11431
Ubuntu Linux
  • Hecker007
    nem reagál rá semmit csak win7 alatt :S
  • N o N a m e
    laptopon nem tudod kikapcsolni egy gombbal?
  • Hecker007
    ez sajnos nem jó, még így is megy, nem lehet kikapcsolni véglegesen hogy csak az egér mennyen?
  • N o N a m e
    Az egér beállításainál kell.

Sikerült nekem is elindítani a hangot, szóval boldogság van! :D
  • Hecker007
    lenne megint egy kérdésem
    hogyan tudom kikapcsolni a touchpadot mert baromi idegesítő gépelés közben?
    10.04-es ubit használok ha ez számít
  • Hecker007
    kellett csinálnom az egyik ubira másik felhasználót mert mindkét fiókomnak ugyanaz volt a felhasználóneve meg jelszava és ez valamiért nem tetszett neki, de amúgy simán működött
    és érdekes módon az ubi-win7 közötti kapcsolatot is 2perc alatt megtudtam oldani kb. a win7-win7 meg az istennek nem akart menni....:S
  • N o N a m e
    A frissítések telepítését meg tudtam oldani, de hangot még mindig nem tudtam kiszedni a rendszerből.
    Angol leírások alapján próbálgattam helyrehozni a hibát, de nem sikerült.
    Hangbeállításoknál a Hardver fül üres. Ha beírom a sudo alsa force-reload parancsot, akkor hallatszik pár halk "pattanás" (mint amikor bedugod a hangszórót), de ennyi, újraindítás után sem játszik le semmilyen hangot.
  • Palinko
    majd írd le milyen eredménnyel jártál
  • N o N a m e
    Egy pendrive-ra tettem fel az ubuntu 10.04-et és nem tudom telepíteni a frissítéseket. A legnagyobb gond pedig az, hogy semmilyen hangot nem játszik le a rendszer.

Tudtok segíteni helyrehozni?
  • Hecker007
    Köszi a gyors választ!

felheggesztem akkor a winfos helyére úgyis a D-n vannak a másolandó dolgok
    a win7-nek utálom a hálózatkezelését ennél még a vistát is egyszerűbb volt hálózati fájlmegosztásra belőni....
  • Palinko
    jah csak installálgatni meg állítgatni kell mindég. meg ha a cds ubiról másolnál néha jogköri problémákba ütközöl mert nem ismer el mint felh
  • Hecker007
    Ha az egyik gépre telepítve van az ubi rendesen a másikon meg lemezről indítom akkor tudok a kettő között fájlokat megosztani?
  • Garfield
    Két notebook közt vacillálok, és az apró részleteket nézegetem. Most például a videóvezérlőket.

Szóval Intel GMA 3000 HD, illetve Nvidia GT 540-essel kinek milyen tapasztalata van? Az előbbi esetében inkább az érdekelne, hogy átlagos használat mellett milyen a teljesítménye, vannak-e röccenések, milyenek a driverek, stb., míg az utóbbinál igazából az Optimus működése érdekelne. Igen, tudom, bumblebee vagy ironhead, csak kérdés, hogy valóságban ezek mennyire működnek, akkuidőt hogy befolyásolják, mennyire gyorsítják a megjelenítést, stb. Szóval ha valakinek van _konkrét_ tapasztalata, akkor szívesen olvasnám.
  • Beast Machine
    Neeeeeeeeee :D
  • zeli
    Ezen én is röhögtem, mikor megláttam OMG Ubuntun. :D
  • MerlinW
    Epic:)

Ja és ez hivatalos:)
  • MerlinW
    Lenne. Mint írtam volt asztali Linux-ból 32 bit, szerverre 64bit. A 4GB memóriát látni fogja a 32bites is a PAE kernelnek köszönhetően. Ubuntu oldalán is 32bit-eset ajánlják, ha nekem nem hinnél.
  • Garfield
    Amúgy van valami különbség a 32 és 64 bites használat közt? Mert notebookvásárlás előtt vagyok, a kinézett gépben 64 bites proci lenne, és minimum 4 GB RAM. Lenne sz*pás azzal, hogy egyes programokból valószínűleg nincs külön 64 bites változat?
  • MerlinW
    Nem.
  • Hegi90
    noob kérdés:

ha vmware-be raktam fel, akkor nem tudok drivereket felrakni, azaz nem tudok beállítani csillivilli ablakkezelést?
  • setuh
    Hol tudok a felső pannelre kitenni még plusz dolgokat,mint régebbi verziókba pl. az időjárást?
  • Palinko
    4mah, amd 5770
  • setuh
    Milyen géped van?
  • Palinko
    nem tudom én vlc vel nézek mindent gond nélkül
  • setuh
    Szóval tudtok valami kodekeket,hogy simábban fussanak a hd filmek?
  • setuh
    Nem a parancs segített,hanem a cd-én állítgattam dolgokat, szóval bőven hasznos cuc ;).
  • Palinko
    amilyen hülye vagyok.... ezzel is kezdhettük volna, bocs hogy elpazaroltattam veled egy cd-t. bár ha okos vagy elteszed, mert hasznos tool, egy win reinstall után nagyon jó lesz majd.
  • setuh
    Megy!!:D kösz megint.
    Még egy utolsóval jönnék ma; 1080p-be akadoznak a filmek és 720-ban sincs meg a 25 fps,vlc-vel játszom le de az alappal se megy jobban.Gépemnek birnia kell.Mit kéne feltegyek?
  • Palinko
    ubuntuba nyiss egy terminált nyomj egy
    sudo update-grub
    parancsot, ha megoldja jólvan, ha nem tedd be megint a cdt és nézz szét a beállítások között
    ha nem tudod hogy mi melyik partíción van akkor nyomj egy
    fdisk -l

a parancs asszem
  • setuh
    Kiirtam, de nem oldotta meg a gondom.Mostmár van egy boot képernyő ahol választhatok de csak ubuntu van meg ilyen momory test...Win7 sehol :(.Valami tipp?
  • Palinko
    nem, írd ki, vagy usbre, tegnap én live cdről nyomtam fel usb re :D
  • setuh
    Hiába váltok classicra ugyncsak ez az új felület jön be...nah m1.
    Ezt a boot-repairt jó ha bemountolom deamon toolsba?
  • MerlinW
    Olvasd végig az előző hozzászólásomat... " A bejelentkező képernyő alján tudod váltogatni". Jelentkezz ki és a képernyő alján látni fogod.
  • setuh
    Hol tudom átállítani klasszikusra?:P
  • MerlinW
    Csak ha klasszikus desktop-ot használsz, nem Unity-t. A bejelentkező képernyő alján tudod váltogatni.
  • setuh
    A compiz megvan de az az opciót el lehetett érni máshonnan is.Már nem lehet?
  • Palinko
    nincs kedved azt a progit betenni fejlécbe ammit linkeltem? mert én tegnap próbáltam a szokásos parancsokkal a grubot visszavarázsolni és nem sikerült :D szerencse hogy az mbrt nem vágtam tönkre :D
  • MerlinW
    sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
  • setuh
    Kösz!
    Hova tünt az az opció a 11.04-esből amivel be lehetett állítani,hogy ússzanak az ablakok?Régebbiekbe valami olyasmit kellett atallítani,hogy high qualityn legyen egy bizonyos opció és akkor működött.
  • Palinko
    http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/