Ubuntu Linux
-
netbookon ne csodálkozz hogy szaggatnak a videók, a flash még az erősebb konfigokat is megizzasztja néha... ráadásul én azt vettem észre, hogy a linuxos flash picit "gyengébb" mint a windows -os, bár nekem mostanában nincs vele gondom, a legutóbbi update pl érezhetően gyorsabb lett (adobe flash -ről beszélek, a többi alternatívát nem próbáltam/nem ismerem)
hát ha utólagos netbook edition telepítésen azt érted, hogy megmaradjon mindenféle beállításod meg programod, akkor valszeg lehet, de nem biztos, hogy ajánlatos... sztem kézzel kéne kimentened a megfelelő mappákat (vagy olvass vissza, nemrég pont én éredklődtem backup cuccok iránt) és telepítés után visszaállítani
de az a tuti szerintem (ha mindenképpen akarsz netbook verziót) hogy ha egy friss telepítést csinálsz és nem vacakolsz a backuppal (mármint a telepített programok terén, az egyéb 'hasznos' adatot persze mentsd ki)
a friss telepítést pedig ugyanúgy kell megejteni netbook verziónál mint a desktop verzióval... iso letölt, kiír cd -re (vagy netbook esetén lehet hogy csak usb -s telepítés jöhet szóba --> akkor az .iso -ból kell kreálni bootolható pendrive -os telepítőt (esetleg külső optikai meghajtó, ha a netbookban nincs))
a telepítés menete teljesen megegyezik a "sima" verzióval
különbségekről nemtok nyilatkozni, én még soha nem próbáltam a netbook kiadást, mivel nincs netbook -om :) de elvileg ugyanaz mint a desktop, csak van ilyen "kezdőképernyő" vagy "dock" szerű menürendszer ami megkönnyíti a használatot