11431
Ubuntu Linux
  • Aquir
    Az hagyján hogy nem működik a usb-s TV-m a rendszeren, de még az RTL MOST-on sem tudom megnézni a műsort mert nem támogatja a Silverlightnak a Linuxra fordított Moonlight lejátszója.. ennyit a Heti hetesről
  • Flamer
    gihihihih :D
  • Hegi90
    ááá én itt szenvedtem, hogy beírjam grepelve, de nem bírtam rájönni, hogy miért nem működik nálam. Két " | " -t írtam......
  • Aquir
    Már megint megváltozott a betűtípus az ff-ben. Az sg-n csak ebben a topikban maradt meg..

???

• Flamer
    ps aux | grep evolu

sokkal yobb grep -elni mer amugy sok sok processz fut és komojan néha nehéz megtalálni amit keresel :D
    sztem use it.
  • Aquir
    altf2 xkillre legalább szép célkeresztet kapok:)
  • Ability
    XKill tuti kicsinálta volna. A Force Quit az ilyen szotfveres kinyírás, az XKill meg elég drasztikus, kisöpi a memóriából is, stb. Amúgy érdekes jelenségek vannak nálad, bár az Evolution tényleg egy undorító, ronda, lomha, lassú, elhízlalt valami.
  • MerlinW
    gnome-system-monitor (ala task manager)
  • Aquir
    Akkor force quitra sem reagált, ez volt a baj.
  • Ability
    Force Quit néven van nálam.
  • Aquir
    melyik bezárós
  • Ability
    Gondolom a folyatjelző csík flashplayer-rel történik. Namost az Adobe nem nagyon erőlteti meg magát a linux támogatása érdekében. Minden működik, de kicsit szarabbul.

#5560: vagy panelra az a bezárós applet, vagy egy saját laucher "xkill" paranccsal.
  • Aquir
    ty
  • mumpic
    ps ax

kikeresed az Evolution sorszámát, majd

kill sorszám

vagy:

killall evolution
  • Aquir
    Egyébként amikor az ff régi fájljait húztam át, akkor b*szódott el a betűtípus egy kisebb molettabbá, most már jó, de én többet nem fogok hozzányúlni, mert még elromlik.
    Azt jó lenne tudnom hogy az FF hol tárolja a használt betűtípus beállítását?
    Meg volt hogy pl. az Evolutiont nem zárta be, nem lehetett eltüntetni, ezt a terminálból lehet csak kilőni valamilyen kóddal?
  • Aquir
    show
  • Aquir
    Na el tudtam most ugyanazt a fájlt küldeni magamnak gmailben is, ennek örülök, továbbra sem látszik a folyamatjelző.
  • Hegi90
    Néhány youtube klipet nem tudok megnézni HD-ban :(
  • Hegi90
    Ez az enyhén sárga háttér viszont nagyon jól mutat
  • MerlinW
    - színes logósok rutinosak, tőlük várhatsz elsősorban segítséget, szürke logósok kezdők, vagy nem Ubuntusok. Megkapod a színeset, ha eljött az ideje:)
    - Ha látni szeretnéd a saját avatarodat, menj másik topikba.
  • Aquir
    Mert ő már használja és nincs hely
    Egyébként mondom simán lenne hely a normál logónak, alatta meg az Ubuntu jel.
  • mumpic
    MerlinW szerint nem használod :D
    Majd ő megmondja hogy miért ;)
  • Aquir
    Képeket sg-n nyilván ugyanúgy, meg ilyenek mennek.

Nade sikerült :) Éppen most. Mindig megszakadt, többnyire azzal együtt hogy az sg-ből folyton kijelentkezett. Akkor is amikor firefoxból (Ubuntu-n ez egyelőre nem is képes menni közvetlenül (mármint a feltöltés), és akkor is amikor thunderbirddel kb. 20+ próbálkozás történt.
    Windowsba többször töltöttem fel 17 megás fájlokat, akkor sem kellett ennyi próbálkozás mint ehhez.

Egyébként az avatar szerint nem is használom az ubuntu-t, másrészt nem is látni a logókat (megkülönböztethetetlenség Rulz :)
  • mumpic
    Más fájlt sem tudsz feltölteni? Én már gyanakodnék. Nevezd át, tömörítsd be, iylesmi. Bár most jól be vagyok sörözve, a realitásérzékem elhalványult kissé, de ilyenkor jönnek a legjobb ötletek :P
  • Aquir
    Kész. Thunderbirddel sem tudom feltölteni a fájlt, mindig megszakad...
    Pedig ez csak egy 4 megás fájl.
  • Hegi90
    thx
  • precision
  • Aquir
    Azért nincs sok kérdőjel, mert akkor meg Túl Sok lenne, van esztétikai érzékem :)
    Másfelől én valószínűtlennek tartom hogy ezt a problémát senki sem látja aki gmailt használ, mivel egyszerűen nem tud levelet küldeni firefoxban.

Tehát: nincs töltésjelző csík, se tar.gz-t, se zipet nem fogad, csak loadingol, meg kiírja szépen hogy "Dolgozunk..", Meg "Mentés.." De egyiket sem csinálja.
    Nekem a Firefox jelzi ki ha levelem jött, nem külső alkalmazás, azért is mondtam hogy ne kelljen többnyire kerülőmegoldásokba ütköznöm, mert ha ezt csak körülményesen lehetne megoldani, az elég szomorú lenne :)
  • mumpic
    Szeretnék belekötni a stílusodba. :)
    Szóval nagyon sokat írtál, de nem látok sehol egy kérdőjelet. Ha szeretnéd hogy segítsünk, akkor segítünk szívesen, de tudnunk kellene hogy mi a pontos problémád, és hogy mivel próbálkoztál eddig hogy megold, vagy elhárítsd.
  • Aquir
    Mindenhova tudok felölteni, csak Gmailre nem...
  • Aquir
    na most már minden angol, így egyszerűbb volt :)
  • Ability
    Rendszer -> Admin -> Nyelvi támogatás (nekem angol, de valami ilyesmi lesz)

Az hozzáadás/eltávolítás alatt nézd meg a magyar nyelvet, majd csekkold alul, hogy minden ki van-e pipálva. Illetve amikor elindítod, akkor elvileg szól is, ha hiányosan van telepítve valami.
  • Aquir
    Már megy mindegyik csatornán az Audacityben, csak "Monitor of belső hangforrás" nevű bigyóra kellett átállítani a PulseAudio Applettel
    szóval ez ilyen kétnyelvű :)
  • Ability
    Én elindítom pl. a gtkRecordMyDesktop programot, majd a Puluseaudio Volume Control-ban a recording fülön megjelenik a program és beállítom hogy "Monitor of Internal Audio Analog Stereo" és kész. Csak fontos, hogy felvétel közben csináld, mert akkor jelenik meg ott a program.
  • Aquir
    rá se bagózik a beállított hungarian nyelvi fájlra
    meg audacityben még mindig süket a vonal
  • Ability
    Device Chooser és Volume Control. Illetve valahol a menüben nézz szét nyelvi támogatás után kutatva, mert ott letölti a teljes és legfrissebb nyelvi fileokat az összes programhoz amihez létezik fordítás.
  • Aquir
    van 22 pulseaudio, melyik kell (csak be kell jelölni?) hogy az audacity gépről vegyen fel hangot.

FF: sok youtube lapnál nem volt pedig nyerő :)
    A betűtípust meg hogyan, mikor nem csinál semmit akárhogy állítom szegényt:)
    Ja és a menük fele angol (ff), fele magyar (kiterjesztések).

Google Chromiumot már kipróbáltam, Windowsban vissza kellett váltani ff-re, mert stable verzión még dolgozniuk kell (direkt ezt próbáltam csak ki), szerintem itt sem különb :)
  • Ability
    Lejátszó: VLC. Még okosabb is, kicsit bugos, de nem vészes. Csak ilyen apróságok, mint tekerésnél egy pillanatra szemcsés lesz a kép. Az is csak HD anyagoknál.

Mikrofon: sokkal jobban és könnyebben be lehet állítani. Rendszer -> Admin -> Synaptic csomagkezelő. Keresőbe írd be, hogy pulseaudio, lesz hozzá pár csomag, kiválaszod ami neked kell. Programonként eltérő beállításokat használhatsz egyedi szabályrendszer szerint, elég cool.

Firefox: Az FF és úgy általában a linuxos böngészők sokkal jobban működnek. Gyorsabbak. És ezt nem az indulásra értem, hanem pl. a JS scriptek, az ilyen képnézetegős dolgok. Betűtípust is könnyű beállítani.

Alternatív böngésző: Chromium. Van extension rendszere, fejlettebb is mint a rókáé, gyorsabban indul, gyorsabban tölti a lapokat, gyorsabbak a render és script dolgok. Sokkal fejlettebb böngésző és én csak előnyét látom. Ha leszeded Synapticból az mscorefont csomagot (ami múltkor valami hibától szenvedett, lehet már javították), akkor felrakja a Windows-os fontokat és a Chromium rögtön át is veszi azokat és ugyan úgy jelenik meg, mint Windows alatt a lapok.
  • Aquir
    Ez igaz, régóta megvan az a tudás bennem, hogy az ember a változás ellen akar mindig tenni.
  • zeli
    sztem amúgy az ubuntus betűtípus sokkal jobban néz ki, mint a wines. :)
    elsőre, igaz, szokatlan, de jó.