5017
  • RelakS
    A másik kettőt még ne, mert azok majd készülnek... csak közben befejezem a 7-8 gyakorlatait, és nekiállok szkennelni a 9-10-et

Vajon a bélyegek mennyi ideig jók? Vannak több, mint 10 évesek, amit elfelejtettek lebélyegezni, én meg kimenekítettem :D fel kéne használni... bár fura lenne 70 ft-ot kirakni 1ft-os bélyegből
  • Nuki
    Akkor letöltöm újra az egészet az lesz a legegyszerübb. A sok hülye dolgozat meg félévi vizsga miatt mindig csak halasztgatom a japántanulást :(
  • RelakS
    Yó :)

Van némi változás, amit felvezettem a 3-4. lecke kanji oldalaira is, a másik kettő még várat magára :]
  • Nuki
    Jó ez :D
    [majd később nézi meg az új cuccost ha nem baj (A)]
  • RelakS
    Még felraktam 15 kanjit :]

Ha egyszer valami beindul (mostmár csak valami értelmes környezet kéne hozzá, mi? :D
  • Nuki
    JóóóÓÓÓóóó :)
  • RelakS
    Nem férek a bőrömbe :D

Felraktam a szótárat is, amit használok
  • RelakS
    Ajánlott a Kanákat is megnézni: az あ és még egy katakana vonássorrendje nem volt rendben, meg kihagytam az idegen katakanákból hármat
  • csocso14
    Köszi :)
  • RelakS
    Kicsit bővült a tartalom
  • RelakS
    Akkor besegítek :D

Az első mondat hiányos:
    そんなにギラギラしないで、お願いだから えいっ。
    Sonna ni giragira shinai de, onegai dakara ei!
    Ne bámulj így, kérlek. Hej!

かわいい擬音で人生 ドキドキバクバク
    Kawaii gion de jinsei DOKIDOKI BAKUBAKU
    Ezzel sokat nem tudok kezdeni: Aranyos hangutánzás emberi élet, lüktetés terjedelmes/homályos (mind nekem ez a sor )

刺して、さらして、垂らして
    Sashite, sarashite, tarashite.
    Majdnem talált :D Szerintem: Ledöflek, veszélyeztetlek (), felakasztalak.

Csak ugye tudni kéne, hogy ilyen igei felsorolást ilyenkor hogy a pics-ba kéne fordítani
  • biomage
    igen összetéve mit jelentenek a szavak
  • _Vegeta_
    Nemesseg mondogatja egymasnak, mondom hogy fassag. :D

biomage: Marmint a szavak jelentesere vagy kivancsi vagy hogy igy osszeteve mit jelentenek a szavak? Egyebkent ebben sztem RelakS lesz a te embered. :D

Ami megy fejbol is:
    onegai=kerlek
    dakara=ezert
    kawaii=cuki, aranyos, szep stb
    jinsei=jin=ember jinsei valami emberseggel lesz kapcsolatos :D most nem szotarazok bocs Relaks majd ugyis besegit ;)
    dokidoki=dobban dobban :P (szivdobogas)
    sashite, sarashite, tarashite=leutni, felrobbantani, felkotni

Azt azert tudnod kell hogy mivel ez egy dalszoveg nem kimondottan konnyu forditani peldaul a dokidoki helyere mit irnank. :S
  • biomage
    Ja igen ne keresetek rá az angol lyricsre mert azt tudom :), ara vagyok kiváncsi hogy japánról magyara mi jön ki belöle :)

Bazz kihagytam egy nagy téket x(
  • biomage
    Hali
    Van itt egy pár japán szó amit megszeretnék tudni mit is jelent magyarul :), és igen ez a Dokuro chan op full énekének egy kis része :)
    az egyik: "onegai dakara eii"
    a másik: "kawaii gion de jinsei DOKIDOKI BAKUBAKU"
    a harmadik:"sashite sarashite tarashite"
  • Frosty01

Nanji: Ez ilyen nemesi fassag.

jah :D ebből nagyon okosak lettünk XD

amúgy jóak

sokszor hallottam már a boku wa, kifejezést, meg ilyesmit, mostantól már legalább érteni is fogom :)
  • Nuki
    Értem. És nagyon nagyon köszi mindent! Tarthatnátok még ilyen japán lessonokat :D
  • _Vegeta_
    Te:
    Anata/anta: Ilyen tiszteletteljes alak. Mint a watashi/watakushi.

Kimi: Regen a csaszart izelgettek, de mostanaban mar inkabb ilyen egyszinten levoket pl kollegak hivjak igy egymast.

Kisama: Eleg durva. Ez szoktak ugy forditani hogy "te szemet!" :P Ilyen "mit gondolsz ki vagy te" jelentese van kb)

Kikoh: Nagyjabol ugyanaz mint a kiminel.

Nanji: Ez ilyen nemesi fassag.

Omae: Egyaltalan nem durva, de lehet olyan jelentese is. (Aki epp
    elottem van a jelentese.)

Omee: Ez mar viszont durva.

Temae: Regen hasznaltak elvileg kereskedok meg ilyenek. Jelentese:
    én(aki elotted van) vagy te(aki elottem vagy).

Temee: Az elozo durva alakja.

RelakS: Az onore az nemigazan "te" tehat nem ugy hasznaljak hanem az direkt sertegetes. Asszem.

En:
    Watashi/watakushi//atashi/asshi: Ez mind nagyjabol ugyanaz. Tiszteletes fassag. :P Japanokkal gondolom igy erdemes targyalni. :D

Ore/ora/oira: Csak ferfiak hasznalhatjak es kb olyan magabiztos jelentese van. Japantanar nekem aszonta ez ilyen "eros vagyok" jelentesu, de szerintem inkabb ilyen magabiztosos. :P

Boku: Ez meg olyan nem magabiztosos, tehat mondjuk gyengebbnek gondolom magam nalad. Gyerekek pl ezert hasznaljak. :S Csak fiuk!

Washi/wasshi: Ez ilyen regies cucc.

Wai: Ez nagyon tetszik. Kansai dialektus es jelent én-t és te-t is. :D

Nehanyat kihagytam, de azok nem olyan fontosak (sztem).

#2996: Csak ha noci mondja pasinak. De nem jelent dragamot, csak "ugy lehetne forditani" tehat igazi jelentese nemigazan az. :)
  • Nuki
    Ez igazából csak egy felvetés volt, mert nemtudom valahogy kipattant a fejemből hogy az "anata" mit jelent, és megnéztem és azt hogy drágám. (nő mondja férjnek) vagy (te, (hölgynek))

Nem tudtam csak hogy van-e ennek hím mondja nőnek alakja, vagy ez 2 in 1 ? :D
  • RelakS
    puskáztam a wakan-ból.
    onore (2) (derog) you
    omae (1) you (masc) (formerly honorific, now sometimes derog. term referring to an equal or inferior),
    Szerintem ennyit erről :D
  • armageddon666
    onore-nél miért sértődik meg?
    omae meg sértegetés? O.o

ilyeneket amúgy honnan lehetne megtanulni? alapnyelvtannal együtt? :D meg jólenne végre megtanulnom a kanákat :S
  • RelakS
    kimi (君) pl? :]

Tulajdonképpen kinek is mondaná az a férfi? :D

Persze, sértegetés esetén omae (お前) (Bár ez régen tiszteleti alak volt), anta (あんた), onore (己)(ezután ne csodálkozz, ha megsértődik a másik :D), meg még a rák tudja, mi
  • Nuki
    Mit mondanak a férfiak, az "anata" helyett? :)
  • RelakS
    úgy csinálom, hogy ie-vel is yó legyen :D

Holnap újra gyártom az összes grafikai elemet, mert bele akarok gyúrni gúgöl ads-ot az oldalsávba, emiatt szélesítések/keskenyítések lesznek :S
  • Nuki
    én ff-el néztem meg, úgy jó ^^
  • RelakS
    De ne tudd meg, hogy az explorer milyen szopatásokat bevetett ellenem néha már a falat akartam kaparni...
  • Nuki
    Színvonalas Örülnék ha egy ilyenem lehetne xD
  • RelakS
    Véleményeket kérek
    A zöld középső cucc csak a margók teszteléséhez kellett... szeretünk ie!
  • RelakS
    jepp :)
  • Nuki
    Akkor csak egy hasonló, na :P
  • RelakS
    nemvótmég, mert a hétvégin írtam, és ma scanneltem :P
  • Nuki
    vótmá. szép ez. :D
  • Frosty01
    te legalább tudsz írni :D
  • RelakS
    Szépírásversenyre azért ne menjek? :]
  • _Vegeta_
    Pesten valami azsia centrumba vagy hol a f***ba tudom hogy lehet kapni, de ott draga. :D
  • AranyKéz
    Én nem találtam, azért kérdezem :D
  • _Vegeta_
    Persze en is ezt mondom. ;)

AranyKéz: Lehet egyaltalan?
  • Frosty01
    Tudod.. az életben mindent ki kell próbálni :DDD
  • AranyKéz
    Ha már itt tartunk :)

Okonomiyakit hol lehet Budapesten beszerezni ? :)
  • _Vegeta_
    En nemtudom, de a szake amugy is szar. :D