Ubuntu Linux
  • Garfield
    Nna, egy estétbírtki nálam a Kubuntu 11.10. Az oka pedig egyszerűen a közepes mértékű gányfaktor. Először akkor néztem, amikor a első indulás utáni kb. 10. percben a Reconq egyik pillanatról a másikra közli velem, hogy nem ismeri a "http" protokollt. WTF? Persze, a böngésző újraindítása megoldotta a dolgot, de ezt akkor mégis így hogy? Utána felrakom a Chromiumot és a Firefox-ot, mire a címsávnál, a menüpontoknál meg még néhány helyen valami grafikus bug jöhetett elő, mert ezeknél a pontoknál "bebuborékosodott": jobb szó nincs rá, de valami checkbox jellegű alakzatot pakolt többször sűrűn egymás mellé, amitől ilyen lett. Meg még volt néhány ilyen apró húzása, aminek a vége az lett, hogy visszasírtam a Gnome Shellt meg a sok cuki PPA-t: az Ubuntu sokkal összerakottabb, de még inkább összecsiszoltabb benyomást tett rám. A korább szívás után, az akkori tapasztalatok alapján pedig kb. 30 perc alatt belőttem mindent Ubuntu alatt, most pedig szépen, folyékonyan megy minden, lobog a hajam a sebességtől. Ha legközelebb rámjön a változtathatnék, akkor majd ránézek az OpenSUSE-re vagy a Linux Mintre.