Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.
A 210-es particiót viszont nem látom a sajátgépben :/
1 gb; Swap; (2 gb ram) ;eleje
20 gb; ext4; /
210 gb; ext4; /home; eleje
[merlinw.org]
150 mb; ext2; /boot; eleje
2 gb; Swap; (2 gb ram) ;eleje
30 gb; ext3; /
200 gb; ext3; /home; eleje
Így ebben a sorrendben
30 megy a rendszernek a 200 pedig hogy ujratelepitésnél ne legyen minden bukta.
W: Duplicate sources.list entry http://ppa.launchpad.net jaunty/main Packages (/var/lib/apt/lists/ppa.launchpad.net_compiz_ppa_ubuntu_dists_jaunty_main_binary-i386_Packages)
W: Duplicate sources.list entry http://ppa.launchpad.net jaunty/main Packages (/var/lib/apt/lists/ppa.launchpad.net_compiz_ppa_ubuntu_dists_jaunty_main_binary-i386_Packages)
http://www.hogyan.org/ubuntu-904-telepitese
[merlinw.org]
Köszi elõre is.

Particionálni próbáltam de nem egészen úgy sikerült ahogy szerettem volna. Leírást csak Windows mellé találtam én viszont nem windows mellé szeretném.
Egy ~50 és egy ~200-as particiót szeretnék egyet a rendszernek egyet pedig adattárolásra.
Csináltam egy 50-es ext3 / particiót, egy 1 gigás swapot, és egy 200-as ext3 /homeot.
Most a 200ból 178 giga szabad helyem van telepités után a az 50-esbõl 40 és van egy Fájlrendszer nevû ahol 920 mega szabad helyet ír :/
<#fejvakaras>#fejvakaras>

64bites Linux Desktopként még nem ajánlott (a 2.7-es kernelt említik vízválasztóként, 2.9-3.0 pedig már 128bitet is támogatja majd, de ez még legalább 5-6 év). Alacsony a támogatottsága, bugosak az alkalmazások (az X.org, a grafikus cuccok, stb). Nem is igazán elfogadott a Linuxosok körében. Még.
Szerverbõl viszont automatikusan 64-est küldenek. Az jó.
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
😞
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
ui.: annyira utálom, hogy amikor jönne egy új kiadás akár Ubuntuból, akár rá egy programból, akkor mindig kitalálnak valami újítást, ami szerintem sokkal szebb, használhatóbb, stb, aztán vagy nem tetszik a közösségnek vagy más oka van, de pár rá nappal meg visszacsinálják az egészet, pedig az újítás sokkal jobb volt. :/ Most épp az Update Manager-rel szórakoznak.
chown -R ujuser:ujuser /home/ujuser
parancsot.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Pendrive-os megoldással sikerült elindítani ugyan( pendrive-ra raktam fel az ubuntut az Unetbootin progival) de ha kikapcsolom vagy újraindítom minden beállítás, mentett munkám elveszik. Mintha egy frissen telepített op.rendszer lenne. Ha vmelyik problémára lenne megoldás azt megköszönném. 😊
Kezdõ linuxos vagyok(windoze-ról áttérõ 😊 ) .
Olyan kérdésem lenne,hogy milyen irodalmat kezdjek el tanulmányozni a szerintetek?
Következõ könyveket vásároltam meg:
Pere László:Felhasználók ismeretek I-II
Linux bevetés közben I-II
Pere László:Bevezetés a linux használatába
Sajnos nemtudom melyik könyvvel kezdjem,nem akarom össze-vissza olvasgatni.
Van valakinek ötlete melyikkel kezdjem?milyen sorrendbe?
elõre is köszi
Suttyo -lvl 62 -Nightelf Hunter(bloodscalp(pvp) Icespeak -lvl 70 -Draenei Shaman (bloodscalp(pvp)
Képeken, videókon nekem tetszett, feltettem a legújabb SVN változatot. Igazából ebben látok a legtöbb fantáziát, szerintem ez az új kiadás tényleg kreatív, szép és igényes. Ami fontosabb, hogy 2mp alatt feláll az egész asztal, piszokgyors, de mégsem olyan igénytelen, puritán mint a többi ilyen kisebb ablakkezelõ. Annyi baj van vele, hogy nincs elterjedve, nincsenek közösségi munkák hozzá csak nagyon kolátozottan. Például nekem nem tetszik a window border skin-je, de maga a "tálcaszerûség" az nagyon-nagyon-nagyon bejön. Szívesen használnám, csak ugye kevés program van rá, meg vannak kötöttségek. Egyébként érdekes ugye, hogy ez is ilyen Compiz féle dolog, nagyon sok és szép animáció, funkció van benne, de mégsem lassít annyira. Aki a Compiz-t utálja, de azért szeretne egy kis szolíd extrát annak nagyon jó lenne. Szóval nekem nagyonpozitív a véleményem, kár hogy az E17-es panelt nem lehet használni Gnome alatt, szerintem az annyira ötletes, tönyleg tökjó. Nem is hasonlít már a lentebbi képre, emlékeimben is ilyen puritán dolog volt, de nagyon kikupálódott.

[merlinw.org]
ui.: megnéztem ezt a kernel hülyeséget, és kiderült, hogy az update manager és a grub 2 közös hibája, de megoldottam okosba. 😄 Annyit nyertem az új kernellel, hogy nem megy a flashplayer. <#idiota>#idiota>
A londoni tõzsde kidobja a windowst
Ubuntu: Bezárták a CD rendelõs oldalt, tehát napokon belül indul a Karmic szállítás.
[merlinw.org]
az 50 Kb/s érték
trickled.conf-ban megadhatsz profilokat is:
pl:
Priority = 1
Time-Smoothing = 0.1
Length-Smoothing = 1
Priority = 8
Time-Smoothing = 5
Length-Smoothing = 20
Mindenre kiterjedõ szabály pedig:
trickled -d 80 -u 10 -s