11431
Ubuntu Linux
-
#9667 Ha egy win7 mellé telepítettem,de egy külön hardra,hogy tudom behozni a választó képernyőt?Mert egynelőre egyből betölti az Ubuntut. -
#9666 Értem,kösz! -
#9665 32bit. Automatikusan a pae kernelt teszi fel, így tudod használni az összes memóriádat.
64bites Linux-ot csak szerverre telepítünk. -
#9664 Hi!
4gb rammal melyiket érdemes letölteni 32bit vagy 64bit? -
#9663 Semminek, de azt nem te hozod létre, hanem a rendszer. -
#9662 egy programhoz rendel pid file-ba minek kell benne lennie? -
#9661 Kicsit késve, de frissítettem natty-re. Azt hittem össze fogja cseszni az elegant-gnome-ot, de működik. :)
-
#9660 Wine+Pulse+DX9 v1.3.24.32 -
#9659 Ja értem. Akkor ott az általad linkelt monit, ott a konfig példa és a dokumentáció is linkelve van.
Vagy van a nyers megoldás, cron.hourly-ba bedobsz egy scriptet, ami kilövi az adott processt (killall) majd elindítja. Így óránként friss lesz a process. Természetesen ha van restart paramétere a szervernek akkor azt nyomd a script-be kill helyett. -
#9658 nem ott van a gond, hogy hogy lőjem ki az adott progit, hanem kellene valami ami figyeli, és ha nem vagyok itt, akkor is lekapcsolja (fut 3 1.6 szerver, és van hozzájuk egy progi, ami fogja és kifagyasztja a szervert, ami ugymarad 100%-on sokáig) -
#9657 Indítsd el a gnome-system-manager nevű programot és lődd ki. Olyan mint a task manager a Win-ben. Nem kell telepíteni, fent van alapból, a Gnome-hoz jár. -
#9656 Kérdésem lenne, vagyis csak el kellene magyarázni magyarul mit is kellene csinálnom :D
A kérdésem az lenne, hogy tudom megoldani, hogy mondjuk egy processet, ami 95%+ cpu-t használ, lelője vagy inkább újraindítsa magától a rendszer.
EZT találtam, de tulajdonképpen mit is kell tennem? :) -
#9655 OS X Genie Minimize Effect
Mivel tetszik az OS X-en a Genie Effect, kerestem egy megoldást amivel behozhatnám Ubuntu-ra.
-
#9654 Remastersys Backup tapasztalatok?
4GB-os pendrive-ra csináltam egy ¨Live CD¨-t (2,6GB-ot foglal, nem tettem bele a saját mappát), a jelenlegi 32 bites Maverickemről, hogy legyen amiről visszatelepitsem a mostani állást , ha valami rosszra fordulna a gépen ls eluszik a linuxom.
Amiket használtam: 1. Remastersys Backup (ezzel készült a Live ISO fájl)
2. Startup Disc Creator (ezzel irtam ki az ISO-t stickre)
Live CD-ként jól müködik, de visszatelepitést róla még nem próbáltam.
-
#9653 Sziasztok!
Az miért lehet,hogy:
Nekem két felhasználói fiók van és bejelentkezéskor van,hogy napokig mindkettőt felkínálja de van amikor csak az egyik látszik (Ubuntu 11.04)
Köszi előre is!
---
Joe :) -
#9652 Nemszóltam:)
Felraktam a frissítéseket, és mostmár tutin megy ^^ : ). -
#9651 Üdv!
Ezt a csíkos "bugosságot" mivel lehet orvosolni?
ATi Catalystal?
HD3650-es kártyám van. -
msstz #9650 köszi.
nem tudom, van-e értelme. azon gondolkodtam, újrahúzom az egészet. -
#9649 ugyanannyi, mint a simának, de csak tesztelésre ajánlom, mert nem funkcionál teljes mértékben. Lassabb is, korlátozva vannak a fájlrendszer műveletek, stb. -
#9648 Láttam ezt a Windows mellé telepítőst, annak mennyi hely kell? Tényleg 6 Gb? Akkor, ha 10 Gb-os partíciót csinálok, és arra telepítem, úgy jó lessz? -
#9647 van csak elírtam véletlen és későn vettem észre így jó a parancs:
sudo invoke-rc.d gdm stop -
#9646 Pendrive-ra nem telepítünk operációs rendszert, mert lassú, megbízhatatlan, butaság. -
#9645 Üdv!
Van egy 16Gb-s pendrive-om ~12Gb hellyel, erre lehetne ubuntu-t telepíteni, vagy inkább haggyam? -
msstz #9644 most működik.
bár az isten bassza meg, hogy ez a rendszer nem tud rendesen felállni., és fogalmam sincs, mi a baj. mert ha az nvidia, akkor oké. de miért nem javítja meg senki ezt a bugot, vagy mit? -
msstz #9643 most felteszek vmi verziószámnéküli cuccot az additional driversből -
msstz #9642 ezt most megpróbáltam. első parancs lement, és most másfél óra múlva bebootolt végre. szóval én meg nem ajánlom ezt.
sudo invoke-rc gdm stop pedig nem létezik:
sudo: invoke-rc: command not found
na most? -
msstz #9641 ma 6-szor kapcsoltam be és egyszer sem bootolt be. a videókártya komolyan ennyire szétcseszi? -
#9640 GParted-el formáztam a pendrive-omat, most pedig csak annyit ír ki a nautilus, hogy: 3,9 GB fájlrendszer, és nem tudok belelépni, nem tudok fájlokat sem másolni rá. Elrontottam volna valamit? Hogy állítsam vissza működőképes állapotra? -
#9639 köszi, próbálgatom őket :) -
#9638 Itt nézz szét
és itt -
#9637 Létezik Ubira a Reason-höz hasonló program ingyenesben? -
#9636 Köszi! -
#9635 Wav-ba kell konvertálnod, bemásolnod a helyére, majd bellítani, Így -
#9634 Srácok! A barátnőmnek ma van a szülinapja. Azt szeretném, ha bekapcsolja a laptopot, akkor a Halász Judit-dal szóljon, mint bejelentkező zene. Meg lehet ezt oldani? Én csak azt találtam meg, hogy a bejelentkező zenét ki / be lehet kapcsolni. Köszi előre is!!! -
#9633 gyere msn-re és segítek amiben tudok :D -
#9632 ÍGY kell nvidia drivert telepíteni ubira! -
msstz #9631 Próbáltam már, de nem igazán működött, és igen, 11.04-es.
De megpróbálom majd újra, hamarosan, hátha. -
#9630 Ööö... szerintem semmit.. -
#9629 Sziasztk!
Elég kezdő ubuntu-s vagyok. Szeretnék beállítani egy T-Home-os ADSL kapcsolatot. Odáig eljutottam, hogy új DSL kapcsolat hozzáadása. Felhasználóév és jelszó értelemszerű, de Service-hez mit kellene beírnom?
Előre is köszönöm a segítséget! -
#9628 Mintha válaszoltam volna erre a Linux topikban
Az X server (X.org) a grafikus felület "motorja", erre húzunk "skin"-eket, mint Gnome, KDE, Xfce, stb.