Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként, hogy lehetne nekem is Ubuntu User logom?
Hírdetni akarom fennsõbbrendûségemet xDDD
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
[merlinw.org]
akkor azt csinálom majd, amit mondtál.
konzolhoz meg még nem vagyok elég pro.
5ször megcsinálom krusaderrel, mire consolba beírom amit kell 😄
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
Nagyobb dolgokat konzolban mert gyorsabb, kisebbeket, mint feliratok, 1-2megás cuccokat krusaderrel. Egy gombnyomás. A lényeg, hogy ne a "belemész és kimásolod" technikát használd, hanem a fájl menü kitömörítés opciót vagy annak gyorsgombját.
[merlinw.org]
Nekem néha nagyon hülyén viselkedik.
Tömörítésre már egyáltalán nem használom, ahhoz sík hülye.
unrar-cuccot feltettem és MINDIG failedet ír, próbálkoztam mindennel, sudoval, tökömtudjával....
ultraszáni, most átmenjek ezért windózra ??? -.-
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
A kernel cuccost amit kérdeztem az honnét nézted végülis? Tényleg érdekellne.
Amúgy köszi a tanácsokat.
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
sudo dpkg -L java-common
sudo dpkg -L sun-java6-plugin
sudo dpkg -L sun-java6-jre
sudo dpkg -L sun-java6-bin
Újraindtottad a böngészõt? Esetleg a rendszert is?
[merlinw.org]
Azt be lehet valahogy állítani, hogy az NTFS filerendszerû logikai meghajtómat a rendszer automatikusan minden indításkor csatolja?
Nem olyan megterhelõ dolog minden egyes alkalom egyszerûen csak rákattintani, de miért ne legyek lusta? 😄
firefox címsorba írd be: about:plugins
és nézd meg ott van-e:
"Java(TM) Plug-in 1.6.0_16
File name: libnpjp2.so
The next generation Java plug-in for Mozilla browsers."
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
$ iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 IEEE 802.11 Nickname:""
Access Point: Not-Associated
pan0 no wireless extensions.
vmnet1 no wireless extensions.
vmnet8 no wireless extensions.
Akartam kérdezni már hogy elég e ráfrissíteni a cuccra vagy netán újra kell húznom cd-rõl megint?
Továbbá érdeklne hogy hol olvastad a kernelleírást hogy milyen hwket / laposokat támogat mert az elég hasznos lenne.
Köszi.
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
próbálkoztam a make-paranccsal de nem nagyon jött össze.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
iwconfigot kérek, hátha ír alamit, bár netstat-ban sem látok wan adaptert, tehát valószínûleg hardver szinten is kuka még.
Jó hír, hogy a Koala elvileg már ismerni fogja, hiszen a 2.6.30+ -os kernelben benne van. Elvileg.
Most még ndiswrapperes windows-os driver-es töketlenkedéssel lehet csak életre lehelni. Tehát szerintem várj 2 napot és frissíts.
[merlinw.org]
1. van e olyan alkalmazás ami megoldja, azt a szolgáltatást ami suse alatt mûködik, mégpedig hogy pl megnyitok 1 könyvtárat, egy film lejátszást, aztán restartolok, következõ indításkor, automatikusan megnyitja nekem a könyvtárat és betölti a filmet lejátszásra. ez nagyon szimpatikus volt hogy megjegyezte mi volt megnyitva és restart után dinamikusan ment tovább a munka 😊
2. ez költõi, mert gondolom ti sem tudjátok, hogy csinálja azt az adobe, hogy a flash ennyit zabál? a firefox 100% on pörgeti a procimat, most hogy feltettem az ati drivert kicsit jobb lett de néha így is kipörög...
De továbbra is egy hp615 nx558ea laptopról van szó.
A wifi kártya szerintem broadcom. Nem tudom a pontos típust de a hp oldalról szedtem a drivert az xpre és ott broadcom driver volt.
$ cat /etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback
$ ifconfig -a
gondolom ez a lényeg:
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:25:56:42:7b:8a
inet6 addr: fe80::225:56ff:fe42:7b8a/64 Scope:Link
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 😎 TX bytes:0 (0.0 😎
Interrupt:17
Vanmég a lo, vmware stuff, nameg ugye az eth0 de mint látod az megy mivel vezetéken lógok most speciel, és van még pan0.
$ netstat -r
Destination Gateway Genmask Flags MSS Window irtt Iface
192.168.2.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
172.16.78.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 vmnet1
192.168.237.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 vmnet8
link-local * 255.255.0.0 U 0 0 0 eth0
default 192.168.2.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
$ netstat -i
Iface MTU Met RX-OK RX-ERR RX-DRP RX-OVR TX-OK TX-ERR TX-DRP TX-OVR Flg
eth0 1500 0 1728 0 0 0 1819 0 0 0 BMRU
eth1 1500 0 0 0 0 0 0 0 0 0 BMU
lo 16436 0 24 0 0 0 24 0 0 0 LRU
vmnet1 1500 0 0 0 0 0 28 0 0 0 BMRU
vmnet8 1500 0 0 0 0 0 27 0 0 0 BMRU
$ cat /var/log/dmesg | grep -i eth0
[ 2.898990] sky2 eth0: addr 00:25:b3:50:1d:b3
Nem tudom miért érdekes az eth0. :o
$ lspci | grep Ethernet
02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Device 4357 (rev 10)
Így néz ki.
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Úgy villog jobb fent a kis üzenõablak, mint a stroboszkóp
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.
Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.
(Tegyük fel hogy értelmes volt a mondat) Pont ez a lényege😊
Egyébként, ha Windows alatt megy, Linux alatt is tuti megy, feltéve ha ismeri a hardvert.
Linux még mindig nem átlag-juzer-OS, érteni kell hogy mûködik, testre kell szabni, be kell állítgatni ezt-azt. Ha ez nem tetszik, ott a Windows.
A problémádat két dolog oldhatja meg a Windowsra való visszatérésen kívül:
1. Google
2. Ideírsz mindent amire szükségünk van ahhoz, hogy segíteni tudjunk.
- hálókártya neve, pontos típusa
- /etc/network/interfaces tartalma
- ifconfig -a kimenete
- netstat -r kimenet
- netstat -i kimenet
- cat /var/log/dmesg |grep -i eth0
- lspci | grep Ethernet
Ezek alapján már el lehet kezdeni távoltól nyomozni😊
[merlinw.org]
És nem értem miért különbözik a linux mint a win. Szóval winen megy linuxon meg nem. Ugyanaz a laptop természetesen. Gondoltam neketek van további ötletetek is. :o
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
// Ha nem ez a baja, akkor valaki okosabbnak talán van ötelte.
a gépben van még 1 lg cd-rom .a bios látja, mint atapi cd-rom, de az ubuntuban sehol nem találom
mit csináljak?
Ha mégis fel akarod tenni:
Ctrl + Alt + F1 -> jelentkezz be. Parancs: "sudo /etc/init.d/gdm stop". Majd navigálj a driver könyvtárába és add ki ezt a parancsot: "sudo sh driverneve.sh". Követed az instrukciókat, és amikor sikeresen felment akkor nyomj egy ilyen parancsot: "sudo /etc/init.d/gdm start". Bár egy restart nem árt neki, szóval nyomhatsz Ctrl + Alt + Delete kombót.
letöltöttem az nvidia oldaláról a geforce mx 440 hez egy linux 32-bit es drivert.
futtattam terminálbban de azt írta hogy root ként futtassam ha jól értettem.
dunátok segíteni hogyan kellene?
Xp alól meg simán megy. Klikk hogy csatlakozás és már kéri és kapja is a címet és megy, de így ubuntu alól csak látja a hálót de nem kap címet. Hiába probáltam manuálisan állítgatni dolgokat akkor se megy.
Van esetleg egyéb tool vagy netán ez valami bug vagy mi tévõ legyek?
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Fejléc -> games -> wine
[merlinw.org]
GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!
Vista, W7 esetén megoldás még: DVD berak,
[merlinw.org]
Le szeretném törölni az ubuntu-t. Gondolom ha leformázom a partícióját a Boot képernyõ még megmarad... Azt hogyan lehet eltüntetni? Thx!
egesz .... Talan neked segit .
ゾルターン
Vista, W7: bootoláskor F8, repair mode
[merlinw.org]