Időutazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Kedvencem, amit már másik topicba is beírtam:
Van mozgás az éppen járva levõ úton?
A járt úton nincs mozgás, mert az már elmúlt.
A még meg-nem járt úton nincs mozgás, mert az még nem kezdõdött el.
A megjárt és a meg-nem-járt úttól elkülönítve az éppen járva-levõ út nem ismerhetõ meg, mert nincs rajta mozgás. Ha ott nincs mozgás, akkor a jelenben hogy lehetséges a mozgás?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
gondolkodj..
Ha volna múlt, ahova "visszatérhetnél" akkor volna jövõ is, ahova "elõremehtnél".
Teljes lenne a káosz..
Szerintem teljesen lehetetlen visszatérni fizikai valódban az idõben, mert nincs semmi a múltban, a Világegyetem mindig csak MOST létezik, nem létezik a múltban és még nem "jött létre" a jövõ.
UFF beszéltem 😊 😊
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
A közelben nem volt senki akkor rajtam kivül.
Az idõ attól idõ, hogy van egy határozozz iránya. Ez az irány pedig mindig az az irány lesz ami az elõzõ állapotokból következik.
Vagyis a múlt soha nem elõzheti meg a jövõt, mert abban a pillanatban a múlt lesz a jövõ.
Én meg vagyok a Jenõ. De nem a jövõ, hanem a menõ :-).
ezt olvassátok el, iszonyat jó, érdekes, minden tekintetben király könyv. idõelveszésrõl szól az elsõ fele
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Repatarurgyán
A másik kérdés, hogy a tér is visszatekeredik-e?
Ha nem akkor a visszatekerés közben a nem visszatekeredõ cucc neki megy a tekeredõnek.
Ha igen akkor a tér mekkora része tekeredik vissza?
Egy atomnyi? Egy bolygónyi? Egy galaxisnyi? Akkor ezek mind neki mennek a nem visszatekert cuccoknak.
Ha meg az egész tér tekeredik akkor a tekerõ is tekeredik és még arról sem fog tudni, hogy tekert. Sõt le sem tudja majd állítani a tekerést, úgyhogy astala vista baby :-)
Az biztos, hogy ez egy rendkívül tekervényes ügy :-).
vagy mindennapos cikk lenne belöle de nem tudnánk ki mikor használja???
egyáltalán nem zavarodna össze minden ha "tesco gazdaságosként"árulnák forgalmaznák az idögépet????
minden multban tet dolognak van jövöképe!!!!!
milyen jövökép lenne akkor????
A hipertér egy alhipersíkját, az "idõ" egy -a "tér"tõl linearisan fuggetlen- eleme által generált hiperterét értem alatta. (az ido es a ter a hiperter megfelelo koznapi hasznalatban is levo alterei)
3 dimenzóban tetszoleges ortogonalis bazis egy elemet veve(az idorol es a terrol feltehetjuk hogy ortogonalisak) jo példa lehetne erre egy sík, ezt használtam hasonlatként.
Gondoltam közérthetõbben célszerûbb lenne írni, ezért egyszerûsítettem, mert ezekrol eloszor starwars jut az atlag ember eszebe.
Persze ez az egesz humbug, csak akkor lenne barmi ertelme, ha elfogadnank a #246-os kicsit tul egyszeru modellt. Kicsit reszeg vagyok, bocs ha nem teljesen preciz a matek resz 😊
Most olvastam ki a Relat. elméletét !
Már nagyon okosnak és szépnek érzem magam 😊<#szomoru1>#szomoru1>
mi van ha most is, ebben a pillanatban jövöutazok megváltoztatják a jövöt???
akkor az ember aki mondjuk ugy 3200 böl visszajön 2006 ba hogy elkerüljön az emberiség egy nagy virust azt mi nem igazán fogjuk tudni hogy hogyan is végzödöt volna.
(tehát az ember saját magára vigyázz!!!)
tehát minden ami elkezdödöt (ösember), azt egy lény (mondjuk 3400 ban)a jövöben kedvére alakitja, öt akkár istenek is hivhatnánk.ezért van az is hogy mindenki csak a saját idösikjába érhet vissza mert azt "ismeri".
Késõbb a Doki elmagyarázza, hogy mért kerültek vissza '85 be a Biff-anarchiába, csakhogy ez is sántít, mivel nekik a saját múltjukba kellett volna, hogy visszatérjenek.
Régi kínai bölcsesség:
Nem az óra méri az idõt, hanem az idõ méri az órát.
Ez az idõvonalas megközelítés a Vissza a jövõbe trilógiában bukkant fel, mint legnyilvánvalóbb dolog.
Alá éehet támasztani az idõvonalak hasadását azzal a kvantumos megközelítéssel, miszerint minden kvantumos szintû, tehát megjósolhatatlan döntésnél a lehetséges kimenetelen számában új Világegyetemek jönnek létre. Ennek most nem a gykorlati megvalósulását kell nézni, mert ez csak az oly sokszor emlegetett macskás kísérlet egy értelmezése. De ha ezt használjuk, akkor nem mondja azt semmi sem, hogy a mi múltunkban (tehát ami számunkra már megtörtént) ne lehessenek uganilyen szakadások. Szélsõségekkel élve: ha valaki visszamegy az idõben és nagyerejû atomfegyverekkel tavat csinál a Kárpát-medencébõl (még belegondolni is rossz) akkor velünk "itt" semmi sem fog történni, ugyanis annak az eseménynek mi is (a mi jelenlegi helyzetünk) egy lehetésges jövõje, legfejebb az idõutazó létrehozott még egy pár lehetséges jövõt. A kvantumos szintû szakadás tehát jól példázza, hogy ránk egy esetleges isõutazás minden bizonnyal semmilyen hatással sem lenne. Mi legjobb esetben is csak a jövõnket tudjuk megváltoztatni de azt meg rend szerint el soktuk rontani.
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
A 4. dimenzió Einsteinnél az idõt jelenti. Tehát egyértelmûen egy pont helyzete nem írható le csupán a 3 térdimenzió-paraméterrel, henem kell egy 4. is.
Pl. Mondjuk, hogy elmegyek bevásárolni a közértbe.
Majd te is elmész bevásárolni a közértbe.
Ha csak a 3 térdimenziót szemléljük, akkor az atomjaink akár fuzionálhatnának is, hiszen ugyanazon az (x,y,z) koordinátán lennénk mindketten.
De mivel van egy (t) koordináta is, ezért nem történik magfúzió minden egyes bevásárlásnál. :-)
Tehát én a (x,y,z,t1) te pedig az (x,y,z,t2) "4. dimenziós" paraméterrel leírható pontban vagy a túrórudi beszerzése közben.
És ennek a 4. "dimenziónak" semmi köze a 3 térkoordinátához!
Amikor sok dimenziós (legújabban 11! (marhák!:-))) térrõl beszélnek, akkor az alatt 11 térkoordinátát értenek. Csak gyõzzék megszámolni :-)
Leteznek kulonbozo micrdimenziok,(atomi meretekben nyilnak es rendkivul paranyiak) melyeket tekinthetunk az univerzum egy-egy paranyi pontjanak, Einstein szeint is.Ez pontosabban a 4 dimenzios urido modell vagy hogyan nevezzem.
Einstein tanulmanyozta a "dimenziok" kozotti atjarhatosagot es egy feregalagut szeru modelt krealt ennek bizonygatasara. Melyet alkalmazva el lehet jutni a kulonbozo urdimenziok eltero idofaktoraiba. De ugye az univerzum bazi hatalmas es ez nem olyan egyszeru tehat ahhoz hogy el tudjunk jutni nagy sebesseg szukseges.(El kell kepzelni hogy az univerzum egy papir lap es kijelolsz rajta ket tetszoleges pontot(amik persze ugyanabban az univerzumban vannak csak mas helyeken)es akkor hirtelen osszehajtod a lapot ugy hogy a ket pont fedje egymast es lass csodat nem tortenik semmi mert csinalhatod ez fenysebesseggel is vagy gyorsabban de te ugyanabban az idointervallumban fogsz maradni ahol 1 sec-mal ezelott voltal csak a helyzeted fog megvaltozni es nem egy masik idointervallumba csuszol at.😊)) De hiaba a nagy sebesseg lehet az 300 szor gyorsabb a fenynel meg hasonlok az idotartomanyok ugyanabban az univerzumban egy adott idoben ugyanazok tehat ha meg 99999999999999999999999999Km/sec sebesseggel is kozlekedsz nem fogsz visszamenni az idoben vagy ilyenek.
Ha logikusan elgondolkozunk (ha tudunk ugyebar) Az "idoutazas" lenyege az elmeletileg hogy egy masik dimenzioban vagy es mas idoben ami nem lehetseges mert ha egy dimenzio nyilik melynek koze van a mi letezo dimenzionk az univerzumunk idointervallumahoz akkor torvenyek szerint az idonek egy univerzumon belul azonosnak kellene lenni. Na most egy kicsit faradt vagyok, de meg majd vesezgetjuk ezt.
Norbi 😊 England,Basingstoke
Éppen ma csalja a másik barátnõjét!
Húha, csak nehogy találkozzanak önmagukkal, mert akkor megsemmisülnek (legalábbis a Doki szerint :-)))