11431
Ubuntu Linux
-
#9707 nem reagál rá semmit csak win7 alatt :S -
#9706 laptopon nem tudod kikapcsolni egy gombbal?
-
#9705 ez sajnos nem jó, még így is megy, nem lehet kikapcsolni véglegesen hogy csak az egér mennyen? -
#9704 Az egér beállításainál kell.
Sikerült nekem is elindítani a hangot, szóval boldogság van! :D
-
#9703 lenne megint egy kérdésem
hogyan tudom kikapcsolni a touchpadot mert baromi idegesítő gépelés közben?
10.04-es ubit használok ha ez számít -
#9702 kellett csinálnom az egyik ubira másik felhasználót mert mindkét fiókomnak ugyanaz volt a felhasználóneve meg jelszava és ez valamiért nem tetszett neki, de amúgy simán működött
és érdekes módon az ubi-win7 közötti kapcsolatot is 2perc alatt megtudtam oldani kb. a win7-win7 meg az istennek nem akart menni....:S -
#9701 A frissítések telepítését meg tudtam oldani, de hangot még mindig nem tudtam kiszedni a rendszerből.
Angol leírások alapján próbálgattam helyrehozni a hibát, de nem sikerült.
Hangbeállításoknál a Hardver fül üres. Ha beírom a sudo alsa force-reload parancsot, akkor hallatszik pár halk "pattanás" (mint amikor bedugod a hangszórót), de ennyi, újraindítás után sem játszik le semmilyen hangot.
-
#9700 majd írd le milyen eredménnyel jártál -
#9699 Egy pendrive-ra tettem fel az ubuntu 10.04-et és nem tudom telepíteni a frissítéseket. A legnagyobb gond pedig az, hogy semmilyen hangot nem játszik le a rendszer.
Tudtok segíteni helyrehozni? -
#9698 Köszi a gyors választ!
felheggesztem akkor a winfos helyére úgyis a D-n vannak a másolandó dolgok
a win7-nek utálom a hálózatkezelését ennél még a vistát is egyszerűbb volt hálózati fájlmegosztásra belőni.... -
#9697 jah csak installálgatni meg állítgatni kell mindég. meg ha a cds ubiról másolnál néha jogköri problémákba ütközöl mert nem ismer el mint felh -
#9696 Ha az egyik gépre telepítve van az ubi rendesen a másikon meg lemezről indítom akkor tudok a kettő között fájlokat megosztani? -
Garfield #9695 Két notebook közt vacillálok, és az apró részleteket nézegetem. Most például a videóvezérlőket.
Szóval Intel GMA 3000 HD, illetve Nvidia GT 540-essel kinek milyen tapasztalata van? Az előbbi esetében inkább az érdekelne, hogy átlagos használat mellett milyen a teljesítménye, vannak-e röccenések, milyenek a driverek, stb., míg az utóbbinál igazából az Optimus működése érdekelne. Igen, tudom, bumblebee vagy ironhead, csak kérdés, hogy valóságban ezek mennyire működnek, akkuidőt hogy befolyásolják, mennyire gyorsítják a megjelenítést, stb. Szóval ha valakinek van _konkrét_ tapasztalata, akkor szívesen olvasnám. -
#9694 Neeeeeeeeee :D -
#9693 Ezen én is röhögtem, mikor megláttam OMG Ubuntun. :D -
#9692 Epic:)
Ja és ez hivatalos:) -
#9691 Lenne. Mint írtam volt asztali Linux-ból 32 bit, szerverre 64bit. A 4GB memóriát látni fogja a 32bites is a PAE kernelnek köszönhetően. Ubuntu oldalán is 32bit-eset ajánlják, ha nekem nem hinnél. -
Garfield #9690 Amúgy van valami különbség a 32 és 64 bites használat közt? Mert notebookvásárlás előtt vagyok, a kinézett gépben 64 bites proci lenne, és minimum 4 GB RAM. Lenne sz*pás azzal, hogy egyes programokból valószínűleg nincs külön 64 bites változat? -
#9689 Nem. -
#9688 noob kérdés:
ha vmware-be raktam fel, akkor nem tudok drivereket felrakni, azaz nem tudok beállítani csillivilli ablakkezelést? -
#9687 Hol tudok a felső pannelre kitenni még plusz dolgokat,mint régebbi verziókba pl. az időjárást? -
#9686 4mah, amd 5770 -
#9685 Milyen géped van? -
#9684 nem tudom én vlc vel nézek mindent gond nélkül -
#9683 Szóval tudtok valami kodekeket,hogy simábban fussanak a hd filmek? -
#9682 Nem a parancs segített,hanem a cd-én állítgattam dolgokat, szóval bőven hasznos cuc ;). -
#9681 amilyen hülye vagyok.... ezzel is kezdhettük volna, bocs hogy elpazaroltattam veled egy cd-t. bár ha okos vagy elteszed, mert hasznos tool, egy win reinstall után nagyon jó lesz majd. -
#9680 Megy!!:D kösz megint.
Még egy utolsóval jönnék ma; 1080p-be akadoznak a filmek és 720-ban sincs meg a 25 fps,vlc-vel játszom le de az alappal se megy jobban.Gépemnek birnia kell.Mit kéne feltegyek? -
#9679 ubuntuba nyiss egy terminált nyomj egy
sudo update-grub
parancsot, ha megoldja jólvan, ha nem tedd be megint a cdt és nézz szét a beállítások között
ha nem tudod hogy mi melyik partíción van akkor nyomj egy
fdisk -l
a parancs asszem -
#9678 Kiirtam, de nem oldotta meg a gondom.Mostmár van egy boot képernyő ahol választhatok de csak ubuntu van meg ilyen momory test...Win7 sehol :(.Valami tipp? -
#9677 nem, írd ki, vagy usbre, tegnap én live cdről nyomtam fel usb re :D -
#9676 Hiába váltok classicra ugyncsak ez az új felület jön be...nah m1.
Ezt a boot-repairt jó ha bemountolom deamon toolsba? -
#9675 Olvasd végig az előző hozzászólásomat... " A bejelentkező képernyő alján tudod váltogatni". Jelentkezz ki és a képernyő alján látni fogod. -
#9674 Hol tudom átállítani klasszikusra?:P -
#9673 Csak ha klasszikus desktop-ot használsz, nem Unity-t. A bejelentkező képernyő alján tudod váltogatni. -
#9672 A compiz megvan de az az opciót el lehetett érni máshonnan is.Már nem lehet? -
#9671 nincs kedved azt a progit betenni fejlécbe ammit linkeltem? mert én tegnap próbáltam a szokásos parancsokkal a grubot visszavarázsolni és nem sikerült :D szerencse hogy az mbrt nem vágtam tönkre :D -
#9670 sudo apt-get install compizconfig-settings-manager -
#9669 Kösz!
Hova tünt az az opció a 11.04-esből amivel be lehetett állítani,hogy ússzanak az ablakok?Régebbiekbe valami olyasmit kellett atallítani,hogy high qualityn legyen egy bizonyos opció és akkor működött. -
#9668 http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/