Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy VGA nem okoz I/O hibát. Semmi köze hozzá. Tuti, hogy a háttértárolókkal lesz valami.
all_generic_ide kapcsoló kipróbálása után mesélj mi történt. Esetleg nézz körül a BIOS-ban is.
"egyszerûen rühellik a linuxok ezt a videókártyát"
Az össze NV kártya támogatott, ha gond lenne akkor sem fagyna a rendszer, hanem kidobna parancssorba.
all_generic_ide kapcsoló kipróbálása után mesélj mi történt. Esetleg nézz körül a BIOS-ban is.
"egyszerûen rühellik a linuxok ezt a videókártyát"
Az össze NV kártya támogatott, ha gond lenne akkor sem fagyna a rendszer, hanem kidobna parancssorba.
[merlinw.org]
És befagy az alternate-cd is? Esetleg amit MerlinW ajánl a #6008-ban?
Továbbra sem hiszem, hogy a videókártya lenne a baj, hacsak nem hibás. De egy GeForce-al nem szabadna, hogy baja legyen.
A sata vezérlõt használja valami? Ha nem, esetleg tiltsd le. (lehet, hogy már megtetted)
Továbbra sem hiszem, hogy a videókártya lenne a baj, hacsak nem hibás. De egy GeForce-al nem szabadna, hogy baja legyen.
A sata vezérlõt használja valami? Ha nem, esetleg tiltsd le. (lehet, hogy már megtetted)
Ment hdd teszt is de szinte vadi új,annak semmi baja és nem sata:S
Várjcsak, a winyó sata? Bár ez lehet, annál régebbi alaplap, de az gond szokott lenni, ha a sata üzemmódja nem "ide" vagy "generic ide" vagy "standard" vagy "compatible" (alaplapfüggõ, hogy nevezi), hanem AHCI. A biosban, elvileg az integrated periferials (vagy ennek megfelelõ) menüben a sata környékén lehet ezt állítani.
Lehet, hogy ez vakvágány, az ilyesmi csak újabban divat, és inkább laptopoknál...
HDD-teszteket próbáltál? Segíthet az UBCD vagy a GParted disk.
Lehet, hogy ez vakvágány, az ilyesmi csak újabban divat, és inkább laptopoknál...
HDD-teszteket próbáltál? Segíthet az UBCD vagy a GParted disk.
Az nem videokártya probléma, hanem HDD lesz. A bootmenüben add meg bootolási paraméterként ezt (a kernel sor végére): all_generic_ide
Ha nem ez a gond, akkor meg a DVD olvasóval van valami. Linux kiírása során pipálj be egy verify opciót.
Ha nem ez a gond, akkor meg a DVD olvasóval van valami. Linux kiírása során pipálj be egy verify opciót.
[merlinw.org]
Ja meg töltés közben ilyen I/O errort írt dev sector.... utána lévõre már nem emlékszem.
Próbálkoztam még ezzel azzal,Általában a particionáló töltésekor fagyott ki most ezután ,F6 nál kikapcsoltam a beállításokat és úgy próbálkoztam telepíteni particionáló már bejött 😄 de utána lefagyott rögtön.
Nincs semmi ilyesmi😊 egyszerûen rühellik a linuxok ezt a videókártyát , egyik sem mûködik😞(
Izé, a lent említett szerveren tárolom a "szemeteket", mint az SG cuccok, saját weboldal, tesztalkalmazások😊
Lassan ebbe a vasba is kellene venni legalább egy tápot meg egy HDD-t. Jó cucc a SCSI WD, de 6 év non-stop az 6 év non-stop😊 A tápról ne is beszéljünk, már nem is emlékszem mi van benne. Mondjuk szerverterem környezetben, azok bírják sokáig...
Hiába, lustaság, fél egészség<#idiota>#idiota>
Lassan ebbe a vasba is kellene venni legalább egy tápot meg egy HDD-t. Jó cucc a SCSI WD, de 6 év non-stop az 6 év non-stop😊 A tápról ne is beszéljünk, már nem is emlékszem mi van benne. Mondjuk szerverterem környezetben, azok bírják sokáig...
Hiába, lustaság, fél egészség<#idiota>#idiota>
[merlinw.org]
Nah, mai para is megvolt... Új kernelt forgattam egy távoli, lassan 6 éves RedHat Enterprise 4-re, upgrade-eltem CentOS-re😊 Mármint nem ez volt para, hanem a reboot+enter utáni ping figyelése😊 De felébredt hálisten😄 Hogy mennyire gyûlölöm a távoli mutatványokat😊
[merlinw.org]
ami jelenleg hasonlókat dobál:
Warning: mysql_connect() : No such file or directory in /var/www/html/ubuntu/mwchat_sql/message.php on line 34
Nem lehet csatlakozni az adatb�¡zishoz!
valahol lerohadt az adatbázis? 😄
Warning: mysql_connect()
Nem lehet csatlakozni az adatb�¡zishoz!
valahol lerohadt az adatbázis? 😄
Persze,
Amd sempron processor 3000+
1 Gb ram
Nvidia geforce 6800 128 mb ram videokártya
Gigabyte ga k8ns alaplap.
Többi nem tudom mennyire fontos, winchester samsung 320 as meg egy 160 as a rack be de az kivan kapcsolva,
Amd sempron processor 3000+
1 Gb ram
Nvidia geforce 6800 128 mb ram videokártya
Gigabyte ga k8ns alaplap.
Többi nem tudom mennyire fontos, winchester samsung 320 as meg egy 160 as a rack be de az kivan kapcsolva,
Alternate CD-t próbáltad már? Hátha. Ha van még kedved próbálgatni. Elvileg épp az ilyen problémás esetekre találták ki.
A géped konfigurációjáról lehet tudni valamit?
A géped konfigurációjáról lehet tudni valamit?
mit nem értesz 😊
a cooler magába a _videokártyába_ van beledugva (mint ahogyan a linkelt képen is látszik) és a videokártya meg nyilván az alaplapra van dugva az apg v. pci v. pcie foglalatba
igen, a vga az alaplaptól kapja az áramot, igen ezzel az árammal pörög a cooler, de maga a kábel nem az alaplapra van dugva hanem a vga -ra
a cooler magába a _videokártyába_ van beledugva (mint ahogyan a linkelt képen is látszik) és a videokártya meg nyilván az alaplapra van dugva az apg v. pci v. pcie foglalatba
igen, a vga az alaplaptól kapja az áramot, igen ezzel az árammal pörög a cooler, de maga a kábel nem az alaplapra van dugva hanem a vga -ra
Bazinga!
Lehet azt akarta írni ubuntut akarok futtatni a gépen de még be se kapcsol😄
nekemis ijen volt. de ez alaplapra van dugva..
"egészen biztos hogy a gef3 -on az a ventilátor kábel az alaplapra kívánkozik és nem magára a videokártyára? mert nekem volt régen egy gef3ti200 -am, azon is volt cooler, és a kábel magába a videokártyába volt dugva, ilyen kis apró 2 v. 3 tûs "bizbasz"..."
ezt viszont akkor nem értem.. nyilván alaplapra van dugva .. :| wtf akkor? félrebeszélés?
de ez miota ubuntu topig ?😮
"egészen biztos hogy a gef3 -on az a ventilátor kábel az alaplapra kívánkozik és nem magára a videokártyára? mert nekem volt régen egy gef3ti200 -am, azon is volt cooler, és a kábel magába a videokártyába volt dugva, ilyen kis apró 2 v. 3 tûs "bizbasz"..."
ezt viszont akkor nem értem.. nyilván alaplapra van dugva .. :| wtf akkor? félrebeszélés?
de ez miota ubuntu topig ?😮
http://loal.atw.hu
vhogy így
nem inno3d -m volt, de a cooler csatlakozója pont ilyen volt és pont ugyanígy a vga -ra csatlakozott
nem inno3d -m volt, de a cooler csatlakozója pont ilyen volt és pont ugyanígy a vga -ra csatlakozott
Bazinga!
egészen biztos hogy a gef3 -on az a ventilátor kábel az alaplapra kívánkozik és nem magára a videokártyára? mert nekem volt régen egy gef3ti200 -am, azon is volt cooler, és a kábel magába a videokártyába volt dugva, ilyen kis apró 2 v. 3 tûs "bizbasz"...
Bazinga!
Nem tudom, de én még olyan ventilátort nem láttam gépben ami közvetlen vesz fel áramot az alaplapról,kábelezés nélkül.
bocsi,nem ide,,de eszrevettem,ho porog ez a topic
egy msi alaplapon van egy haldoklo gf 4 ti...
van a fiokban egy regi gf 3 ti-m...de ennek a hutoventi zsinorja az alaprapra kivankozik,,,,viszon ezen az alaplapon nem talalom a megfelelo dugaljt ehhez a vezetekhez....lehet a laprol direktbe kapja az aramot a ventije?
egy msi alaplapon van egy haldoklo gf 4 ti...
van a fiokban egy regi gf 3 ti-m...de ennek a hutoventi zsinorja az alaprapra kivankozik,,,,viszon ezen az alaplapon nem talalom a megfelelo dugaljt ehhez a vezetekhez....lehet a laprol direktbe kapja az aramot a ventije?
Ahh, ezt tenyleg nehez lesz nem eszrevenni 😄 De hogy tovabb kotekedjek, a txt-ben meg mindig Exile szerepel, ez nem a KOTOR2 ;]
#5984: az xfce mellett szerintem erdemes kiprobalni az lxde-t is, szinten eleg jo cucc regebbi gepekre
#5984: az xfce mellett szerintem erdemes kiprobalni az lxde-t is, szinten eleg jo cucc regebbi gepekre
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Amugy erre a listara lehetne valami bazi feltuno link a bannerban szerintem, sokaknak hasznos lehetne :]
Kösz, szeretem a linuxot csak egyenlõre nem megy a pc-n lefutattam a teszteket minden pöpec ismerõs mondta valami init 2 kéne beírnom a terminalba és azt mondták ,hogy nem fog lefagyni mert ,hogy csal ezzel a videókártya szériával csinálja csak, de sajnos a mandriva telepítõje live módból lefagy azonnal ha magyarra váltom a telepítõ nyelvet, lehet megpróbálom angolul.
eddig nekem is a gnome tetszik legjobban, van még Xcfe, az a Xubuntu, gyengébb gépekre jó. meg persze még millió fajta amit telepíthetsz az ubuntura.
Máshogy néznek ki, más alkalmazások vannak bennük, (Gnome GTK, KDE QT rendszerû), ugyanakkor mindkettõn megy minden. Dióhéjban mindkettõ egy GUI a linuxra. Azt használod amelyik szimpatikusabb.
Ubuntuban ugye a Gnome van, Kubuntuban a KDE. KDE csilivili, én nem szeretem, Gnome letisztultabb, egyszerûbb. Ízlés kérdése.
Ubuntuban ugye a Gnome van, Kubuntuban a KDE. KDE csilivili, én nem szeretem, Gnome letisztultabb, egyszerûbb. Ízlés kérdése.
[merlinw.org]
KDE és a GNOME között mi a különbség ? ezt pl majd feldobhatnád oda is mert én pl nem tudom annyira😄
Igen, lesz KDE😊 De az majd a végén, ha kész az oldal. A háttérkép cserélgetés is majd akkor.
Ablakkezelés kész, a méretezést még meglátom. Felhasználókezelést összedobom, aztán jöhet az admin kódolása, és mehet a tartalom és a buli. Kész lesz ez márciusig, nem aggódom😊 Aki szeretne majd aktívan közremûködni, az szép lassan kezdje összeszedni a gondolatait, esetleges cikkeket küldheti levélben.
Ja és az ötleteket is várom, bár Abilityt ismervén emiatt sem kell aggódnom😊
A többnyelvûséget még ki kell találnom, nem okos mixelni, valószínûleg külön adatbázist kap az angol (és amire majd igény lesz), így gyakorlatilag "több" külön tartalommal rendelkezõ oldal lesz. Majd meglátjuk.
Ablakkezelés kész, a méretezést még meglátom. Felhasználókezelést összedobom, aztán jöhet az admin kódolása, és mehet a tartalom és a buli. Kész lesz ez márciusig, nem aggódom😊 Aki szeretne majd aktívan közremûködni, az szép lassan kezdje összeszedni a gondolatait, esetleges cikkeket küldheti levélben.
Ja és az ötleteket is várom, bár Abilityt ismervén emiatt sem kell aggódnom😊
A többnyelvûséget még ki kell találnom, nem okos mixelni, valószínûleg külön adatbázist kap az angol (és amire majd igény lesz), így gyakorlatilag "több" külön tartalommal rendelkezõ oldal lesz. Majd meglátjuk.
[merlinw.org]
Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy nem Exile, hanem Exaile ;]
Ez még csak (X)HTML/CSS/JS. Szerveroldalon PHP+PostgreSQL vagy MySQL, azt még meglátom.
A mozgatható ablak JS (DHTML) igen.
Következõ lépés a futásidejû ablakkreálás/pusztítás lesz. Azzal gyakorlatilag kész a GUI, jöhet a valódi kódolás😊 Szerveroldali programozó vagyok, tököm tele van ezzel a millió soros CSS tengerrel😊
A mozgatható ablak JS (DHTML) igen.
Következõ lépés a futásidejû ablakkreálás/pusztítás lesz. Azzal gyakorlatilag kész a GUI, jöhet a valódi kódolás😊 Szerveroldali programozó vagyok, tököm tele van ezzel a millió soros CSS tengerrel😊
[merlinw.org]
nice 😊
amúgy miben írod? gondolom php... de pl az a mozgatható ablak elég komoly 😊 az micsoda? javascript v. mi?
amúgy miben írod? gondolom php... de pl az a mozgatható ablak elég komoly 😊 az micsoda? javascript v. mi?
Bazinga!
[merlinw.org]
be is raktam könyvjelzõnek...
nagyon jól néz ki már most...sok sikert hozzá
nagyon jól néz ki már most...sok sikert hozzá
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
jó kis site lesz ez, ha gyors lesz 😊 sok sikert hozzá!
aztán ha elég látogatott lesz esetleg még kaphatsz egy hivatkozást is az ubuntu.hu -n... "neadjisten" egy ubuntu.hu/oldalneved url forward -ot is 😊
aztán ha elég látogatott lesz esetleg még kaphatsz egy hivatkozást is az ubuntu.hu -n... "neadjisten" egy ubuntu.hu/oldalneved url forward -ot is 😊
Bazinga!
Igen. Úgy tervezem, ha elkészül, lesz egy külön híroldal, ahova mindenkinek lehetõsége lesz írni, az "adminisztrátoroknak", pedig csak nyomni kell majd egy pipát a publikáláshoz. Tehát amolyan nyitott + belsõ ellenõrzéses megoldást tervezek (ala Wiki). Emellett persze elszeparálva ott lesz az én saját kis infókuckóm, illetve a vállalkozó szellemû önálló íróknak is (ala. Prohardver)
Mindez persze a látogatóktól függ majd. Majd meglássuk. Munka mellett csinálom, tehát nem holnapra lesz kész, de márciusban már teszteltetni szeretném, feltölteni némi információval, aztán menjen magától😄
Mindez persze a látogatóktól függ majd. Majd meglássuk. Munka mellett csinálom, tehát nem holnapra lesz kész, de márciusban már teszteltetni szeretném, feltölteni némi információval, aztán menjen magától😄
[merlinw.org]
Ha továbbra sem boldogulsz, esetleg érdemes megnézni más disztribeket is. Pl. a Linux Mint az Ubira épül, de alapból használja a zárt drivereket. Márpedig ha a videókártya okozza a fagyást, lehet ez is megoldás. Egy próbát talán megér.
Több segítõkész ember is csatlakozhat majd a tanácsadókhoz ? Aki ért is hozzá.