25347
-
#476 Én szerintem egy max kettő szériára hajtok rá. Csak még nem tudom melyikre :) Ezért lennének jók a hosszabb versenyek is. Szerintem az is meg lesz oldva legalábbis remélem. -
#475 Belső kamerából látszott, hogy megcsináltad magadnak a HSW autót :) Én is tudom már milyen festéssel akarok indulni :) A rajtszámot is választhatsz magadnak? -
#474 hm hááát az lehet, dehát franc tudja.
tvábbra is inkább late model és minden ami ovál. a többi annyira nem jön be mert szétszakad a mezőny, etc, meg azért nem csak pontokról van itt szó, nyílván ha mindenben indulnám az nem kis kezdő többletköltség is lenne. :) bár lehet minden meg lesz véve, aztán majd gyakorlunk ezerrel. :) -
Toya #473 De alapból kapsz mind a két kategóriában autót, így elég nagy botorság lenne mondjuk csak az ovál pontjaidat fejleszteni. -
#472 jaja, ezt sejtettem :D
setupolás poén volt, meg sejtettem hogy nem alappal megy így a 2. hely. :)
azt meg hogy utána indulhatsz ia időmérőn nem nagy szám, vagyis jó is, de aki egy szériában gondolkozik azt gondolom ez nem hatja meg, ergo szerintem sokan mennének hosszabb távon. hosszab táv; több hibalehetőség, több beszúrási lehetőség, nagyobb rizikó, és szerintem jobb :) de majd meglátjuk. úgyis a többség dönt :) -
Toya #471 Csak hogy elképzeljétek hogyan is zajlik ez.
Lefuttam tegnap ezt a versenyt, de amint kiléptem azonnal mehettem road időmérésre, majd futamra. -
Toya #470 Nem hiszem, hogy megtudtam volna előzni a srácot ha nem hibázik, itt pedig tényleg nem divat hogy beszúrok és majd lesz valami :)
Eddig még ütközést se nagyon láttam, annyira vigyáznak egymásra a játékosok - persze hibázások vannak, de igyekszik mindenki normálisan versenyezni.
Beállítások természetesen vannak. Ez már például nyomokban sem alap setup volt.
De már itt tartasz? -
#469 hát igen énis. egyébként nem tudom hogy lehetnek lekörözések ilyen rövid távon. azt értem ha egyszer kétszer valaki "falnak megy", dehát az nem nagy szám, azért most mutattad a versenyed utolsó 10 körét toya, és én pl tuti örültem volna ha van még 50 köröm lenyomni az ellent, közben egy kis kerékcsere meg is kavarhatja a lapokat. jó lenne, ha más és más hosszúságú futamokat indítanának a nagy szimrajongók :D
mellesleg setupokat valaki esetleg?? :DD -
#468 "Talán azért mert minden percben nagyon figyelni kell az autókra, a többiekre, ami hosszabb távon szerintem nagyon kimerítő lenne."
Szerintem épp ez lenne a lényege :) Azért én remélem, lesznek majd rendes hosszúságú futamok is. -
#467 zsír, értem már. végülis majd meglátjuk :) kössze
mondjuk én sem szeretnék 3 kör hátránnyal zárni a 150 körös futamon :) -
Toya #466 Pitelni bármikor lehet. Ha úgy gondolsz bemész, de a rommá tört autót is újra indíthatod a pitből és akkor egy kör hátrányból folytathatod a küzdelmet.
Pitben emberek nincsenek és ennyi. -
Toya #465 Nem 25.kör, 25-30 perc.
Ez általában az eddigi oválokon 50 kört jelentett, a road pályákon pedig 12-20 kör volt kb.
Szerintem csak arra törekedtek, hogy végig izgalmas és érdekes versenyek legyenek és ne fulladjon unalomba a hosszú körözgetés (így is nem ritka a lekörözés, ami azért elég demoralizáló).
Laguna Secában, pedig 17 kört lemenni a Soltice kormánya mögött elég embert próbáló feladat. Igazából még egy futam után sem voltam úgy, hogy jajj de mentem volna tovább.
Talán azért mert minden percben nagyon figyelni kell az autókra, a többiekre, ami hosszabb távon szerintem nagyon kimerítő lenne. -
#464 olvass vissza, ez online szimulátor, még csak béta tesztelés folyik - jövhéttől több ezer ember kezében. a játék megjelenése szerintem még hónap(ok) kérdése is lehet. -
#463 hello
honnan lehet +venni a játékot?? -
#462 detto :)
és ennyi pénzért nekem nehogy már a munkával jöjjön bárki is. :) ennyi pénzért azért el is várunk mindent. boxkiállás most akkor tényleg egyátalán nincs? bár megjegyzem, majdnem totál feleslegees is lenne 25 kör alatt. és még egyetlen boxkiállásos videót nem láttam... -
#461 Gumikopás kijelzés nem is kell azt érezni kell :) A 20-25 perces futamok elég gázosak, mire belelendülne az ember már vége a versenynek. Most akkor van pittelés és csak pitszemélyzet nincs?
Az eső. Nem is az kell, hogy a pálya tapadását írják át azért annál több. Pl a GTR2-ben szerintem jó esőben menni érezni szinte, de a megvalósítása elég tré. Ha nem írná ki, hogy milyen a pálya állapota akkor nem is lehetne tudni, mert a pályán abszolúlt nem látszik, hogy mennyire vizes. Előttem is írták már, hogy a Gp3 az etalon ebben na ott nagyon jól meg volt csinálva, főleg a száradó ív.
Erre írtam is talán, hogy ez még érthető, hogy nincs benne mert ez nagy munka. De a többi alap dolog...meg azért remélem idővel normális hosszúságú versenyek is lesznek nem ilyen sprintfutamok. -
#460 és akkor mg az is benne van (nektek nem is tudom miért részletezem) hogy inkább kíméled az elején a járgányt, (gumikat) a verseny második felében nyomod majd neki mint az örűlt, vagy etecera, taktikafüggő.
a boxkiállás szépségeit nem is részletezem. 25 kör szerintem late model esetén kb arra jó, hogy megelőzz 1-2 autót, vagy visszaess ugyanennyit. másra nem nagyon. elkeserítő. de ezek az oválpályák nem arról szólnak, hogy kb ott érsz vélba ahol elindulsz, hanem van esélyed felkapaszkodni (bár az más kérdés, hogy pl csak 12en indultoke gy futamon és pl 9.nek kvalifikálod magad, de esélyed ilyenkor reális a győzelemre (ennyi -25 kör alatt 0).
ezek számát növelni kell illetve változtatni rajtuk. a hétvégi bajnoki futamok pedig hosszúak legyenek. vagy vá. kereshetek mást "játék"ot :) -
#459 a videót kösz, nemská meglesem, de 20-25 perces versenyek? oooooOOO
hajhaj. ez nagy csalódás eddig. nem azt mondom menyjünk 100%os távon, de egy 25-50 % azért elférne. remélem ezen javítanak valamit, mert 25 kör az lóf*ng. ettől független elhiszem én hogy szoros és jó párharcok vannak, de kérem hol marad az az élmény mikor a koncentrációtól gulus szemekkel nézed a monitort folyamatosan? -
Toya #458 Itt van kicsit jobb felbontásban: KLIKK! -
Toya #457
Utolsó 10 kör, harcban az első helyért kicsit kopott gumikon :) -
Toya #456 A versenyek hossza változó. Általában 20-25 percesek az online versenyek. Az ütközések természetesen számítanak, ha a falnak mész neki, ha a pályáról kicsúszol, ha ütközöl ez mind számításra kerül.
Pitelésre valóban nincs szükség, de alkalmanként nem árthat mert a gumik nagyon durván eltudnak fogyni.
Igaz ami igaz, pit személyzet nincs. Nincs kijelezve semmi amiről amúgy az életben sem kap információt a versenyző, szóval nincs gumikopás kijelzés és más egyéb megszokott nyalánkságok.
A fékerőt szerintem lehet állítani, de nem minden autónál - gondolom ez szériánként változik és nem tartom valószínűnek, hogy eltértek volna a valós élettől ezen a területen.
Eső. Azért ha belegondoltok egyetlen egy Papyrus szimulátorban sem kapott helyet ez a megoldás. Gondolom azért, mert a cég filozófiájába nem fér bele, hogy a pályatapadási értékeket átírják és jónapot :) -
#455 kép összehasonlító kép :)
eredeti
[URL=http://forum.racesimcentral.com/attachment.php?attachmentid=457421&d=1213866416]"gamma"[/URL] -
#454 amúgy meg ha csak azt nézzük hogy a világ legjobb szimulátorát akarják elkészíteni, az eső is csak egy minimum... váááá :D -
#453 hát szerintem alap az eső :D race 07-ben van és nagyon szép az ablaktörlő is. (más kérdés, hogy kb a gp4 ezt annak idején tudta (ott ugye a sisakról folyt le a cucc :)
annak ellenére vagyok kicsit felháborodva, hogy én esőben ugye nem is vezethetnék :D (oval :P)
mindegy, rem az iracing belehúz mert különben szerintem még soksok embert elveszíthet.
ez a nem játék meg jó duma és is ezzel traktálom anyámékat :) -
#452 hát nem tudom, gp3 nagyon nagy volt akkoriban.
éééééééés, tádám. eső. emlékeztek ugye az elefeledett gp4-re? nah az nézett ki kb úgy mint egy-két mostani esős tükröződéses ISI-s megvalósítás, és aztmondom, esőben a gp4 nagyon jó volt. grafikailag is.
szal szerintem ez nem szint, egyszerűen "lusták" voltak új motort csinálni, vagy nem is akarnak esőt meg ilyeneket. (csak nem jelentik még ki. merhát minek a sz*r reklám)
a gépigény, pedig ahogy mondtad lehet, sok, de kérem, a gtr2 el van b*szva "eső programozásilag". ha jól megcsinálják akkor simán mennie kell. egy gp4 szint ma már minimum lenne.
és mint mondtam, szerintem egy 20+x-ezer forintos vga-val ma már minden maxon megy. ennyibe fáj ma egy 8800gt, egy javuló driverekkel lassan alázó ati 3000-sorozat, és jönnek az új ati kártyák ami szerintem tarolni fog, nagyon-nagyon jó árban lesznek, mint régebben is írtam szerintem lassan átlépünk egy határt, moziszintű játékok jelenhetnek meg, egy ilyen világban pedig ne a gépigény fogja már vissza a programozókat.
más: megértem ha valakinek 20-ezre sincs káryára, de, akkor ő majd indul száraz futamokon etc, ergo ne saját érdekeet nézzünk hanem azt, hogy bizony a többségnek az eső kell. és lehet nem egyszerű, de az iracinges teamnak volt rá szerintem elég ideje.
a mai világ itt tart, és sokat firtatom a grafikát, de szerintem abszolút jogosan. sokan mondják hogy legalább nem kell gépet újítani etc. háát szerintem meg egy mai átlagos pcre kell programozni egy játékfejleszőnek, mert ez érné meg a legjobban és ez is a leglogikusabb.
lehet vitatkozni, addig pedig itt egy kis reklám:
miziszintű megjelenítés -
#451 csak ők nem játékot fejlesztenek :))
amúgy meg annyira még nem alap az eső, szimben van GTR2, GTL(?), meg talán Race07-ben...ja és RBR (de ott se dinamikus)
van még pár árkád game, de ott meg nem számít, inkább csak látványelem...de pl. a GRID-ben sincs... -
#450 jah az valszeg igaz... lesz. bár azért szerintem ma már ez is alap lenne. Tudom sokat alapozok, de ugye én vagyok a játékos, és a játékos elvárásainak megfelelően kellene produkálni egy játékfejlesztőnek.
most már nagyon kiv vagyok arra a "tesztre". remjüvhéten páran közületek plusz én is kap meghívót :) -
#449 fákkal egyetértek, esővel nem annyira...jó eső megvalósítást még nem láttam igazán...bár anno a gp3-ban volt dinamikus idő járás, ez azért más kategória...nekem pl a GTR2 esője se tetszett, zabálta az erőforrásokat, n aés mindezt online még durvább lehet
sztem tuti nem könnyű egy JÓ dinamikus időjárást csinálni, pláne nem egy csak online "játéknál"...
az ISI is elkezdett csinálni dinamikus időjárást (próbáltam is, bár béta volt), emlékezhettek Ingy esős-BMW Sauberes videójára, naszóval az se győzött meg, be is szaggatott ráadásul 1 autóval!! -
#448 fékerőállítás sztem csak a kocsiban nincs (menet közben), setupban lehet... -
#447 hát igen, ez eddig kevés. akárhogy nézzük. és szerintem is nevetséges, hogy új autókkal szórakoznak amíg még eső sincs, pedig az ma már alap lenne. nekem a grafikus motorral ne jöjjenek, (dolgozni kéne, ez a dolguk, tőlem sem kérdezi meg a "vevő" hogy ez mért nem lett belerakva, egyszerűen nincs benne, és kell. 2008-at írunk kérem az iracing pedig 10 éve képtelen esőt varázsolni.
jah és még valami, a gépigénnyel ne jöjjenek az esőt illetően, mert akinek van arar pénze hogy kormányt vegyen és előfizessen az iracingre több hónapra is, az valszeg nem sajnálna egy mai középkategóriás kártyára sem (az élmény cserébe viszont legyen felejthetetlen)
ez is valóban pénzlehúúzás dolognak tűnik, ráadásként a keményebb fajta, hiszem ezért kiadsz több tízezret, és lehet a végén már nem kell, aztán már csak offline sem nyomhatod. arról nem beszélve, hogy ha kijön mondjuk az rfactor, arra leszjópár folyamatosan fejlesztett mod, meg minden, eső, szebb és jobb grafika, fizika, box, sorolhatnám.
és egyszer fizetsz érte a moderek (fan-ok) meg biztos nem ülnek tétlenül a seggükön, ergo lesz fejlesztés.
az iracing eddig egy nagy ígéret, ha tehetném (nem keménykedek, de azért minden szimes társam nevében kikérném magamnak, hogy hülyének nézzenek) beszólnék úgy az egész bagázsnak hogy az kész. a lézeres szkennelés szép dolog meg a fizika is, (bár nincs eső, és az is fizika rész, ergo - pont) de ne ezzel jöjjenek már állandóan, és igazad van, az a két autó már senkinek nem hiányzik, vagy ha mégis, kétlem hogy hónapokig ezen kellene tökölni, illetve a többit kellene először megfelelő környezetbe ültetni, aztán a többit... a fákat meg illene lecserélni, komolyan mondom, az egy hetes munka se, jópár tectura, meg ilyenek, bár nem látom át a grafikus motort, de öcsém... aki teheti, (teszte, és lehetőség van rá, kommentelhetné a véleményünket a vezetőség felé. kössz :D)
de remélem valaki rámcáfol. legfőképpen az iracing... -
Laceee #446 ez kb olyan mint az rfactor, jóval kevesebb lett mint az F1 Challenge 99-02 volt, boxszemélyzet, eső, kommentár hangok, ez meg a nascarból lett valami... -
#445 Új autókat meg egy jó alap fizikai kóddal meg talán nem is olyan nagy kunszt belerakni. Aztán ezt lehet, hogy rosszul gondolom de ez tűnik kevesebb munkának. -
#444 Hát egy jó fizikát biztos nem 2 hónap összerakni :) De nekem is csalódás ezek az új infók alapján. Nem is igazán azért, mert nincs benne minden -bár amit írtunk alap dolgokat azért hát khm..- hanem, hogy mi a garancia arra, hogy valaha is belekerül? Most sokan előfizetnek majd, aztán meg majd visszavesznek a tempóból vagy nem csinálnak majd semmit.
Az szép, hogy már most kilátás van új autókra a honlap alapján, de szerintem az eddigiek is elegek egyelőre. Inkább ezeken a plusszokon dolgoznának. -
#443 jaja, ez abszurd, eddig fel sem merült bennem hogy nincs bockiállás. mert láttam már a játékban pálcás embert, etc. de nem értem. kicsit csalódás szag lengi körül most. ilyen hosszú fejlesztési idő alatt ennyit tudnak felmutatni? hmhm... -
#442 Na ja ez is elég érdekes dolog..pedig a Nascar2003-ban is milyen jól meg volt csinálva a kiállás. Ott meg nem is hivatkozhatnak arra, hogy leterheli a gépet nagyon.. -
#441 igen, ezeket nem nagyon értem én sem... meg mi az hogy nincs pitstop? he? azért remélem nem ilyen 4-5 körös online futamok lesznek... :/ hanem boxkiállás meg minden ami kell. -
#440 Mondjuk ezek egy része igazán belekerülhtett volna. Már sokkal régebbi játékokban is benne voltak pl, fékerőállítás?? az pedig alap kellene hogy legyen.... -
#439 nekem toyahoz lenne egy olya kérdésem, hogy hány körös versenyeket indítanak, (szériafüggő gondolom)
illetve, ha más hibája okán széttöröm a kocsim (nekemhajt, blabla) akkor remélem az én iRating-om nem változik negatív irányban, sőt esetleg ha addig jó helyen álltam még javulna is... -
#438 sorry, beszélgetek magammal :)
"1. wet weather and other dynamic weather conditions (temperature, wind etc) - I don't see wet weather coming for a very long time. Its too hard on current machines. To make random wet weather would be a disaster currently and I would be 100% against it. Currently there are no weather changes as far as temp and wind.
2. pitstops - Not yet.
3. dirty air effect - Not really sure on this. There is draft though.
3. vissible damage - Yes.
4. vissible tyre wear - What do you mean? Like blown tires? No.
5. telemetry - No.
6. AI (just to fill the grid) - Absolutely 100% NEVER!
7. changeable track conditions (aka live track technology) - Not yet.
8. adjustable brake balance in car - Not yet.
9. break wear - Not yet." -
#437 historiX
elvileg napokon belül megjelenhet az egész mod. :) rfactorral még lényegében nem játszottam, ezt viszont ki kell próbálni :)