Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Vírusírtó nem kell, tûzfallal pedig majd akkor foglalkozz, ha belaktad linuxot😊

[merlinw.org]

Arcor
Sziasztok,

Most szeretnék majd elõször Linuxot használni, kell valami tûzfal és vírusírtó az Ubuntuhoz? Routerem nem lesz.

Köszi,
Arcor

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Ability
Na megoldottam, volt egy másik indító állomány alapból a mappában, azt már megette. 😄
Ability
Merlin: hogy készítek egy játékhoz launchert? Alaból binárisként lehetett letölteni, nincs telepítõje, nem kell leforgatni, ezáltal nincs is "rendszerszintû indítóparancs" hozzá. Ha kitallózom az indító állományát, akkor nem indul el, terminálban azt írja, hogy hiányoznak a játékhoz szükséges komponensek. Ugyan ez volt a Nexuiz-zal is, de ott be lehetett állítani egy basedir-t paraméterként, amivel megadtad, hogy hol csekkolja a cuccot hozzá. Na ebben az esetben én elsõre Google-val nem találtam ilyet. Prbóáltam magam írni egy sima launcher állományt, amit direkt betettem a játék gyökerébe. Terminálból indítva ezt az általam létrehozott állományt gond nélkül megy a játék (ha abban a mappában tartózkodok éppen). Ha a desktop ikonnal akarom, akkor csõd. Hibaüzenetet nem másolok ki, ilyeneket ír, hogy nem tudja initalizálni a sédereket meg társai. Amúgy Warsow játékról lenne szó.
Flamer
ahan htx. hazaértem nézem (y)

http://loal.atw.hu

Ability
Gnome Control Center -> Prefered Applications VAGY System -> Preferencies -> Prefered Applications.

Nem a jobbklikkes open width-re gondoltam, hanem ami a tulajdonságokban van. Onnantól kezdve társítja az összes azonos típusú állományt a kiválaszott programohoz.
Flamer
Prefered Applications ??
az open with meg az abaj hogy egyszerre szól nem?😮

MerlinW
Akkor bepróbálom én is <#zavart1>

[merlinw.org]

Ability
Én most a Full Circle miatt imádlak, megtaláltam ezt a World of Goo nevû játékot, amit egyszerûen zseniális. 😄

Rövid trailer

A világ bemutatása

Ez tényleg annyira rohadtjó, látványos, egyedi megjelenésû, újszerû játékmenet, szórakoztató, olykor van benne kihívás, le is köt. Tökre örülök, hogy ez a fejlesztõcsapat ilyen egyedi és kreatív cuccot hoztak létre, és hogy ezt elérhetõvé tették linuxra. Bevallom, a demo utána lewarezoltam, mert addikt lettem, de nekem annyira bejön, hogy már csak a linux támogatása és a fejlsztõk elismeréseként is meg fogom vásárolni. :]
MerlinW
Ubuntu világa könyv

Olvasmányos írás a Linux történelmérõl, a kezdetektõl napjainkig. Most végeztem vele, érdekes. (72 oldal PDF)

[merlinw.org]

MerlinW
Compiz-t kikapcsolod és szárnyalni fog a rendszer. Ha csilivilit szeretnél, ott a Windóz😊

[merlinw.org]

Tompie
A videók lejátszásakor nekem eléggé belassult a videó és szaggatott.

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

Ability
Más gond van ott, nekem a régi Radeon 9600-al tökéletesen ment.
Tompie
Azt akarom kérdezni, hogy a lenti konfigomban ha lecserélem a videókarim egy 7300GT 128MB DDR3 vagy egy 7600GT 128MB v. 256MB DDR3 videókarira akkor gyorsabb lenne a compizban az effektek?

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

Ability
Prefered Applications alatt. Amúgy meg jobbklikk egy videó file-on, tulajdonságok, Open with fül.
Flamer
hogy lehet beállitani hogy mi legyen a default video lejáccó nameg a zenelejáccó?

MerlinW
Izé... Nem tudom. Szkripteket mindig terminálból indítom...😊

[merlinw.org]

Ability
Háddeõ, Ubi alatt néztem Chromiummal. :] De most már nálam is szép, amikor írtam még más volt.

Gyorskérdés: hogy tudom beállítani egy .sh állománynak, hogy ne kérdezzen rá az Ubi, hogy futtatni vagy megnyitni (pl szövegszerkesztõvel) akarom, hanem auto futtatja. De csak azt az egyet, a többinél ahol nincs beállítva semmi, ott továbbra is kérdezzen rá.

Amúgy World of Goo kötelezõ játék aki még nem ismerné. 😊
rágógumi
Ahogy néztem nálam mindkettõ oprendszer alatt jó. 😊

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

Sziasztok! Az lenne a problémám hogy felraktam egy Ubuntu 8.04-t Win 7 alá, és amikor újraindul a gép nem hozza be a boot menüt, mi lehet a gond?

MerlinW
Miután curl-al van kilopva a táblázat a launchpadról, nem igazán lehet szépen formázni a táblázatot. Egyébként Linux alatt jól néz ki. Windows alatt meg lekakilom😊

[merlinw.org]

Ability
Izé, kéne neki egy overflow auto, hogy lássam a scrollbar-t, plusz a fehér hátterû állapot oszlopokban nem lehet elolvasni a kiírást, plusz legyen már kicsit szélesebb az utolsó módosítás, hogy kiférjen, és akkor még az átlag sor kisebb magasságú lenne, több kiférne. Illetve az elején a képek nem jelnnek meg. Amúgy jó lesz! (Y)
MerlinW
Hírek😊

- Megjelent magyarul a Full Circle magazin #27
- Buglistát kipofoztam a fejlécben (Oldalletöltésenként, ill. 3 percenként frissül).
- Kicsit átrendeztem a fejléc menüt, valamint bekerült a games/playonlinux illetve a full circle link
- VLC 1.0.2
- Vuze 4.2.0.8
- Pidgin 2.6.2
- Cedega 7.3.2

[merlinw.org]

MerlinW
NES: iNES, RockNES, GFCE Ultra
SNES: zSNES

[merlinw.org]

Slig
Köszi, igen én is megpróbáltam az apt-get remove-al legelõször, de nem jártam sikerrel xD így viszont már megy, tényleg jobb a regisztrinél.

Apropó, nem tudtok egy jó NES emulátort ubuntura? Fceux-et, gfceux-et próbáltam (azokat töröltem le most), de elég rosszak voltak, pörgették a procit, meg villogott itt-ott a kép... Keresgéltem, de mindenütt fõként ezt ajánlották, hátha ti tudtok egy jót...

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

IMYke2.0.0.0
"Sima" Uborka megvolt. Nem bírta - feketeség oszt csönd.
Ezért <és korábbi tanácsod/tok hatására> lecsorgattam az 1CD-s gzubuntu-t.
Most a célom az, hogy ne kelljen CD/DVD-zni, mert az egyik gépben van meghajtó, a másikban nincs - berhelni meg sem idõm, sem erõm.
Arról nem is beszélve, mennyire kényelmesebb egy USB.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Áhá. Akkor lehet Xubuntu-t érdemes felpakolnod USB-re. Persze kipróbálhatod elõtte Ubit is, hátha.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
A baj csak az, hogy a 2 kiszemelt könyvtéri gép együtt rendelkezik 512 MB RAM-mal...

" * A 1GB USB flash drive (aka thumb drive)
* An Intel Atom processor
* At least 384MB of RAM
* Learn how to install UNR for Windows and Linux users"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MerlinW
Nem tudom mire szeretnéd használni, de ajánlom figyelmedbe a Netbook Remix-et: Letöltés, USB-re telepítés (linux alól müködött a usb-imagewriter-el, windows-os eszközzel nekem valamiért nem, de lehet, hogy csak a pendrive-om miatt)

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Köszönöm szépen.
<Ügyes 😊>

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Ezt írta:

"Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik"

Amit nem csomagkezelõvel telepít, azt eltávolítani sem tudja vele. Kézzel telepítesz, kézzel törölsz. Nem mindig kényelmes, viszont jobb mintha lenne registry<#idiota>

[merlinw.org]

Flamer
ah. ok. sry.
de amugyseoffse volt. ott a sok smile 😄

IMYke2.0.0.0
Srácok!
Gyors segítség a jó segítség: 1GB-os pendrive-ra hogy tudom rámûteni úgy a xUbuntu 9.04-et, hogy az telepítõképes legyen?

Bocsánat, ha evidens dolgot kérdezek...

mumpic
"Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik"

Flamer
talán sudo apt-get remove csomag ? ezt nem kéne benyögni neki ?😄 hátha 😄

mumpic
nemtudom hogy hoztam össze a számokat, késõ van már

MerlinW
Utána meg átmegyünk cirillbe😊

[merlinw.org]

mumpic
Én már a Venturesome Vampire-t (20.04) és a Yeasty Yak-ot (32.04) várom már nagyon! 😄

MerlinW
Rövid hírek:

- Ubuntu (Karmic Koala) 9.10 alpha 6 megjelent (ez az utolsó alfa).

- Ubuntu (Lucid Lynx) 10.04 LTS bejelentve. Desktopra 3 év, szerverre 5 év support lesz. LTS kiadásként elsõsorban a stabilitás és a támogatottság kerül a középpontba, a jövõ áprilisi verzióban.

[merlinw.org]

MerlinW
ScummVM 1.0rc1 Ubuntu csomag a scummvm.org-on!

[merlinw.org]

MerlinW
Linux alatt az uninstall = törlés. Ha nem tudod hova pakolászott a programod használd a whereis, locate, find parancsokat.

[merlinw.org]

Slig
Hogy tudom lejátszatni a 3gp-t a vlc-vel? :S

Egyéb: hogy tudok "uninstallálni"? Ezt olyan csomagra értem, amit manuálisan fordítottam be, és a synapticban nem látszik

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

IMYke2.0.0.0
Nekem nagyon jól jön: nincs otthon netem.

mumpic
Köszi.
Kicsit régi. Bár, én is a Feistyvel kezdtem 😊
Nem rossz könyv ez, de ami benne van, azt próbálgatással meg google-lel is össze lehet szedni.

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
😞((( Elfeledtem:

Jelszó: www.ebooksdb.com

mumpic
jelszavas

IMYke2.0.0.0
Ubuntu for Non Geeks 2nd Edition (PDF)

Most találtam, bedobtam a letöltési listámba.

MerlinW
induláskor lefuttatás:

chmod +x script.sh
ln -s script.sh /etc/rc2.d/S99script.sh

[merlinw.org]