5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • elgreco
    Egyetértek Old Cowboy-al, hogy a "profi" előadóknak nem sok közük volt az autentikus linedance-hez, igaz csak az utolsó csapatot láttam.
    Továbbá idegesítő volt az is, hogy a szervezőknek vagy az áruház vezetőségének nem jutott eszébe, hogy egy büfét(sörrel, üditővel, szendvicsel) felállítson ott lent a vízesés körül. Én meg az ismerőseim akikkel voltam, biztosan megittunk volna gy két hideg sört

Légyszíves jelezzétek ha még vannak képek valahol a buliról.
  • Old Cowboy
    Hellotok!

Gondolom mindenki nagyon várja tőlem a beszámolót. Az igazság az, hogy én viszont a résztvevőktől várnék némi keresetlen szót. Mint tudjátok, nekem nem volt választásom. El kellett fogadnom a forgatókönyvet, vagy kimaradok az egész rendezvényből. Ezt viszont nem szerettem volna. Már csak azért sem, mert nagyon furcsa kép alakulhatott volna ki a Duna Plaza közönségében a country-ról, a linedance-ről a látottak után. A kb. ¾ óránként „profi” táncosok által betanult és előadott negyed órás, Madonna számra írt – egyébként mutatós - koreográfia, - mely inkább volt színpadi tánc -, köszönő viszonyban nem volt sem a country-val, sem a linedance-szel. Nagyon sajnáltam volna, ha a „produkció” elterelte volna az autentikus irányból az általam nagyon preferált linedance-et.

Itt mondok köszönetet azon lelkes klubtagjainknak, akik szabad idejüket feláldozva, ellenszolgáltatás nélkül – mint jómagam -, a linedance szeretete által vezérelve, a maximumot nyújtva, kitettek magukért és megvédték a linedance becsületét.

A nagyérdeműnek betanított táncok:
    1.) Freeze (Wher’m I Gonna Live? – Billy Ray Cirrus) (az alaptánc)
    2.) Country Walking (Old Pop In The Oak -. Rednex)
    3.) Canadian Stomp (Any Man Of Mine – Shania Twain)

Néhány képünk már van, de remélem a rendező cégtől sikerül további „profi” képeket kapnunk első „nyilvános” fellépésünkről:

http://kep.tar.hu/devil_girl/50137656/15901909#2

Ne feledjétek, pénteken 23.-án 19.00-tól klubfoglalkozás.

Keep It Country
    OC
  • Endiman
    de kár! :(
    régen minden péntek du volt ha jól emléxem...
  • Vidéki lány
    Elgreco,

az tök jó! Ahhoz képest, hogy első - nem country- és lórajongóknak célzott - tánctanítás volt... már, ha jók az infoim.
  • elgreco
    plusz a szinpadon Old Cowboy-on kívül még négyen:)
  • elgreco
    szerintem lehetünk vagy 20-an akik táncoltunk
  • Nashville
    Próbálj itt szemezgetni: 3 Sat Music A Country Roads műsorát nem látom októberben.
  • Nashville
    Egy hónapban csak egyszer, sajnos...
    Itt a link: Country Roads

Karácsony tájékán volt már Dixie Chicks is!
  • Nashville
    Műbika? Az tökjó lett volna.

Majd legközelebb!
  • Vidéki lány
    Hány táncos volt? (Úgy értem, akik beálltak line-dancelni)
  • Endiman
    felszereltem egy műholdvevőt az erkélyemre.Mikor ad country-klippeket a 3sat?
  • elgreco
    Az első táncot rendesen végigtáncoltam, a másodikat csak kintről szemléltem mivel rájöttem, hogy kilógok a sorból olyan sok fiatal csinos lány között.
    Nyugodtan hozhattad volna gyermekeidet, ismerőseim 6 éves korú gyermekei nagyon élvezték az előadást sőt még a műbikát is megülték:)
  • Nashville
    Ki látta a 3 Sat- on a Jamie O'Neal koncertet?
    Milyen volt? A MOHA Country fuccsom után a koncertet sem tudtam megszerezni, mivel a haverom videója nem akart együttműködni a "műhóddal". Nem volt egy szerencsés hétvége! Se Linedance, se semmi...
  • Nashville
    Na, ja a Story újságot sem szeretem olvasgatni, de a Country Weekly tényleg más lenne, gondolom, hogy még az illata is más! A zenék egy része már megvan, jöhetne egy kis hír is az előadókról.
    Pl. John Michael Montgomery- ről régebben azt hittem, hogy eltávozott az élők sorából, mert mintha egy emlékműsort láttam volna róla régebben a CMT- n, de lehet hogy csak rosszul fordítottam.
    Nagyon is él, mivel a "Letters From Home" lemezét tavaly tárta a nagyközönség elé.
    Egyszóval érdekel, hogy mi van velük. A múltkori Mindy McCready hír is meglepett, amit Countryboy tolmácsolt.

Countryboy, tudsz még valami érdekességet, amit érdemes megosztani a társasággal?

Angolul egy kis hír, Montgomery- ről (az ID3 Tag- ok kitöltésekor olvasta be a Tag&Rename egyik okos kis funkciója":

"John Michael Montgomery has weathered a number of personal and professional storms since his 1992 debut, but a label change in 2000 jumpstarted his career, and now the title track of Letters from Home has made him a contender again. While producer Byron Gallimore stocks the album with substantial songs ("Look at Me Now," "Cool") that contain a heart-tugging nugget of private truth, it's "Letters from Home" that will leave you bawling. Whether you're pro- or antiwar doesn't matter: its strength lies in the way it puts a personal face on a faraway army. There's more eloquence in this soldier's internal monologue than there is in the text of the letters, and Montgomery's vocal--as lean as a G.I.'s rations--drives home the authenticity of the moment, which unveils so many hidden hurts and disappointments and fears among his platoon. Like "Good Ground," the song that precedes it, "Letters" points up the importance, responsibility, and identity of belonging. Country music handles this theme better than any other genre, and Montgomery, now a family man himself, imbues his readings not just as a hit maker, but as a man who knows his own place in the parade of life. And just maybe, country music history. --Alanna Nash"

Countryboy, akkor mi is van vele?
  • Vidéki lány
    Nashville,

képzeld, amikor én láttam kinn a Country Weekly-t. A tartalmával kapcsolatban vannak fenntartásaim, mert sztem sok benne a pletyka, de ha csak annyi lenne itt is, már boldog lennék...:)))
    Szóval inkább a sztárokról szól, nem a zenéről.
  • Nashville
    Legalább te ott voltál! És táncoltál is, vagy csak aktív néző voltál?
    Gondolom, Countryboy berágott a szervezőkre. Így becsapni a Country rajongókat, grrrr...
    Old Cowboy, milyennek láttad a társaságot? Fejlődőképesek?
    A gyerekeket (6.5 és 8 évesek) nem akartam hurcolni, legközelebb hátha jobbban alakul.
  • Nashville
    Micsoda parádés szereposztás! Kár, hogy nem lehettem a gépnél. Próbáltam beállítani egy programot a Total Recorder- t, hogy rögzítsem a műsort, de még gyakorolnom kell a műveletet, mivel english nyelven van. ...pedig Toby Keith is emelte a műsor fényét, ja meg főleg a sorban lévő első hölgy a Shoes számával. Köszi Countryboy! Tudom, hogy nem csak miattunk, akik még mindig odavagyunk érte, de azért jólesik az ember fiának.

Hajh ez a nyelvtanulás egyre sürgetőbb, nem is tudom, hogy mikor bírkózok meg vele, főleg, hogy most kezdtem el a németet. (észszerűségi okok miatt). Ha majd egy Country Weekly címlapfotót fogtok látni, mint csatolmányt az az alapfokú nyelvizsgám sikerességét jeleni majd angolból...úgy kb. a 2000- ik hozzászólás körül. mert akkor meg fogom rendelni. Countryboy- nak már van egy pár, láttam webcam- on keresztül!
  • kirus
    Én is elmentem, és újra sikerült lemaradnom mindenről. Az Isten sem akarja hogy linedance-t lássak, esetleg tanuljak
  • elgreco
    Tegnap sikerült elmennem a Duna Plaza-ba a country linedance bemutatóra.
    Mondanom sem kell, hogy nagyon tetszett a dolog, nemcsak nekem, hanem az ott jelenlévők többségének is. Három táncot tanított be old cowboy a lelkes vállalkozóknak, az elsőről sajnos lemaradtam, mivel azt korábban kezdték, mint a beharangozott négy óra. A második egy Rednex szám a Cotton-eye Joe, a harmadik pedig Shania Twain - Any man of mine című számára előadott tánc volt.
    Contryboy-al is találkoztam, akit egy picit megszívatót a szervező mivel a beharangozott négy órás country zenéből alig egy pár számot tudott bejátszani a közönségnek.

Keep it country!
    elgreco
  • countryboy

A mai MOHA countryban:

1 Shoes - Shania Twain
    2 Big Blue Note Album Version - Toby Keith
    3 Just Might (Make Me Believe) Album Version - Sugarland
    4 She Let Herself Go - George Strait
    5 Like We Never Loved At All Album Version - Faith Hill
    6 Ain't Wastin' Good Whiskey On You - Trick Pony
    7 Code Of The West - Clint Black
    8 You're Gonna Be (Always Loved By Me) - Reba McEntire
    9 Blame The Vain - Dwight Yoakam
    10 Nobody Gonna Tell Me What To Do - Van Zant
    11 The Blues Man - George Jones f./Dolly Parton
    12 Kerosene - Miranda Lambert
    13 The Dollar - Jamey Johnson
    14 I Ain't Your Mama - Amber Dotson
    15 Keep Your Distance - Patty Loveless
    16 White Trash Paradise Album Version - Darryl Lee Rush
    17 Hallelujah - Jena’
    18 Happiest When I'm Moving Album Version - Susan Gibson
    19 Ordinary Guy Album Version - Chris Campbell
    20 Dear Heartache Album Version - Annie Sims
  • Nashville
    Csak szólok, hogy el ne felejtsétek:

• Nashville
    Van a Borda- n egy srác, aki töri a magyart, de még őt is jobban meg tudom érteni.
    Mondatszerkesztés: Ált. isk. első osztály.
  • elgreco
  • countryboy
    Észventúra, neked nem véletlenül ez a neved :)
  • Észventura 22
    Ja a dc- kívül ahol lehet is tölteni ha akarok Előre is köszi annak aki segít meg a többieknek is jó hétvégét mindenkinek
  • Észventura 22
    Hali
    nem nagyon értem mostanában rá irni egy kicsit sokat melózok de a zenét is sajna hanyagolnom kellett. Bár amiket letöltöttem azokat már most rongyosra hallgattam szeritnem ki is kopott a vinyó azon része.

Ezért nem tudtok ajánlani egy kis old countryt valahonnan
  • Old Cowboy
    Hello Nashville! Gyerek, tág fogalom. SZerintem 10 éven felül biztosan. Bár az egyéb, a linedance-en kívüli programokat igazából nem ismerem. De azt is meg kell mondjam, hogy egyesek a plazában élnek, s ha valamelyik nap nem tudnak elmenni rosszul érzik magukat. Üdv OC
  • Nashville
    Még beleférek az időbe, egy kis kiegészítés Vidéki Lány hozzászólásához:

Gondolom Te vagy a fotón Old Cowboy. Old Cowvboy nem Vén Cowboy. Remélem azért továbbra is tegezhetlek.
    Jó lenne így kinézni túl a negyvenen.
    A gyerekek szerinted élvezni tudják a délutánt? Gondoltam valamire, de nem biztos, hogy összejön. Ha tudsz válaszolj minél hamarabb, mert a vonat nem vár...
  • Nashville
    Igazán kibírhatták volna még egy kicsit. Nem szeretem a hamar döntéseket, a sztárságnak ára van és ezt be kellett volna kalkulálniuk.

A legjobb barátom New York- ban él és a barátnőjével fél év alatt találkozott 15 napot. Ezt két évig csinálták, majd harmadjára sikerült a vízum a lánynak. Azóta már testileg (fizikálisan) is együtt vannak. (nem félreértendő!!!)

Mindennek ez a mottója: Kitartás!!!
  • countryboy
    ostoba sztárvilág, gyűlölöm! :)
  • Vidéki lány
    Újra facér Kenny Chesney...

"A Bridget Jones sztárja és country-énekes szerelme május 9-én mondták ki a boldogító igent a Virgin-szigeteken. Az esküvőt öt hónappal a megismerkedésük után tartották meg.

Már július végén olyan pletykák láttak napvilágot, hogy baj van a házasságukkal, ám ezt akkor a pár cáfolta. Egy újság azonban kiszámolta, hogy Zellwegerék négy hónapi frigyük alatt összesen 15 napot tudtak együtt tölteni. A remény bajnoka című film londoni bemutatóján is egyedül vett részt Renée. Ám a látszat ellenére is közölte, együtt vannak, és boldogok.

Tegnap azonban kiderült: az álompár útjai szétválnak. Zellweger szóvivője, Nanci Ryder bejelentette: "A hír igaz. Részleteket nem kívánunk nyilvánosságra hozni".
    (Blikk.hu)"
  • Nashville
    Van egy ajánlatom: Blaine Larsen. 19 éves a srác, és elég érett hangja van. Egy újabb reménység! Érdemes meghallgatni.
  • Nashville
    Éppen most hallgatom Brad Cotter előadásában... Ezáltal egy új előadót is felfedeztem. Ezt a számot mindenképpen ajánlom meghallgatásra! (Nálam még mindig Travis Tritt- é a befutó). :)
    Nemrégen az egyik user megosztásában láttam egy "ugyanazon számok előadása különböző énekesektől" bontást. Először megmosolyogtam, de rájöttem, tényleg egy élmény más hangszereléssel és hangszínnel meghallgatni.
    A Jolene számot is meghallgattam Matraca Berg és Sherrié Austin "kommentálásában". Matraca is egy jó kis énekesnő, de Sherrié- től frankóbban jön le.

Milyen számokat tudtok ami megér egy összehasonlítást? ...a sort folytatandó...
  • Nashville
    Billy Currington okt. 18- án megjelenő albumáról itt egy kis ízelítő: Must Be Doin' Somethin' Right (Winamp music)
  • countryboy
    CG,

Ez amerikai "nyelvtan", éppen olyan mint amikor doesn't helyett don't-ot mondanak, pedig nyelvtanilag nem helyes. A nyelvújítás ott is folyik, csak próbáld követni és megérteni :)

Old Cowboy:

Azért én már ott leszek fél egytől, hogy jó kis country zene szóljon egész délután! :)
  • Old Cowboy
    Hello Táncoslábúak!

Legújabb információim szerint 4 óráig egyéb programok (szimpadi formációs tánc bemutatók, műbikaverseny, stb) lesznek. Úgy kb. fél öt előtt/körül lehetne akcióba lépnünk. Tehát azt kérem, hogy aki szeretne résztvenni az oktatásban, az négy után legyen ott, lehetőleg autentikus szerelésben, hogy meg tudjuk mutatni a "vájtfülű" közönségnek, mi fán terem a linedance.

Klubunkba a helyszínen is lehet jelentkezni.

Akkor, szept. 7.-én 4-kor találkozunk a Duna Plazában a földszinten.

Kire számíthatok? Jelentkezéket kérek magánban.
    Keep It Country
    OC
  • Old Cowboy
    Off folytatás: Szerintem ez olyan , mint nálunk a "nem semmi". OC
  • Vidéki lány
    OFF
    Angol nyelvtan, de ha megértem, megtanulom egy életre!:)
    Cb,
    de tagadómondatokban nem az anything-et kell használni? A can't (can not) és a nothing nem kétszeres tagadás?
  • countryboy
    A Can't Tell Nothing-ot Brad Cotter is felvette tavaly - népszerű kis dal, ha hármas is feltették a lemezükre. Can't Tell Me Nothing - nem tudsz mondani semmit - Can't Tell Me Anything - nem tudsz mondani bármit - azért van különbség!
  • Vidéki lány
    A "Can't tell me nothing"-ban van steel?
    Egyébként miért "nothing", miért nem anything? Bocs, angol nyelvtan nagyon nem...:)