11431
Ubuntu Linux
-
#7417 Chromium 6+ új Options menüje:
--enable-tabbed-options paraméterrel csalható elő
-
#7416 Ubuntu Netbook Remix 10.10 preview:
-
#7415 Pidgin Embedded Video plugin:
-
#7414 Bejövős. -
#7413 Ha van Xsane telepítve, akkor Applications > Graphics > Xsane -bven látnod kell. A driver automatikusan települ Ubuntuval.
Ha nincs Xsane akkor telepítsd, hátha segít.
Alternatív megoldás
-
#7412 valaki segítene beüzemelni egy canon n340p scannert? -
Letöltés -
#7410 Gnome 3 2011 márciusában
-
#7409 Nem, sysklogd-t külön telepíteni kell. -
#7408 Thx a leírást, megcsináltam, most kiderül, hogy hasznos volt-e.
Egy kérdés: a sysklogd az Lucidban az rsyslog ? -
#7407 jaunty alapú netbook és tablet os, iPhone OS féle kinézettel és "appstore" -al
még csak 1.0 -ás verzió, de eléggé bejövős... lehet felpakolom ubuntu mellé megnézem, hogy milyen :)
-
#7406 Wine+Pulse+DX9 v1.2-4 -
#7405 thx, ezt majd kipróbálom -
#7404 update: most néztem steampowered -en az steam telepítője .msi file -ban van, de szerintem a wine azzal is simán elboldogul -
#7403 steam kell az 1.6 -hoz nem? akkor a steamet kéne telepítened és elindítanod, nem kell cstrike.exe -kkel szórakoznod
steampowered.com -ról töltsd le a steam installert pl a /home/felhasznaloneved/Letöltések mappába (mittudomén mi lesz a neve... steam_install.exe pl
akkor a MerlinW féle wine -al így indítsd el:
belépsz egy terminálba és beírod
cd /home/felhasznaloneved/Letöltések (enter)
utána: /usr/local/bin/wine steam_install.exe
ezen analógián bármilyen exe -t el tudsz indítani, nem kell bemásolni semmit semmilyen mappába, mindegy hol van az exe ha a wine -t és magát az exe -t is a megfelelő elérési úton hívod meg -
#7402 hali.
beirtam: /usr/local/bin/wine Counter Strike 1.6 Final.exe
azt irja hogy nincs ilyen fájl .
ezt még értem ,de a bin mappába nem tudom beteni az .exe-t mert root a felhasználo vagy mi.
ezt hogy lehet átálitan ? -
#7401 Gyors tuning note/netbook-osoknak
Állítólag nagy mértékben gyorsítja a rendszert. A technika a naplózást és egyéb folyamatokat küld memóriába, ami által "szárnyakra kel" a rendszer, megnő az aksi idő. -
#7400 Ha az enyémet használod akkor
/usr/local/bin/wine Counter Strike 1.6 Final.exe
Ezt már írtam korábban, és az oldalon is..
Vagy csinálj linket
sudo ln -s /usr/local/bin/wine /usr/bin/wine
és így használhatod simán a wine parancsot is. -
#7399 a terminálba beirom hogy wine Counter Strike 1.6 Final.exe
és azt irja hogy a wine nincs telepitve de pedig amit te linkeltél azt feltelepitettem.akkor telepitsem fel amit ajál a gép? vagy mi? -
#7398 Első körben: Linuxon nem célszerű Windows-os játékokkal játszani. Arra ott a Windows.
Telepíteni terminálban ugyanúgy kell mint Win alatt, csak minden exe elé odaírod hogy wine.
wine setup.exe, wine cstirke.exe stb. Részleteket nem tudok, mert sosem játszottam cs-vel. Lényeg, hogy mindig az exe könyvtárából hívd a wine-t, illetve készülj fel a rendszeres fagyásokra, grafikai bugokra, szaggatásokra, egyebekre. Ez Linux nem Windows. Ott van pl az Unreal Tournament 2004 aminek van Linuxos változata, ott a Quake Live amit böngészőn keresztül játszhatsz, stb.
-
#7397 Hali.
ha megkérlek akkor elmondod szájba rágosan hogy,hogy lehet a cstriket.exe-t elindittani. mert mar telepiteni se engedi a jatékot.
(valoszinu csak en vagyok buta ezena téren) -
#7396 hja, ez volt fent, ubuntu tweakből raktam fel már rég
azóta már újraraktam az egész rendszert, mert nem tudtam vele mit kezdeni...
még a dpkg-reconfigure xserver-xorg -ra se adott be semmit, szóval még próbálkozni sem tudtam, hogy valahogy bejussak az X -be
köszi azért :) -
#7395 Akkor tuti, hogy az X3100 és xorg kapcsolatával lesz probléma. Utánanézek.
első körben nézd át ezt és telepíts friss git xserver-t, hátha segít.
-
#7394 hát most nemtom mivan... tegnap megírtam a lenti hsz -t, majd kikapcsoltam a notebookot
ma reggel kapcsolom be, és furán villogot boot közben, mondom ilyet nem szokott
majd fekete képernyő, egy ablakkal, amit ezt írja:
"Az Ubuntu gyenge grafikájú módban fut. Kijelzője, videokártyája és bemeneti eszközeinek beállításai nem ismerhetők fel megfelelően. Ezeket saját kezűleg kell beállítania"
Ezt csak leokézni lehet. Bejön egy választóablak.
1. Az ubuntu futtatása gyenge grafikájú módban egy munkamenetre. - Ha ezt választom megint elkezd villogni, majd indulna el a rendszer, de leáll. Vagy a checking battery status -nál vagy vmi másnál, már nem emlékszem. (amúgy itt kezdtem el gondolkodni, vagyis eszembe jutott, hogy korábban már kiírta nekem a gnome indítás után, hogy az akksi csak mittudomán 49% -os és hibás... lehet most már annyira hibásnak érzékeli, hogy nem hajlandó betölteni az X -et?)
2. grafika újrakonfigurálása - ha ezt választom semmi sem történik
3. A hiba megkeresése - itt különböző hasztalan logokat nézhetek meg, amiből nem derül ki a hiba
4. kilépés a konzolos bejelentkezéshez - ez működik
5. X újraindítása - ez persze nem :)
Annyira nincs kedvem most újratelepíteni. Meg amúgy sem értem, hogy mi változott a tegnap esti kikapcsolás és a mai esti bekapcsolás között...
(amúgy a win7 nagyon szépen ment ezen a notebookon, megkockáztatom, hogy windows xp gyorsaságú volt a sok csicsa mellett is... a hackintosh is elég szépen muzsikált, csak azt hw inkompatibilitás miatt kellett leszednem)
help? :) -
#7393 "nemtom, hogy "öregszik" e gép vagy maga az ubuntu (bár ez kizárt linux esetén, nem nagyon szokott lassulni mint a win)"
Már hogy a fenébe ne. Fejlődnek a programok, fejlődik az xserver (most volt nemrég egy nagyobb frissítés), a Gnome, KDE, minden. 5-6 éve még 500Mhz-es proci és 256MB memória volt az ajánlott (!). Most 1,5Ghz és 2GB RAM. De ez is határeset Lucid-nál.
Maga a Linux nem szokott "lassulni", a grafikus felület (X) szokott a fejlődés és a sok júzerszemét miatt:) Ez sem csodarendszer, ezt is karban kell tartani.
Így látatlanban nem tudom mi lehet, én 4 éve telepítettem (azóta upgrade-elem) és semmi gond vele.
gnome-system-monitor-ban jobban látszik, vagy dobd fel a parancssoros htop-ot, hátha többre jutsz.
Mondjuk a géped határeset a minimum és az ajánlott között.
- Autorun-ból pucold ki ami nem kell (ubuntu-tweak)
- Szemét csomagokat, konfigokat takarítsd (ubuntu-tweak)
- Egyéb szemetet bleachbit-el
Legrosszabb esetben pucold le a grafikus felületet (ubuntu-desktop) törölj kézzel mindent a /home/user/.gnome és egyéb könyvtárakbból, majd telepítsd újra. Vagy telepítsd az egész rendszert.
Ha az sem segít telepíts rá 8.04-et, vagy ami még gyors és stabil volt vele. Régi gépre nem telepítünk új oprendszert:) Win7-et sem telepítünk arra a gépre:)
Persze okozhatja éppen aktuális programhiba is, memóriaszivárgás, stb, de ez nem jellemző, ha csak a hivatalos forrásokat használod. -
#7392 teljesítmény gondjaim vannak... :(
nemtom, hogy "öregszik" e gép vagy maga az ubuntu (bár ez kizárt linux esetén, nem nagyon szokott lassulni mint a win)
nagyon tekeri a procit, laptop rohadt forró szokott lenni, a lent leírt rar probléma is megvan (unrar közben néha "meghal" minden, egy sima nautilus ablak van nyitva mellette az is elszürkül)
konfigom:
1,6 ghz dual core (nem core2duo)
2 gb ram
x3100 integrált vga
nemtom mi lehet... de kb 3-4 hete csinálhatja
nem nagyon telepítgettem azóta semmit... alap gnome téma van, fut állandóan még egy docky meg egy liferea
terminal -ban a top -ra a firefox -ot adja ki... ha nem fut a firefox akkor a xorg -ot (compiz nincs, extra effektusok sincsenek bekapcsolva)
szal most kicsit csalódott vagyok, lassan indulgatnak a programok is néha, az egész már nem olyan mint volt, nincs meg a jó öreg gyors ubuntu feeling
szerintetek mi lehet? -
#7391 Nem sok "varázsló" van Linux-ra, azonban minden megoldható, csak utána kell olvasni. Megkockáztatom Voda-nál is van valahol leírása ehhez, ha nem is a magyar Vodának.
Itt egy 10.04 leírás is
Itt is
és itt is
Számtalan leírás van, nézz körül
-
kalimpa #7390 Köszi, de sajnos nem segít. Nem tudom, hogy a korábbi ubuntuk dobtak-e fel valami varázslót, amivel be lehetett állítani a szolgáltatót, stb stb, de a 10.04 nekem legalábbis nem dob fel semmit. Ha bedugom a modemet akkor felismeri mint szélessávú vagy 3g modemet, megjelenik a kis telefon ikon jobb lent, be tudom állítani a network managerrel a tárcsázandó számot, név, jelszó, apn, illetve a PPP-nél tudom variálni az ott felsorolt dolgokat (sajnos fogalmam sincs, melyik kellhet, melyik nem). Aztán elindítom, jobb lent a kis telefon ikonnál megjelenik egy pici jel, rámegyek egérrel, kiírja hogy "trying to connect", a modem ledje zöldről kékre vált, pár másodperc múlva meg eltűnik a kis jel, és semmi, se hibaüzenet, se internet. A modem ledje kék marad. Ha ilyenkor újra próbálom indítani a kapcsolódást, akkor már nem történik semmi. -
#7389 Nem tudom próbáltad-e, de Google első találata
Eszerint kell Steam is. Viszont Steam teljesen új klienst kapott, ami nem tudom megy-e Wine-al. -
#7388 kosz megprobalom.
bocs a .exe miat csak most kezdem megszokni -
#7387 Driver
1) if you have another way of getting the One online then open firefox and browse to the link I posted earlier.
2) download vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux-2.0.beta3-ALL-i386-installer.run. This should save it into your Downloads folder
(if you can't do this, then download the software on another machine and use something like a usb stick to copy the file over)
3) press alt+f2 to bring up the run program dialog box. Make sure nothing is in the text area, click the 'run in terminal' box and click the run button
4) in the text window that appears type the following -
cd Downloads
chmod 755 vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux-2.0.beta3-ALL-i386-installer.run
sudo ./vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux-2.0.beta3-ALL-i386-installer.run
5) Follow the installation instructions, then when it's finished type in vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux and press return (I'm sure the betavine guys could have come up with a shorter filename than that but never mind)
6) if it works you'll get asked for connection details (put web for the username and password, and internet for the apn) and then with a bit of luck it will connect
7) if it doesn't work, try typing sudo<space> before the filename (so it's 'sudo vodafone-mobile-connect-card-driver-for-linux')
-
#7386 Linuxon mikor láttál .exe-t?:) A program.exe az elindítani kívánt program logikusan.
Ha a cstrike.exe-t akarod elindítani, akkor
cd /konyvtar/ahol/van/a/cstrike
majd
/usr/local/bin/wine cstrike.exe
Ne keverd a rendszert, mert elhullik. Vagy csomagból használd a wine-t, vagy távolítsd el és használd amit adtam. Az általam készített telepítő többek között DirectX és Pulseaudio támogatást ad a wine-nek, míg a csomagban ezek nincsenek. -
#7385 hali.
feltelepitettem de a": /usr/local/bin/wine program.exe" de nincs a wine.exe.
meg az az érdekes egy másik winet feltelepitettem és azzal is csak a cs:s megy es nem megy a cs 1.6.hogyan lehet ne akkor megoldani ?
Ja és jo az oldalad -
kalimpa #7384 Hello!
Még mindig a vodafone mobilnettel küzdök. Addig sikerült eljutnom, hogy felismeri az usb modemet, beállítok mindent legjobb tudásom szerint, elindítom a csatlakozást, elkezdi, majd pár mp múlva mindenféle üzenet nélkül abbahagyja, és onnantól fogva nincs tovább.
Vajon mit nem állítok be jól? Valamelyik titkosítást, tömörítést?
Az LCD tévé probléma még mindig fennáll, arra esetleg valaki? -
#7383 Ezt telepítsd -
#7382 hali
itt valaki tud segiteni Wine és counter strike 1.6 ügyben? -
#7381 Ati driver -xserver fix
Állítólag megszünteti az ablakkezelési akadozásokat. -
#7380 Terminálban unrar. Krusader, mc, archive manager, minden azt használja, sok választás nincs:) Izmos proci mellett nem olyan lassú az. Nem egy WinRAR, de kibírható:) -
#7379 értem, köszi :)
(és ki az aki csak pár rar -t akar letölteni? :) mit kezd vele?... persze tudom, máshonnan elkezdte szedni, de az az oldal megszűnt, vagy törölték a torrentet, itt meg akkor tudja folytatni... nade akkor is tudná folytatni hogy ha egybe lenne az egész... :D szóval ez sem ésszerű magyarázat) -
#7378 Rendben köszönöm a válaszokat.