Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
blc
A megoldás a problémádra: www.logmein.com

Elõször leírom, mire szolgál a program: a net alapú prgram.
A gépekre csak kliens program kerül, mindent a LogMeIn oldal szerverparkja lát el, és a két célgép közti sávszélesség a befolyásoló tényezõ - a kliensekkel gyakorlatilag (Távvezérlés funkció mellett) a "kliensed" LÁTHATJA a TE gépeden futó filmet, és ha kell, megállítja, tekergeti stb.

0. LOGMEIN
1. A leírásban megtalálod ezt:
LogMeIn Free – Alapszintû távelérés magánszemélyek számára PC vagy Mac számítógépekhez.
Ezt válaszd: PC-verzió letöltése
Ne ijedj meg: ingyenes regisztrálásra dob - és ez kell a késõbbiekben, tehát csináld meg, és lehetõleg LÉTEZÕ e-mailt használj!

a, A kitöltést követõen a kék "Folytatás" gombra. (A fölötte látható ki opciót ne jelöld be!)
b, Ezután letöltõdi ka gépedre egy böngészõ alapon mûködõ kliens program - telepítsd!
c, készen vagy!

2, Lépj be a LogMeIn-be!
Add hozzá AZT A GÉPET, amelyiken dolgozol!

3, Jön a haverod oldali feladat: végezze el õ is a telepítést, regisztrálást!
Adja meg neked a LogMeIn-ben létrehozott gépe nevét, hozzáférési jelszavát, és viszont.

Mostantól kezdve, a bejelntekzést és a magyar nyelvû opciók segítségével a "Távvezérlést" választva - a szükséges opciókat ne felejtsd elolvasni
A Free (ingyenes) változat segítségével NEM LEHET fájlokat mozgatni (így lopni sem) a gépek között.
Viszont, arra tökéletes, hogy a monitorát/odat lásd - és azt is, amit csinál, mutat.

Az egész sokkal rövidebb idõ alatt megvan, mint ahogy ezt elolvastad.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ability
Kijött a Karmic Beta, gondoltam itt az idõ hogy feltegyem, ilyenkor már kisebb hibáktól eltekintve kellõen stabil szokott lenni. Felnyomom, minden szép és jó, kéri a restartot, nyomom neki. Látom konzolos módban indul, vibrál az egész kép, majd egy konzolos login képernyõ fogadott. Hm, ez már jelent valamit - gondoltam. Belépek, na lássuk az igazság pillanatát, büszkén beírom hogy "startx", õ meg még büszkébben a képembe röhög, hogy nem fog elindulni, mert nem tetszik neki az NV driver. Mondhatni már tipikus az NV házatáján. Na akkor gyors leszedtem a legújabb NV drivert, felnyomtam, aztá' azóta gyönyörûen muzsikál.

Egyébként nekem tökéletes volt a Jaunty, semmi hiányom nem volt, nem ilyen fanatikusként raktam fel idõ elõtt az új kiadást, de éreztem, hogy ebben lesz azért pár jó dolog, és tényleg lett! Egyrészt falra tudtam mászni, hogy fullscreen alkalmazásoknál (videó lejátszás, játékok) szarrá vibrálja magát a képernyõ, ha pl. bejön az újfajta notification buborék. Vagy hogy egy jobbat mondjak: VLC alatt ha megmozgattam az egeret és bejött az onscreen kezelõ felület, akkor szépen vibrált össze-vissza. Persze nem drasztikus ez, amikor bejön egy ilyen figyelmeztetõ buborék akkor kb. 2-t villan egy nagyon rövid ideig amíg be- és kianimál. De a legjobb még mindig az, amikor belépésnél ide-oda kapcsolgatja a monitort és nézhetem a fekete képernyõt kb. 10 mp-ig, mert hát a Compiz-t nagyon szeressük. Na ezek mind megszüntek, szóval már ezért megérte. Meg elég fürge is lett nekem. Csak még azt a szemét lemezellenõrzéses dolgot nem tudtam megszüntetni. 😄
MerlinW
Aspire-okban ati mobility és nvidia chipek vannak.
Laptopban videokártyát nem hiszem hogy cserélnek, mert ugye durván rá van forrasztva az alaplapra😊

[merlinw.org]

streeter
Köszönöm a segítségeteket és bocsi az értetlenségem miatt 😊 De akkor nem is próbálkozok vele. Majd megpróbálom kicseréltetni a videókarit benne ha lehet. Öcsém Acer Aspire One gépén gond nélkül meg és fel ismerte a kártyát. Nem tudom abba milyen kari van. Na mind1. Még 1x kössz mindent.

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

MerlinW
NV, ATI, Intel-t szó nélkül.

[merlinw.org]

Ability
Hát, amikor anno megvettem az akkor relatív újdonságnak számító 8800GT karit, és egy olyan Ubi-t tettem fel, ami még a kártya megjelenése elõtti kiadás volt, akkor nagyon nem akarta jól kezelni. Nem igazán értettem, mert Win alatt ha korlátozottan is, de lehetett használni a driver nélküli VGA-kat is. Bár amúgy Ubi is tud ilyet, másoknál lazán csak kiírta, hogy nincs driver és bekorlátozza magát, de engedett nagyobb felbontást és normálisabb megjelenítést is. Nekem az X lehalt egyenesen, nem tudtam semmit sem csinálni vele. Szóval átmentem Win-re, és letöltöttem a drivert, utána vissza Ubi konzol módba, atp-vel feltettem ntfs-3g-t, aztán a Win-es partícióról feltettem Ubi alá és minden jó lett.

DE!

Alapjáraton nincs gond ezzel, alapból van benne valamilyen kezdetleges nyílt forrású driver, szóval gond nélkül tudod majd használni, illetve miután feltetted felajánlja, hogy letölti és felrakja az eredeti NV drivert ami teljesértéû, és csak kettõ kattintás. A fentebbi sztori kicsit irreleváns, mert én egy relatív új, még nem igazán támogatott eszközt használtam volna, illetve nekem valamiért ez a limitált mód nem akart mûködni.

De a lényeg: Ati/NV kariknak jó támogatásuk van, most már mindkét oldalon kezdenek egyre erõsebb és jobb drivereket kiadni, és azokkal nem ütközöl driver nélkül sem nagy akadályba, illetve Ubi alapból felteszi a hivatalos gyári drivert is.
streeter
Na ez már használt volna.....de rebootnál azt írja h nem megfelelõ a felbontás így újra kalibrálja és maradt 800x600. Feladom ennyi nem szarakodok vele tovább. Majd veszek másikat. Ugye az Ati-t Nvidiát fel ismeri gond nélkül?

\"Hungarikum jövője a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

MerlinW
1.--------------------

nézd meg hogy a sysfb modul betöltõdött e

lsmod | grep sysfb

ha nem akkor

echo "sysfb" >> /etc/modules
modprobe sysfb

2.-------------------------------

Screen sekcióba írd ezt:

Section "Screen"
..
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Virtual 1024 768
EndSubSection
EndSection

Monitorba pedig ezt:

Section "Monitor"
..
Modeline "1024x768" 60.80 1024 1056 1128 1272 768 768 770 796

Ha ezután sem jó akkor nincs ötletem. Mint írtam volt, egyáltalán nincs támogatva a SIS. (ritka és öreg)

[merlinw.org]

streeter
Driver rész nem volt ott na mind1 mostmár megcsinálam rendesre, de még most se jó. Marad a 800x600 és ennyi nem tudok mást csinálni. A linket amit adtál nehezen igazodok el...sajnos.

Flamer
értem. htx. átolvasom és lehet elõbb vmwaren kipróbálom 😄
nagyon htx.

http://loal.atw.hu

MerlinW
Igen. Gyakorlatilag minden helyett. Kezeli a domain-eket mailbox-okat, FTP, webmappákat, virtual hostokat, shell-t, mindent. Amolyan rendszeradmin felület. Webmin-el együtt bármit el tudsz végezni a távolból.

[merlinw.org]

Flamer
vagyis a postfix admin hejett.

Flamer
mostmár nálam is. de akkor postfix hejett van ez az ipconfig?😮 jólértem kb igy az átfutásbol?

MerlinW
Nálam jó.

[merlinw.org]

Flamer
503 Service Unavailable
No server is available to handle this request.

MerlinW
Én ISPConfig-ot használom.

Tessék

A telepítés könnyû. A konfigurálás és üzembehelyezés nekem majdnem 2 hónapomba telt elõször. Napi 4-5 óra izmos szopás után😊 Sok sikert😊

Elsõ körben olvass el mindent a mail szerverek mûködésérõl, logikájáról, használt paramétereirõl, rekordokról. Utána olvasd ki a postfix, bind, pam titkosítás és egyéb hitelesítési eljárások manual-ját. Utána hajrá😊

[merlinw.org]

Flamer
tudna valmejikötök ojan leirást adni amivel ubtuntu serverre lehet telepiteni mailservicet?
gondolok itt: postfix, clamav, spamassasin, postfix-admin, mysql
tehát postfix meg az amdinja mindenképp, sql alap, és a virusellenõrzõ meg a spamellenõrzõ is kéne.
néztme már gugglin de fojton csak szarokat találok.. ami nem használ postfix admint vagy pl buziul csinálja az sql táblákat.. nameg persze ojanokat találok ami debianra yó azmeg etch -t akar pakoltatni vagy nem tudom :|

szóval van valami yó leirás mindenrõl? telepités, konfig stb?
elõreis htx.

MerlinW
Párszor már leírtam...:

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection

A Screen-bõl meg vedd ki.

Mondjuk az elsõ válaszomban ezt mind leírtam, a dpkg-reconfigure xserver-xorg parancsot ajánlottam a kézitusa elõtt, amit a konfig fájl is ajánl, hsizen az grafikus. De igazad van, minek is elolvasni amit írok.

[merlinw.org]

streeter
Szarkszik a routerem oldala már minden bajom van.
Ez van most xorg.conf-ba

# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Card0"
Monitor "Configured Monitor"
Device "vesa"
EndSection

MerlinW
Már privátban megbeszéltük, én is gksudot ajánlottam. Mondjuk nano-ban is csak le kellett volna görgetnie😊

[merlinw.org]

Ability
Ezek csak kommentek az elején, alatt a lényeg, még lehet lentebb menni. Amúgy szerintem lényegesen egyszerûbb lenne így: "gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf". Írhatod terminálba is, vagy futtatásba (Alt+F2). Az kicsit barátságosabb felületen hozza be az állomány tartalmát. Biztonsági mentést mindenképp csinálj az eredeti állományról egyébként.
streeter
Belépés után most ezt adta be

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
[ sor 2/34 (5%), oszlop 1/2 (50%), karakter 62/1037 (5%) ]
^G Súgó ^O Mentés ^R Beolvasás ^Y Elõzõ old.^K Kivágás ^C Pozíció
^X Kilépés ^J Sorkizárás^W Keresés ^V Köv. old. ^U Beilleszté^T Helyes-e?

MerlinW
A jelszót nem látod terminálban. Csak gépeld be azt a jelszót amivel bejelentkezel és nyomj entert.

Ha nincs Router tûzfalon tiltva a 22-es port, akkor be tudok mászni.
http://www.whatismyip.com -on látod külsõ IP címedet.

[merlinw.org]

streeter
Routeren keresztül netezek.
Szal ezt csinálom:
Alkalmazások/Kellékek/Terminált-t megnyitom oda beírom a sudo nano -w /etc/X11/xorg.conf-ot aztán kér egy jelszó. Legelõször be tudtam írni be is lépett lejött egy lista. Most amikor már próbáltam jelszóhoz nem tudok beírni semmit.

MerlinW
Hova nem enged belépni? Pontosan mit csinálsz? Írd ide lépésrõl lépésre, én pedig megmondom hol rontod el.

Ha nem boldogulsz:

Ha nincs router-ed, vagy ha van és be tudsz engedni, nyomj egy ilyet:
sudo apt-get install ssh

Ezután privátban írd meg nekem az IP címedet, felhasználóneved és ubuntu jelszavadat, belédmászok ssh-n és megcsinálom neked.

[merlinw.org]

streeter
Na most meg már nem enged jelszót se bírni :@ Pedig admin ként vagyok belépve. És elsõ körbe még elfogadta a jelszót, de most meg letiltotta az össze billt.

MerlinW
Lényeg, hogy rootként/rendszergazdaként nyisd meg az /etc/X11/xorg.conf fájlt. Kell lennie benne egy ilyen résznek

Section "Device"

alatta pedig egy Driver bejegyzésnek. Amellé kell írnod (lecserélned azt ami most van) a vesa-t. elmented és reboot.

[merlinw.org]

streeter
A linket amit adtál sajnos nem nagyon tudok eligazodni.
Kipróbáltam a kézit. A terminálnál beírtam a sudo nano részt lejött egy lista de nem találtam azokat a részeket amiket írtál. Bocs, hogy lámáskodok, de még amatõr vagyok Linuxba.

MerlinW
Nem támogatott az a VGA, itt van egy nem hivatalos dolog:

SIS meghajtó és telepítés

-------------------------------
vagy:

Használhatsz általános vesa driver-t is: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg <-- a vesa-t válaszd, a többi kérdésre vagy enter, vagy töltsd ki, ahogy jónak látod.

Elvileg a képernyõd szinkronja, ha kellene:
HorizSync 30-40
VertRefresh 33-44

-------------------------------

Ezt csinálhatod kézzel is:

sudo nano -w /etc/X11/xorg.conf

Section "Device"
...
Identifier "Card0"
Driver "vesa" <-- ide kell a vesa
...
EndSection

módosítások után reboot.

[merlinw.org]

streeter
Felraktam a napokba a legújabb Ubuntu-t a 9.04-et de nem ismeri fel a videókártyámat így csak 800x600ba tudok létezni. Néztem a gyártó oldalán van Linux driver, de nem tudom feltelepíteni, mert vagy el se indul vagy hibát jelez rá. Van vmi más megoldás hogy felismertessem a rendszerrel a videókártyám. Egy Fujitsu Siemens V5555laptopról van szó SIS Mirage videókártyával. Tudom tudom nagyon szar egy kártya semmire se jó.

Tisztelt Ability!
Nagyon köszi a dolgot,lehet hogy az Operát megpróbálom(csak idõm legyen rá).Egyébként annyit el kell,hogy mondjak ilyenkor a videók tartalma háttérzenéje,szövege effektje a lényeg. Egy jó szerkesztõvel(adobe premiere) átkódolom és egészen kicsire tudom csökkenteni a méretét.A szinek felbontások ebbe a fázisba nem érdekli az ügyfelet csak a tartalom a klippek stb.Az nagyon jó lenne ha a gépemrõl letudnák tölteni,ha engedem.Van amikor csak egy részét küldöm el ha valami nem stimmel.A you Tube-t nem tudom miért de alapból idegenkedem tõle.Attól független valószínû megpróbálom egy misét megér.Ha jut eszedbe eszetekbe a késõbbiekben valami ([email protected])jelezzétek.Kösz mindenkinek.Hali: blc
Ability
Ááá, a távoli asztal nem igazán megoldható, nagy feltöltéssel rendelkezõ internetkapcsolatnál sem lesz folyamatos egy videó, sokszor a színmélység is gondot okoz, bár azt még meg lehet oldani.

Szerintem megmutatni egy félkész munkát arra a YouTube alkalmas és egyszerû lenne. Gondolom az a része érthetõ. Ha pedig megvan a végleges változat, akkor vagy maradsz az adathordozóknál (cd, pendrive) mint most. Vagy a Merlin féle megoldást választod. Az FTP lényegében egy olyan protokoll, amivel távoli gépeket lehet elérni, és adatot megosztani. Hasonló, mint amikor egy weboldalt nézel meg, csak kicsit más. A Te esetedben ez annyit jelentene, hogy az általad kiválasztott adatokat publikussá tudnád tenni, persze felhasználó és jelszó hitelesítéssel, és közvetlenül a te gépedrõl tudnák letölteni internet segítségével. Namost nem tudom milyen megoldások vannak erre, és hogy mennyire nehéz lenne neked beüzemelni. Illetve az ismerõsöknek elérnie, ha esetleg nem értenek hozzá.

Talán a legjobb megoldás az, hogy letöltöd az új Opera webböngészõt. Bizonyos kiadásokban van egy Opera Unite nevû szolgáltatás, amit arra tudsz használni, hogy a gépeden levõ adatokat, zenéket, képeket publikálni tudod másoknak, akik jelszó segítségével érhetik el. Hasonló a fentihez, csak pár kattintásból megoldható.
Tisztelt Ability!
Aranyos vagy hogy viccelsz,pedig az hangzott a legjobban.A netem 2Mb-s
Nem a netezésre utaztam hanem a videó szerkesztésre.Valóban nagyon béna vagyok az informatikához, és úgy érzem nem fogom soha Bill gates-t kihívni agy skenderre.A videózást szeretem és csinálgatom.Amit leírtál azt egyáltalán nem értem, és ha csak a módszer ilyen Kínai akkor maradok a bevált módszernél.Ha azonban mégis leereszkednél az én színtemre akkor vevõ lennék rá.Üdv: blc
Kedves Merlinw!
Kb az elsõ és utolsó 3 szót értem.A számítástechnikát csak a videózás szeretetéért próbálom megérteni.Nekem xp van a gépemen,de ahhoz sem nagyon értek,de azt tudom,hogy mindíg akkor boutol(remélem jó írtam)6-8 percig amikor nagyon sietnék.Mindegy ez az én bajom,tisztelem azokat akik profik ebbe a világba.Nos ezt azért írtam,mert fogalmam sincs arról amit írtál.Ha nincs egyszerû megoldás,vagy szájbarágós leírás akkor marad a pendrajv,vagy a cd-dvd.Ha mégis van akkor ugorjunk neki a halandók nyelvén.Köszi a segítséged.Üdv.
Flamer
#3870, #3871: ahan. értem. nos vista meg 7-et még nem néztem. szóval azhhoz nincs viszonyitásom.
de ok. (y) csak az kicsit sokkal user frendlibb lenne ha mindent belehetne ott állitani. csak azért montam. :w

MerlinW
Telepítesz /vagy õ/ egy FTP szervert, pl gftpd-t, megosztasz egy könyvtárat, a másik fél pedig letölt onnan.

[merlinw.org]

MerlinW
Szar, nem szar Windowsban is teljesen ugyanígy van. Egyszer belövöd minden kiterjesztésre, amikre szeretnéd, s többé nem kell vele foglalkozni.

[merlinw.org]

Ability
Jó, de akkor mi a probléma? Sok videólejátszóban van társítás beállításának lehetõsége, és nem kell szarozni sem. Ha meg mégis, akkor kibírod azt a kb. 4-5 alkalmat, amíg az általad használt formátumok közül mind társítva lesz ahhoz a programhoz, amit te akarsz. Windows alatt sem volt ez okosabban megcsinálva, még a Vista/Win7 újradolgozott alapértelmezett programok beállításánál is tökölni kellett.

Az, hogy az Ubi-ba miért ilyen hülyén van megcsinálva a fent említett beállító menü azt nem tudom, lehet jobb is az tény. A zenelejátszóknál meg ugye van egy kis kavar, mert az olyan lejátszók, amik külön beindexelik az egész zenegyûjteményed és egy közös library-be kerül, azok általában nem tudnak úgy megnyitni egy számot, hogy duplaklikk rajta, hanem maga a program indul el, mert feltételezik, hogy nem a file böngészõbõl fogod egyesével megnyitni, hanem a program keresõjét, playlist-jeit használod.
Flamer
azmind okés.. már rég megtettem..
de szarér nincs minden akkor az alapértelmezett progik közt..
és amugyis az egy szar mert a multimédiás fülön beállitott cucc nem is megy.. ennyit arról .w

Ability
Torrent ki van zárva, más elven mûködik, az csak akkor lesz gyors, ha több embernek megvan a cucc, és egyszerre több helyrõl tudja tölteni a célszemély. Mivel ugye más nem rendelkezik a megosztani kívánt dolgokkal, így az elsõ pár letöltõig kb. többször töltöd vissza, mintha felmásolnád egy FTP-re. Ráadásul ugye gondolom nem akarod publikálni, hogy mások is láthassák.

Szerintem ami ideális lenne, hogy YouTube-ra felrakod, be tudod állítani privát videónak, így senki nem fogja látni, és nem férhet hozzá, csak az, akinek adsz hozzá jogosultságot. Mivel a YT-on már van HD támogatás, így elég nagy, és viszonylag jó minõségben nézheti meg a célszemély, ráadásul könnyen tekerhet benne úgy, hogy nem kell letöltenie az egész videót, illetve maga a megtekintés is gyorsabb, flv-be konvertálja az oldal, ami minimálisra csökkenti a méretét.

Más lehetõségek, hogy felrakod egy FTP-re, vagy valamilyen tárhelyre, esetleg a saját gépeden is megoszthatod bizonyos módszerekkel. Ha meg viszonylag nagy sávszéled van, akkor távoli asztallal megnézheti bárki real-time. <#idiota> Najó, az utolsó csak vicc volt. 😊
Ability
File browser (nautilus aka sajátgép), kikeresed a filmet, és magán a film állományán (valami.avi) jobb klikket nyomsz, és ott a tulajdonságokat választod. Lesz egy olyan fül felül, hogy Open With, ott tudsz programot választani, és onnantól kezdve az azonos kiterkesztésû állományok (esetünkben az összes *.avi) azzal a programmal nyílik meg. Az alapértelmezett programok részleg olyan dolgokra jó, mint a böngészõ beállítása, de pl. videólejátszó ugye már nincs benne, tehát ugyan úgy társítani kell, mint Windows alatt. De amikor nyomod a jobb klikket, akkor ne abból a menübõl válaszd az open with-et, hanem legalul a tulajdonságokba menj bele, és az új, felnyíló ablakban lesz egy olyan fül, hogy open with.
Flamer
ti nem vágjátok amit irtam mi?

az a start menü alapértelmezett programok egy lofasz.
montam 4 menüpont van. böngészõ, multimédia, terminál stuff, meg a levelzõ.

hibába állitottam be multimédiára mást kurvára nem ment. ennyit errõl. és amugyis ott alapbol a zeneljátszó volt beállitva videora meg ugyen me a zenelejáccó kéne. szoval mint ahogy irtam elõbb is pl videora hogy állithatnám be..

a jobb egér tallózás okés nade pff.

Köszi a bizalmat,de valóban nem tudom hova írjak ezért nyafizok egy kicsit😊)

Filmek digizését szerkesztését szoktam csinálni ismerõsöknek haveroknak.
Mikor elkészül egy rész ami szerintem jó,de nem biztos hogy annak is tetszik akinek csinálom,ezért lemezre teszem,elküldöm,vagy el jön megnézni.Elég sokszor van,hogy változtatást kér, még ezt még azt stb.Napok telnek el mire megkapom stb...Arra gondoltam,hogy a torrentezéshez hasonlóan létezik-e olyan megoldás,hogy az én gépemrõl le tudná tölteni,400-700 Mb) azonnal megnézi,e-mailban válaszol és már tudnám is javítani.
Nem tudom érthetõen írtam-e le(remélem) A torrentezést igazán nem ismerem csak néhány dolgot töltöttem le.Ha valaki tudna segíteni persze ha ilyen létezik szívesen venném.Ha itt nem megfelelõ akkor adnék e-mail címet és megdumálnánk.Mindenesetre köszi nektek a türelmet, segítséget.blc
Ability
Ez az a tipikus "lehet egy kérdésem?" kategória. Persze hogy lehet, ne kelljen már külön felesleges szótépés, ezért vagyunk it. A linux társadalom bár lehet olykor geek és önfejûen elvakult, akik azt vallják, hogy kezdõk ne is linuxozzanak, de egyébként meg nagyon segítõkészek az emberek, és tán nagyobb közösségek vannak kimondott útmutatásra, segítségnyújtásra, mint más platformokon. Nem azt mondom, hogy nagyobb a közösség, csak jobban összetart, egy helyre verõdnek (hup.hu például), és könnyebben kapsz segítséget hozzáértõktõl. Szóval a lényeg: segítünk ha tudunk, mondd a kérdést. :]
Ability
Pedig leírtam ugyan így a #3843-ban, azt hittem egyértelmû lesz. 😄
Üdv! Mindenkinek!!
Bocsi,hogy megzavarlak benneteket,de nem igazán tudom hova forduljak nem találok fórumot a bajomra.
Ha tudnátok segíteni megköszönöm,ha nem akkor elküldtök valahova!!!
Fáj letöltéssel kapcsolatba szeretnék valamit metudni!
Kérdezhetek,vagy menjek a francva?!😊)
MerlinW
Ugyanúgy kell mint win alatt, jobb klikk, open with - tallózás, mindig ezt használd, stb. Vagy "start" menü, beállítások, alapértelmezett programok.

[merlinw.org]

Flamer
naszoval.. hiába csinálo kakármit..
1. csak 4 cuccot lehet ott beállitani. böngészõ, multimédia, levelzõ meg terminál cucc
2. hibába állitottam át a multimédiát egyéni és audaciousra szarvolt. ugyanugy a rájmboxot tolta be inditáskor.
3. video lejáccót pl nem is lehet állitani?:o

:C

mumpic
Asszem rssben fogom olvasni a topikot. Napról napra lassabban töltõdik be. :|

Arcor
Rendben, köszi a választ 😊

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.