11431
Ubuntu Linux
-
#5492 Jó videó, szimpatikus a srác is:)
"We don't care about Windows, Mac or Linux, we care about money. We care about many, because in the end we like eat food" :))) -
#5491 LiNUX SUCKS! avagy egy video a Linuxfestről, ahol a sok linuxfan és guru beszélgetnek arról, hogy miért sz*r a linux mint _desktop_ os és hogyan lehetne ezeket orvosolni
LiNK (angol tudás feltétel)
Én is szeretem az Ubuntut, másképp nem használnám. De sok mindenben igaza van az előadást tartó emberkének. Sok tekintetben nagyon, nagyon, nagyon le van maradva desktop téren a linux a többi os -hez képest. Mond egy-két olyan dolgot is ami szerintem jó ötlet. Pl az egységes csomagkezelés, vagy a nagyobb szoftvergyártó cégek (pl adobe) meggyőzése, hogy ha kijönnek linuxos verzióval a programjaikkal, akkor lesznek rá vevők...stb. -
#5490 Tovabba ott a dosbox, amivel dosos jatekokat tudsz futtatni. Esetleg egy c64 emulator ;] -
#5489 1. konkrétan milyen játék?
2. banner games menüpont, wine/playonlinux/cedega adatbázisokat nézd végig, ott vannak a támogatott játékok.
Wine-re winetrick-el feldobsz egy directx 9-et, visualc redist-et, media player 9-et, ffdshow-t és máris megy egy csomó játék. -
Rundstedt17 #5488 hm jó pár régi játékot nem támogat a linux....nem lehet vmi megoldás rá?mondjuk gondolom nem... -
#5487 Ja igen, emlékeztem, hogy valamiért azt a beta-t kell használni, ami el van mentve, csak már nem emlékeztem rá, hogy miért.
Valamint azt is használtam, viszont időközben rájöttem, hogy miért nem működött a Youtube normálisan: mellette bekavart a synaptic-kal feltelepített Adobe Flash Player, pedig olvastam, hogy a letöltött 64 bites használata előtt töröljük le a már feltelepített-et.(Ami gondolom amugy 32 bites)
Köszi a segítséget Ability! -
#5486 Frissebb flash plugin az adobe labs oldaláról. (Ha jól tudom csak 64 bites rendszereken van ilyen probléma, szóval a 64 bites pre-release változatot használd.)
Szerk.: /usr/share/flashplugin-installer helyre kell másolni, de egyébként Synaptic a megfelelő csomag tulajdonságainál kiírja, hogy hova vannak bemásolva. -
#5485 Valaki meg tudná mondani, hogy mit tegyek, hogy a Youtube normálisan működjön?
Akadás nélkül megy minden, viszont egyik gombot sem tudom használni.
Se Pause, se nagyítás, se a minőség átváltása, semmi...
Valami ötlet? -
#5484 :D
Ne légy ilyen szigorú magadhoz... :))) -
#5483 Kérem a cellájában várjon a sorára:) -
#5482 Halált érdemelnék...
De nagyon hülye vagyok :D
Köszi gothmog! -
#5481 A "launcher/taskmanager" applet hozzá van adva a dockhoz? mert ez a ráhúzkodósdi csak akkor megy. -
#5480 ezt nem igazán értem...
Van olyan, hogy lunchers, és ott tudok hozzáadni cuccokat, de mikor kiválasztottam a firefox-ot, nem jelent meg semmi a tálcán.
De nem igazán értem, hogy most miért nem tudok "fogd és vidd" módszerrel hozzáadni cuccokat.
Előző telepítéskor simán működött :S -
#5479 Beállításokban kell egyesével hozzáadogatni őket. -
#5478 Segíteni valaki?
Újraraktam az Ubuntu-t, már fent van az Avant Window Navigator, de valamiért nem tudok ráhúzni alkalmazásokat :S
Nem értem...
Mikor legutóbb feltettem az AWN-t, simán rá tudtam tenni bármit, de most semmi nem történik, mikor ráhúzom mondjuk... mondjuk a Firefox-ot.
Valakinek valami ötlet? -
#5477 "Szókincsfejlesztő van, pl. a KHangman, vagy a KMessedWords, esetleg a KVocTrain"
(hup) -
#5476 kerdeznem,hogy nyelvtanulasi programot talalok e au ubuntu ban....?kifejezetten nemet erdekel...(huzamosabb ideig leszek nemet teruleten)..ty:) -
#5475 e8400-re felmegy a 32 és a 64bites is. Tehát i386 és AMD64 a jó neked, ahogy mumpic írta. Én csak megmagyaráztam a dolgokat:)
Tömörítők: su - && yum update && yum install rar unrar zip unzip arj lha 7zip gzip tar
További SUSE/Redhat-os kérdéseketk kérlek a Linux topikba írd:) -
#5474 e8400-am van :D
akk most mivan? :D
meg láttam van arm is, a telómba arm proci van, arra nem lehet felszenvedni? XD
Meg mostmár fut a suse linux, már csak valami fasza tömörítőprogi knéne, ha esetleg tudtok ajánlani... -
#5473 mumpic jól mondja. Az említett felsorolás mind processzortípusok. Tehát az alpha itt nem verziót jelenti, hanem a DEC Alpha AXP 64bites szerverprociját. i386-586-686 az Intel 32bites arhitekturája AMD64 és ia64 pedig a 64bites procikhoz. Utóbbi az Intel Itanium-okhoz elsősorban, de elvileg jó mindegyikhez. Mindenesetre AMD64 támogatottabb. -
#5472 Nem, az egy másik architektúra. 64 bites processzorhoz az amd64-et, 32 biteshez az i386-ot szedd le. -
#5471 INNEN gondolom az alphát kell leszednem :) -
#5470 Én is későn olvastam. Sima debian netinstall. kb 200MB-ot pakol fel, a többit te építed hozzá. Szervrenek jóságos. Sima CD-s Debian-t is telepítheted, max lepucolod a gnome-ot róla. -
#5469 ja sry most nézem hogy elvileg nem livecd -s kellene
akkor viszont szerintem nem úszod meg 1 cd -nyi méret alatt... szerintem mindegyik normális telepíthető linux disztro minimum 1 cd -s
aztán lehet hogy tévedek :) a virtual pc -s dolog pedig nemtom hogy fog e menni... valszeg igen, csak a kérdés, hogy kliensoldalon hogyan fogsz majd kapcsolódni a serverhez, hogy lásd, működnek a dolgok
lehet egyszerűbb lenne a serveren kísérletezgetned :) -
#5468 http://www.damnsmalllinux.org/ -
#5467 szevasztok, kicsit off, de melyik a legkisebb linux? (nem pendriveról bootolos hanem teljesértékű) igazából arra kellene hogy egy cs:s szervert futtassak rajta (itt tesztelném a pluginokat és hasonlókat, mielőtt felteszem rendes serverre)
Ami kell: egy konzol (linuxba terminal a neve asszem), hogy tudjak netre felcsatlakozni, és hogy a szerver fusson. Ja és virtual pc-re rakom fel, nemtom ez számít-e. -
#5466 Passzolom. Google:) -
#5465 Töltsd le a legfrissebb DVD kiadást, azon rajta van minden csomag aránylag naprakészen. -
#5464 Sziasztok!
engem az érdekelne, hogy mint8 alatt nincs lehetőség olyan blootoot alapú hálózati kapcsolatot kialakítani, mint win7 alatt? mert jelenleg mint8 alol csak usb-n keresztül tudok kapcsolódni a telefonom internetmegosztásához. Omnia egyébként a telcsi, ami szórja a netet blootooton is. win7 alatt ez egy egyszerű kábelmentes cucc, és mint8 alatt is jó lenne ha menne.
kösszi a helpet! Hy -
#5463 a kovetkezo a gondom:
kinn dolgozok,s itt most atmenetileg korlatozott a netem.azaz jopar napig nincs.Feletnnem a 64bit es verziot,de gondolom ha nincs aktiv net a gepen akkor eleg szegenyes lesz:(((
mik azok az elengedhetetlen dolgok amik kellhetnek egy zsir uj rendszerhez,ill van e erre valami "mentocsomag,osszeallitas " valahol,amit letolve ...off ban is potolni tudok;
pl az allien,csh,stb.....olyan alap eletmento csiomagok...?
ahonnan irok,,az jo,de a sajat gepemet nem tehetem ra erre anetre:(( -
#5462 Wooaah, 8.12-es Catalystba beletettek majdnem mindent ami a Windowsosban van:)
Adaptív AA, Catalyst AI, erőszakos élsimítás, Anizo, stb. Trackmania, Jedi Academy, Oblivion mint az álom:) -
#5461 wooohooooooohooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))
koszi:))))
nos nekem meg eppen ez a lenyeg!!!
mert a progi..ami miatt valtottam: (#5425 hsz ban)..nos mivel eddig azthittem 32 bites "vagyok"..igy ezen progi 2008 as kopaszabb verziojat toltam fel..es persze orultem neki...
igy viszont a frissebb,bovitettebb valtozat is felpukkadhat,,(64 bitesre cserelt Ubuntu) utan,,s ez nekem sokat dob....
szoval jovok 1 sorrel,vagy amit fogyasztasz:)))))
mert procicsere gondolata elvetve:)))max meg beletuszkolok egy tonna RAM ot:)) -
#5460 az amd sempron 2800+ tényleg egy 64 bites processzor
viszont otthoni desktop gépre felesleges a 64 bites oprendszer és ezzel együtt a 64 bites programok használata, szerintem :) -
#5459 mennyire megbizhato a "Hardinfo" segedprogi?
mert eddig azthittem 32 bites a procim,erre ez es a system info is azt irja ho ez egy amd semptron 2800+ es 64 bites,,,,hihetek neki?
Eddig meg vegig csak 32 bites alkalmazasokat mertem hasznalni,beleertve magat az UBIt,ill a raepulo progikat,,,
LOL vagyok,de ha ez igaz,kellemesen meglepodtem,,marmint azon ha valoban 64 bites:) -
#5458 jajj, ezt nagyon benéztem, köszi szépen. legközelebb jobban figyelek. -
#5457 banner - /boot/grub/ - grub repair doc :) -
#5456 na ez értelmesre sikerült, mind1 a lényeg ottvan :D -
#5455 arra lenne megoldás, hogy újratelepítettem a windowst a gépen, és ugye ilyenkor nem a grub tölt be, hanem kapásból a win indul. Azt meg tudom csinálni ubuntu újratelepítés nélkül, hogy visszaállítsam grubra ? -
#5454 nm :P :D -
#5453 kozben beindult:)))