Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
vagy:
man parancs | less
ha nem megy telepítsd a "less" csomagot (olyan mint DOS-ban a more)
---
Grub: egyszerûen szúrj be egy új menüpontot a menu.lst-ben az új kernel adataival. Ha megy vele, megy, ha nem, akkor választod az elõzõt.
[merlinw.org]
Plusz egy kérdés: az normális, hogy fel van téve a 2.6.31-13-as kernel, magától frissített rá az Ubi és azóta is szorgosan érkeznek az update-ek, de grub-ban csak a ***-12-est lehet választani? Gondolom még nem engedélyezték csak teszt jelleggel teszik közzé vagy valami, de inkább rákérdezek, nem mintha sokról maradnék le nélküle.
KDE szemetelésre meg azt értettem, hogy feltelepít fél giga biszbaszt magával, akár kell akár nem. Ráadásul majdnem minde függ mindentõl, ha valami nem megy visz magával 3-4 másik alkalmazást is.
[merlinw.org]
egyelõre örülök, hogy végre sikerült normálisan megcsinálnom.
köszönöm a segítséget!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Amúgy egy dolog: ha hibernálást használni akarsz, akkor pl. kimondottan jól jön, ha a SWAP nagyobb méretû. Bár szerintem senki nem használ egy ilyen elavult dolgot. Vagy Sleep vagy kikapcs.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Gabo: ezt idáig tudom, és ezzel nincs is baj, mert az Ubi repó van annyira naprakész és "csomaggazdag", hogy a függõségek nem jelentenek problémát, csak annak idején SUSE alatt nem értettem, hogy ha a függõségeket nem tudják kezelni (mindegy, hogy miért, akár azért is, mert nincs naprakész repó), akkor miért nem csinálnak valami Windows szerû binárist, ami tartalmazza a függõségeket is. Most nem mondom, hogy az annyira jó, de ha annak idején szívás volt, akkor talán joggal gondolta az ember, hogy még mindig egyszerûbb. És most nézegettem, hogy nagy Linux disztrók közül sokan használják ezt az RPM-es megoldást, és kíváncsi vagyok, hogy hol tart. :]
[merlinw.org]
Másik megoldás, hogy nyitsz egy terminált és kiadod a k0vetkezõ parancsot.
sudo apt-get install <progam neve>
keresés: sudo apt-cache search <progam neve>
A flasht egyébként úgy hívják, hogy flashplugin-nonfree
Fejlécben vannak alapozó leírások doksik. Ha akarod olvasd el õket, ha nem olvasod el, akkor utálni fogod a Linuxot és mem maradsz mellette. Kisújjból nem fogod kiszopni a mûködését, logikáját😊 Hev fán😊
[merlinw.org]
De miért nem valamelyik hivatalos repoból végzed el a telepítést a Synaptic csomagkezelõvel, ahelyett, hogy letöltögeted valahonnan?
Úgy érzem most fog eldölni, hogy maradjak e linux mellett... Ilyen alap dolgok számomra nélkülözhetetlenek. Légyszí valaki segítsen!
Applications - Beállítások - Kijelzõ.
S valóban 1600*1200 (70 Hz) volt 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Jobb klikkes módzserrel csak a Wallpapert és más egyebeket tudom.
Az 1600*1200-as felbontás egy 17" monitoron enyhe túlzás nem? 😊
S nem tudom átállítani.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hogy tudom az Asztal felbontását beállítani?
Rohadt kicsik az ikonok, és a szöveg a második gépen, amibe átkerült az elsõbõl a HDD*** és jó lenne, ha a gyerekek látnák is, mit írnak.
HDD*** = ESZMÉLETLEN! Betettem az egyik gépbõl a HDD-t, rajta a telepített Linuxszal, és bekapcsolás után AZONNAL mûködött MINDEN.
ÉS én ezzel cska most ismerkedek?
Hát hol éltem én eddig????
Most már csak az kellene, hogy a Linux (Ubuntu) alatt lehessen bármilyen játékkal játszani - magasról tojnék a Windows-ra!
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Asszem ennyi, végülis egyszerû, csak én itt szívtam vele, hogy "nem megnyitható", meg sudo-tól bekattant, meg átneveztem õket és társai. De lehet volt más is, nem tudom, már a végén mindent csináltam amit csak lehet, aztán egyszercsak jó lett.
ui.: nem valami stabil, most lehet én rontom el folyamatosan, mert végülis állítgatom össze-vissza, de nem mindig olvasztja be a panelba, illetve most az elõbb szépen letörölte a fõ panelról az összes launcher-t. 😄 Ja és lehet én vagyok tényleg hülye, de ha fut mellette egy root thunar, akkor szintén bekattan. 😄
Ha érdekel valakit, akkor szívesen megosztom mik voltak a bajok vele.
Namost, a szükséges dolgokat beszereztem, a hozzávaló applet mûködik, manuálisan mûködésre tudom bírni, de a linkelt script valamiért nem mûködik, pedig ugye fontos lenne az automatizmus. Még ha nem is feltétlen érdekel, esetleg belenéznél a scriptbe? Nekem kínai, de nem hosszú és nem bonyolult. Meg szerintem adhatnál neki egy esélyt kipróbálásra, szerintem ez tök innovatív megoldás annak fényében, hogy mennyire durván lehet variálni az OS-t és még kényelmi célokat is szolgál. Amúgy ha beteszem a scriptet az usr/bin alá, akkor terminál azt mondja, hogy nem tudja megnyitni. A file létezik, megtalálja, de nem tudja megnyitni. Emlékeim szerint sudo-val megnyílt, de úgy sem mûködött.
de ha odahúzod akkor is rá kellene ugrania...
Festékes bödön problémám nekem is volt régebben, mikor nem ubi-repós gimpet telepítettem, megoldás a remove --purge majd install.
[merlinw.org]
Azt szeretném, ha nem NTFS-t használna, és az övé lenne a teljesd HDD.
Ez már a második gép - az elsõre hagytam, hogy a felajánlottat tegye, de cserébe lassú is.
A haladó partícionálás módját össze tudnád foglalni nekem?
Másik: elromlott a festékesbödön. <#idiota>#idiota> Nem akarja kitölteni a kijelölt részt. Bár erre még könnyen rá tudok keresni Google-ben, de az elõbbit nem tudom hogyan kellene beírni.
Egy kisebb segítségre lenne szükségem! Felraktam az ubuntut xp mellé, de az xp-t sehogy se tudom elérni ubuntu alól. Nem tudjátok mi lehet a gond, és hogyan lehetne orvosolni?
Elõre is köszönöm!
TDU Nick: [HUN]Dutyimadar AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processzor 5400+ 2.81GHz, 2,00 GB RAM GeForce 9600GT 512 MB Ram