11431
Ubuntu Linux
-
#5733 Megoldható, de akkor először telepíts egy rendes rendszert úgy, hogy a boot könyvtár (tehát a kernel) külön partición legyen. Így telepíteni sem kell a másik rendszert, csak átmásolni. Lényeg, hogy linuxron (live módban) másolj, hogy a jogosultságok megmaradjanak.
Másik megoldás, hogy úgy ahogy van caklipakli átmásolod, a virtuálisat, és forgatsz egy kernelt hozzá magad. Ha van már a gépedre forgatott kernel, az is jó, akkor sem kell forgatni. Grub-ot meg telepítesz a végén.
Tehát egyedül a kernel (és talán az initrd, de ez is generálható utólag) függ a hardverkörnyezettől, a többi "csak" sima fájl. Lényeg, hogy a végén ne felejtsd el symlinkelni a gyökérbe a kernelt. -
#5732 off: Van arra lehetőség, hogy egy virtuálisan kipróbált, beállított oprendszerből iso-t csináljon az ember, amiről telepíteni is lehet? vagy nincs? vagy mivan? feltaláltam a langyosvizet? :) -
#5731 Jaja:) Van már végleges is belőle:) -
#5730 kösz Phoenix! :)
én már régebb óta ismerem az oldalad, hasznos, hasznos :) gratula hozzá! -
#5729 Jaja. Vicces hogy a beta neve Namoroka. Igazán lehetett volna Tuzroka is. :D -
#5728 Fúú, Firefox 3.6 durván gyors lett. -
mrphoenix #5727 Sziasztok! Egy kis segítség mindenkinek: LINK -
#5726 cöhh... úgy könnyű :P :) -
#5725 Most tudtam meg, hogy van ilyen topik:) Írd, aztán majd meglátjuk. Annyira nem vagyok otthon a témában, addig foglalkoztam vele amíg nem sikerült feltelepíteni, mert kihívás volt:) Van nekem normális Macbook-om:) -
#5724 látogatod azt a topikot is? mert lenne egy sos kérdésem :) leírom oda -
#5723 A 9.3-as driver 2009.03-as. Az ubuntuban alapból 9.9-es van. Adtam linket, töltsd le a 9.12-őt és azt telepítsd. -
#5722 Ha abban a könyvtárban adod ki a parancsot ahol a file van, akkor még sikerülhet is. -
#5721 Afene már van neki. De utálom ezt a keresőt.... -
#5720 Nyitottam neki topikot -
#5719 Izé:
chmod: cannot access `ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run': No such file or directory
-
#5718 köszi!
írtam egy privátot, hogy ne ide szemeteljek :) -
#5717 asszem en igy oldottam meg az ntfs kerdest -
#5716 ejj gyerekek... nagyon pro vagyok :)
viccet félretéve, sikerült felrakni az osx -et, nagyon baba :)
a wifivel kb 3-4 órát szarakodtam (annyi volt a gondja, hogy a driverében lévő plist fileban az azonosítója 33175 helyett 33176 volt... de mire erre ráleltem, agyf.szt kaptam :D) a lényeg az hogy már megy
már csak azt kell elérnem, hogy lássa az ntfs partíciókat, fstab -ot kell szerkesztgetni, majd utanánézek
szokni kell az tény windows és ubuntu után, de nagyon jó már most érzem :) ezt is innen írom már :P
kösz a helpet mindenkinek! -
#5715 Ha Ati akkor innen letöltöd a driver-t
chmod +x amit-letöltöttél.run
sudo ./amit-letöltöttél.run
next, next, next, reboot. -
#5714 A google-be kellene beírni, pl ezt:
ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
-
#5713 na, Catalyst és EnvyNG(egyik sem indul) feltelepítése után el sem indulnak a 3ds játékok... lol -
#5712 A Catalyst c center nem helyettesíti a drivert.
De milyen okos dolgot kell beírnom a terminálba, hogy az ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run fájl elinduljon? -
#5711 vagy esetleg megnézheted az Alkalmazások/Ubuntu szoftverközpont -ot is
asszem ott pl láttam ati catalystot, biztos van nvidia -s csomag is -
#5710 na jó, akkor ellátogatok :) -
#5709 persze, látogass el a gyártó weboldalára
pl nvidia.com vagy ati.com :) -
#5708 Egyébként a videókari driverjét linuxon keresztül fel lehet tenni? -
#5707 ja és hozzáteszem hogy mielőtt elindulna a telepítés ugye leellenőrzi az install dvd -t, hogy jó e... ott sem talált semmi hibát... -
#5706 gyerekek, sorry, hogy megint hackintoshos kérdéssel jövök, de már ki van a f.szom :D
szóval iATKOS 10.5.7 -es verzióval próbálkozom, minden rendben van addig, amíg el nem indulna a telepítés... ott kiírja hogy nem lehet telepíteni a rendszert merhogy nem talál telepítendő software -t és kérje hogy indítsam újra a gépet... disk utility verify része azt írta a partícióra hogy jó, meg is formázta, akkor sem jelzett hibát, és ugye az előző ideneb verzió simán tudott másolni rá
wtf? :( -
#5705 nagyon jó kis game, ezzel tolom sokat, a sima quake 3-at is körözi sztem, instantgibes pályák a legjobbak, mikor egy railgunnal mész írtani. :D -
#5704 Celszeru szerintem Chameleonnal telepiteni, bootolaskor pedig -v parameterrel inditani, alias verbose mode. Kiirja, mi faj neki. -
#5703 hát ha vmware -re felmászik ( link ) akkor gondolom virtualbox -ra is
"semmibe sem telik" kipróbálni :) hajrá :) -
#5702 Ez az iatkos elfutkorászna virtualboxban is? -
#5701 hát egy 1.6 -os dualcore pentium van a noteszban, 2 giga rammal, és egy intel gm965 -ös vga -val
remélem elég lesz... feltéve ha hajlandó lesz elindulni :) nemtom biztos én vagyok a lamzor, pedig elvileg csak azokat a cuccokat jelöltem ki telepítésre amik kellenek, mint pl vga driver, wlan driver, audio driver, chipset driver, bootloader, kernel, úgy kb ennyire emlékszem -
#5700 az iDeneb verzió feltelepült, de bootnál az alma logónál megáll :)
most töltöm az iAtkos -t, remélem az jó lesz
csak ne jönne ilyen piszok lassan :( -
#5699 Ha feltelepul es van neki eleg eroforras, akkor nagyon szeretni fogod :] -
#5698 hát amint időm engedni, kiderül, hogy nálam mi a helyzet... :) -
#5697 En a notimmal megszivtam, ugyanis nem hajlando bebootolni a feltelepult rendszer. Forumok tanusaga alapjan masnak ugyanazzal a tipusu notival es ugyanazzal a hackintosh release-el gond nelkul megy, szoval gozom sincs, mi lehet :D Az asztalimon viszont gyonyoruen fut a leopard, pedig nem nvidia videokartya van benne. -
#5696 tenkju!
ahogy nézegettem a laptopok listáját, elég jó esély van rá hogy nálam működni fog minden... igaz pont az én laptopom nincs felsorolva, de pl az egyikben ugyanaz a wifi chip van és azt írják hogy mindenféle buhera nélkül működik... ez jó hír :) -
#5695 Most nézem (játszom) hogy ez egy Quake 3 Arena kezdemény, én azzal régen még Defragoztam is (annyit láttam hogy van itt is), a Freezerail volt az alap, és a Turret Camp szerverek felejthetetlenek voltak (ill. most is :)) -
#5694 Én az iATKOS-t ajánlanám. Amit először linkeltem az noname...
Itt találsz telepítési útmutatót