5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#3294 Igazad van kisfiúk megszerzik maguknak :P ezek a közösségi portálok jobbak mint a CIA adatbank O.o (amúgy lehet hogy csak én vagyok paranoiás de a címemet nem raknám ki ilyen public helyre :S)
amúgy tényleg szép húgod van :) -
Cat 02 #3293 képt! -
Nuki #3292 Ha már így témánál vagyunk, Nuki húga sincs már abban a korosztályban amelyikben: te
#3290: kisfiúknak nemadom :ð -
#3291 11 ehh már túlkoros -
#3290 ha már így témánál vagyunk, Képet ^^ -
#3289 ha már így a témánál vagyunk, Nuki hugát szivesen beválalnám :D -
Nuki #3288 Mellesleg megkell hogy mondjam, itt mindenki egy alreg, igazából csak 1 ember vitatkozik magával mert unatkozik. Szóval erősen anméziás hajlamú skizofréniával van dolgunk. -
Nuki #3287 Nem, nekem Tomo-chan jobban bejön, őpedig idősebb...
#3284: láttál már százujjas kezet? :o [viccvolt] -
#3286 veled meg nukival együtt 6-an vagyunk :D szal XD -
#3285 azt is hogy hányan látogatták azóta a topikot :D -
#3284 mert a weeaboo körökben menő a loli? XD
amúgy vajon hányan izgultak fel rá komolyan? egy kézen meg lehet számolni sztem :P -
#3283 Lehet, hogy magadból indultál ki? -
Nuki #3282 Miért tudtam előre hogy a társaság fele fel fog igzulni erre a női nemű rokonra... -
#3281 Unokatesód is szégyellős?
Bár asszem találtam róla képet:
[IMG]http://www.c-able.ne.jp/~hiranoai/jpg/tiyo.jpg[/IMG]
[apro]lehet, be kéne fejezni a témát? :] [/apro] -
#3280 "Franc, akkor még 3 évig büntetik
Apropó, az extrára felraktam a 15-16. lecke kanjis szövegeit, lehet idegbajt kapni tőle :D"
elnéztem?:
"Apropó, az extrára felraktam 15-16 éves lányok képeit.........."
...félreolvastam asszem :$ -
#3279 nincs kép
szégyenlős :] -
#3278 Pedoszaurusz XD
(attól még kép jöhet) -
#3277 kép nincs róla? -
#3276 énbüntetlek mindjárt titeket kis pedoszauruszok -
#3275 Franc, akkor még 3 évig büntetik
Apropó, az extrára felraktam a 15-16. lecke kanjis szövegeit, lehet idegbajt kapni tőle :D -
#3274 loli? :c akkor nem kell :D nem a stílusom x) -
#3273 11 :D -
FoodLFG #3272 Mennyivel járok jobban ?
Egyébként kösz, majd megnézem ezek a dolgokat. -
#3271 1: wa a témajelző partikula, ga az alanyjelző. Ha témát váltasz, azt a wa-val jelzed. Ha később még dumálsz róla, oda már ga kell, mert nem új téma, viszont sokkal jobban jársz, ha az egészet elsikkasztod, ahogy a japánok is tennék ^^
2: nem változik a jelentése, ha jól tudom. A japanpelceken lehet, hogy magyarázat is van, értelmes, ráadásul mindkettőre :D
Frosty01: Hány éves? Képet! -
FoodLFG #3270 >bár ha eddig nem volt az illetőről szó, akkor én wa-t használnék.
Ha eddig nem volt róla szó, akkor が kéne, nem ? Fordítva.
Egyébként azért szoktam がt használni, mert az egyértelműbben jelzi, hogy mi az alany, mint a は.
>az a no/ga csere lehetőség, amire te gondolsz, az szerintem tagmondatok közötti partikula
lehet ... csak nem igazán értem most így elsőre. Ha kicserélem no-ra, akkor miben változik a jelentése? -
#3269 :)
egyik unokatesóm japánbuzi szintén, lány, és neki nyomtattam már az elo-s füzetekből párat, majd elküldöm neki a mayauru ajándékát is, tuti odáig lesz meg vissza ^^ -
#3268 Majd ha erőt merítek, nekiállok a másiknak is, aminek a címe: Az igaz kincs.
Emlékeim szerint valahogy így kezdődik:
Hórukk, hórukk, hórukk!
Haru a kis menyét,
Összeszedte minden erejét,
Hogy a dombra felcipelje kis testét.
Így a dombon négy menyét
Alvással töltötte idejét.
Hórukk, hórukk, hórukk!
De majd pontosan kiderül, mert itt csusztatás lehet... A nagyobb bajom az, hogy a könyv beszerezhetetlen :( -
#3267 nagyon szép aranyos mese :)
még többet!!!! :] -
#3266 問題ない -
feamatar #3265 ごめんなさい -
#3264 De mi a 404?!!?
Naszóval, a hiba kijavítva, szarok voltak a fájlnevek.
De ha ezt mondjátok, hogy a linkek szarok 404-ezés helyett (nálam ez azt jelenti, hogy nem jön be az oldal), akkor nem kötekedtem volna... -
feamatar #3263 akkor a hiba az én készülékemben is van sajnos:( 404 -
#3262 A hiba az Ön készülékében van! -
#3261 oké, akkor tessék építeni: 404 error :$ -
#3260 Emléxik még valaki arra, hogy valamikor elkezdtem fordítani némi segítséggel a Mayauru ajándékát?
Nos, a végső változat felkerült ide, alul a linkek.
Építő jellegű kritikákat elfogadok ^^ -
#3259 passz...
Azért az a súlyos, hogy ott még a Legyen ön is milliomos műsorában is fel-fel tűnnek kretén feliratok ... jobbára az, amit mondanak a játékosok, közönség, stb :D -
#3258 Japánban mindig ilyen műsorok mennek amiket szoktak itt linkelni vagy azért nem ez a nagyon jellemző? :D kicsitt jobb mint a nyugati "sztárműsorok" -
#3257 ja, ha Anata ga yakunitachimasu, akkor szerintem ÖN lesz hasznos.
bár ha eddig nem volt az illetőről szó, akkor én wa-t használnék.
az a no/ga csere lehetőség, amire te gondolsz, az szerintem tagmondatok közötti partikula
Egyébként:
Humorosaranyosból:
僕の彼女が怒った理由 (Boku no kanojo ga okotta wake - Miért pipa a barátnőm?) -
FoodLFG #3256 アナタのお役に立ちます。
Itt a のt hogy kell értelmezni ? Mert a 役に立つ egy ige alapból.
Ha azt mondom, hogy "valaki/valmi が 役に立つ" Akkor az azt jelenti hogy "valaki/valami hasznos" ? Bár gondolom erre melléknevük is van a japánoknak.. o.O -
#3255 nemnagyon :S de ha úgy alakul akkor majd megcsinálom :D