5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#3014 A másik kettőt még ne, mert azok majd készülnek... csak közben befejezem a 7-8 gyakorlatait, és nekiállok szkennelni a 9-10-et
Vajon a bélyegek mennyi ideig jók? Vannak több, mint 10 évesek, amit elfelejtettek lebélyegezni, én meg kimenekítettem :D fel kéne használni... bár fura lenne 70 ft-ot kirakni 1ft-os bélyegből -
Nuki #3013 Akkor letöltöm újra az egészet az lesz a legegyszerübb. A sok hülye dolgozat meg félévi vizsga miatt mindig csak halasztgatom a japántanulást :( -
#3012 Yó :)
Van némi változás, amit felvezettem a 3-4. lecke kanji oldalaira is, a másik kettő még várat magára :] -
Nuki #3011 Jó ez :D
[majd később nézi meg az új cuccost ha nem baj (A)] -
#3010 Még felraktam 15 kanjit :]
Ha egyszer valami beindul (mostmár csak valami értelmes környezet kéne hozzá, mi? :D -
Nuki #3009 JóóóÓÓÓóóó :) -
#3008 Nem férek a bőrömbe :D
Felraktam a szótárat is, amit használok -
#3007 Ajánlott a Kanákat is megnézni: az あ és még egy katakana vonássorrendje nem volt rendben, meg kihagytam az idegen katakanákból hármat -
#3006 Köszi :) -
#3005 Kicsit bővült a tartalom -
#3004 Akkor besegítek :D
Az első mondat hiányos:
そんなにギラギラしないで、お願いだから えいっ。
Sonna ni giragira shinai de, onegai dakara ei!
Ne bámulj így, kérlek. Hej!
かわいい擬音で人生 ドキドキバクバク
Kawaii gion de jinsei DOKIDOKI BAKUBAKU
Ezzel sokat nem tudok kezdeni: Aranyos hangutánzás emberi élet, lüktetés terjedelmes/homályos (mind nekem ez a sor )
刺して、さらして、垂らして
Sashite, sarashite, tarashite.
Majdnem talált :D Szerintem: Ledöflek, veszélyeztetlek (), felakasztalak.
Csak ugye tudni kéne, hogy ilyen igei felsorolást ilyenkor hogy a pics-ba kéne fordítani
-
#3003 igen összetéve mit jelentenek a szavak -
_Vegeta_ #3002 Nemesseg mondogatja egymasnak, mondom hogy fassag. :D
biomage: Marmint a szavak jelentesere vagy kivancsi vagy hogy igy osszeteve mit jelentenek a szavak? Egyebkent ebben sztem RelakS lesz a te embered. :D
Ami megy fejbol is:
onegai=kerlek
dakara=ezert
kawaii=cuki, aranyos, szep stb
jinsei=jin=ember jinsei valami emberseggel lesz kapcsolatos :D most nem szotarazok bocs Relaks majd ugyis besegit ;)
dokidoki=dobban dobban :P (szivdobogas)
sashite, sarashite, tarashite=leutni, felrobbantani, felkotni
Azt azert tudnod kell hogy mivel ez egy dalszoveg nem kimondottan konnyu forditani peldaul a dokidoki helyere mit irnank. :S -
#3001 Ja igen ne keresetek rá az angol lyricsre mert azt tudom :), ara vagyok kiváncsi hogy japánról magyara mi jön ki belöle :)
Bazz kihagytam egy nagy téket x( -
#3000 Hali
Van itt egy pár japán szó amit megszeretnék tudni mit is jelent magyarul :), és igen ez a Dokuro chan op full énekének egy kis része :)
az egyik: "onegai dakara eii"
a másik: "kawaii gion de jinsei DOKIDOKI BAKUBAKU"
a harmadik:"sashite sarashite tarashite"
-
Nanji: Ez ilyen nemesi fassag.
jah :D ebből nagyon okosak lettünk XD
amúgy jóak
sokszor hallottam már a boku wa, kifejezést, meg ilyesmit, mostantól már legalább érteni is fogom :) -
Nuki #2998 Értem. És nagyon nagyon köszi mindent! Tarthatnátok még ilyen japán lessonokat :D -
_Vegeta_ #2997 Te:
Anata/anta: Ilyen tiszteletteljes alak. Mint a watashi/watakushi.
Kimi: Regen a csaszart izelgettek, de mostanaban mar inkabb ilyen egyszinten levoket pl kollegak hivjak igy egymast.
Kisama: Eleg durva. Ez szoktak ugy forditani hogy "te szemet!" :P Ilyen "mit gondolsz ki vagy te" jelentese van kb)
Kikoh: Nagyjabol ugyanaz mint a kiminel.
Nanji: Ez ilyen nemesi fassag.
Omae: Egyaltalan nem durva, de lehet olyan jelentese is. (Aki epp
elottem van a jelentese.)
Omee: Ez mar viszont durva.
Temae: Regen hasznaltak elvileg kereskedok meg ilyenek. Jelentese:
én(aki elotted van) vagy te(aki elottem vagy).
Temee: Az elozo durva alakja.
RelakS: Az onore az nemigazan "te" tehat nem ugy hasznaljak hanem az direkt sertegetes. Asszem.
En:
Watashi/watakushi//atashi/asshi: Ez mind nagyjabol ugyanaz. Tiszteletes fassag. :P Japanokkal gondolom igy erdemes targyalni. :D
Ore/ora/oira: Csak ferfiak hasznalhatjak es kb olyan magabiztos jelentese van. Japantanar nekem aszonta ez ilyen "eros vagyok" jelentesu, de szerintem inkabb ilyen magabiztosos. :P
Boku: Ez meg olyan nem magabiztosos, tehat mondjuk gyengebbnek gondolom magam nalad. Gyerekek pl ezert hasznaljak. :S Csak fiuk!
Washi/wasshi: Ez ilyen regies cucc.
Wai: Ez nagyon tetszik. Kansai dialektus es jelent én-t és te-t is. :D
Nehanyat kihagytam, de azok nem olyan fontosak (sztem).
#2996: Csak ha noci mondja pasinak. De nem jelent dragamot, csak "ugy lehetne forditani" tehat igazi jelentese nemigazan az. :) -
Nuki #2996 Ez igazából csak egy felvetés volt, mert nemtudom valahogy kipattant a fejemből hogy az "anata" mit jelent, és megnéztem és azt hogy drágám. (nő mondja férjnek) vagy (te, (hölgynek))
Nem tudtam csak hogy van-e ennek hím mondja nőnek alakja, vagy ez 2 in 1 ? :D -
#2995 puskáztam a wakan-ból.
onore (2) (derog) you
omae (1) you (masc) (formerly honorific, now sometimes derog. term referring to an equal or inferior),
Szerintem ennyit erről :D
-
#2994 onore-nél miért sértődik meg?
omae meg sértegetés? O.o
ilyeneket amúgy honnan lehetne megtanulni? alapnyelvtannal együtt? :D meg jólenne végre megtanulnom a kanákat :S -
#2993 kimi (君) pl? :]
Tulajdonképpen kinek is mondaná az a férfi? :D
Persze, sértegetés esetén omae (お前) (Bár ez régen tiszteleti alak volt), anta (あんた), onore (己)(ezután ne csodálkozz, ha megsértődik a másik :D), meg még a rák tudja, mi -
Nuki #2992 Mit mondanak a férfiak, az "anata" helyett? :) -
#2991 úgy csinálom, hogy ie-vel is yó legyen :D
Holnap újra gyártom az összes grafikai elemet, mert bele akarok gyúrni gúgöl ads-ot az oldalsávba, emiatt szélesítések/keskenyítések lesznek :S -
Nuki #2990 én ff-el néztem meg, úgy jó ^^ -
#2989 De ne tudd meg, hogy az explorer milyen szopatásokat bevetett ellenem néha már a falat akartam kaparni... -
Nuki #2988 Színvonalas Örülnék ha egy ilyenem lehetne xD -
#2987 Véleményeket kérek
A zöld középső cucc csak a margók teszteléséhez kellett... szeretünk ie! -
#2986 jepp :) -
Nuki #2985 Akkor csak egy hasonló, na :P -
#2984 nemvótmég, mert a hétvégin írtam, és ma scanneltem :P -
Nuki #2983 vótmá. szép ez. :D -
#2982 te legalább tudsz írni :D -
#2981 Szépírásversenyre azért ne menjek? :] -
_Vegeta_ #2980 Pesten valami azsia centrumba vagy hol a f***ba tudom hogy lehet kapni, de ott draga. :D -
AranyKéz #2979 Én nem találtam, azért kérdezem :D
-
_Vegeta_ #2978 Persze en is ezt mondom. ;)
AranyKéz: Lehet egyaltalan? -
#2977 Tudod.. az életben mindent ki kell próbálni :DDD -
AranyKéz #2976 Ha már itt tartunk :)
Okonomiyakit hol lehet Budapesten beszerezni ? :)
-
_Vegeta_ #2975 En nemtudom, de a szake amugy is szar. :D