11431
Ubuntu Linux
  • Ryleh
    kellemes ünnepeket kivanok!
  • precision
    na jólvan látom a hotlinkinget letiltották... :D

más... miért van az hogy egyes oldalaknál a flash player belagol és szar lesz? konrkétan ezt írja ki:

MerlinW: neked nincs ilyen gondod, mikor belépsz az iPhone topikba? Én ha belépek, elszürkül minden, és kb 10 sec után beadja ezt az ablakot. Ha nemet nyomok, megint ugyanez, ha igent akkor "megjavul" :) Mi lehet a gond? Legfrissebb adobe flash playert van fent.
  • precision
    Karácsonyt!

• Flamer
    boldokk karit ppl!
  • MerlinW
    Synaptic = apt = aptitude = Ubuntu softvare center. Ergo ha az első hárommal nem találsz valamit akkor az nincs a hivatalos forrásokban. Külső helyről töltött forrással meg szétbarmolhatod a rendszert. Nem mondtam, hogy kell a soft, azt írtam, hogy VAGY ez VAGY az. Amelyik van.

Guglizz, mert mennie kell, alapból telepítve van az OpenAL, ezért is van már fent a libopenal. Más lesz ott a baj.
  • High end PC #5366
    Köszi, de a libopenal1 telepítve van a Synaptick Package Manager-ben, az openal-soft-ot pedig nem is találom ott. Terminálos parancssor létezik, amivel meg tudom szerezni? Mert leszedtem az openal-soft legutóbb 1.10-es verzióját, kicsomagoltam, de gőzöm sincs mit kell vele csinálni :S
  • MerlinW
    libopenal1 vagy openal-soft csomagokat próbáld. Mondjuk nekem alapból ment az unigine ami OAL-es.
  • High end PC #5364
    valami olyasmit veszek ki a touble shootingból, hogy a hangkimenetet kéne átállítani
  • High end PC #5363
    Sziasztok, játékhoz kéne valami OpenAl cucc, mert nincs hang, csak sistergés, és az van a sound trouble shooting-nál, hogy libopenal segít :D
    Ti tudjátok pontosan hogyan működik ez? Mert én annyit találtam róla, hogy ez egy bizonyos könyvtárban levő fájl, de Synaptic Package Managerrel nem lehet telepíteni a libopenal0-át.
  • mumpic
    (a legtöbbször velem is így van :)
  • precision
    sudo apt-get install gnome-mplayer gecko-mediaplayer

ja persze előtte eltávolítottam a mozilla-mplayer és mozilla-plugin-vlc csomagokat

most már megy :)

(varázstopik effekt befigyelt megint :) akárhányszor beírom ide a kérdésemet, utána meglelem egyből a választ... pedig ide "végső esetben" szoktam írni, előtte mindig kutakodok...) :)
  • precision
    Vkinek sikerült már az apple.com/trailers oldalon trailert néznie? Ugye quicktime kéne, de az nincs linuxra, ezért utánagugliztam a dolognak, és azt írják, hogy mplayer és ff plugin kell hozzá.
    No én fel is raktam mindkettőt, mostmár ha rányomok egy trailerre az apple.com -on be is ad egy lejátszóablakot, ahol elkezdi pufferelni a videot, majd amikor elkezdené lejátszani, azt írja, hogy leállítva :)

Ötlet? :)
  • MerlinW
  • Ryleh
    koszonom!
    ezt mar a win-be,ala telepitett un rol irom:)
    van egy 80 GB-s kulon vinyom.
    ezen most csak a suse van,amiben csalodtam:(...szeretnem erre tenni az unbutut,fullban,nem igy,hanem kiirt cd-rol.
    de azt is szeretnem elerni,hogy a suse minden adata,,beleertve a windows particiokon levo csatolasokat is,le legyen torolve,,,nehogy kesobb akadasok legyenek,,,,
    tetszik ho ez ..az Unbutu,,,flottul felkuszott,s nem nyekergett,adott bepillantast,,anelkul,hogy belebarmolnek mindenbe:))
    koszi az infokat:))
  • precision
    tapasztalatom nekem sincs, mivel nem használom azt a programot
    de youtube -ra beírva hogy maya + ubuntu kiad egy jó pár videót, ahol meg lehet tekinteni működés közben... szerintem elég szépen fut :)
  • Palinko
    javaslom hogy bootolj live cdről és próbáld ki hogy megy-e. ez csak akkor dolgozik ha legalább 2 cd olvasód van mert a rendszert nem ajánlatos kivenni :D
    vagy esetleg mountolhatod iso ként a cd képfájlt.
  • Ryleh
    sziasztok,,,tobb pozitiv infót talaltam arra,hogy az Unbutu alatt zokkenomentesen,stabilan fut a MAYA nevu 3d-s program.
    mielott kiprobalnam az Unbutut,kerem,hogy akinek vannak tapasztalatai ebben,az irja meg .
    Suse-n,,holott a hiv.oldal emliti nem igazan megy,s eleg sok helyen olvastam hasonlo negativ eredmenyekrol.:(((
    mindenkeppen leallok a wind-borzalom hasznalatarol,de kifejezetten e program az amiert altalaban a pc ele ulok.
    leszedtem a 32,ill a 64 es cd-t,,de mialott elkezdem...(okos ember kerdez,nem ront a boltba elefantkent)....elobb kerdezek:))

Koszonom!
  • rágógumi
    Nem teljesen. :) wifi-radar még mindig nem megy pedig kéne ugye. :(
  • High end PC #5353
    Sziasztok!
    Volt egy működő játékom Ubuntu alá, aztán egyszer csak nem indult többet: Window Creation Error üzenet jön mindig... Hiába szedem le újból, és csomagolom ki, mindig ezt írja, nem értem mi baja lehet, semmilyen kérernyő beállítást nem változtattam meg :(
  • MerlinW
    Lényeg, hogy ezt is megszültük:)
  • rágógumi
    Ja és mellesleg kiis fagyott amúgy amikor kiírta hogy "Got ip addres. Done."
  • rágógumi
    Nos tutti hogy a wifi-radar konfigja szar mivel amikor arról próbáltam annyit csinált hogy kérte az ipt majd kiírta hogy got ip address és néztem:
    eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:25:56:42:7b:8a
    inet addr:169.254.120.247 Bcast:169.254.255.255 Mask:255.255.0.0
    inet6 addr: fe80::225:56ff:fe42:7b8a/64 Scope:Link
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:786 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:21743
    TX packets:858 errors:809 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:568393 (568.3 KB) TX bytes:132332 (132.3 KB)
    Interrupt:17

Magyarul nem kap ipt a dhcp-től valszeg mert szarul kér. De mint mondtam fogalmam nincs mi a hiba benne. :(
  • rágógumi
    OMFG! Itt vagyok, wifiről! Eddig network managert nem is probáltam. Az elején nem látta a lehetőséget de most mégis megtalálta és 2.jára sikerült rá csatlakozni!

Wifi-radart mindjárt kipróbálom!

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:25:56:42:7b:8a
    inet addr:192.168.1.6 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::225:56ff:fe42:7b8a/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:622 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:9612
    TX packets:677 errors:806 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:432528 (432.5 KB) TX bytes:103713 (103.7 KB)
    Interrupt:17
  • rágógumi
    2: bcmwl-kernel-source már a legújabb verzió.
  • rágógumi
    1:
    $ cat /var/log/dmesg | grep Broa
    [ 19.803392] eth1: Broadcom BCM4315 802.11 Wireless Controller 5.10.91.9

$ cat /var/log/dmesg | grep dhcp
    [ 4.161348] type=1505 audit(1261227704.428:4): operation="profile_load" pid=441 name=/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action
    [ 20.808718] type=1505 audit(1261224121.069:14): operation="profile_replace" pid=993 name=/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action

$ cat /var/log/dmesg | grep eth
    [ 1.526138] sky2 eth0: addr 00:25:b3:50:1d:b3
    [ 19.803392] eth1: Broadcom BCM4315 802.11 Wireless Controller 5.10.91.9
    [ 20.696641] sky2 eth0: enabling interface
    [ 20.697341] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready

$ lspci
    00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
    00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (int gfx)
    00:04.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 0)
    00:07.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 3)
    00:09.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 4)
    00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [IDE mode]
    00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
    00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
    00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
    00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
    00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
    00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
    00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
    00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
    00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
    00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
    00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] HyperTransport Configuration (rev 40)
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Miscellaneous Control
    00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Link Control
    01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics]
    02:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. Device 4357 (rev 10)
    06:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)

$ lsusb
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 002: ID 04f2:b159 Chicony Electronics Co., Ltd
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 006 Device 003: ID 03f0:231d Hewlett-Packard
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Többit ezekután.
    Ezek jók nem? Szerintem látja a kártyát.
  • rágógumi
    Pontos hardware infok:
    link
  • MerlinW
    Aaah Broadcom.. a feketebárány. Még mindig csak félhivatalos támogatottsága van, mint a SIS-nek. Három ötletem van, oszt sanyi.

1.
    dmesg, lspci/lsusb 3 parancs. dmesg a betöltött kernelmodulok, lspci a PCI eszközök, lsusb az USB eszközök.

cat /var/log/dmesg | less #grep-elhetsz is, ha tudod mire akarsz.
    lspci | grep Broadcom #vagy dhcp vagy ethernet, keresd meg a kártyádat

2.
    sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
    sudo modprobe wl

3.
    friss driver telepítése

Az a baj, hogy ez megint nem távsegítséges probléma, ha ott ülnél egy óra alatt össze tudnám rakni - amennyiben működésre bírható - de így lassú és nehéz:)

Wifi-radar-t szerintem hanyagold addig amíg nem jutsz el oda, hogy pingetni tudod a router-t. Ha grafikus akkor inkább a Network manager-t nyomogasd szerintem. Aztán ha él a kártya, lehet radarozni.
  • Gabo
    A topic fejléc linkjei között is érdemes nézelődni, főleg a /home/documents alatt.
  • nesto
    Jogos, hisz a fórum azért van, hogy megoldjuk a problémákat. Úgy tervezem, hogy mihelyst meg lesz a külső meghajtóm felteszem rá a legfrissebb Ubuntu-t és ahogy írtátok majd próbálgatom.
    Mindenesetre a Vista-t meghagyom, és ha "minden igaz" majd úgy is írok ha segítségre van szükségem. Addig is az ubuntu.hu-n találtam jópár hasznos írást, és még emlékszem valahol egyszer találtam magyar linuxos magazint, bizonyára abban is sok okos dolog található.
  • rágógumi
    Ups! Beleírtam az iwconfig kimenetelébe de gondolom így is látszik hol a folytatása. Bocsi!
  • rágógumi
    OK. Átírtam kis d-re.
    Konfig a következő:
    args = -d -t %(timeout)s eth1
    command = /sbin/dhcpcd
    kill_args = -k
    pidfile = /etc/dhcpc/dhcpcd-%(interface)s.pid
    timeout = 30

hogy hardwaresen megvan -e arra ennyit tudok mondani:

$ iwconfig
    lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

$ dmesg | grep lsusb
    $ dmesg | grep lspci
    $

Üres. Semmit nem adott ki. (A 'dmesg,' parancs nem ment.. gondolom grep is megfelel helyette, vagy nem tudom arra gondoltál -e. :) Nincs is olyan csomag. :()

A routerhez nem férek hozzá mivel ez egy free cucc lenne. Nekem nincs wifis routerem és netem se. Ennek viszont mennie kell mert xp alól simán rátudok menni, szintén automatikus dolgokkal, tehát semmit nem állítottam ott se be.

Amúgy:
    $ sudo iwconfig eth1 channel auto
    Error for wireless request "Set Frequency" (8B04) :
    SET failed on device eth1 ; Invalid argument.

eth1 IEEE 802.11 Nickname:""
    Access Point: Not-Associated
    Link Quality:5 Signal level:199 Noise level:180
    Rx invalid nwid:0 invalid crypt:0 invalid misc:0

pan0 no wireless extensions.
  • MerlinW
    Na igen, a Windows topikok is csak a problémákról szólnak:)
  • MerlinW
    Nincs sok hiba a rendszerben, azonban akármennyire jól halad a felhasználóbarátság irányába a Linux, még mindig érteni kell hozzá a felhőtlen élvezethez.

Tehát nem csak leül és kattintgat mint windows-nál.
    Vagy már majdnem, tulajdonképpen - ahogy olvashattad - 2-3 dolog az ami még nem minden esetben felhőtlen: a wireless, apróbb hangproblémák - de ezek már tényleg minimálisak, főleg integrált szirszarokon jönnek elő, illetve a noname 3rd party cuccokkal szokott lenni, mint webkamera, nyomtatók, scannerek. A nagyobb márkák esetében általában ezeknél is kellemes az élet. Tehát hardverfüggő a dolog.
  • MerlinW
    Kis d kell:
    /sbin/dhcpcd -d -t 30 eth1

Manuálisan mit mond (WEP/WPA titkosítást kapcsold ki a routeren egyelőre)?

sudo iwconfig eth1 mode managed
    sudo iwconfig eth1 essid "valami"
    sudo iwconfig eth1 channel auto
    sudo ifconfig eth1 up
    sudo dhclient3 eth1 //nem emlékszem a parancsra

mondjuk ha iwlist sem és dhcpcd sem látja az eszközt, az nem jó..:/

És eth akkor is wired, wifinek wan vagy wlan adapternek kellene lennie.

simán iwconfig mit ír?
    hardveresen megvan a dolog? dmesg, lspci/lsusb

• Gabo
    Persze, hogy a problémákkal van tele a fórum, hiszen ha valakinek minden működik, akkor nem sűrűn fog írni róla. ;o)
    Nekem a Linux Mint-tel sok gondom nem volt. A leglényegesebb dolgok azonnal és gond nélkül működtek. A kisebb problémákat pedig némi olvasgatás után sikerült megoldani.
    Nem kell mindenáron lemondanod a Vistáról, lehet dual bootos rendszert is építeni. Ha van elég szabad hely megoldható, hogy a Vista mellé egy linux is felrakható legyen. Így ráérősen ki tudod próbálni, hogy mennyire felel meg az elvárásaidnak a rendszer. Az általad felsorolt dolgoknak van linuxos alternatívája, olykor több is. Unaloműző játékokból is akad elég.
    Én nem bántam meg a váltást. XP-be csak akkor lépek be, ha esetleg játszani akarok valamelyik komolyabb játékkal.
  • mumpic
    Nem kell teljesen átváltanod, megfér a windows meg a linux egymás mellett két külön partíción, vagy virtuális gépben. Tedd fel és próbálgasd, nyomogasd, ha nagyon nem jön be akkor letörölheted.
    A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy megéri a reszelést, hegesztést, mert olyan előnyei vannak minden hibája mellett, hogy szívesebben használjuk mint a vindózt.
  • nesto
    Heló! Mostanság elég gyakran pillantok rá a fórumra, annak ellenére, hogy Vista-t használok, ugyanis gondolkozok rajta, hogy lecseréljem Linux-ra. Viszont többnyire olyan hsz-eket olvasok, mint amilyennel most is tele van ez az oldal, nem működik ez, nem működik az...
    Ilyen sok hiba lenne még mindig a rendszerben? Érdemes egyáltalán váltani? Elég sok programot használok Windows alatt, e-mail program, naptár program, irodai csomagok, torrent kliens a nap 24 órájában (wifi-n), böngészőben pedig online film nézés, játékokat csak ritkábban, de azok is nagyrészt BigFishGames-es vagy playrix-es "mini játékok".
    Szóval érdemes lenne az én szempontomból kockáztatni, hiszen a most fent levő Vista elég jól működik, a kérdés csupán az hogy meddig :)
  • rágógumi
    Nos ezekután ismét megpróbáltam a csatlakozást csak hogy produkáljak valami friss logot de semmi. Amikor kattolok a connectre elkezdi kérni az ipt majd megfagy. Folyton kikell lőnőm kill-el.

2009-12-19 12:46:33,132: CRITICAL: connect_to_network: DHCP client not found, please set this in the preferences.

Ez az előtt volt hogy feltettem volna a dhcpcd-t. (Mellesleg elég szar hogy nem függ tőle a wifi-radar ha már az a default dhcp kilense..)

Újabb bejegyzés a logba nincs.
  • rágógumi
    A wifi-radar konf törlése már ezer éve megvolt. Azért googleztam erre a bugra és régebben már töröltem. Azóta indulásnál nem indult errorral.
    A wifi-radar igen auto-detectbe a az eth1-et ismeri fel.

eth0 no wireless extensions.

eth1 IEEE 802.11 Nickname:""
    Access Point: Not-Associated
    Link Quality:5 Signal level:0 Noise level:202
    Rx invalid nwid:0 invalid crypt:0 invalid misc:0

Az auto-detect amugy kivan pipálva csakhogy nem tudom mivolt az a dhcp_client és inkább átirtam csak hogy mennyen a cumó.

Mint mondtam a dhcpcd argumentumait azért vettem ki mert szarok.
    $ sudo /sbin/dhcpcd -D -o -i eth1 -t 5s
    /sbin/dhcpcd-bin: invalid option -- 'D'
    usage: dhcpcd [-adknpEGHMNRSTY] [-c script] [-h hostname] [-i classID]
    [-l leasetime] [-m metric] [-r ipaddress] [-s ipaddress]
    [-t timeout] [-u userclass] [-F none | ptr | both]
    [-I clientID] <interface>

Nincs -D, -o.

$ sudo /sbin/dhcpcd restart
    err, restart: ioctl SIOCGIFHWADDR: No such device
    $ sudo /sbin/dhcpcd start
    err, start: ioctl SIOCGIFHWADDR: No such device
    Ez már érdekes. Nem tudom miez.

$ ps aux | grep dhcp
    root 5876 0.0 0.0 6464 1072 ? S 15:48 0:00 /sbin/dhclient -d -sf /usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action -pf /var/run/dhclient-eth0.pid -lf /var/lib/dhcp3/dhclient-a7616246-a164-4b29-8601-725a5d8cea9a-eth0.lease -cf /var/run/nm-dhclient-eth0.conf eth0

Ez nyilván most az utps netem. Mivel valahogy neteznem kell.. :( De nem tudom fut e a dhcpcd. Ezekszerint nem?

$ iwlist eth1 scanning
    eth1 Interface doesn't support scanning.

[DEFAULT]
    auto_profile_order = ['i3-IAD452W_B:00:02:61:24:BB:B4']
    commit_required = False
    ifconfig_command = /sbin/ifconfig
    ifup_required = False
    interface = eth1
    iwconfig_command = /sbin/iwconfig
    iwlist_command = /sbin/iwlist
    logfile = /var/log/wifi-radar.log
    loglevel = 50
    route_command = /sbin/route
    speak_command = /usr/bin/say
    speak_up = False
    version = 2.0.s05

[DHCP]
    args = eth1 -t %(timeout)s
    command = /sbin/dhcpcd
    kill_args = -k
    timeout = 30

[WPA]
    args = -B -i %(interface)s -c %(configuration)s -D %(driver)s -P %(pidfile)s
    command = /usr/sbin/wpa_supplicant
    configuration = /etc/wpa_supplicant.conf
    driver = wext
    kill_command =
    pidfile = /var/run/wpa_supplicant.pid

[i3-IAD452W_B:00:02:61:24:BB:B4]
    available = False
    bssid = 00:02:61:24:BB:B4
    channel = auto
    con_postscript =
    con_prescript =
    dis_postscript =
    dis_prescript =
    dns1 =
    dns2 =
    domain =
    encrypted = False
    essid = i3-IAD452W_B
    gateway =
    ip =
    key =
    known = True
    mode = auto
    netmask =
    protocol = g
    roaming = False
    security =
    signal = -193
    use_dhcp = True
    use_wpa = False
    wpa_driver =

Már benne van a profil ahova csatlakozni szeretnék.. :(

• MerlinW
    dhcp_client-nek jónak kell lennie.

[DHCP]
    args = -D -o -i dhcp_client -t %(timeout)s
    command = /sbin/dhcpcd
    kill_args = -k
    timeout = 30

- Az egyik karmic-os verzió bugos, próbáld meg úgy indítani, hogy átnevezed/törlöd a /etc/wifi-radar.conf -ot. Indítsd újra a radart.
    - Bztos, hogy eth1 az interfészed? eth a kábeles szokik lenni, wan a wireless, persze ez modul/driver függő, tehát megeshet. Illetve a wifi-radar magától felsmeri azt ami kell neki (interface = auto_detect)
    - Fut a dhcpcd démon? (sudo /sbin/dhcpcd restart)
    - /var/log/wifi-radar.log mit ír?

ellenőrizd a helyes interface-t:

ifconfig
    iwconfig
    iwlist eth1 scanning

Ilyesmi egy alap konfig (fontos, hogy a /etc/wifi-radar.conf is tartalmazza mindhárom szekciót):

[DEFAULT]
    auto_profile_order = []
    commit_required = False
    ifconfig_command = /sbin/ifconfig
    ifup_required = False
    interface = auto_detect
    iwconfig_command = /sbin/iwconfig
    iwlist_command = /sbin/iwlist
    logfile = /var/log/wifi-radar.log
    loglevel = 50
    route_command = /sbin/route
    speak_command = /usr/bin/say
    speak_up = False
    version = 2.0.s05

[DHCP]
    args = -D -o -i dhcp_client -t %(timeout)s
    command = /sbin/dhcpcd
    kill_args = -k
    timeout = 30

[WPA]
    args = -B -i %(interface)s -c %(configuration)s -D %(driver)s -P %(pidfile)s
    command = /usr/sbin/wpa_supplicant
    configuration = /etc/wpa_supplicant.conf
    driver = wext
    kill_command =
    pidfile = /var/run/wpa_supplicant.pid

Elvileg, ha működik a hálókártya, nem kell hozzányúlnod a radar alapbeállításaihoz.
    Pingeld meg a router-t, és rögtön kiderül, hogy mi a helyzet az interfésszel.