11431
Ubuntu Linux
-
#5452 a Tucan nal sikerult mar vkinek letoltenie file ket a rapidrol?
nekem el sem indulnak a letoltesek,,,
egy szalat allitottam be,max 200k le sebessegre,,de meg bele sem kezd:(( -
#5451 Virtualbox telepít, xp telepít -
TLOTR #5450 Ja és boldog uj évet mkinek:) -
TLOTR #5449 sziasztok olyat lehet h ubuntu alatt futtatom az xp-t, ha igen leírná valaki hogyan kell köszi a segítséget.
-
#5448 BUEK mindenkinek!
(inkabb elobb ,mint kesobb:) -
#5447 hm, majd kipróbálom, köszi! -
#5446 gtk-recordmydesktop
Az aktuális verzióban nem működik az advanced gomb, de a home-ban levő konfigját irkálhatod.
Zeli: ha szaggat akkor kevés az fps. -
#5445 Én kipróbáltam 3 féle programot, és mindhárom szaggatott... pedig nem gyenge gépem van... -
#5444 videofelvetelt szeretnek az asztalon folyo munkámrol
melyik a legoptimalisabb progi ehhez?.....minoseg-kontra cpu,memofogyasztas...
koszi:) -
#5443 de ez nem offline üzenet, hanem amikor idle lesz a másik ember, mert mittomén x percig nem csinál semmit (vagy a géppel vagy magával az msn klienssel, I don't know)
szal online, fut a kliense, mégsem megy el az msg olyankor mikor az állapota inaktív
lehet az lesz, hogy szólok neki, szedje ki a settingsből ezt a cuccot, tehát ne rakja át a kliens inaktívvá :) -
#5442 Amúgy a legfrissebb Pidgin (repóban régi van) is sokat fejlődött. Lehet észrevették, hogy fejleszteni is kellene, ha az alapértelmezett kliens akarnak maradni. Van hozzá adium2pidgin plugin, ezzel be lehet tenni szép skineket is, mert alapjáraton jó ronda, mint a többi is úgy általában. Emesene2-ből is van már kipróbálható változat, az is kezeli plugin nélkül az adium témákat. Csak hát még nem érdemes használni, mert félkész. Viszont az emesene2-ben lesz végre normális p2p fileküldés, szóval érdemes lesz majd beújítani. -
#5441 Nekem teljesen jó volt. Majd hamarosan jön a 2-es verzió, az fasza lesz, sokkal-sokkal jobb, mint bármi más jelenlegi GTK-s MSN kliens. Egyébként az offline üzenetek kicsit nyögvenyelósek, de az WLM alatt is ugyan ilyen. WLM pl. olyat csinál, hogy ha x karakternél többet küldenél, akkor visszadobja az üzenetet, pedig nem volt egyáltalán hosszú. Ráadásul WLM alatt is megvan ez a hiba, hogy random eldobja az üzeneteket, csak sokszor jelentést sem ad róla. -
#5440 Én akkor próbálkoztam az emesene-vel, amikor kolis voltam, de mivel írtó gyenge volt a net, ezért kb az összes kliens ezt művelte akkor. A pidgin meg az emesene legalább egyből visszadobott mindent, az amsn-re várni kellett. ;D -
#5439 emesene -t használ valaki?
én a legfrissebb 1.5 - awesome kiadást használom és van egy gondom
ha a beszélgetőpartnerem inaktívvá válik, és írok neki vmit, akkor jön egy error, hogy nem sikerült elküldeni a következő üzentet: bla bla bla
ilyenkor a partnerem nem is veszi észre hogy írtam neki... :( ha ő ír azt megkapom utána, és mivel ilyenkor elmúlik az inaktív állapota, látja az én üzeneteimet is
mi a túró? :) a másik user windowsos, és wlm 2009 -et használ
help :) -
#5438 a back in time opcioval(gondolom biztonsagi allag mentes )nem funkcional valami:
root-kent,vagy anelkul,de hiaba jelolok ki neki barmely celkonyvtarat,,,,nem engedi,,,"legalabb egy konyvtarat jeloljon ki" dumaval blokkolja a folyamatot..
megoldas?
koszi -
#5437 most már tudom, időközben utána néztem :) -
#5436 Konkrétan a memtest86 van a GRUB-ban:) -
#5435 köszi így lényegesen jobb :) -
#5434 ejj, akkor sorry :)
én mindig 0 -ra állítom a grubnál a timeoutot, mivel nem akarok os -t választani, egyből az ubuntu töltődjön mindenféle várakozás nélkül, így nem tudtam :)
vagyis rémlett vmi memtest dolog, de nem gondoltam, hogy ugyanaz a fajta mint a memtest86, mert mindenhol ezt ajánlják ram tesztelésre :) -
#5433 Kis kiegészítés: nem kell letölteni semmit, GRUB menüben ott van a memtest. :) -
#5432 köszi a helpet, megnézem. -
#5431 nem próbáltam még, de ubuntuforum -on asszem a tucan managert ajánlották
nemtom, hogy működik e, pláne, hogy rapid előszeretettel és gyakran variálgatja a "védelmét" :) -
#5430 tesztelt,kiprobal rapidshare letoltot keresek,ami megbizhatoan muxik.
Win alatt a Cryptload ment a legjobban,de linux ala meg nem elerheto ez.
mit tudtok ajanlani,ami valoban "atveri" a rapidot? -
#5429 nekem hasonló tüneteket produkált amikor a tápom kezdett meghalni, de ezt sajnos csak utólag tudtam meg, amikor elfüstölt :)
esetleg a ram lehet még a hibás teszteld le ezzel a progival... van linuxos pack is :) -
#5428 Tudnátok segíteni abban, hogy miért csinálja a következőt a gépem?
Teljesen random megfagy néha a gépem, nem túlterhelés miatt, csak úgy, aztán szétesik a kép, villog a billentyűzeten a caps lock meg a scroll lock. egér sem mozog. a házon szoktam restartolni, sajna az sem oldja meg van hogy már bootoláskor megáll és villog a 2 említett lámpa. volt hogy egyáltalán nem akart bebootolni, akkor elvittem szervízbe mondják hardver hiba nincs, valami más volt a baj, visszahoztam, 1 hete volt ez, most meg már egyre sűrűbben jelentkezik újra. -
#5427 nem semmi értékek :o -
#5426 Compiz miatt van, kapcsold ki, vagy Rendszer -> Admin -> Synaptic csomagkezelőben keress rá a "compizconfig" kulcsszóra és töltsd le a "compizconfig-settings-manager" csomagot. (Jobbklikk -> telepítés). Ezután kikeresed a fenti menüből ezt a programot (elvileg Rendszer -> Beállítások alatt) és kiveszed a bindelését. Ha jól emlékszem ez vagy a General-ban vagy Moving Windows pluginban lesz. -
#5425 ok,,ez is sikerult,,,azaz a beallitasoknal: Gnome/settings,window ban ki kell utni az ALT ot,s csere a Winfos gombra:)))
koszonom a turelmeteket,jolesett a segitokeszseg,maradok ennel a rendszernel:))
egy-ket johir,mert emiatt valtottam foleg:
Win xp sp 3 alatt:a aMaya ha uresben ment: kb 40% CPU,2GB ramnak a felet felette,s meg hozza sem nyultam...
Ubuntun ugyanez 5-9% cpu,es max 300mb ram ami hasznalatban van,,,ha torrent zorog hatterben akkorsem megy 15% cpu es 400mb ram hasznalat fole,,,,tehat bevaltotta a remenyeimet:))
Megeccer mindent koszi,es amiatt sorry,hogy mint sokan,neha elobb kerdezek,ahelyett,hogy korbesasolnek:)) -
#5424 trackmania! (y) -
#5423 nagyon fontos lenne meg egy:
alapbol a maya hasznalja az ALT-gombot,,(evvel forgatom a nezeteket),,tehat szinte mindig kell,viszont ez most nem akarodzik nagyon,,mert alt+balklikk elhuzza az egesz ablakot:(((
hogy tudom ezt "kivenni" azaz ,hogy ne igy legyen ez a maya futtatasa alatt? -
#5422 ok,,teljessiker,,,,muxik a dolog,,,,:)))
a regebbi link,es kovetve a pontokat,,mar csak a billenytyuzetet kell beallitaniu,,mert itt vannak meg bibik,,,,:) -
#5421 koszi,,,csakj eppen a link amirol szeretettem volna egy ismerteto segitseget meg mindig jobb,,,hioszen ez az a verzio amit akarok,nem a 64 bites mint as Te linkedben,,emellett masok is az elemek benne,meg ugy egyben mas,,,,mint irtam nem egyszeru,azaz nem mindegyik verzio ugyanaz,,,ez amit Te ajanlottal eleve elutasit,mar a convertalasnal,hiszen a regebbi rmp-kre azt irja hasznaljak alient,stb,,,,
-
#5420 Lehet feltette azt is a PPA-ból, de úgy általánosságban mondom. Például a flashplayer sem kezeli a pulseaudio-t, hanem egy pulse alsa plugint használ. -
#5419 A winepulse csomagra gondolsz? -
#5418 Én amikor kipróbáltam az új kiadást, akkor gondoltam rögtön csapjunk bele a mélyébe, STEAM előkap, telepíteni sem kell, a játék is ott volt benne, aztá' elindítottam Left4Dead 2-t :D. Hanggal nekem nem volt gondom, ha jól vettem észre akkor egy alsa-pulseaudio plugin-t használva működött. -
#5417 winetrick-el telepíthetsz mindent. installer, visualc, vb, fontokat, fontfixeket, .net-et, ffdshow, stb. Tegnap kibróbáltam, és vagy 3 órát játszottam Trackmania-val, full grafikán:) Egyedül a hang nem pálya pulse bezavar neki. De belőttem a rádiót addig:D -
#5416 Teljesen jó a mostani támogatás, de azért lehet érezni, hogy jobban kerreg a vinyó. Illetve nautilus-szal másolni gyilkos neki. :D MC és társai viszont fürgék vele, szinte Windows szerűen gyors.
ui.: láttam írtál a Wine-nal kapcsolatban. Ha frissítés kell, akkor Launchpad PPA. Frissebb DX van benne, de a DX amúgy sem sokat jelent, hogy ha a fontkezelés és egyebek miatt kifagy a program, ami már az új 1.2-es kiadásban javítva van. Repón azt hiszem, hogy még az 1.0 sincs fent. -
#5415 Ez valami FF + Flash kombó lesz, régen nálam is ilyen volt, most gond nélkül megy.De javasolnám a Chromium használatát, most már tényleg kellően stabil, kiforrott, teljesen beérte a Windows-os kiadást, és egyébként is sokkal fejlettebb és gyorsabb böngésző. Ráadásul nem szívtok ilyenekkel + van hozzá jó sok extension mint a rókához és még jobban is kezeli őket. -
#5414 Intrepid óta elég kellemes az ntfs-3g, most is ugyanúgy 30-60MB/s -el másolok ext4-ntfs között. Hardy-n még voltak kellemetlenségek valóban. -
#5412 Én a filmjeimet is ext3-on tárolom, és minden egyéb cuccomat. Régebben amikor ntfs-t használtam ezekre, akkor rettenet lassan íródtak a lemezre, és esküszöm hangosabban is kattogott a vinyó :).