Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Sikerült hozzá adnom a rendszerhez a (mandriva linux 2010) a magyar nyelfifájlokat a menü már magyar, de a feliratok továbbra is Applications,Places,System, ilyesmi az sajnos angol, és a bejelentkezési képernyõ is, na most a boot menüben ahol kiválasztom ,hogy boot linux, windows stb, ott f2 vel beállíthatom a nyelvet, ha ott magyarra rakom akkor lefagy,így ez az már magyar a rendszerben de még nem teljesen és nem tudom miért, a nyelvi fájlokkal lehet a gond szerintem mert angolul jól elfut a rendszer.Most már a beállítások menü meg stb magyar.Mindjárt rakok képet ha tudok.
3..2..1; felvétel!
Ha egyszer felépítesz egy linuxot "kernel állapotból", igazán nagy problémád nemigen lesz a pingvinnel😊 Persze manapság már az is könnyebb, régen nem tolták ennyire alád a dolgokat a csomagkezelõk😊
[merlinw.org]
nekem amúgy nagyon tetszett a slackware, igaz mindenért "meg kellett szenvedni", de cserébe piszok gyors volt 😊
Bazinga!
Más. Ubuntu-tweak-ben most leltem rá a "WebUpd8" repo-ra a források között. Tartalmazza legfrisebb VLC-t (2010.02.22 svn), pár Gnome-os cuccot, mint pl a Lucid-os új dizájnt (burg-themes), stb. Amolyan kicsitesója a medibuntu/getdeb-nek😊
Van weboldala is itten.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Hálisten komolyabb szenvedésem nem volt, egyedül az Xorg-nál akadtam el pár percre, mert elfelejtettem telepíteni az xf86 modulokat, illetve a dbus/hal-t. Ja és arra kellett rájönnöm, hogy rc.conf a lelke mindennek😊
Tény, hogy az AUR-os hwd script nélkül hatványozottan tovább tartott volna életrelehelni az X-et😊
Pl. hostname, DNS-t átírogattam mindenhol, ahol kell, de restart után visszaállt az eredeti állapotába. No, ott ki kellett gugliznom, hogy rc.conf...😊 DNS-nél pedig, hogy nem a resolv-ot piszkálom, hanem resolv.head meg tail fájlokkal kell bûvészkedni. Nem értem mi az értelme, de elfogadom, csak ezt nem sok helyen rágják az ember szájába😊
Egyébként az Archwiki doksi kifogástalan.
Érdekes még hogy megkavartak pár dolgot, pl nincsenek runlevel könyvtárak (rc0-6.d), csak egy - és az is felváltja az init.d-t. Tulajdonképpen ez is okos/kényelmes megoldás.
Más problémám nem volt. Pacman megy úgy általában az egész csomagkezelés/forrásstuktúra "apt-kényelmes", szerettem vele játszani.
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Mondjuk ebben a formában senkinek sem ajánlanám, aki nincs otthon a pingvinek fagyos világában😊
Kompakt Linuxra Ubuntu pont jó nekem, mikor perverz gondolataim támadnak, az ilyen legolinuxokkal szeretek játszani. Jót tesz néha a gyakorlás, Ubi elkényelmesíti az embert😊 Arch elõtt pl egy NetBSD-t raktam össze😊
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
Nálam nincs bekapcsolva a merevlemezhez az AHCI mód, eddig nem tudtam mi ez, aztán mondták, hogy érdemes bekapcsolni. Lesz-e észrevehetõ változás, ha bekapcsolom? (utánaolvastam, hogy linux már alapból támogatja, egyszer már bekapcsoltam, de akkor XP nem indult el, mert az nem támogatja, ezért visszaállítottam IDE-re)
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
😊
A másik bajom az, hogy a repók baromi gyorsan átállnak mindenbõl az új verzióra és dobják el a régit, ha kész egy csomag. Ha jól emlékszem a tcl8.5 tk8.5 elég bajosan került bele az archba, de nem tudtam visszarakni a 8.4-et, mert már nem volt elérhetõ sehol, a cache-t meg nyilván én is lenulláztam :-)
Mondjuk jópofa Arch-ban, hogy tgz-t használ "csomagként", illetve a legtöbb esetben mondhatni lesz@rja a függõségeket. Nameg minden parancsnak a --hosszú mellet van 2-3 karakteres megfelelõje is, alig kell gépelni😊 Nomeg teljesen 0-day, mindenbõl az abszolut legújabb kiadást használja - illetve nincs disztibúciófrissítés, folyamatos a dolog, tehát nincs olyan mint itt, hogy 9.04-en nem megy valami, ami 9.10-esen igen. Jópofa.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Mármint, akkor nyilván eddig én értettem félre, de az biztos hogy az ablakok hm, belseje a gkt-s holmi, de pl xfce-n az xfwm kezeli az ablakokat.
Szerintem nem értem. :-| :-)
Régi betûtípusért kár, jó volt, de ez az új sem rossz.
http://www.quartz.hu/component/content/article/41-linux/235-ubuntu-light-theme
PS3 ID: zozoquartz http://www.csekkold.hu - Blog\'n Portal
szerintem jobb volt ahogy eddig, de ha ez kell...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nekem tetszett a régi betû is. A háromszínû logót meg sajnálom. Van 4 db régi matricám, vigyázni fogok rájuk. 😊 Az meg kicsit zavar, hogy egyre inkább csillivilli akar lenni a rendszer. Inkább a problémamentességre gyúrjanak szerintem.
A Chrome ablak kezelhetetlensége meg továbbra is fennáll, egyelõre én már örülök ha úgy marad indításkor, ahogy hagytam (teljes méret), mert ettõl is volt olyan amikor egyszerûen nem lehetett így megnyitni.
Subquery-vel óvatosan, ha van rá mód célszerûbb
- több táblás lekérdezésekkel (select tábla1.*, tábla2.* from tábla1, tábla2),
- unon-t, ha azonos mezõszámról van szó (select * from tábla) union (select * from tábla2)
- join-t (left join, inner join, stb) (select * from tábla1 left join (tábla2, tábla3)
ON (tábla2.a=tábla1.a AND tábla3.b=tábla1.b))
- vagy view táblát
használni.
[merlinw.org]
Most már legalább mindannyian tudjuk, hogy a kábelezés is fontos, köszi😊
[merlinw.org]
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
1.Friss install ubuntu 9.10 32 bit + update-ek.
2.Leszedtem a legujabb ATI/AMD drivert. (a Downloads mappába).
3.Terminal megnyit: cd ~/Downloads
ls megmutatja mi van a mappában (a driver teljes neve és kiterjesztése)
4.chmod +x ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run
5.Ha ismét ls -et nyomsz,már zöld lesz a driver neve
5.sudo ./ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run --buildandinstallpkg
6.Szépen letölti és telepiti a megfelelõ csomagokat.
7.Amint végzett, semmi hokusz-pokusz nem kellett,csak simma reboot és
szépen be tudtam lépni,desktop effecteket aktiváltam, EYE CANDY a köbön.
8.Egy gond maradt...most nincs hang...de dolgozok az ügyön.Addig is rágom a szemcukorkákat.
<#nyes>#nyes>
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7