Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Hardware Drivers pedig csak az alaplapi Realtek integrált hálókártyát látja, mindenáron azon akarja rámerõltetni a netet, mást nem is ajánl fel. De az ugye nem jó nekem...😞
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Azoknak akik most telepítenek szûz Koalát, szólok hogy, ha akarja használni a hibernálás funkciót, akkora swap partíciót hozzon létre mint memória mérete + 200MB. Tehát pl 2GB esetén 2048+200MB, 4GB esetén 4096+200MB
RAID-et használók telepítés után futtassák le a sudo dpkg-reconfigure mdadm parancsot
Aki használta eddig a wireless regulatory domain-t az szerkessze a /etc/modprobe.d/options -t és írja be a következõ lokalizációs sort az alábbi példa alapján:
options cfg80211 ieee80211_regdom=EU
Ha gáz lenne az X futásával, vizuális hardverek felismerésével, kommentelje ki az elõzõ verzióban kézzel (vagy videó driver által beszúrt) bejegyzéseket a /etc/X11/xorg.conf -fájlban.
Ctr+Alt+Backspace (grafikus felület újraindítása) átkerült az X keymap (XK😎 modulba. Aktiválása:
- "System"->"Preferences"->"Keyboard"
- "Keyboard Layout" -> "Enable keyboard layouts" -> "Advanced" fül
- "Key sequence to kill the X server" engedélyezd a "Control + Alt + Backspace" gyorsbill.-t.
Frissítés figyelmeztetõ kikapcsolása:
gconftool -s --type bool /apps/update-notifier/auto_launch false
/etc/event.d átkerült a /etc/init -be
Ralink rt2860 chip-es EeePC-ken (EeePC 900 és 1000) a Wifi antenna kikapcsolható az Fn+F2 kombóval.
Intel 82852/855GM videókat ha nem látja a rendszer módosítsuk a GRUB-ot:
GRUB1: /boot/grub/menu.lst nomodeset a # kopt= sor elejére, majd apt-get update grub
GRUB2: /etc/default/grub nomodeset GRUB_CMDLINE_LINUX
Samba nmbd démon nem mindig indul el, várjuk a javítást.
[merlinw.org]
Hálókártya Wi-fi-s vagy nem?
Hálókártya márkája, típusa?
Ha integrált, az alaplap márkája típusa?
System->Administration->Hardware Drivers nem látja?
[merlinw.org]
Alternatív Broadcom telepítés:
Itt Section 1
[merlinw.org]
$ iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 IEEE 802.11 Nickname:""
Access Point: Not-Associated
Link Quality:5 Signal level:0 Noise level:169
Rx invalid nwid:0 invalid crypt:0 invalid misc:0
pan0 no wireless extensions.
Jó tulajdonság hogy mostmár hangkártya driver frissítést nem kellett eszközölnöm az új kernelhez mert most az alapból megy. Eddig minden egyes új kernelverziónál manuálisan kellett pakolásznom rá.
Ötlet a wifire?:o
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Továbbiakban, neked:
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tegnap este kipróbáltam ennek a legfrisebb release-nek a CD-rõl bootoló verzióját. Elsõ ránézésre nagyon pofás lett a darab sok jó, használható funkcióval.
Azonban szinte az elsõ pillanatban szembesülnöm kellett egy idegesítõ dologgal is. Mégpedig hogy képtelen vagyok beállítani a net-kapcsolatot, mert nem ismeri fel a modemem. 😞 És sehol egy eszközkezelõ mint pl. a Windowsban...legalábbis én seholsem találtam. Márpedig net nélkül nem hajlandó használatba venni a videokártyám - állítólagosan - már települt driverét sem (ezt se értem igazán miért van így?).
Tudtok nekem mint maximálisan zöldfülûnek adni néhány tanácsot ezekkel a problémákkal kapcsoltaban? Azt elõrebocsátom, hogy vinyóra nem szeretném telepiteni egyéb okokból kifolyólag.
Köszi elõre is mindenkinek!
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Nálad az új xsplash hogy teljesít? Mert HUP-on mindenki azt írta, hogy sokkal idegesítõbb, 3-4-5 alkalommal villog a monitor, pedig pont ezt hivatott elkerülni. Nekem megszüntette a villogásokat, de látszólag sokaknak van baja vele.
Valóban elindult a boot menü, úgyhogy most minden remek! 😄
Az új Ubuntu, Karmic Koala...
Hát egyszerûen gyönyörû!
Nagyon szép tényleg!
Most még nem tesztelem, már tényleg fáradt vagyok, de úgy tûnik, hogy a 9.04-es formáját hozta, holnap(vagyis ma 😄) pedig majd megnézem, hogy esetleg nem gyorsabb-e 😊
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
#4289: azért a hálózat ikon.. ami ugye az óra melett van az még mindig tök fekete.. egy onkrétan egy ajzatot mutat és tök fekete 😄 szerintem gecyszar. ne mhinném hogy igykéne kinéznie. :o
#4293: nem tudom. ahogy Merlin irta nkm is fontos az hogy stabl legyen és yó. ne szopkodjon itt nekem. ezért lesz az hogy énis LTS eket fogok használni max vriutálison megnézegetem az ujakat mindig.
http://loal.atw.hu
[merlinw.org]
Oks, köszi!
Bár azt hiszem ezt már nem fél kettõkor csinálom, inkább majd éberebb állapotban 😄
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
Persze ettõl függetlenül elõfordulhat, szerencsére kapásból 4 megoldás jut eszembe, ebbõl kettõt google ki is dobja az elsõ oldalon😊
[merlinw.org]
Szóval Flamer nincs elkúródva semmi ilyen téren. 64 bites rendszer alatt lesznek bajok az elavult flashplayerekkel, illetve pár embernél jelentkezik egy olyan hálózatkezelõ bug, amitõl egyszerûen lassú lesz a net, valami DNS dolog, képes egy percig kiírni a böngészõ a "resolving host" állapotot, aztán nagy várakozás után hirtelen belöki.
akkor az volt a baj, hogy én egybõl eredményt vártam.
Ugyanis én semmit nem állítgattam linuxon.
Azt esetleg megkérdezhetem, hogy hogy kell boot menübe berakni a windows-t? 😄
[merlinw.org]
Lehetséges, hogy az volt a baj, hogy elõször tettem fel a windows-t, és annak a telepítésénél hagytam helyet linux-nak, és ezért nem tudtam kiválasztani oprendszert rendszer indításkor?
Mert én bizony nem tudtam :S
htx.
amugy.. õõ. sztme ahogy irtad korábban énis ha kijön a következõ LTS akkor az frissként felrakom és nem lesz frissitgetés nem LTSekre. tehát énis cska LTS-t fogok használni. (y)
[merlinw.org]
Ugyanis én mindenre Ubuntu-t használok, de a gépet játékra is szeretném használni, de a Wine....
Inkább ne is beszéljünk arról a programról...
Egyébként tudnak a hibáról, gondolom pár napon belül javítják.
[merlinw.org]
de hogy igy elkurtaz ikonokat .. :| az gecygáz.
[merlinw.org]
volt amikor még 7.04-rõl nyomtam frissitést és a kezelõbvel és összefosta magát közbe 😄
nem számít, én már ezt teszem fel 😊
Viszont Canonical hátha meghallgatja az elégedetlen user-ök imáit 😊
a vezetékes háló ikonj tök fekete :| elvan kúrdóva minden :|
Amúgy elõzõ hszben ott van hogy kijött már de frissitéskezelõ fel sem ugrik.
+ kernel leírás mégis honnét?:o
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.