Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt írja ki legutolsó lépésnél:
CONNECTION INITIATED
The DSL connection has been triggered. You can user the "plog" command to see the status or "inconfig ppp0" for general interface info.
OK
Leokoztam, majd a terminálban ez:
Plugin rp-pppoe.so loaded.
RP-PPPoE plugin version 3.8p complited against pppd 2.45
Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Akkor elvileg tudnánk segíteni. Papír toll, leír mindent, ide bemásol.
[merlinw.org]
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg -al kezdesz reboot, megnézed mi
történik. Ha nem jó, recovery, sudo aticonfig --initial, reboot. Ha nem jó, recovery, megnyitod a konfigot és az általam adottal próbálkozol. Amit õ állít be ahhoz nem nyúlsz, ami nincs benne azt beírod. Elsõsorban a felbontást. S így tovább.
Ezt is érdemes lehet kipróbálni
Itt meg olvasgatni
[merlinw.org]
Ezek alapján próbáltam csatlakozni az internethez ubuntu alatt. Elvileg a terminál ki is írt valamit (szerintem ping információt). Elindítottam a firefoxot de nem tudtam megnyitni egy weboldalt sem. Mi lehet a gond?
Köv ötlet: recovery módban indulsz, választásnál nyomod a resume opciót, majd amikor betöltött bejelentkezel a konzolon és nyomsz egy "startx" parancsot. Ha rossz a driver, az X el sem tud indulni, vagy a GDM kifagy, akkor itt látni fogod a hibaüzeneteket. Ha mégsem így lenne, akkor Ctrl+ Alt + F1.
Ha nincs semmilyen kimeneti üzenet, akkor rendszernaplózást át kellene dúrni, ez csak kényelmesebb, mert rögtön hibajelentést is ad... jobb esetben.
Ezek már rég megvoltak,de a ma tanultakat megprobálom az ATI/AMD oldalán levõ driverrel is.Nem ez az elsõ találkozásom a linux-al,annó még egy geforce 4Ti4200-as kártyával jártam ugyanigy,csak akkor nem pazaroltam több idõt rá.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Nem tudom a telepítéssel eddig miket próbáltál, de keress howto leírásokat. Alapból a drivert hogy tetted fel? Driver feltesz, majd amikor végzett még _szükséges_ egy "sudo aticonfig --initial". Esetleg ha auto módban tetted fel, akkor próbáld meg a speciálist. Meg ahogy olvastam te a hivatalos repósat akarod feltenni, amit felkínál neked. Szedd le az AMD oldaláról a legutolsó hivatalos, stabil kiadást, játszadozz vele.
azt is át kell irni vagy nem?
Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device<0>0>-0"
Driver "fglrx"
Option "UseFastTLS" "2"
Option "Monitor-CRT1" "0-CRT1"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection
Ha beledöglök is aktiválom azt a drivert...
Itt van a link akitõl tanultam,elmagyarazza a karmic koala 9.10 telepitését is többek közt. KATT IDE
ui.: recovery módban nem kell root terminal, simán nyomsz a resume-ra, normál felhasználóval betölt, de a grafikus felületet meg sem próbálja elindítani. "sudo"-val adsz ki root utasításokat, root profil nem kell, mert nem csak biztonság kérdése, de sok program anomáliákat is mutat mellette.
FileZilla log:
Command: open "user@host" 222
Command: Pass: ****
Status: Connected to host.hu
Error: Could not connect to server
Természetesen a jó adatokkal kitöltve, port is helyesen lett megadva, mert nem az alapot használják. Win alatt a WinSCP-vel sikerült. gFTP csatlakozott elvileg, de lehal, nem jelenik meg semmi, nem reagál, csakis várakozik. Nautilus már nem tudom mit írt ki. FileZilla meg kicsit ellentmondásos az utolsó kettõ üzenetét nézve. Az adatokat minden programban többször ellenõriztem, többször megpróbáltam, még a hostnévvel is variáltam hogy kell-e bele www vagy nem. IP alapú host megadást még nem próbáltam viszont, mindjárt meg is nézem.
Nautilus: Error: ssh program unexpectedly exited. Please select another viewer and try again.
---------------------------------------------------------------------
A. 1.sudo gedit /etc/X11/xorg.conf...itt átirom a Tõled kapott
configot (az "1680x1050" -et átirom "1360x768"-ra) és SAVE
2.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
3.Reboot-nál Recovery Mode-ban rootba beirom:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg és ENTER
4.reboot
B. 1.sudo gedit /etc/X11/xorg.conf...itt átirom a Tõled kapott
configot (az "1680x1050" -et átirom "1360x768"-ra) és SAVE
2.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
3.Bebootolok rendesen (ha tudok) és a terminalba
teszem be a sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg -ot
C. 1.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
2.Reboot-nál Recovery Mode-ban rootba beirom:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
D. 1.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
2.bebootolok rendesen (ami nem fog menni)
3.Terminalba: sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
A monitorom maximális felbontása 1360x768
Kösz a türelmet...jó volt a pupák pék pókjai.
[merlinw.org]
Azt még megmondhatná valaki, hogyan lehet beállítani az adsl kapcsolatot. PPPoE modem.
Én ezt startup applicationként ismerem (elnézést hogy nem voltam biztos benne hogy mit akarsz), ahol noha eddig be volt jelölve az általad kivonni kívánt dolog (ezért sem értettem hogy ezt akarod mondani egyáltalán), az elejétõl fogva nem volt vele probléma.
Mint ahogy most is be van jelölve, és nincs vele különösebb gond...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Kubuntuval kapcsolatban lenne 2 kérdésem.
Az egyik az, hohy hogyan tudom beállítani az internetkapcsolatot. Inviteles ADSL, van hozzá egy felhasználónév és egy jelszó. windows alatt be tudom állítani, de kubuntu alatt fogalmam sincs, hogy kell.
A másik pedig az, hogy van a kubuntuban egy driver ellenõrzõ ami kiírt valamit, de nem nagyon tudok angolul. Képernyõmentés: http://kepkezelo.com/images/u8g6evgiuwbkpm3d6pel.png
Ez mit jelent?
A válaszokat és a segítséget elõre is köszönöm!
[merlinw.org]
Ez "rövidítettem", de így is igazad van, bocsánatot kérek. Mindenesetre én ezt megtettem volna, mert nyilván a másik nem tudja hogy kell, és a - miatt mert én megtettem volna, az okozta a félreértést, hiszen én amit megtennék, azt vártam mástól, és ez az én hibám, sorry.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Az alap probléma ami egyébként idáig vezetett az az általad megtalált megoldás volt, amit nem találtam.
[merlinw.org]
No eg ott van a zseniális Ubuntu-tweak, amivel bármi hasonlót meg tudsz oldani. Ajánlottam már sokszor, most is teszem.
[merlinw.org]
De te inkább elsõre egy perc alatt kértél segítséget.
Nem bántásból, de én megértem Merlint.
már csak azt nem tudom hogyan tüntessem el MerlinW "sudo -u gdm dbus-launch gnome-appearance-properties" parancsa által a panelra került kisegítõ lehetõségeket
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Mindenhol ezt írják, mindenkinek megoldotta a következõ parancs:
"sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg"
sudo apt-get install mc
sudo mc
elnavigáls az /etc/X11/xorg.conf fájlhoz, F4, majd átírod a
Section "Device" Driver paraméterét vesa-ra, reboot és próbálkozhatz tovább. Egyszer kell csak megoldanod a dolgot, utána kisújjból fog menni, ez a tanulási folyamat része😊
[merlinw.org]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
és
Itt az én konfigom
Készíts egy mentést a fájlról a felbontást értelemszerûen írd át, a többi maradhat. Nekem HD4890-em van, tehát jónak kell lennie.
Reboot oszt hajrá. Ha nem megy, recovery módban kell lennie vesa módnak, vagy valamilyen csökkentett videómódnak, ha emlékem nem csal.
Ha van képed, és a lenti glxinfo parancs azt írja "Direct rendering: yes" akkor van hw-es gyorsításod. Ezután már mehet fel a driver is.
[merlinw.org]