11431
Ubuntu Linux
  • MerlinW
    Megoldható, de akkor először telepíts egy rendes rendszert úgy, hogy a boot könyvtár (tehát a kernel) külön partición legyen. Így telepíteni sem kell a másik rendszert, csak átmásolni. Lényeg, hogy linuxron (live módban) másolj, hogy a jogosultságok megmaradjanak.

Másik megoldás, hogy úgy ahogy van caklipakli átmásolod, a virtuálisat, és forgatsz egy kernelt hozzá magad. Ha van már a gépedre forgatott kernel, az is jó, akkor sem kell forgatni. Grub-ot meg telepítesz a végén.

Tehát egyedül a kernel (és talán az initrd, de ez is generálható utólag) függ a hardverkörnyezettől, a többi "csak" sima fájl. Lényeg, hogy a végén ne felejtsd el symlinkelni a gyökérbe a kernelt.
  • mumpic
    off: Van arra lehetőség, hogy egy virtuálisan kipróbált, beállított oprendszerből iso-t csináljon az ember, amiről telepíteni is lehet? vagy nincs? vagy mivan? feltaláltam a langyosvizet? :)
  • MerlinW
    Jaja:) Van már végleges is belőle:)
  • precision
    kösz Phoenix! :)
    én már régebb óta ismerem az oldalad, hasznos, hasznos :) gratula hozzá!
  • mumpic
    Jaja. Vicces hogy a beta neve Namoroka. Igazán lehetett volna Tuzroka is. :D
  • MerlinW
    Fúú, Firefox 3.6 durván gyors lett.
  • mrphoenix
    Sziasztok! Egy kis segítség mindenkinek: LINK
  • precision
    cöhh... úgy könnyű :P :)
  • MerlinW
    Most tudtam meg, hogy van ilyen topik:) Írd, aztán majd meglátjuk. Annyira nem vagyok otthon a témában, addig foglalkoztam vele amíg nem sikerült feltelepíteni, mert kihívás volt:) Van nekem normális Macbook-om:)
  • precision
    látogatod azt a topikot is? mert lenne egy sos kérdésem :) leírom oda
  • MerlinW
    A 9.3-as driver 2009.03-as. Az ubuntuban alapból 9.9-es van. Adtam linket, töltsd le a 9.12-őt és azt telepítsd.
  • mumpic
    Ha abban a könyvtárban adod ki a parancsot ahol a file van, akkor még sikerülhet is.
  • MerlinW
    Afene már van neki. De utálom ezt a keresőt....
  • MerlinW
    Nyitottam neki topikot
  • Aquir
    Izé:
    chmod: cannot access `ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run': No such file or directory
  • precision
    köszi!

írtam egy privátot, hogy ne ide szemeteljek :)
  • HiPPoNaX
    asszem en igy oldottam meg az ntfs kerdest
  • precision
    ejj gyerekek... nagyon pro vagyok :)
    viccet félretéve, sikerült felrakni az osx -et, nagyon baba :)
    a wifivel kb 3-4 órát szarakodtam (annyi volt a gondja, hogy a driverében lévő plist fileban az azonosítója 33175 helyett 33176 volt... de mire erre ráleltem, agyf.szt kaptam :D) a lényeg az hogy már megy
    már csak azt kell elérnem, hogy lássa az ntfs partíciókat, fstab -ot kell szerkesztgetni, majd utanánézek

szokni kell az tény windows és ubuntu után, de nagyon jó már most érzem :) ezt is innen írom már :P

kösz a helpet mindenkinek!
  • MerlinW
    Ha Ati akkor innen letöltöd a driver-t

chmod +x amit-letöltöttél.run
    sudo ./amit-letöltöttél.run

next, next, next, reboot.
  • mumpic
    A google-be kellene beírni, pl ezt:
    ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run

• Aquir
    na, Catalyst és EnvyNG(egyik sem indul) feltelepítése után el sem indulnak a 3ds játékok... lol
  • Aquir
    A Catalyst c center nem helyettesíti a drivert.
    De milyen okos dolgot kell beírnom a terminálba, hogy az ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run fájl elinduljon?
  • precision
    vagy esetleg megnézheted az Alkalmazások/Ubuntu szoftverközpont -ot is
    asszem ott pl láttam ati catalystot, biztos van nvidia -s csomag is
  • Aquir
    na jó, akkor ellátogatok :)
  • precision
    persze, látogass el a gyártó weboldalára
    pl nvidia.com vagy ati.com :)
  • Aquir
    Egyébként a videókari driverjét linuxon keresztül fel lehet tenni?
  • precision
    ja és hozzáteszem hogy mielőtt elindulna a telepítés ugye leellenőrzi az install dvd -t, hogy jó e... ott sem talált semmi hibát...
  • precision
    gyerekek, sorry, hogy megint hackintoshos kérdéssel jövök, de már ki van a f.szom :D

szóval iATKOS 10.5.7 -es verzióval próbálkozom, minden rendben van addig, amíg el nem indulna a telepítés... ott kiírja hogy nem lehet telepíteni a rendszert merhogy nem talál telepítendő software -t és kérje hogy indítsam újra a gépet... disk utility verify része azt írta a partícióra hogy jó, meg is formázta, akkor sem jelzett hibát, és ugye az előző ideneb verzió simán tudott másolni rá

wtf? :(
  • zeli
    nagyon jó kis game, ezzel tolom sokat, a sima quake 3-at is körözi sztem, instantgibes pályák a legjobbak, mikor egy railgunnal mész írtani. :D
  • HiPPoNaX
    Celszeru szerintem Chameleonnal telepiteni, bootolaskor pedig -v parameterrel inditani, alias verbose mode. Kiirja, mi faj neki.
  • precision
    hát ha vmware -re felmászik ( link ) akkor gondolom virtualbox -ra is

"semmibe sem telik" kipróbálni :) hajrá :)
  • mumpic
    Ez az iatkos elfutkorászna virtualboxban is?
  • precision
    hát egy 1.6 -os dualcore pentium van a noteszban, 2 giga rammal, és egy intel gm965 -ös vga -val

remélem elég lesz... feltéve ha hajlandó lesz elindulni :) nemtom biztos én vagyok a lamzor, pedig elvileg csak azokat a cuccokat jelöltem ki telepítésre amik kellenek, mint pl vga driver, wlan driver, audio driver, chipset driver, bootloader, kernel, úgy kb ennyire emlékszem
  • precision
    az iDeneb verzió feltelepült, de bootnál az alma logónál megáll :)
    most töltöm az iAtkos -t, remélem az jó lesz

csak ne jönne ilyen piszok lassan :(
  • HiPPoNaX
    Ha feltelepul es van neki eleg eroforras, akkor nagyon szeretni fogod :]
  • precision
    hát amint időm engedni, kiderül, hogy nálam mi a helyzet... :)
  • HiPPoNaX
    En a notimmal megszivtam, ugyanis nem hajlando bebootolni a feltelepult rendszer. Forumok tanusaga alapjan masnak ugyanazzal a tipusu notival es ugyanazzal a hackintosh release-el gond nelkul megy, szoval gozom sincs, mi lehet :D Az asztalimon viszont gyonyoruen fut a leopard, pedig nem nvidia videokartya van benne.
  • precision
    tenkju!

ahogy nézegettem a laptopok listáját, elég jó esély van rá hogy nálam működni fog minden... igaz pont az én laptopom nincs felsorolva, de pl az egyikben ugyanaz a wifi chip van és azt írják hogy mindenféle buhera nélkül működik... ez jó hír :)
  • Aquir
    Most nézem (játszom) hogy ez egy Quake 3 Arena kezdemény, én azzal régen még Defragoztam is (annyit láttam hogy van itt is), a Freezerail volt az alap, és a Turret Camp szerverek felejthetetlenek voltak (ill. most is :))
  • MerlinW
    Én az iATKOS-t ajánlanám. Amit először linkeltem az noname...

Itt találsz telepítési útmutatót