, ha utána teszed még a gozaimasu-t Mondjuk köszönöm szépen. De javítson ki valaki ha tévedek. -
Rundstedt17 #3078 az egyetlen japán szó amit értek arigato köszönöm.de mit jelent a másik? -
#3077 どういたしまして。 -
#3076 Arigato gozaimasu^^ -
#3075 Word
Egyébként meg Wakan, amit ajánlani tudok.
Automatikusan működőről (berakod a szöveget, azt konvert) meg még nem hallottam -
#3074 estét^^
Nem tudtok valami olyan programot ami a szavakat latin betűsről átírja írásjelekre? -
#3073 srácok, ez csúnya!
Az ELO összesen 274 kanjit taníttat meg velünk. DE!
184. kanji: 馬
190. kanji: 馬
mit vesztek észre? [&idiota] persze, a 鳥 meg kimaradt, szal ha valaki nem művelődik, lehet, hogy sültcsirkét már nem tud venni :D -
#3072 pl itt, ha nem nyerő a fordítás, akkor bele lehet kötni.
Persze, törekedni kéne a nem teljesen szó szerinti, hanem magyaros fordításra -
nectarin #3071 hello!
miben lehet segíteni? -
#3070 új adag kanji került fel! -
feamatar #3069 áhhh de jó ötleteid vannak, ha tudnék elég jó szinten szívesen csinálnám énis, de sajnos az még odébb van -
#3068 Akinek van kedve, gyűljön segíteni :) -
#3067 Nankuranaisa?
Én ugy tudom olyasmit jelent hogy
"Élj a mának ,de mindig tekints a holnapba" -
#3066 hali
Leforditaná ezt valaki?
Nan-kuru-nai-sah
ez a blood+ cimü anime utolsó részének a cime, az animax weblapjáról kopiztam le, ugy hogy ne is keresétek a magyar cimét mert nincs -
#3065 Menjetek szótárazni :] -
FoodLFG #3064 Nekem úgy jobban hangzik. :P -
FoodLFG #3063 Az Every Little Thing nevű duónak van egy olyan száma, hogy キラメキアワー
アワー azé' már ez milyen durva..
http://www.dailymotion.com/video/x4ckih_every-little-thing-kirameki-hour_music -
#3062 meshuteru? :D
A mester az inkább: メシテル (meshiteru - mesteru) -
FoodLFG #3061 ありがとう メシュテル -
#3060 Naszal,
20 kötet lesz, ez ugye összesen 40 lecke, meg valami 300+ kanjit számoltam össze -
FoodLFG #3059 クカッツ
ELO-ből összesen hány leckére számíthatunk mester ? -
Nuki #3058 Köszönjük mester ^^ -
#3057 tanuljatok! :P :D -
FoodLFG #3056 Annyira már nem új, de a srác, aki csinálja, nemrég készített hozzá egy új dizájnt.
Mindemellett szépen fejlődik a tartalom is és tényleg hasznos..
Nézetek be a linkek közé is, ott is lehet találni pár forrást a tanuláshoz ;) -
feamatar #3055 domo arigato!!!!! ez valami remek sitenak tűnik