Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Openofficehoz szeretnék segítséget kérni. Végre rájöttem hogy kell a tartalomjegyzék bejegyzéseit linkelni a fejezetekhez, viszont ha exportálom pdf-be, akkor ezek a linkek elvesznek. Próbálkoztam a tartalomjegyzék szerkesztésénél is, meg a pdf export beállításaiban is túrni, de nem jártam sikerrel. OOo 3.2, a neten sem találtam megfelelõ választ. 😮
- Ati tulajok cuccolják fel az új driver-t:
ati-driver-installer-11-4-x86.x86_64.run
sudo sh ati-driver-installer-11-4-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/maverick
sudo dpkg -i fglrx*.deb
sudo aticonfig --initial
A maverick build nem elírás.
Compizconfig-ban pedig kapcsoljátok ki az OpenGL/Vblank-ot
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Nagyon tetszik ez a felület
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Viszont ha már így alakult, akkor feltettem a friss ubit, és azt kell mondanom hogy kellemeset csalódtam.
32 Bites rendszert telepítettem (Acer aspire 5536g laptop, 2magos athlon proci, 3g ram, 512vram, 320g winyó), és nagyon tetszetõs, kivéve pár dolgot, amit az istenért sem tudok belõni rajta.
Alaptelepítéssel érdekes volt a hangbeállítás, hiába dugtam rá a fülest, nem hallgatott el a hangszóró. Ezt megoldottam, pipa.
CPU folyamatosan maxon pörgött, a gép pedig jobban fûtött mint télen a radiátor. Ezt is sikerült megoldani.
Viszont ami nem megy az a tapipad scroll. Direkt van egy scroll rész a padon, ami egy vékony mûanyag csíkkal van elválasztva a sima tapipadtól, de az istenért sem tudok bele éltet lehelni, lspi-ben nem találom, pedig minden más megy vele (kattintás, húzás, stb)
Szintén gond, hogy nem megy a beépített mikrofon, akárhogy varázsolok, nem jön össze. (Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA))
Kicsit furcsálom azt is, hogy nagyon swapol, pedig alig 800 mega ramot kajál (3 giga van), már 200 mega kint van swap-en. Hogy tudok ezen módosítani? Olvasgattam, hogy swappiness értékét kell állítgatni, de nem találtam róla konkrét infót, hogy ezt hol kell.
És az utolsó probléma, hogy elég lassan jön vissza a rendszer standby-ból, és miután visszajön, kb 1 percig dolgozik mint az õrült (9-es load volt rajta htop szerint :S) Hibernálással nincs gond, az pöpec, sõt onnan hamarabb visszajön mint standby-ból 😛
Unity-ról:
Elsõre szokatlan, de ha az ember belejön, akkor nagyon kényelmes. Én egy nap alatt teljesen belaktam az új rendszeremet, nagyon kényelmes használni. Bár néha lehetne picit gyorsabb is, néha eléggé lassúak az animációk, meg amúgy a rendszeren is érezhetõ a lomhaság (utolsó gyors ubi talán a 9.04-es volt :S).
Összegezve:
Jó lett az új ubi, csak még nincs kész. De remélhetõleg 1-2 hónapon belül ráncba szedik, és akkor nagyon rendben lesz.
Csírsz
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
http://flickr.com/photos/zolika90/
-az ablakkezelõ panel négy ablakát fel lehet pakolni a felsõ dokkra, ahogy az elõzõekben volt, egygombos asztalváltás?
-10.04-en volt beépített idõjárásjelzõ a dokkra, ebben van? ha igen, merre?
-chrome/chromium miért nem ül olyan szépen az indítópultra mint a fox vagy pl az Empathy?(nemlehet egy kattal rájuk váltani)
-az istenverte mindenért jelszót kérek dolgot hogy lehet eltüntetni?
Linux Mint 13 Cinnamon
Pedig az lesz vááá, megjelent, gyorsan töltöm is.
Aztán húúúú telepítek, megy a csík!!
Elindul, felteszi mindenki a szokásos programjait, és megy tovább minden, mintha misem történt volna 😄
Nem. Az Ubuntu 11.04 április 28-án jelenik meg, várhatóan valamikor a délutáni órákban. Irányadóként az elmúlt években megjelent kiadások megjelenési idõpontjai:
Ubuntu 10.10 - 9:10
Ubuntu 10.04 - 19:24
Ubuntu 9.10 - 16:25
Ubuntu 9.04 - 14:53
Ubuntu 8.10 - 16:11
Ubuntu 8.04 - 14:17
Ubuntu 7.10 - 13:15
Ubuntu 7.04 - 16:18
2. A Category -nál a Desktop-ra katt., majd a Desktop Cube-ra.
3. Itt a Behaviour fülre katt. és az Inside Cube-ot kikapcsolod.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
June 2nd, 2011 - Alpha 1 release
June 30th, 2011 - Alpha 2 release
August 4th, 2011 - Alpha 3 release
September 1st, 2011 - Beta 1 release
September 22nd, 2011 - Beta 2 release
October 13th, 2011 - Final release of Ubuntu 11.10
[merlinw.org]
Bocs,de nagyon amatõr vagyok még!Remélem érthetõen írtam le a problémát!
Nagyon köszönöm elõre is a segítségeteket!<#help>#help><#help>#help>
Windows-on, Aimp-pal létrehozott m3u fájlt hiába nyitom meg a zenelejátszóban, a zenéket nem tudja játszani, mert nem találja a fájlt, erre hivatkozik. Hogyan tudnám használni?
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
A másik gond megoldódott, volt felrakva driver, csak nem az, ami mellett ott volt zárójelben, hogy ajánlott, mert azt nem tudtam valamiért felrakni egy hónapja, de most mintha megtáltosodott volna a gép, köszi 😄
Én VMware-es OSX-en szoktam csinálni.
[merlinw.org]
Újabb/régebbi Windows-os játékokat emulálva futtathatsz wine, playonlinux vagy cedega használatával, de sok örömöd nem lesz bennük, illetve kevés. Ha Windows-os játékokkal szeretnél játszani telepíts Windows-t is Linux mellé. Persze van több száz Linuxos játék is, ha megfelel.
[merlinw.org]