Japán
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Armageddon a masodik a lolikon. 😄
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Leérettségiztem, sálálááá, subi-dubi wáppá:D Aztán majd újra... -.-\'
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
frosty01: Sztem a magyar tinik nem neznek annyira fel a japanokra hogy utanozzak oket. 😞
Ha egy nyugati hiresseg pl az a hilton baba ilyen cuccba jarna, masnap mar minden tinin ilyen volna. 😄
practitioner of the forbidden arts of death
Csak éppen rossz dinnyét lõtt cafatokra XD
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
csak még nemnagyon tudom használni 😄 vagyis írni tudok vele csak értelmeset nem ^^ nembaj majd egyszer 😊
ありがとう。
@
Windows XP (Vista, 2000, me, 98, akármi) elõkészít
Start->Vezérlõpult->Területi és nyelvi beállítások
A "Nyelvek" fülön kipipálod a "Kelet-ázsiai nyelvek fájljainak telepítése" jelölõnégyzetet, majd megindul a telepítgetés (ez gondolom ki lesz pipálva, ha igen, nembabrálod!)
Ugyanitt a "Szövegbeviteli nyelvek és módszerek" keretben rákattintasz a "Részletek..." gombra. Feljön egy ablak, amit (ha kint van a tálcádon/asztalodon) a nyelvi eszköztáron való jobb kattintás -> Beállítások... -kal is elõhívhatsz. Itt a telepített szolgáltatásoknál "Hozzáadás...", Majd kiválasztod a Japán nyelvet és a MS IME Standard-ot, vagy mit 😊
Jut is eszembe, a lent említett fájlba majd bele kéne varázsolni a japán billentyûzet kezelését is 😊
A japánul gépeléshez le kell tölteni valamit? :S mert Wordben próbáltam Alt+0-t nyomni de nemjó 😞 és ha kell letölteni valamit akkro adnál linket hozzá? vagy googlebe mit írjak be?
@
Önreklám on ^^
Ha innen letöltöd a kana kártyák tömörített fájlt, abban a katakana részben összegyûjtöttem jópár ilyen cuccot, lehet válogatni.
Egy biztos: neveknél mindenképpen használják, mert kolegám feleségét Deák Szilviának hívják, és egy küldeményen így szerepelt a neve: デアーク・シルヴィア (Deaaku Shiruvia) (remélem, nem baj, hogy felhoztam példának 😊 )
Ta Chi Tsu Te To ... akkor nincs olyan hogy Ti? :S
wikipédián azt írja hogy ティ ti
szal ez hogyvan? :S mert Japán percek - nyelvlecke blogon meg aoianimés kana táblázaton ilyen összetételt nem láttam... wikin meg több is van ilyesmi. Erre kaphatnék valami magyarázatot? 😊
Edit: egyre inkább azon töröm a fejem hogy belevágok valahogy a japán nyelv tanulásába xD csak egyelõre elég az angol meg a német együtt :S
@
Katakanával viszont így néz ki: ロニフン Ronifun
Azért fu, mert a u-val nincs h hangjuk. Viszont ez az f nem az az f, amit magyarul mondunk, inkább olyan, mint amikor elfújunk egy gyertyát. Az InuYashában pl a Haafu-t a szinkronszinész simán haahu-nak mondta, annyira kicsi a különbség (Ismerõs a szó? Igen, az lehet: Half 😉 )
Meg kérdezhetném énis hogy japánul kanjival (én ebben nem vok jártas nagyon nem tom igazábol hogy hivják😄) hogy kell irni azt hogy: ronihun?
Vagy azt hogy hunter?😊
És még egyet ha lehet itt azt hogy :Áron
Köszönöm a segitésget elõre is...<#worship>#worship>
...
#2728: Köszi a megerõsítést 😊
@
Ha minden igaz. Bár ennek a kiejtése talán inkább Sharraj Gáboru, de ennél okosabbat nem tudok 😊
#2728: A gaaboru es az arumageddon az jo a sallait nemtom, hulye vagyok ha at kell irni egy nevet katakanaba. 😄
Felejtõs, de nagyon-nagyon köszi az infót ^.^
Sallai Gábor , ezt japánul lelehet így írni? 😄😄😄 katakanával... vagy valamivel...
Gábor az talán ガ-ボル lenne, javítsatok ki ha tévedek ^^
meg az Armageddon az úgy jó hogy アルマゲツドン ? ^^
Anime topicban már feltettem de kaptam az infót hogy van iylen topic is.
Köszönöm elõre is a válaszokat ^^
@
Egyébként meg francián sokkal jobb az arány, 15-bõl 2 XD
szakmán vagyok, rohadás németet kell tanulnom a szakmai nyelvvizsga megszerzése céljából, most elképzelheted hogy milyen szomorú vagyok, hogy ráadásul még csak nem is pesti vagyok.... 😞
practitioner of the forbidden arts of death
Az órarend, amely már fix:
Kedd: 16:00-19:00
Szerda: 15:30-18:30
Csüti: 16:00-17:30
Péntek: 14:00-15:30
Elsõ két nap a tanárunk Somodi Júlia, az utóbbi két napon pedig Wakai (?) Seiji😊 A Minna no Nihongo I-II. könyveket fogjuk használni, amit lefénymásolnak nekünk oszitársak, nekik majd kifizetjük, nem tudom mennyi lesz, plusz van egy szógyûjteményes kiskönyvünk, az 1200 ft, a fénymásolatokra be kell adni 800 ft-t, az egész 190 e ft lesz, havi fizetés van. A tanfolyam célja: az emelt szintû érettségin minimum 60% elérése, ez olyan középfok, ha jól tudom. Ja igen, péntekenként pedig óra után lesznek plusz foglalkozások, de az nem kötelezõ. Filmnézés meg ilyesmi Seiji-senseijel. Egyelõre 24-en vagyunk az osztályban, pasi olyan 3-4 lehet😄 Seiji bácsi nagyon cuki meg vigyorog, mint a vadalma, mókázik nagyon😄 A tanárnõnk is remek, kedves, figyelmes, nyugis😊 Lesznek vizsgatesztek, meg ilyen okosságok😊 Ha van még kérdés, nyugodtan😊