Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- sokkal olcsóbb mint más egyéb szerver oprendszer
- sok funkciót ellát
+ amiket írtál.
amuúgy mielõtt valaki megkérdezni a supportért fizetnek nem azért mert ki kell fizetni az oprendszert.. csak mivel fontos a megbízhatóság és a support ezért fizetnek. az emberek szintén pénzért dolgoznak. ez is pont ilyen.
http://loal.atw.hu
#6157: nézdmeg beállításokat. sima emesne default beállitások menni kell. hacsak nem valami proxy mögül vagy mer akkor kell állítgatni.
Valamiért viszont nem tudok a képernyõk között váltogatni (alapértelmezettben ugye 2 képernyõ van és csak az egyiket tudom nézni), mintha ez azóta lenne, hogy felraktam a Compizt, de egyáltalán nem biztos. Tud erre valaki valami megoldást?
mov ah,4ch int 21h end
mov ah,4ch int 21h end
Error! Hiba a bejelentkezés közben, próbálja újra (Protocol not supported by server)
mov ah,4ch int 21h end
mov ah,4ch int 21h end
ezt régen skippeltem mert gecyre nem legfrissebet tette fel.. régen amikor kintvolt már 1.5 felrakta nekem az 1.0-t az apt.. :| azóta mindig csomagbol huzom le inkább. ugyis csak kicsomagol futtat 😄
A linux.conf.au 2010 (január 18-23) rendezvényen tartott elõadást Paul Gunn, a LoTR, I Robot, District 9, King Kong, Avatar stb. sikerfilmek vizuális effektjeiért felelõs Weta Digital rendszeradminisztrátora. Az elõadás címe "Challenges in Data Centre Growth (or, "You need how many processors to finish the movie???")" volt. Az elõadáson arról volt szó, hogy milyen hardveres/szoftveres háttér kell az ilyen kaliberû filmek elkészítéséhez.
Paul elmondta, hogy 2 petabyte diszktömbjük, 10 Gbps hálózatuk van, összesen 35 000 processzormag (4 000+ darab HP Blade) található a szervertermükben. Ezen a rendszeren körülbelül 48 órát vesz igénybe az egyes grafikus jelenetek lerenderelése.
A rendszeradminisztrátor szerint az egész rendszer közepében Ubuntu található. Az összes renderelést végzõ node-on Ubuntu fut, csakúgy, mint a Weta Digital-nál található desktop-ok 90%-án.
Szóval a sajtóban elõzetesen megjelentettek ellentétben a renderfarm-on (vagy ahogy nevezi "render wall"-on) nem Red Hat Enterprise Server, hanem Ubuntu Server fut."
[merlinw.org]
sudo apt-get install emesene
vagy esetleg amsn -el
sudo apt-get install amsn
Bazinga!
mov ah,4ch int 21h end
Én felvettem ezt a tárolót a sources.list-be, ahogy le van írva az oldalon. Ebben frissebb vlc van mint a hardy sajátjában, és nem volt gondja a feliratokkal.
Fatal error! Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
A kép nem jelenik meg, a hangfájlt elindítja, de nem lehet benne pörgetni, stb, mert azonnal leállítja a lejátszását.
mov ah,4ch int 21h end
mov ah,4ch int 21h end
Viszont ezzel a Pidgin nevû progival akadt egy kis gondom. Egy screenshotot akartam küldeni a cimborámnak és kitallóztam a fájlt, akkor azon nyomban azt az üzit kaptam a küldéskor, hogy õ visszautasította a kép fogadását, ami nem volt igaz. Mit kellene beállítanom, hogy sikerüljön fájlokat küldenem?
mov ah,4ch int 21h end
Egy virtuális fájlrendszeren keresztül lehet tasztatni a mûködést, mindenféle nyelven, és nagyon sok leírás van hozzá a neten. Bejön 😊

2. kellene a telepítõ teljes hibaüzenete (terminálból indítsd a telepítõt - sudo ./ati-blabla.run), mert így senki sem lesz okosabb
[merlinw.org]
Erre kérnék segitséget
There was a problem initializing Catalyst Control Center Linux edition. It could be caused by the following.
No ATI graphics driver is installed, or the ATI driver is not functioning properly.
Please install the ATI driver appropriate for you ATI hardware, or configure using aticonfig.
Köszönöm elöre is.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
[merlinw.org]
A paneles dolog alatt mit értesz? Mert nekem kellene a places panel, viszont nem láttam lehetõséget, hogy csak egyedi bookmark jelenjen meg rajta.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
mov ah,4ch int 21h end
Mellesleg az Ubuntu által telepített is "3D-s" 9.10 alapból a Catalyst 9.9-et telepíti (amit itt fglrx-nek hívunk), Control center nélkül, lásd zárt meghajtók menüpont az Adminisztráció fõmenüben.
[merlinw.org]
0 - ha nem
csak,hogy ne koptassuk az ujunkat...
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
KÉRDÉS: Létezik már 3D-s driver ehhez a kártyacsaládhoz,ami müködik is?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ha jól gondolom akkor amit írtál azt a terminálba kell beírni, mint parancsot.
Tehát az elsõt ha beírom akkor azt dobja vissza, hogy:
sudo: add-apt-repository: command not found
Ezért tovább nem is próbáltam. Mivel nem értek hozzá, az elsõ dolog ami felmerült bennem, hogy valamiért nem jó parancs amit használni akarok. Csak nem tudom mért. Amit írtál azt egy az egybenbemásoltam. Mi lehet a gond?
Írtam egy kis szösszenetet a témában remélem másoknak is segítek ezzel:
http://www.quartz.hu/component/content/article/41-linux/232-x11vnc
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
Én megoldottam egyszerûen, töröltem a Placest a panelról, elrejtettem a menübõl, úgysem használtam soha. Kidobsz 3-4 ikont a panlera oszt annyi😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
ui.: fstab-ban pl. a floppy-t kikommenteztem, de a többi partíciónak nincs is bejegyzés készítve, csak azoknak, amik auto mount-ra vannak állítva.
mov ah,4ch int 21h end
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
[merlinw.org]
indítsd el és a sugó/névjegy -nél nézd meg hogy melyik verzió van fent
Bazinga!
Megcsinálom odáig, hogy a forrásokat hozzáadom és a kulcsot is. Frissíti is a csomaglistát.
Utána megnyitom a Update Mangert, csak a telepíthetõ frissítések között nem jelenik meg az OpenOffice mint lehetõség.
Ellenõriztem márt többször is hogy jó adtam-e meg a forrást meg ilyesmi, de csak nem sikerül.
mert ez a "nem mûködik" elég tág fogalom 😊
Bazinga!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A céges gépemen Ubuntu 8.04 van telepítve. Szerettem volna frissíteni az OpenOffice-t 2.4-es verzióról a legfrisebbre (3.1 talán).
Találtam is hozzá egy leírást, hogy miként kellene csinálni, de sajnos nem mûködik (vagy én bénázok).
Ez alapján a leírás alapján próbálkoztam:
link
Tudna valaki segíteni mi a gond? Linuxba sajnos nem vagyok valami profi.