5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • Nashville
    Köszi az infókat srácok!
    Na, majd kutakodom ilyen rádiók után. Van egy progi, úgy hívják Total Recorder, ami minded olyan hangot tud rögzíteni amit a hangkártya ad ki. Talán azzal sikerül megoldani a problémát. Állítólag ezredmásodperces pontossággal meg lehet vágni a felvételt. Majd jelentkezem.
  • Laffite
    na mi az, felkeltél végre?
  • MrSpock
    CMA-ha jóltudom április 11-én 8 pm.-kor lesz.
    Igen a steramripper ezt tudja,de ha tényleg találsz olyan rádiót ahol nem egymásbaérneka számok..Igaz legalább lehet hol,meg mit hallgatni.
    CMT-nemvolt úgynézki nyerö itt europában.
  • Laffite
    biztos van hivatalos honlapjuk, keress rá, azon valszeg megtalálod, én sem igazán tudom mikor van pontosan.

a streamripper ennyit tud csak, mivel egyetlen bejövő jelet kezel, így csak kettényisszantani tudja a fájlokat, viszont a rádiók többsége meg egymásba úsztatja a számokat... ha találsz olyan stream szervert, ahonnan country jön, de nem úsztatják egybe az anyagokat, akkor mákod van...
  • Nashville
    Thanks!
    Végre egy kis időhöz jutottam és kipróbáltam a streamrippert. Nagyon tuti, még a file nevét is úgy rögzíti, ahogy én szoktam, csak egy baj van vele: A számok eleje és vége oda nem illő részeket tartalmaz(egy másik szám végét és kezdetét). Valamilyen beállítást kell módosítanom? Ha ez a progi bejön úgy ahogy gondoltam, akkor megint sikerül áldozni a Country Music oltárán :-)

A CMT- vel kapcsolatban: Én is hasonlókat hallottam.
    Az intereten meg biztos nem lehet nézni, vagy ha igen akkor tuti csak credit card-dal. Tehát ez a megoldás kilőve:-(

Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor lesz a CMA?
  • Laffite
    a streamripper külön fájlokba menti a számokat egymástól függetlenül.

amúgy a cmt évekkel ezelőtt teljesen kivonta a sugárzást az európai kontinensről, így valszeg műholddal sem tudnád már venni, legalábbis ha azóta nem változott a helyzet, de nem hiszem :(
  • Nashville
    Ja tényleg, a CMT magyarországi pályafutásának utolsó másodperceiben is ott voltam, mindent mentettem VHS-re, mindent ami menthető volt. Úgy hajnal fél három lehetett amikor "exitált". Szörnyű volt...
    Ha visszagondolok arra, hogy régebben, a megszűnése után mit összegörcsöltem azért, hogy Country Music-ot hallgathassak... még parabola antennát is akartam venni, csak azért, mert úgy hallottam, hogy azon lehet fogni a CMT rádiót. Egyáltalán itt a környéken van még valahol CMT Television?
    A Winamp rádiója nagyon bejött, egészen jó minőségű. Érdemes kipróbálni a Musicmax Jukeboxot, állítólag az nagyon internet orientált. Majd írok tapasztalatokat.
    A steam ripperrel rögzített rádióadásokat mivel szoktad feldarabolni?
  • Laffite
    na azért nem csak allison krausst szeretem, és most fel lehetne sorolni nagyon sok nevet még, csak éppen félek, hogy kifelejtek valakit, ezért nem sorolok fel inkább senkit :) de azért gondolom emlékszel, hogy annak idején egy héten belül (minden összebeszélés nélkül) egyszerre vettük meg mindketten a faith hill albumot :)
    na az egy nagyon eltalált lemez, a the secret of life pedig az egyik legjobb country dal ami valaha lemezre került.
  • MrSpock
    Először is én rádiónak a Winampot használom,512 vel rendesen lehet vele hallgatni,úgy 128kbps érdemes az egész jól szól,és ha használsz hozzá streamrippert(ez egy progi streamripper from winamp így keress rá!)Installálás után a Winanmppal együtt töltödik be,csak egy kis start,meg stop van rajta,és szedi ameddig meg nem állítod.Akkor tudod rögzíteni mgp a zenéket,én soxor amikor nemvoltam itthon elindítottam és több 100 számot leszedett amit játszott a rádió aztán napközben meg kicsemegéztem.
    Torrentről,oda letöltökliens kell,én a legegyszerűbb torrentstormot használom.Letöltöd a fájl hivatkozását,és megnyitod a klienssel és már play,és szedi.
    Egyfajta fájlcserélő,nemvalami gyors,de melyik az,bár zenéket iylen kapcsolatatl azért nemvészes.Ha van kérédsed nyugodtan írj!
  • Nashville
    Hello Gabyee!
    Elég régen nem jelentkeztél, de hátha olvasod. A Music Station nevű zenekar amiről írtál létezik, és itt infót találsz róla:
    http://www.zene.net/worldmusic/index.php?type=9&id=1202
    Sok sikert!
  • Nashville
    Hi mindenkinek!
    Igaz nem vagyok még kész teljesen az újratelepítéssel, mert rendszergazdai jogosultsággal vagyok most itt (ez az amit nem szabad: szörfözni ekkora jogosultsággal) , de a country music és Ti kedves beszélgetőtársaim úgy látszik többet jelentettek nekem. Egyébként még sohasem fórumoztam. A multkori volt az első írásom, de biztosíthatlak benneteket, hogy azt a bizonyos 100- as határt jócskán túl fogjuk lépni, rajtam biztos nem fog múlni. Örülök a csapatnak! Egy kicsit közelebb hozzátok AMERIKÁT!
    Remélem nem túl hivalkodó a nick nevem, de Nashville nagyon sokat jelent nekem, de erről majd később.
    Köszi a jótanácsokat az online zenehallgatással kapcsolatban, ebben még nincs tapasztalatom. WinMx- es vagyok, onnan szedtem idáig a zenéket. Érdekelne a torrentes letöltés, ha egy kicsit többet írnátok róla. Eddig modemes netem volt, igazi bagoly módjára éltem, de most már szeretném kihasználni a 10 Gbyte-ot ami rendelkezésemre áll, főleg Country- ra.
    County rádiókkal kapcsolatban mit tudtok ajánlani? 512 kbps sebességem van, nem túl nagy, de megjárja.
    Még egyszer: Üdv nektek!
  • MrSpock
    Jééé!
    Dejóó!
    Üdvözöllek!
    Reméelm sokat jársz ide!
    Igen néha kicsit elhanyagolom de azért ápolgatom.
    Na szóval akkor te is cmt-n fertőződtél meg,akárcsak én.
    Én is gyűjtöttem az anyagokat,sok klip,meg aztán zene.Most hogy van szélessávú neted korlátlan mennyiségben hallgathatsz szedhetsz,nézhetsz klippeket is.Netes rádiók,azt suoktam én is,albumokat torrentről,ott minden megvan több 100 is,aztán pl.a CMT.com on meg az új klippeket,viszonylag jó minőségben.
    Mégegyszer szupi,hogy valaki szereti ezt a műfajt is.
    Mi Laffite-tel kedveljük,ő Allison Krauss fan.
    Igen ahogy mondod sokan kézlegyintéssel elintézik,mert nemismerik igazából.Szóval az új tehetségeket is megtalálod,nőknél gretchen Wilson favorizálják nagyon,meg Julie Roberts-et,aztán ottvan Keih urban ő egy kicsit rockosabb countryt nyom,de majd épp most lesz a CMA
    ,kíváncsi leszek kik nyerik a díjakat.
    Mégegyszer üdv,és jó zenehallgatást,és népszerűsítsd ezt a műfajt!
  • Laffite
    hello,

Spock nem olyan mint aki csak úgy feladja a country topicot! :)
    Amúgy lehet, hogy elfelejt ránézni egy ideig, mert már ő is Nascar-lázban ég az esti verseny miatt :)

Amúgy az új/régi anyagokról simán tudsz tájékozódni ha van rendes neted, a legfontosabb újdonságok és aktualitások slágerlistáját megtalálod pl a billboard oldalán, aztán ha sokat hallgatsz country rádiókat, akkor előbb-utóbb úgyis összefutsz velük, mert az aktualitásokat mindig nyomják.
  • Nashville
    Szevasztok!
    Meg ne szűnjön ez a topik, mert most fedeztem fel!!! Nagy hiányt pótoltok!
    Sajnos úgy látom, hogy nem nagyon kapták fel ezt a topikot, pedig ha tudnák, hogy milyen az igazán jó Country zene... Az a baj, hogy sokan az Old Country- ra asszociálnak, ezért idegenkednek. Mellesleg nekem sem sikerült a környezetemben olyan sok embert "megfertőzni", de azért szívesen meghallgatják. Az irodánkból sem rúgtak ki páros lábbal az egész napos hallgatás miatt, pedig nyomatom a hangerőt.
    Míg volt CMT csatorna akkor egész nap azt néztem, hallgattam (sok felvételem is van a régi szép időkből).
    Kedvenc előadóim listája nagyon hosszú, a teljesség igénye nélkül: Alan Jackson, Tim McGraw, Kenny Chesney, Toby Keith, Sawyer Brown, Shania Twain, Jo Dee Messina, Martina McBride, Dixie Chicks, Reba Mc Entire, Chely Wright, Alison Krauss, David Lee Murphy, Diamond Rio, Dwight Yoakam, John Michael Montgomery, Lorrie Morgan, Randy Travis, Trisha Yearwood, Alabama…az új tehetségeket sajnos nem ismerem, mert 6 éve nem láttam CMT-t és a szélessávú Internetem is csak most jött össze.
    Most ennyit írok, mert kíváncsi vagyok, hogy nem rágtatok-e be az érdektelenség miatt. Ha egy ideig nem jelentkezem az azért lesz, mert most telepítem újra a gépemet.
    Ui: kell egy jó csapat
  • MrSpock
    Ez van,legalább nemlesz divatzene ez sem.
  • Holly
    Uuugy tunik...
  • MrSpock
    Héé emberek,senki nemhallgat countryt?
    Ja tudom redneck zene,de én komálom ami redneck!Country,Nascar,nyugis élet.
  • MrSpock
    Tudnék még ajánlani sok jó albumot,szemezgess a lentebbiek közül,vagy a cmt.com on,ott klippeket is nézhetsz.
  • MrSpock
    Hi!Ittvagyok ,kicsit eltűntem.
    Ja nagy szám ez,igen jó kis felvétel.
  • Laffite
    szívesen, alison krausst amúgy is ajánlom figyelmedbe, van egy hatalmas jó dala, minden idők egyik legjobb könnyűzenei felvétele, a "forget about it" hallgass bele, nem fogsz csalódni!
  • Gabyee
    köszi az infót,megnézem
  • Laffite
    ja, spock eltűnt, már napok óta semmi jelet nem mutat magáról... (?)

amúgy a kérdésedre nem biztos hogy tudom a választ, de nem lehet, hogy Union Station volt? ez Alison Krauss zenekara, de lehet, hogy van egy Music Station nevű banda is, annyira én sem vagyok otthon a témában.

Official Site of Alison Krauss + Union Station
  • Gabyee
    nincsen itten senki
  • Gabyee
    Sziasztok!
    A minap a kezembe került egy country hangzású lemez melyen a banda neve valami Music Station vagy ilyesmi lehetett(én hülye nem jegyeztem meg pontosan)
    Nem tudna valaki infot adni róla hogy létezik hasonló bagázs mert a neten semmi infót nem találok róla.
    Előre is köszi!
  • Laffite
    Amúgy szerintem nem a topiccal van baj, csak kevesen tudják, hogy a pop/rock zenének van egy ilyen ágazata is, ami igenis hallgatható és évről évre jobbnál jobb dalok születnek...
  • Laffite
    Különben baromira nem értem sem a hazai rádiókat, sem a hazai lemezkiadókat. Nem azért, de Shania Twain is ismert lett (és talán mondhatom azt is befutott) itt Magyarországon, pedig ő is country-popot játszik, mint ahogy nagyon sok más előadó is, akiket meg se próbálnak felhozni, ismerté tenni. Mert ugye bizonyára nem a klasszikus, marhapásztoros, öreges, szakállas, ülvegitározós kovboj bácsikkal kellene itthon próbálkozni, sokkal inkább a csinos fiatal hölgyekkel, mint pl Allison Moorer. Szerintem legalábbis.
  • MrSpock
    Hmmm..ahogy elnézem nemnagyon tolonganak az emberek e műfaj iránt.Igaz kishazánkabn nem kultiválják,a kerrádiók sem,mert ebből nemtudnak itt nyomatni sokezret,ez túl import.
    Laffite!! Benned bízom itt hátha kicsit meglendülünk,azért jólenne,ha évvégére elérnék a 100 hozzászólást!
  • MrSpock
    Hajnalban felébredtem,és kapcsolgatom tv-t,és 3saton épp atavalyi CMA-t adták,jóvolt látni,kedvenceimet ismét.
    Meglepően sok zene volt,a műsor 90%-a élő fellépés.
    Laffite-nek:Alison Krauss tuti volt!
    Keith Urbanra nagyot csápoltak,máramennyire ilyeneken lehet,vagyis a kollegák.Nyerte is az év énekese díját.
  • MrSpock
    Shania Twain volt,de az már mondjuk popcountry,bár ugye az már megvan,meg nem is adták le mindet.Ja tavaly volt Dixie Chicks!
    Most hallagattam egy kis rádiót,így meló előtt,itt pötyögve.
    Ahogy elnézem ennek a műfajnak nemigen vannak itthoni pártfogói4
    Vagy lehet nemtudják ,hogy van ilyen topik?
  • MrSpock
    Okés!Allison Krauss rendben van!
    Most épp szemezgetek a cmt-n a klippek közül,ajánlom a Lonestar:Mr mom klippjét,ezen jókat derülök,rajzolt családi idill.a szám is jó,vidám pergős.(-S.Crow koncert nagyon jó volt-)
  • Laffite
    nacsá, jó rég hallgattam countryt... tényleg a 3saton újévkor miért nem volt country koncert? minden más volt, csak az nem, ez szemétség! (amúgy amit beszéltünk s.crow és coldpla,y azok rögzítve lettek)

szal vissza témához, nálam alison krauss a nyerő - még mindig!
  • MrSpock
    Pár pici kép a kedvencekről:Lee Ann Womack,Allison Moorer,Sara Evans,Martina Mcbride

• Bandew
    Nekem a Hootie & the Blowfish bejön.
  • MrSpock
    Most egy picit körbenéztem,érdemes a cmt-n nézelődni,videokat meglehet,és néymelyik nem is oylan rossz minűségű,mert máshol nagyon úgysemlátni.
    Épp mostnéztem meg LeeAnn Womack új kilpjét is,egy lassú,kellemes szám.Régebbi klippek is találhatók az előadóktól.
    persze nyugodtan szúrhattok be ide is fotókat,persze csak kisebbeket a kedvencekről,hogy ne lassitsuk a lasabb nettel rendelkezőket.
  • MrSpock
    Speciel Shania Twaint is ígyismertem meg,akkor még csak a 2. lemeze jelent emg,gyorsan beszereztem,mindenki csak figyelt ez kicsoda,ugye később már elkezték mindenhol adni..és egyre poposabb lett.
    Egyébként pár kedvenc:Dixie Chicks,She Daisy,Martina Mcbride,Lonestar,Toby Keith,LeeAnn Womack,Sara Evans,Jimmy Wayne,Allison Moorer,és nővérkéje Shelby Lynne.Keith Urban...sorolhatnám..
    Garth Brooks..hatalmas népszerűsége volt az usaban,a legtöbbet eladott albummal..Ja és persze Faith Hill&Tim McGraw.
    Most nagyon megy Gretchen Wilson.
  • MrSpock
    Üdv!Gyorsan reagáltál is,ez tök jó!
    Miket hallottál,és esetleg ha vannak kedvenceid,előadó,szám?
    Általában netes countryrádiókat hallagatok a winampon.Mást nemis igen,meg perszemeglévő albumokat,bár a rádiót mostanában többet.
    Egyébként ajánlom a winampot,meg egy streamripert hozzá,és ha mondjuk hagyod a gépet 1 napig leszedi a zenéket,(többszázat lebirsz így,persze előfordul,hogy ugyanaz rajtavan)én is szoktam úgy havonta 1-szer amellett hogy hallgatom,és abból szemezgetek.Elég jólismerem az előadókat,ha van klipp azt is megnézem a neten,mert a tv-k nemadják.Amíg régen volt CMT europe,az ment,meg arhiválás,de megszűnt pár éve,azóta csak a net maradt.De jóvolt ott felszedni az ismereteket,és megkedveltem,és azóta is tart.
  • MrSpock
    Ugye többféle fajta stilus keveredik a Countryn belül,hagyományos folk,bluegrass,és a poposabb hangvételű moderncountry.Persze még lehetne tovább szétszedni,de ennyi talán elég,mert manapság már nemnagyon határolódnak el,egy picit egymásbafolynak,egyes előadók már mindent játszanak.
    Az igazi countryt inkább a férfielőadók adják,a jellegzetes hangzás,a hölgyek nagyrésze az újabb hangvételűt,kicsit populárisabb,bár vanank kivételek.
  • Taranov
    Pár számot szeretek, de jól jönne pár jó szám még :)
  • MrSpock
    Hi mindenkinek!
    Először is BUÉK!
    Gondoltam az új évre való tekintettel nyitom ezt a topicot,mert valahogy hiányoltam ezt a stílust,és talán van akiknek bejön ez a fajta zene.Rengetek jó előadó van,és jó számok,bár nálunk a kerrádiók nemjátszák.
    Szívesen látok,itt minden countrykedvelőt,minél többen írjatok!
    Kinek ki,miért jön be ez a zene,meg egyszerűen hol ismerte meg,látta ,hallotta,szóval mindent ebben a témában!