Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
még új vagyok ubuntu téren, és nem tudom miért csinálja ezt görgetéskor a mappáknál, PDF-eknél és a firefoxban is, chromiumban nincs ilyen gondom. És még esetleg van-e lehetõség windowsos játékokat futtatni ubuntun? elõre is köszi =)
Egyébként: nem tudjátok, hogyan lehetne a LibreOffice-t rávenni, hogy használjon ligatúrákat és ugráló számokat? Ez tart vissza a Windows gyalulásától.
[merlinw.org]
Ötlet, hogy miket lõjek ki? 😊
Köszi!
sudo apt-get -f install
sudo dpkg --configure -a
Illetve nézd meg hogy nincs-e tele a hdd.
[merlinw.org]
E:dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg-configure-a' to correct the problem.
E:_cache->open()failed, please report.
Ilyenkor mi van? Amit manually kell, beírtam terminalba, de semmi. Elég fontos lenne, mert javat akarok feltenni, kell banki dolgokhoz.
Elõre is köszi!
Trine, Shadowgrounds, Shadowgrounds Survivor, Jack Claw, and Splot
www.humblebundle.com
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox ubufox
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Unity 3.6.8 infók
Unity 3.8.2 kiegészítés
Továbbá, megszûnik a CD rendelés, viszont Canonical Store-ban 5 angol font (~1500Ft) az ötös pakk.
[merlinw.org]
alpha 1:
- Realisztikus célzás, reflex célzás és távcsõ szimuláció
- Valóságos ballisztika, beleértve a töltény hullást
- Minimális videokártya követelmények: Nvidia 6800GT vagy ATI X800
- Windows és Linux platformok támogatottak
- Egy pálya
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
April 28th, 2011 - Final release of Ubuntu 11.04
[merlinw.org]
Itt van minden
Itt pedig paramcssorosan
[merlinw.org]
Xp alatt megtalálja a routeremet jelszó stb és megy.
Ubuntu alatt viszont semmi pedig akad egypár a környéken...
Le tudná valaki írni lépésrõl lépésre?
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
Légyszi segítsetek! 😊
Lenne egy gép (elég gyenge...)
A feladata az lenne, hogy nyomtató szerver lenne, és amiben a segítségeteket szeretném kérni, egy usb voda modem lenne rádugva. Az arról érkezõ netet, pedig wifin kéne megosztania, 2 noti lesz rácsatlakozva.
A dolognak úgy kell kinézni, hogy mikor bekapcsolják a gépet, akkor ne keljen elindítani semmit, hanem magától induljon a net.
Milyen disztribúció erre a legalkalmasabb (lehetõ legminimálabb, gyorsan induljon), és milyen progikra lesz szükségem?
Ha a Youtube a fontos, akkor ajánlom helyette a Minitube-ot.
[merlinw.org]
De a terminálom ezt írja:
noname@noname-laptop:~$ sudo apt-get install clipgrab
Csomaglisták olvasása... Kész
Függõségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Az alábbi információ segíthet megoldani a helyzetet:
Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függõségei vannak:
clipgrab : Függ ettõl: libavcodec-unstripped-52 (>= 3:0.svn20090303-1) de az nincs telepítésre megjelölve
E: Törött csomagok
noname@noname-laptop:~$
ezután mit csináljak? hogy javítsam a hibát?
Kérdésedre konkrétan válaszolva: fglrx az 3D támogatást ad (openGL direct rendering), míg ati és radeon driver-ek csak 2D-t.
[merlinw.org]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
VLC tökéletes, de ha Compiz mellett akarod csinálni, akkor nem feltétlenül elég az a vas hozzá. Tehát célszerû kikapcsolni. Rendszer, beállítások, megjelenés, extra, kikapcs.
[merlinw.org]
HTPC célokra van egy integrált videókártyás gépem, rajta ATI HD3200-as chippel. Tudom, nem egy nagy cucc, de a célokra - elvileg - megfelel. A kérdés az, hogy melyik ATI drivert érdemes feltenni: a radeont vagy az ATI saját driverét? A 3D-s teljesítmény nem érdekel, csilivili effekteket nem használok az ablakkezeléshez, kizárólag a videógyorsítás lenne szempont.
A kérdés azért nem annyira egyértelmû számomra, mert XP-rõl való áttérés után, VLC-t használva a filmnézéshez, mintha egy leheletnyit szaggatna már 720p-nél is: nem teszi élvezhetetlenné a filmet, de azért észrevehetõ. 1080p-bõl eddig egyet próbáltam - Tron: Legacy -, melynél idõrõl idõre látványosan beszaggatott, és bekockásodott a kép: tartott ez olyan 5-10 másodpercig, aztán ment tovább. Szóval kinek mi jött be filmnézéses célra? Vagy valami mást kell hekkelni, hogy a jelenlegi helyzet valamennyire javuljon?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Már amennyiben el akarod kerülni a szokásos release utáni szívásokat.
Június-július környékére stabilizálódni szokott a dolog. Októberi kiadásra is decemberben célszerû frissíteni. Ezt 6 év Ubuntus tapasztalatból mondom.
[merlinw.org]
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
[merlinw.org]
http://www.omgubuntu.co.uk/
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
2. Routerben lehet elrejteni az SSID-t, vagyis a Wifi spot-ot. Csak magadat, mint klienst, nem tudod elrejteni, azt mindenki látja hálózaton belül, ha máshol nem a router naplójában. Munkacsoportból eltüntetheted magadat, ha megváltoztatod azt.
[merlinw.org]
2. Valahogy el tudom rejteni magam a Wi-Fi hálózatról? Vagyis ne lásson senki.
[merlinw.org]
Tudok saját live cd-t csinálni. Nem az alapoktól, hanem mondjuk, egy meglévõt módosítani.
Egy programot, és egy drivert szeretnék feltenni úgy, hogy az megmaradjon, és bármien gépbe teszem, ottlegyen.
ma feltettem a 28-as végzõdésû update-et, és azóta rendszeresen azzal a képernyõvel találkozom, amit lentebb már linkeltem. pedig már a recovery mode-ban is nyomogattam ezt azt.
ötletek?
A CompizConfig Settings Manager-el be lehet állitani az autohide-ot. és az ikonok nagysága is állitható..
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Egyébként nem tud valaki vmit arról, hogy a Unity sidebarját ki lehet-e majd kapcsolni, vagy csökkenteni a méretét, vagy máshova tenni? Nekem így baloldalt zavaró a screenshotokon.
Terminalba beirod: killall gnome-panel és Entert nyomsz. Ujraindul a panel.
A miértre talán tudnak válaszolni az "öreg rókák" 😊 ...nekem akkor jött elõ mikor a Macbuntu-t feltettem, amiben global menu van.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7