Időutazás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

n3whous3
4D : Tér+idõ.
Matematikában pedig ugyanúgy térmérték mind a négy "irány".

Pfú..... Kész is az idõgép. Mindjá' kipróbálom. Affrancba, még hiányzik egy DeLorian, na meg a 88 MPH <#vigyor4>

púúúúú

ultimodragon
Sziasztok.beleolvastama regebbi beszelgetesekbe ebben a topicban es szerintem nagyon erdekes.Ti 4 dologrol beszeltetek espedig:ido/idoutazas,dimenziok,Isten es a tudat alatti.
Szerintem Isten ahogy ti is leirtatok egy 4 dimenzios leny.
Az 1 dimenzio a hosszusag
A 2 dimenzio a szelesseg
A 3 dimenzio a magassag vagy vastagsag
Ez a harom a ,,ter"
Es a 4 dimenzio az ,,ido"
Az hogy Isten 4 dimenzios ebbol kovetkezik hogy terben es idoben mindenhol es mindig jelen van .
Idoutazas:Ha tokeletesen hiszunk a Bibliaban akkor az idoutazas ,,lehetetlen"
mert az ember 3d os es Isten 4 ,ha az ember tudna utazni az idoben akkor bejutna a 4 ik dimenzioba vagyis Istenhez,Es ahogy a Biblia leirja hogy az ember fel akart epiteni egy tornyot vagyis noe es csaladja es Isten megbuntette oket hogy mas nyelvezetuk lett pedig ok csak a terben maradtak volna vagyis eselyuk se lett volna eljutni a 4ik dimenzioba.
De ha megis lehetseges lenne;ebbol az kovetkezn hogy Isten nem 4 dimenzios es hogy az ember el akarna jutni az 5 ik dimenzioba.
Beszeltetek a fekete jukrol hogy lehet koze az idoutazashoz de mit gondoltok akkor a Bermuda 3 szognek nem lehet ehez koze?
Ezek olyan kerdesek amire az ember jobb ha nem tudja a valaszt,szerintem,de megis en is kivancsi vagyok.
Vagy az is lehet hogy Isten egy energia akarcsak a gravitacio es ugy az Univerzum korul van mind a foldon az ATMOSZFERA csak ez is egy kerdes hogy terben es idoben hol vegzodik az ur . Mert az ember ezekre a megvalaszolhatatlan keredesekre ravagja hogy vegtelen ami koran sem biztos mert ugy ahogy a regi emberek azt hittek hogy a fold lapos ugy tevedhet a jelenkori ember.Szerintem ezelot meg elt ember a foldon . Es vajon mennyi ideje teremtette az Isten a Foldet meg a galaxist.Most tudom hogy kicsit elkalandoztam de ezek ugyanolyan valaszolatlan kerdesek(ekezeteket azert nem tettem mert angol a billentyuzetem)

Én elhiszem Neked, de a fekete lyuk talán kiesik ebbõl a körbõl, mert ott az anyag közel 100% energiává alakul. És mivel az energia összenyomhatósága végtelen, ezért a "tömege" is végtelenhez közelít.
A bibi meg ott van, hogy akkor nekünk is át kellene alakulni közel tiszta energiává. A mostani elméletek szerint, ahhoz, hogy fénysebeséggel haladjunk fotoni alakot kellene felvennünk. A foton pedig csak virtuális anyag, vagyis mérhetõ tömege /perdülete/ csak max sebességnél van.

Walk the Talk.

A nagy tömegek körüli idõgörbülés azt jelenti, hogy az idõ "járása" lelassul. Vagyis minél közelebb vagy a nagy tömegû testhez, annál lassabban telik számodra az idõ. Ez egy lehetõséget teremt az idõutazásra de csak egy irányba a jövõbe. Pl. a fekete lyuk eseményhorizontjától nem messze elidõzik valaki 1 évet, közben a Földön meg eltelik 100 év (ez nem pontos adat, nem emlékszem mennyi írt a könyv).

forrás: Greene, Brian : Az Elegáns Univerzum
Hát igen, érdekes. Csak az a probléma ezzel, hogy a gravitáció tömeghez kötött. Persze ez a tömeg nem biztos, hogy számunkra értelmezhetõ /egyenlõre/.

Walk the Talk.

sz4bolcs
A gravitáció fénysebességgel terjed? 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Persze, hogy nem. Ez csak a dolgok végletekig való leegyszerûsítése. Az, hogy most úgy tudjuk, hogy leggyorsabb valami a fény, ez csak lineárisan érvényes. Hiszen a fény terjedése, egy-két kölcsönhatástól eltekintve, egyenes vonalú. S pl itt lép a képbe a fekete lyuk, ahol a jelenlegi fizikai törvények hatályukat vesztik. Mert Te hogy tudnád értelmezni azt, hogy meggörbül az idõ. Ez is bizonyára nem lineárisan érvényes. Ha tehát meghaladjuk a linearitást, és találunk "valamit", ami gyorsabb a fotonnál, az Isten tudja milyen lehetõsgek állnak elõttünk.
Próbáltad volna elmagyarázni pár évtizeddel ezelõtt, hogy eltudod hagyni saját hangodat. Ugye, hogy minimum háborodottnak tartottak volna. Bocsi!!
Olyan mint idõutazás /nem szó szerint/ elképzelhetõ, de soha nem tudunk beleavatkozni a történésekbe, esetleg más idõsíkot hozunk létre. De attól a világegyetem egységes egész marad. Abból egy "húrt" sem lehet elvenni, vagy hozzáadni.

Walk the Talk.

szinte aznos a véleményünk egy dolgtól eltekintve:
szerintem a fénysebesség legyõzése még nem vezet efektív idõutazáshoz
és véleményem szerint a fénysebesség csak egy határértéket képviselõ jelenség aminek legyõzése után más fizikai szabályok lépnek éltbe...
pl ha repül egy ûrhajóval a rád esõ fotonok megalkotják a látható képedet és te fizikailag ott vagy a térben,
ha elkezdesz gyorsítani és megelõzöd a fényt visszanézve láthatod
magadat (mert az információdat hordozó fény elõzted meg) de fizikailga nem vagy ott (max "visszatekintesz a közelmúltba" de efektíve nem utazol az idõben)<#phone>

Tudom, hogy nem kérdezted, csak úgy jött.😊)

Walk the Talk.

sz4bolcs
<#puszis>

Crokin
Nem bántottál meg, ilyet se írtam. Te olyan dolgokra válaszol nekem, amiket nem is kérdeztem, csak ezt furcsállom. <#pias><#kerdes>

Repatarurgyán

Eszem ágában sem volt, hogy megbántsalak, csak a mottód nagyon találó.
😊)

Walk the Talk.

Én is imádom😄

Gracie Barra

Crokin
Ezt miért nekem? <#fejvakaras>

Repatarurgyán

Ha nekem szólt: JA!!
<#worship>

Walk the Talk.

Túl sok vissza a jövõbent nézett😊

Gracie Barra

sz4bolcs
Hagyd már végre ezt a "megszûnne a világ" dumát, nagyon irritáló. 😊)
Ha nem tudsz megtenni egy dolgot akkor annak nem lesz soha semmilyen következménye. Érted a logikát?

A tudomány mai állása szerint a fény mint információhordozó is szerepel. Hiszen, ha minél messzebbrõl fogjuk a fényt / távoli galaxisok/ annál inkább a múltba nézünk vissza. A jelenlegi tudás szerint a foton a leggyorsabb fizikai részecske, tehát õt megelõzni nem tudjuk. Mert ha megtudnánk megvalósulna az idõutazás. De tételezzük fel, hogy majd lehetségesek lesznek majdan a dimenzióugrások. Megkerülöm az én fizikai állapotomra jellemzõ idõt, majd vissza lépek ebbe a dimenzióba, akkor látom a múltat. Persze ez rohadtul leegyszerûsítve. Gondolom, ha léteznek UFO-k / miért ne?! /, õk sem fizikailag zötykölõdnek fényéveket, hanem más módszert használnak.
Úgy visszatérni, vagy elõre, hogy bele is avatkozzunk, lehetetlen,mert idõparadoxont hoznánk létre, és megszûnne a világegyetem létezni.

Crokin: "Nem a valóság világában élünk, hanem az ahogyan érzékeljük a valóságot világában."

Walk the Talk.

Crokin
Éles meglátás.<#miaz>

Repatarurgyán

Csak, hogy én is belekotyogjak: amirõl én még nem tudok, nem azt jelenti, hogy nem lehetséges.

Walk the Talk.

Jobb ha nem talalod fel az idogepet, az idourai tudni fognak rola
sz4bolcs
nem látni, nem hallani, nem érzékelni, nem tudni, tehát van. 😄

sz4bolcs
erre vissza is kérdezhetne bármelyik jóravaló hívõ: "Miért, talán láttad már õket?" ...

sz4bolcs
Szerintem hiszem, hogy nincs..

Szerintem lehetséges az idõutzás,de az nem emberenek való.Sem technikailag és ami a legszomorúbb sem pedig morálisan nem állunk olyan fokon,hogy ezt végre hajtsuk.
Hiszem,hogy az anyagon kívül is van létezés(lásd:olyan energiák amik nem rendelkeznek semmiféle anyagi formával mégis léteznek,pedig testük nem anyagi összetételü).
Szia!

Majdnem. Ha pontos akarok lenni:

A tudattól függetlenül létezõ anyag megjelölésére, megnevezésére, leírására,
a tudat képzett egy fogalmat.
A fogalom megjelõléséhez az "anyag" szót rendelte.

Az anyag létezéséhez a mi világunkban kétszer három tér és két idõ irány elválaszthatatlanul kötõdik.

A fogalom tartalmának leírására, pontosítására számos más fogalmat is
definiált a tudat.
Alapfogalmaknak nevezte a közismert tulajdonságú fogalmakat, fogalmi
meghatározásokkal megnevezve tulajdonságaikat.
Ezen tulajdonságok fogalmaival kölcsönösen definiáltatva egymást.

sz4bolcs
Nyílt egy "Az emberi agy" topic, oda írjunk még a témával kapcsolatban.

sz4bolcs
Milyen módon lehet meggyõzõdni arról, hogy a tudaton kívül is van létezés?

norbre
jó meglátás, de nem paradox

az anyag csak egy fogalom amit a tudat állít elõ
az anyag attól függetlenül is létezik hogy a tudat megfogalmazná

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

sz4bolcs
Nekem ebbõl az jött le, hogy a tudat anyagból áll elõ. De a tudat mondja, hogy mindez anyag.
Ez nem paradox egy kicsit?

norbre
"A tudat az élõlények viselkedésének leírásakor használt fogalom, amellyel az ú.n. tudatos gondolkodást foglaljuk össze egy szóban, mint egy entitásként gondolva rá. A tudat helyett tehát inkább a tudatos gondolkodást lehet könnyebben meghatározni. Vagy még inkább a tudatos viselkedést, vagy élõlényt."

tudat - Wikipédia

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
"Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amibõ a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhetõ Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók."

anyag - Wikipédia

norbre
"Az idõ az a fogalom, mely a történések egymásutániságát fejezi ki. Az idõ olyan tényezõ, mely az állapotváltozásokat jól jellemzi. Az idõszámítás az a mérési rendszer, amellyel meghatározzuk egy folyamat hosszát. Sokféle idõmérték van, de a legelterjedtebb az év / hónap / nap / óra / perc / másodperc egységekkel dolgozó."

idõ - Wikipédia

sz4bolcs
Mégis használják. De. pl a tudomány is ettõl mûködik. Absztrakció.. megfoghatatlan dolgok, aztán mégis elõáll egy gép, ami ultrahangot használ.

Gerbill
Ezek csak fogalmak amik olyan megfoghatatlan dolgokra utalnak, amirõl egyesek állítják hogy létezik mások tagadják.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

sz4bolcs
Gyors kérdések: mi a tudat? Mi az anyag? Mi az idõ? 😊

Gerbill
Ha van idõ akkor eltudod mondani hogy mi az?

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

sz4bolcs
A felvetéseim pedig elfelejtettem, mert rég foglalkoztam a témával, bocsi ezért, majd ha eszembe jut valami, azért írok ide.

norbre
jaja olvastam köszi

sz4bolcs
Ez neked most mitõl olyan egyértelmü? 😊

Akkor nincs idõ, ha nincs anyag. Van anyag, van idõ.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Talán azért, mert a fénysebesség határsebesség, jelenleg (3 dimenzióban) nem ismerünk rá módot, hogy átléphessük.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

sz4bolcs
norbre: Témába vágó-
"A Poincaré-sejtés 1904 óta tartja lázban a matematikusokat. A francia Henri Poincaré által felvázolt probléma a topológia egyik központi, a háromdimenziós térrel kapcsolatos kérdése. Poincaré valószínûsítette, hogy a kétdimenziós tér egyenletei átalakíthatók háromdimenziós térhez is. A kétdimenziós terek topológiai leírása már az 1800-as években megtörtént, ezek segítségével az összes lehetséges felület (mint például a Föld felszíne) leírható matematikai eszközökkel.

A hatvanas évektõl kezdve a matematikusok minden további dimenzióra átalakították az egyenleteket, de egyik eljárás sem mûködött három dimenzióban. Ezért vált hírhedtté a probléma, melynek megoldására a Clay Intézet írt ki pályázatot egymillió dollár értékben. Több tucatnyi olyan megoldása született, mely késõbb hamisnak bizonyult, Perelmané azonban úgy tûnik, végre állja a sarat."

sz4bolcs
Mi köze hozzá?

Idõutazás nem lehetséges, mert NINCSEN idõ.

Csirke4
Megértettem de írhattad volna azt a kulcsszót is hogy

Tükör 😄
Szia!

Nem ezzel van a baj.. c az c.. A tér pedig csak akkor lyukasztható
féregjárattal, vagy csak akkor hajlítható mint egy papírlap ha
összekeverjük a matematikai modelleket a tapasztalati tényekkel..

De legyen! Odaérünk, megnézzük, és arról a pontról visszaküldjük..
Csak sajnos, még az általunk visszaküldött sem ér vissza a múlba,
mivel a küldáés idõpontjától "Õ" is elõre felé halad az idõben..
Így a múlt helyett a múlt jövõjébe azaz a jelenbe érkezik meg,
ugyanúgy mintha a jelenben cselekedtünk volna.

Lesz egy kis különbség: A jelen eseményeibõl az energia mindenfelé haladva
szóródik szét, a jelen múltjából, annak jövöje felé küldött energia pedig
csak abba a pontba beérkezett energia lehet, hiszen a többit nem ismerhetjük..
Ez az energia pedig csak parányi része az egésznek, így még a jelenben sem
okozhat változást..(Amikorra a múltpont jövõjében megérkezik hozzánk..)

A kisfiam négy évesen játszott az ismert sláger szöveggel:
"Ha a ma lesz a holnap tegnapja.."
Javaslom játsz Te is egy kicsit.. Akkor megérted, hogy a tegnap holnaputánja elötti napon van a ma ?...
(Nagyon remélem, hogy elsõre megértetted.)

Csirke4
Felrobbantunk valami szép nagy dolgot és a hangsebesség 10-szeresével 10-szer hamarabb odaérünk ahová a hang érkezni fog úgyhogy hallhatjuk ugyanazt a robbanást még1szer.
Akkor a fénnyel mért ne lehetne ugyanezt megcsinálni?
Régebben a 32km/h-s sebesség volt a maximum amit az ember kibírhatott^^
Egy másik topicba került be..de ide illik:

Az idõutazásról...

Szia!

Biztosan hallottál már arról, hogy 4D-s téridõben létezünk.
Így a világ létezése a folyamatos mozgáson-változáson keresztül történik meg.
Minden energiaáramlás egyetlen irányban zajlik.
Most mondhatnád, hogy ez egy ex-katedra kijelentés minden alap nélkül.
Nos, nem az. Einstein óta tudja a mûvelt világ, hogy az energia kicsiny
csomagok (kvantumok-fotonok --kinek, hogy szimpatikus) formájában akként
terjed, hogy ha valahonnan elindult, akkor már soha senki nem éri utol..
Az egyszerû megérthetés kedvéért, gondolj arra, hogy a legtávolabbi csillag felé küldesz egy villanást. Amíg oda nem ér, addig biztosan nem ütközik
senkibe bele. Így ha utánna indulsz, csak max. ugyanakkora sebességgel
haladhatsz, és mivel késõbb indultál, nem érheted utol a cél elött.

Mi kellene a múlt megváltoztatásához? Csupán az, hogy ezt az utolérhetetlen fotont valaki visszagyömöszölje a forrásába. Az energiát pedig ami kilõtte,
valaki a "drótba" tunkolja vissza..

Ugye belátod lehetetlen. Akkor ha azt is tudjuk, hogy az idõutazáshoz nem
egyetlen egy, hanem a világ összes fotonjával meg kellene csinálni...húúúú..

Így már belátható, hogy az is buggyant aki komolyan beszél idõutazásról...

De mondjuk tévedek és, megoldja valaki, hogy láthatóvá teszi a múlt vagy a jövõ
4D-s pontjaibani észleléseket a mi téridõnkben.. És?? Ez lehetséges lehet,
legalább is ami a múltat illeti.
De beavatkozni ??? A hírhozó fotonokat visszatömködni lenne értelme???
Szerintem, semmi, mert az a pár foton, nem szorozna és nem osztana..
Hiszen különben is, nem csak parányi töredéket jelentenének, de tetejében
csak a múlt jövöjébe érhetnének vissza, azaz a mába. Akkor pedig minek?

Csirke4
Hogy vissza tudj menni a jövõbe :Ð