Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Volágos, azért írtam, mert ezen alapparancsok ismerete sosem árt😊
[merlinw.org]
egyébként a whereis sem segít, nem azt a mappát lokalizálja többedmagával amiben benne van a log.
De több segítséget köszönöm nem kérek, szerencsére mivel megvan, másrészt meg tényleg huzamosabb idõm elmegy a további tippek olvasgatásával, nekem meg tenni venni kell 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
find -name empathy*
és bónuszként:
whereis empathy
Ami sokat listázik, annak a parancsnak a végére hozzáteheted: a | more vagy | less parancsot, akkor képernyõkre töri a kimenetet. pl.: locate empathy | more
Ha konkrétan tudod mit keresel akkor: | grep
pl.: locate empathy | grep log | more
[merlinw.org]
locate empathy
find empathy
dpkg -L empathy
Mind kilistázza az empathy fájljainak lelõhelyét😊
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
+ egyes programok honlapján van .deb csomag
+ .rpm-bõl alien-nel lehet .deb-et csinálni ha nem megy máshogy (viszont a függõségeket ilyenkor sokszor kézzel kell összevadászni, és ha meg is van mind, van hogy akkorát kéne faragni miatta a rendszeren hogy nem éri meg 😛)
Edit: repóban nálam Karmic alatt elérhetõ. Csak akkor ezmiez? 😊 Szerintem nem a hivatalos AMD zárt meghajtó, mert amikor még Radeon 9600XT-m volt, akkor is ezt tettem fel, és messze nem volt még hivatalos driver, csak valami félhivatalos max, vagy nem tudom mi lehetett. Írják az OpenGL hardveres gyorsítást is.
Open Source driver for many ATI graphics cards called "radeon" or "ati". It will provide 2D and 3D acceleration in your video hardware. This driver is not as fast as the closed-source, proprietary "fglrx" driver from AMD/ATI Inc. for some cards, but has better dual-head support, and supports some older chipsets that fglrx does not.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Hát igen, fogok gépet újítani a köv. hónap folyamán szóval az lesz a megoldás, a mostani gépet pedig a család másik tagja fogja használni, gondoltam jó lesz Linux rá, hogy ha esetleg nyomnánk StarCraft, vagy Warcraft3-at, esetleg Warhammer 40K-t multiban, akkor menjen valahogy. Nem tudom, mi a legnagyobb hátránya ami így szembejöhet a 8.04-nek? Most, hogy nem a legfrissebb minden, ha nem használom ki nem is tûnik fel...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Xorg butítás meg kb olyan, mint ha Windows XP-bõl Win98-at varázsolnál. Nem sok értelme van😊
Az egyetlen lehetõséged, ha 8.04 LTS-t telepítesz és használsz. Annak még van 2011-ig támogatása.
A késõbbieket nem ajánlom 8.10-nek áprilisban lejár a szupportja (értsd: nem lesznek hozzá csomagforrások). 9.04 támogatása pedig októberben ér véget.
[merlinw.org]
Pillanatnyilag a legnagyobb problémám az, hogy az ATi X1600Pro kártyámat nem tudom rendesen használni az új verziókon. Már kipróbáltam az X-org butítást 9.04 alatt még anno és úgy használni a Catalyst 9.3-at, de nem voltam egy szakértõ, meg nem is tetszett a végeredmény...
Most gondolkoztam, hogy más disztribúciót kipróbálhatnék, de érthetõen ott is küzdenek az emberek ezzel a problémával. Az open-source részleg meg még picit kezdetleges 3Dhez és sebességhez, legalábbbis amit alapból láttam.
Olvastam, hogy van aki 8.10-et használja, mert azzal még kompatibilis a Catalyst 9.3, de annak meg mindjárt lejár a supportja.
Ezért kérdezném, hogy tudtok-e olyan kiadást, vagy esetleg más disztribúciót, ami még rendesen kezelni tudja a régebbi ATi kártyákat? Vagy ha tudtok jó open-source fejlesztést, amirõl nem tudok, és segít a problémán? Esetleg használjam a 8.10-et akkor, és mivan ha lejára support?
Tényleg kb. egyetlen akadályom, hogy a grafikus kártyámat rendesen támogatva tudjam használni a rendszert. Persze ez az ATi hibája, de micsinálni nem tudok...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Ott kiválasztod a Human-t. Ez az eredeti.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
mov ah,4ch int 21h end
Ha jó,
/etc/modprobe.d/options.conf végére írj egy ilyet:
options psmouse proto=imps
Ha nem segít, akkor ezt:
options psmouse proto=exps
Remélhetõeg valamelyik megoldja a problémádat.
Ha nem, próbálkozhatsz még ezzel: eeebuntu
[merlinw.org]
Egyébként bátran a menü/szoftvercenterbõl telepíthetsz, synaptic-ból "is" lehet bátran, de ott azért nem árt ha tudod mit csinálsz. Függõségek stb. Gyakorlatilag ugyanazt látod Synapticban mint Szoftvercenterben, csak modul szinten.
[merlinw.org]
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
Van valamiféle magyar Ubuntu Faq féle?
AMD Phenom II X4 3,2Ghz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,2x2Gb CL7 Geil Value DDR3 1333Mhz ram,Asus EAH5770 1Gb,Gigabyte Odin 720W,Cooler Master HAF 932 Full tower.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
sudo apt-get install flashplayer-nonfree
vagy
menu/rendszer/adminisztráció/synaptic csomagkezelõ/flashplayer-nonfree
[merlinw.org]
xampp-ból érdemes lehet az 1.7.1-et használni abban még PHP5.2 van, a késõbbiekben már 5.3 ami alatt sok régebbi kód elhal, túl sok lett benne az újítás. (pl nincs benne =&, stb)
[merlinw.org]