Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
valahogy csak vissza lehet hozni a felületet, de már órák óta evvel szopok, és már kezdek az új Ubuntuból kiábrándulni, nem mellesleg ez elõtt is minden módosítás elõtt befagytak az oldalsó és felsõ menük a CompizConfig hatására, és csak a restart segített
Nem tudom, hogy mûködik-e, még nem tettem fel a 11.04-et.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Otthoni, régi laptopomra feltettem a legújabb, 11.04-es Ubuntut.
Minden zsír és jó, csak egy idesítõ bugja van: ha lecsukom a notit, és sleepbe megy a rendszer, felébredés után állandóan elszáll a GUI, de olyan szinten hogy csak a power gomb hosszan nyomvatartásával tudom lekapcsolni a gépet.
Próbáltam rágúglizni, azt vettem észre külföldi fórumokon, hogy elég sok embernél jelentkezik ez a probléma, megoldást viszont senki nem ír.
Ti esetleg tapasztaltátok ezt, tudtok valami megoldást rá, vagy tudjátok hogy tudom ezt esetleg logolni és eljuttatni a fejlesztõkhöz?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Ha van egy vinyóm a gépben, 3 partícióval (7,Vista,XP) és valamelyik partícióra rányomok install CD-rõl egy Ubuntut, vagy Linux Mintet, elbarmolja a Windowsot is, vagy megfér a kettõ egymás mellett?
Csak mert tegnap havernál feltettük a Win7 vinyóra az Ubuntut (volt hozzá Windows installer az Ubi honlapján) és egy vinyón egy partíción megfért a két oprendszer egymás mellett, bootoláskor lehetett választani melyik jöjjön be.
[merlinw.org]
már csak a wlant kell meghegesztenem valahogy 😞
PS2, 360, jatekaim.hu
"It seems that you dont have the hardware required to run Unity. Please choose Ubuntu Classic at the login screen and you will be using the traditional envirolmenr"
nem értem ezt miért írja, nincs rossz gépem, talán a videókari Quadro típúsa miatt? nem értem, mondjuk amikor délelõtt telepítettem elõször a 11.04-et, akkor telepítés után húzott le egy videókari driver szerûséget
PS2, 360, jatekaim.hu
harmadik módszer sem mûködik
második módszert meg próbáltam googleban keresni, milyen parancsokkal lehet megszerezni, de sajnos egyik se mûködött
WLAN: sajnos fel sem ismeri, nem világít a WLAN visszajelzõ a gépen, hiába kapcsolom be hardveresen, nem is értem 😞((
PS2, 360, jatekaim.hu
[merlinw.org]
- Kijelentkezel, és a login ablakon a felhasználódra való kattintás után alul Ubuntu felületet választod, nem a klassikust,
- Telepíted a compizconfigsettings csomagot és megnézed aktív-e az Unity plugin
- "compiz --replace &" paranccsal indítod a felületet
Egyébként a verziószámot az "lsb_release -a" paranccsal tudod megnézni. (Ahogy a fejlécben is látszik)
[merlinw.org]
PS2, 360, jatekaim.hu
PS2, 360, jatekaim.hu
a verziószámt hol tudom megnézni?
feltettem a 11.04-et CD-rõl arra a vinyóra amin a 10-es volt, Erase opciót választva, majd miután felinstalláltam a 11-et kb ugyanaz a kép fogadott, mint az elõzõ Ubinál, most nem tudom az újat használom e már, mert a képek alapján nem így kéne kinéznie, hanem bal oldalt egy csomó lenyíló menünek kéne lennie
köszi a válaszokat
PS2, 360, jatekaim.hu
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Please put the images in /usr/share/lxlauncher/backround.
LXLauncher will use those background images if available.
[merlinw.org]
1. LXLauncherben hogy a retekben tudom emgávltoztatni a háttérszínt, illetve képet berakni háttérnek? Néztem szertefele a neten, de sehol nem találtam értelmes javaslatot.
2. WBar-ban hogyan tudom megoldani azt, hogy az egyik ikonra kattintva az alkalmazások menü nyíljon fel? LXDE-t használok (lubuntu), lxpanel nem segít.
...vágod?
[merlinw.org]
Ez a Unity elég khm sz*r, ha menni fog a gnome akkor laptopra felrakom a win7 mellé, nekem laptopon jobban bejött mint a win csak a unityt képtelen vagyok megszokni :S
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
viszont ha kikapcsolom, hogy kérjen jelszót, akkor nem lehet átváltani...
Szóval aki frissíteni szeretne, az készüljön fel pár apróbb kellemetlenségre, de szerintem megkísérelheti.
- Hardver ami mûködött Maverick-en, megy Natty-n is
- Telepítés/frissítés után frissítsük a vga driver-t (ATI tulajok így)
- Telepítés után PPA források nélkül rakjátok össze a rendszert, és ha minden okés, mehetnek a PPA-s csomagok is.
- A natty-proposed tárolóban levõ 2.6.38-as kernelt NE telepítsétek, nem boot-ol.
- Aki AWN-t használ és függõségekre való hivatkozás miatt nem tudja telepíteni az távolítsa el a libdesktop-agnostic0 csomagot.
- Gnome3-at ne telepítsetek, mert nem mûködik, illetve küzdelmes az életre keltése
- Audacious 2.5 bugos, de használható
- A Unity nélküli klasszikus gnome felületet a bejelentkezõ képernyõ alján tudjátok kiválasztani.
Hirtelen ennyi.
[merlinw.org]

innen leszeded a megfelelõt és mehet
Próbáltma updatelni 11.04-re, majd amikor kiírta hogy 2 perc van hátra, a beállítás:udisks sornál lefagyott.
Vártam kb 3 órát, hátha történik valami,de se egér, se billentyû nem ment. Nyomtam egy resetet, azóta nem indul el a rendszer, csak villog a _ aláhúzás, azon kívül semmi.
Próbáltam livecd-rõl újratelepíteni grub-ot, de azt írja a find /boot/grub/stage1 sor után, hogy Error 15: File not found
Mit tudok csinálni?
Hogyan lehetne kideríteni a hibát?
http://flickr.com/photos/zolika90/
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Ez egy nagyon jó ötlet volt, most mûködik. 😊)
Kicsit randa lett a felület (gondolom azért, mert mivel lucidhoz nincs csomag, ppa-ból raktam fel), node sebaj. 😊)
Elsõ körben frissíts LibreOffice-ra. (Teljesen ugyanaz, mint az OO, viszont sokkal gyorsabban fejlõdik)
[merlinw.org]