Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogyan tudom beállítani a KTorrentet az Operában, hogy azzal nyissa meg? Mmint az Operát vágom, de azt nem, hogy tallózásnál mit keressek és hol.
Eltûnt az Audacious guija. Mmint fut, játszik zenét, de nem látom a programot. Mi történhetett?
[merlinw.org]
Még egy klrdés. Terminálba beírom, hogy su beírom a jelszavamat és nem enged be mint root, ez miért van?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Leszeretném törölni az Ubuntu-t a gépemrõl, de van rajta egy Win7es. Gondolom elfog veszni a grub és akkor nem fog indulni a Win7...
Hogy tudom visszaállítani a Win7esemet?
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
Továbbá :eléggé lassúcskának tûnik ez az unity, pedig egy "bika" gép alól próbálkozok vele. Pl ha a dash-t elõhozom eléggé megreccen, akkor ha keresek mondjuk a terminálra teljesen befagy pár mp-ig. Nem értem mitõl csinálja ezt. Valakinek valamilyen ötlet?
A laptop egy i7-es 8giga ramos gép. Mindent kezel alapból (nvidiát is meg intel hd-t is) de mégis olyan
lassúcska szegény. Nem tudom mitõl lehet. Esetleg 64bit ilyen döcögõs?
A laptop akksija itt 2 órát bír ki (cpu stepp megy szépen tehát nem az a baja), itt sem értem win alatt 3óra.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?
Komolyan elgondolkodtam azon, hogy a processzor (1,66Ghz C2D) lesz a kevés, mert folyamatosan 90% körül vannak együttesen.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
ahogy írták itt alattad is: #9340, #9344 =>MerlinW oldala, vagy /a-grub2-visszaallitasa/
Lenne egy olyan kérdésem ,hogy:
A gépemen egyszerre volt Linux(Ubuntu 10.10) és Windows is. És eddig a boot képernyõ elõtt tudtam kiválasztani, hogy melyik oprendszerbe akarok belépni. de most újra húztam a Windowst, és ez a képernyõ eltûnt, és automatikusan a Windowsba lép be. visszalehet ezt valahogy hozni, vagy a Linuxot is újra kell húzni? :S
Valakinek, Valami ötlet?
Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?
Logikusan CD-rõl boot-olva Live módban.
[merlinw.org]
megint lesz egy hülye kérdésem, ha linux mellõl újra akarom rakni a win-t akkor a grub ugye eltûnik, hogy lehet visszahozni vagy mit kell csinálni hogy legyen megint :S :S
bocsi az ilyen kérdésekért, de eddig külön HDD-n voltak és a lap bootmenüjébõl választottam ki hogy honnan bootoljon a rendszer
Openshot, Lives, Kino, Avidemux, stb. Egyik sem egy premiere, de az alapvetõ dolgokra jók.
Képszerkesztésre: GIMP, ez viszont felér egy Photosoppal.
Memóriaigény mindig a felhasználástól függ, 4 szerintem elég, de a mai árak mellett 8GB sem nagy költség.
Azonban, ha nem hobbi szinten mûveled a témát, maradj Windows-nál, de az OSX mégjobb erre.
[merlinw.org]
Van itt valaki akinek sikerült 11.04 alá felrakni a gnome3-at? nekem nem nagyon akar sikerülni mindig szétesik az egész, ennyire nem kompatibilis még ezzel az ubival vagy nehéz jól felrakni és beállítani?
3. partíció: azt hiszem a telepítõ cserehely-nek írja.
1. Win7 (NTFS) - 60GB
2. Linux (Ext4) - 38GB
3. Linux Swap (swap) - 2GB
4. Adatok - 200GB
A telepítési sorrend is ugyanaz, tehát elõbb a Win, aztán a pingvin. Hogy mivel particionálod az mindegy, de logikusan a Win7 lesz elõbb a kezedben.
[merlinw.org]
Adott egy laptop 1 HDD-vel, erre szeretnék egy win7-et, 11.04-es Ubit telepíteni úgy hogy maradjon még egy 3. partició az adatoknak, zenéknek, stb.
A kérdés az hogy milyen sorrendben telepítsem az oprendszereket, melyikkel csináljam a particionálást és hogy a 320GB-os HDD-t hogy érdemes felosztani úgy hogy mindennek legyen elég hely, a programokat win alatt oda telepítem ahol van az oprendszer nem szoktam külön rakni õket.
adva van egy asus netbook ( Intel Atom N270 cpu, 2gb ram, Intel 945 chip készlet, 160GB hdd ), usb telepítéssel szeretnék rátenni ubuntu-t !
ti melyik változatot ajánlanátok ?
Ubuntu 10.04 LTS Netbook-os változatra gondoltam, szerintetek jó döntés ?
11.04-bõl van netbookra optimalizált verzió ?
mivel elég gyenge a hardver más alternatíva is érdekel, a lényeg, hogy gyorsan fusson rajta !
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
Jó tanács mindenkinek: mielõtt ilyeneket csináltok, mindig indítsatok egy terminátl a biztonság kedvéért😊
Van egy guake nevû kis csomag, amit ha beraktok autorun-ba F12-vel bármikor behívhattok egy terminált.
[merlinw.org]