Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Sauerbraten nagyon bejött, nincs baja a hanggal, gyors, instagib mód nagyon adja a quake feelinget, még az Openarena-nál is gyorsabb, nem akadozik.
Supertuxkart is meglepett.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Bazinga!
ha terminalba beírom h sudo update-grub akkor menni fog win7 / ubuntu?ehez kell net?
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Vidimmel nem lesz baja driver van hozzá? 😄
- kiderül az 20 perc alatt a telepítés során.
<#bee1>#bee1>
Egyébként max a wlan, tvkártya, nyomtató-scanner esetében lehetnek nehézségek, de nagyrészt azok is orvosolhatók.
[merlinw.org]
- A configommal lehet gond amit nem ismer fel v valami?
- Vagy van még valami amit jó ha tudok pl:mint az elõzõk?!
feladó Ubuntu Forums <[email protected]>
címzett <hidden>
dátum 2010. február 20. 1:01
tárgy Happy Birthday from Ubuntu Forums
küldõ lingonberry.canonical.com
részletek elrejtése febr. 20. (3 napja)
Hello MerlinW,
We at Ubuntu Forums would like to wish you a happy birthday today!
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Úgy vettem észre, mintha picit belassult volna, azért kérdeztem.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
For Ubuntu 10.04 LTS, we plan to:
- Present non-application packages in an understandable way.
- Helpfully subcategorize applications such as games, and also categorize non-application packages such as programming utilities, fonts, database software, and screensavers.
- Let you rate and review packages from within the Center, and see ratings and reviews submitted by other Ubuntu users.
- Interactive demonstration of how to launch the software you’ve just installed.
- Improve apt.ubuntu.com so that it handles more browsers, and more usefully caters for people who are not running Ubuntu when they follow the link.
October 2010
For Ubuntu 10.10, we plan to:
- Provide the ability to purchase software from within the Center.
- Make Ubuntu Software Center a viable alternative to Synaptic, allowing the same fine-grained package control and handling of error cases.
- Establish and convey a trust level for software in PPAs, and let you easily add PPAs within the Center.
April 2011
For Ubuntu 11.04, we plan to:
- Improve sharing and tracking of software within the Center. For example:
- Overviews of installed software by license, cost, or maintenance timetable.
- Discovering software by what your friends have installed.
- Downloading a package once for installing on many computers.
- Incorporating AptOnCD.
- A visible history of past installations/removals/purchases, including the ability to undo specific changes.
- Investigate and, if appropriate, implement specialized interfaces for browsing and installing particular classes of package (fonts, screensavers, etc).
[merlinw.org]
sudo pppoeconf
felhasználónév, jelszó, a többi enter.
Itt a hivatalos leírás
[merlinw.org]
Tweak, bleachbit (disk cleaner), logrotate. Olykor kézzel törlöm a régi logokat, otthoni gépen elég ha egy hétre visszamenõleg megvannak. Valamint a home-ban a rejtett könyvtárakat érdemes néha (2-3 havonta) végignézni, általában maradnak eltávolított programmaradványok. Szakértelem esetén az usr/share-el ugyanezt. A nem csomagból telepített programok általában nem pucolnak maguk után (mint játékok, google earth és társaik)
[merlinw.org]
nyisd meg a terminált (alkalmazások\kellékek\terminál), és írd be: sudo update-grub
Feltettem a Ubuntut,és akadt néhány problémám segítsetek ha tudtok..Kezdõ vagyok de hamar tanulok..
-Windows 7 mellé tettem fel másik winyóra és nem tudtam vissza bootolni Win7-re.Erre van megoldás?írjátok le hogy hogyan kell megoldani.
-Diginetem van,DSL kapcsolat.. rendszer telepítése után Internet kezelõbe bementem,DLS fülecske Username-hez,passwordhoz beírtam mindent a Service-hez nem tudtam mit kell üresen hagytam... de nem csatlakozot..Erre a megoldás?
Elõre is köszönöm a segítséget!!!
Az ezen az oldalon található link elvezet erre az oldalra, ahonnan elvileg le lehetne tölteni egy google wavehez való progit, amivel ki lehet hagyni a böngészõt a buliból. Ámde.
Azt mondja hogy töltsem le elõbb a legfrissebb Flasht, de nekem az a verzió van letöltve és telepítve amit felajánl. :o
Amúgy, hogyan szoktad még karbantartani a rendszert?
[merlinw.org]
Nem gáz, hogy az elõzõ verziós kerneleket letöröltettem vele?
(grub-ban is zavart, hogy háromféle kernel volt a listán)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A /home/user/.config/google-chrome könyvtárat nevezd át. (Mintha kitörölnéd, de mégis megmarad, höhö)
Aztán töröld a chrome bétát, és tedd fel a simát. (Bár, én úgy tudom hogy én is a 'simát' raktam fel, mégis ezem van:
ii google-chrome-beta 5.0.307.9-r39052 The web browser from Google
aztán nem csinálja azt amit te leírtál)
chrome ablak nem teljes méretben nyílik (pedig kéne), felteszem nagyra, kilép, elindít, megint nem teljes méret, ablak jobb felülre rak (a sarok), kinagyít, kilép, eindít, már nagy, viszont nem lehet kisablakba rakni *sigh* amikor elmozdítom kisablakba megy, amikor felviszem jobb felsõ sarokba a kisablakot, nem marad úgy a szemét, hanem kinagyítja magát. 😊 Ha ilyen "normálisan elõfordulhat" és nincs egyéb ötlet (gondolom 5.0-ás az béta), max ötletet hogy hogyan lehet esetleg visszarakni elõzõ verziót, mert synapticból ki- aztán re- nem mûködik, megjegyzi az 5.0-ás verziót.
btw, a wine az õrületbe kerget. 😄
[merlinw.org]
Azt vettem észre a 8.04-es Hardymon, hogy nem tudok egyszerre több hangot lejátszani, vagyis elindítok a youtbe-on egy videót, azt szüneteltetem, majd zene lejátszóval akarok lejátszani, akkor a zeneprogi már nem ad ki hangot. Gondoltam ez egy driver gond lehet, így aztán le is töltöttem az AC97 ALC850 linux drivert az Asus honlapjáról. Olvasom a leírást, hogy mit is kell csinálnom, de a négyes pontot nem igazán értem, mit kell beállítanom a modules.conf fájlban? Illetve modules.conf-ot nem is találtam, csak modules nevût.
Íme a négyes pont:
Step 4. Edit your /etc/modules.conf or conf.modules depending on the distribution
(Please refer to the attached modules.conf)
mov ah,4ch int 21h end
Utoljára zavartalak.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
tail -1 fájl.txt | rev
Minden második sor kiírása a 0. sortól:
awk '0 == NR % 2' fájl.txt
Minden második sor kiírása az 1. sortól:
awk '0 == (NR + 1) % 2' fájl.txt
Ezek alapján csak össze tudod rakni.
[merlinw.org]
#6312: fejlécben ott a fullcircle link, letöltheted az elõzõ 30 kiadványt is, ha tetszik
#6313: Nvidia-sok panaszkodnak erre általában, guglizz hátha. Egyébként kipróbáltam anno Tibia-t, nem vesztesz vele semmit.
[merlinw.org]
hint