11431
Ubuntu Linux
  • Palinko
    routerrel oldottam meg szerintem :) a router ipjét honnan tudom? és hová kell megadni az átjárót?
  • Aquir
    Görcsölni? Megnéztem hogy a dokumentumaimat folytathatom -e TNR-rel. Igen. Ha meg igen, akkor miért - nem - látszik - a betűtípusoknál? Én csak ezt kérdeztem.
    (Mellesleg, remélem gondolod hogy nem fogom az eddigi váltott formázásokat oldalakon keresztül feldobni, különböző irományoknál)
  • MerlinW
    Router, switch, vagy direktbe összedugod őket. Átjáró megad és készen is vagy. Átjáró Router esetén a router ip-je, switch, direkt esetén a másik gép ip-je.
  • MerlinW
    Attül hogy eltávolítottad a rendszerfontokat az Openiffice még tartamazza.. Hihetetlen mennyit görcsölsz a betűtípusokkal. El tudod olvasni? Vannak ékezetek? Akkor jó minden. Ez legyen a legnagyobb problémád.

Magánvélemény, a Linuxos fontok (pl Serif) szerintem sokkal szebbek mint az alap Windos-osok, sosem piszkáltam őket.
  • Palinko
    Huawei HG520s modemmel van a netem, ráköttem az 1 es kimenetre egyik gépem a 4 esre a másikat, és most működik mindkét gépen a net. de hogyan tudnám megoldani a LAN hálózatot a 2 gép között?
  • Aquir
    Azt sem értem hogy az Openoffice hogy tud Times New Romannal tovább írni, amikor meg sem található ez a betűtípus??      (Igen, most éppen uninstalláltam az ms fontokat...)
  • Aquir
    ty
  • mumpic
    sudo nautilus /usr/lib/mozilla/plugins/
  • Aquir
    "Ha leszeded Synapticból az mscorefont csomagot (ami múltkor valami hibától szenvedett, lehet már javították), akkor felrakja a Windows-os fontokat és a Chromium rögtön át is veszi azokat és ugyan úgy jelenik meg, mint Windows alatt a lapok."

Én ezt nem érzékelem
    Synapticban csak olyan van hogy ttf-mscorefonts-installer (a /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/-ban benne vannak a betűk), viszont nem változik semmi.
    Ez a topik a kivétel, az ittlévő chat-ben már lapos a betűtípus...
  • Aquir
    nyilván a 3. fülön sem, gondolhatod hogy próbáltam
    mscorefonttal megint lapos lesz a btípus..
    Oldal fejlesztője határozza meg? Akkor az meg hogy lehet hogy windowsban Arial van sg-re, itt meg olyan kettő btípust tudok csak váltogatni un/ és installal aminek semmi köze ahhoz?

hogy kaphatok engedélyt hogy ténykedjek a /usr/lib/mozilla/plugins/ -ban?
    hát itt 5 perc után sem tesz semmit.
  • MerlinW
    beállítások harmadik füle alján...

Megjegyzem weboldalak betűtípusát az oldal fejlesztője határozza meg, nem te:)
  • Aquir
    mscorefont ide vagy oda chromban sem állítható át betűtípus
  • Aquir
    Á, én csak heti egyszer nézek tévét, és az a heti hetes :)
    Megnézem azt az 1 percet, mert nyomogattam, de nem reagált semmire, a csúszka is szabadon volt csúszkáltatható.
  • MerlinW
    Semmi. Nem tudom mi lehet a problémád. Moonlight-nak nem kell semmi más csak egy FF, és megy. Nem kell kodek, nem kell videolejátszó, nem kell neki semmi. Ha nem megy az az RTL hibája. Per pillanat nekem megy. Baromi lassan - egy perc mire betölti - , de megy.

Bár az utolsó gondolatom nézni a mocsok kereskedelmi agymosó csatornákat. Az értelmes műsorokat letöltöm torrentről. Mondjuk olyat ritkán adnak.
    Az meg, hogy Flash-ről Silverre váltottak a másik...
  • Aquir
    Csak gondoltam te tudhatod mi a különbség egy friss ubuntu és e között a probléma között.
  • MerlinW
    Nincs csomag... FF plugin van

Meg google.
  • Aquir
    Valami csomagot mongy má a moonlighthoz. :) Mondjuk ki is írja hogy inkompetibilitás is felléphet.
  • MerlinW
    Wine saját fontokat használ amelyek a /home/user/.wine/drive_c/Windows mappában vannak.
  • Aquir
    Én most beszarok.
    Ezzel oldódott meg a betűtípus problémám:

sudo apt-get remove ttf-mscorefonts-installer

De most ahogy sejtem, a Wine-t fogja érinteni :)
  • Aquir
    tudom, így kerestem sztakit amíg fennvolt a Chrome: - Ctrl+C Ctrl+t V [space] Ctrl+V .. :)
  • Ability
    https://chrome.google.com/extensions?hl=en-US

Szinte mindegyik vagy alapból támogatott a Chromium által, vagy van hozzá extension. SZTAKI, és egyéb specifikus dolgok tuti nincsenek, de ez elenyésző. Illetve be tudsz állítani shortcut-okat custom keresőkhoz. URL sávba beírod pl hogy "szt <szó>" és rögtön a találatot adja be.
  • Aquir
    Adblock plus
    Downloadhelper
    Download statusbar
    Fission (safari loading bar)
    Forecastbar enhanced
    Greasemonkey -- SCRIPTS: Youtube Lyrics ; Google Images direct links ; The Cavern Links Checker
    Linkification
    Google Locator
    Minimap addon
    Screengrab
    Searchload options
    Skipscreen
    Sztakidict
    Undo closed tabs button
    Vacuum places Improved
    Webmail notifier
    Wolfram alpha google
    WOT
  • Aquir
    novell moonlight 2.0 --> MICROSOFT MEDIA PACK 2.0

eddig ezek vannak
  • Ability
    Milyen kiegészítőkre lenne szükséged? Moonlight is megy vele elvileg.
  • MerlinW
    Hát Chromiumra logikus, hgy nincs FF kiegészítő:) Moonlight csak FF-el megy.
  • Aquir
    csak ttf-mscorefonts-installer van, ttf-msttcorefonts-t nem látok
    betűtípusra ff nem reagál
    chromiumra nincsenek ilyen ff kiegészítők
  • MerlinW
    Nemtom, medibuntu-ról és PPA-ról tölti nekem ezeket, ott jók. Hivatalos repoból szinte csak a security cuccok jönnek.

Ubuntu-tweak forráskezelője rulez!:)
  • Ability
    Ezzel csak az a baj, hogy amikor legutóbb néztem ez a csomag hibás volt, a megadott sourceforge oldalról exe file-okat akart leszedni, ami még nem feltétlen baj, hiszen bele tud nézni a fileszerkezetébe, ki tudja másolni onnan őket, ha van benne valami ilyesmi, de mégsem ment. Anno én is ezt tettem fel, de most fosakodik. A másik pedig, hogy a böngésző betűtípus beállításai is kellene, függetlenül attól, hogy az oldal más betűkészletet használ. Nem tudom miért van így, lehet hogy a beállított betűket leíró görbék alapján máshogy generálja őket, de sajna be kell állítani, mert anélkül nem ugyan úgy jelenik meg. Viszont Chromiummal szerencsére nem kell ilyet játszanom.
  • Aquir
    le van
  • MerlinW
    Moonlight-ot FF-el töltsd a kiegészítők közül és ismétlem semmi köze a kodekekhez. Maga a moonlight a kodek.
  • MerlinW
    Betűtípusból sg ezt a kombót használja:
    "font-family: arial, verdana, helvetica, sans-serif;"

ttf-msttcorefonts csomag, illetve frissíteni kell a font cache-t ha nem történt volna meg (akkor is ha kézzel másolsz be fontokat)

sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer && sudo fc-cache -f -v
  • Aquir
    akkor fogalmam sincs. snaptic-ból is ami volt az lennvan, letöltött lejátszó, ami jobbgombra letölötte a kodekeket is ami kell.. szóval nemtudom
  • MerlinW
    Nem kell neki kodek. Legfrissebb moonlight oszt annyi. Ez nem windows. w32codecs -et fel lehet tenni medibunturól, de nem szükséges. mplayer, vlc tartalmaznak mindent. Böngészőhöz meg max mplayer-plugin kell, a nem flash/shockwave/silverlight videókhoz.
  • Aquir
    akkor még van remény. talán kodek kellhet neki..
  • MerlinW
    Nálam megy moonlight-al...
  • Aquir
    ty, de egyrészt érdekes hogy változik font mikor nem állítom, másrészt ahogy régebben írtam nem reagál semmit az FF-en belül akár milyen betű típus méret beállításra (max kódolás, ami szépen leszedi az ékezeteket :) (Csak Ubuntu-m van.)

Pedig már kezdtem megszokni az eredeti ff Ubuntus fontot.
  • Ability
    Felrakod az mscorefont csomagot, leírtam lentebb hogyan kell. Vagy Windows-ról átmásolod a betűtípusokat a /usr/share/fonts alá. Illetve nézd meg a Windows-os Firefox-ban a betűbeállításokat.
  • Aquir
    oké
  • gothmog
    Látom, jó sok kérdésed van. Annyit akarok csak mondani, hogy a hivatalos súgó jó, és pontos. Tényleg az, nem viccelek. A legtöbb általad feltett kérdésre nagyon szépen, ábrákkal illusztrált megoldások vannak ott. Erősen javasolt minden kezdőnek átolvasni először a hivatalos bevezetőt, aztán a felmerülő problémák tekintetében áttekinteni a közösségi dokumentációt. Ez a két leíráscsomag a kezdetekkor felmerülő problémák 95%-ára (hogyan írjam ki, miért más a betűtípus, stb) tartalmazza a megoldást. Remélem segítettem.
  • Aquir
    Szívesen várom a tanácsod FF betűtípus beállításához!